'Kaynana' sıfatı gelince gerçekten bir şeyler oluyormuş. .

garrulous

Koca göbeğinin sevgilisi <3 Taze gelincik :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2014
1.144
792
Kızlar geçtiğimiz aralık ayında erkek arkadaşımla sözlendik. Toplamda 4 yıldır da birlikteyiz. Erkek arkadaşım annesiyle beni, biz sevgili olduktan 8 ay sonra tanıştırdı. Çok egosuz, neşeli, beni de çok seven bir kadın. Keza ben de aynı şekilde öyle. Telefonda konuşurken bile birbirimize sevgimiz belli olur.

Her neyse ne olduysa sözden sonra oldu. Aslına bakarsanız öyle büyük olaylar değil, olay da değil aslında ama ben artık onla telefonla konuşmak istemiyorum ve eskisi gibi neşeli olamıyorum konuşurken çünkü içimden gelmiyor. Sebebi de her şeye çok fazla müdahil ve benden çok fazla endişeli olması. Bunu da bana yansıtması.

Sözlendiğimizden beri her telefon konuşmamızda 'aman kızım, sakın ağır eşya almayın, fazla eşyaya gerek yok. . Aman nişan nasıl olacak, sizin adetiniz ne (annemlerle tabi ki tanışıyorlar ve bunları onlarla konuşması gerektiği halde defalarca bana sordu), sana tanesi şu kadardan eşarp yaptırdım. . Ben siz evlendikten sonra evinize gelip de 2 ay kalmazsam içim rahat etmez. . Size geleyim de sofram böyle, yemeğim şöyle olsun. . vs vs vs.' . . Gelin görün ki bunlardan sonra artık aradığında bile açmak istemiyorum.

'Kaynana' sıfatında mı var bi hikmet???

başka evli çocuğu var mı :) fazla heyecanlı geldi bana. ilk duğunleri olacak galiba

başka evli çocuğu var mı :) fazla heyecanlı geldi bana. ilk duğunleri olacak galiba

Offff hem de ne heyecan ne heyecan. . Beni daraltıyor bu heyecan. Hayır ilk değil. Sözlümün küçük erkek kardeşi geçen yaz evlendi. Ve ablası var evli. Küçük kız kardeşi de geçtiğimiz ekimde evlendi.

iyi niyetli birisi anladığım kadarıyla otoriter de birisi belli. ayrıca bu düğün dernek işlerini çok seviyor anlaşılan sadece heyecan daha sonra geçer diye düşünüyorum

iyi niyetli birisi anladığım kadarıyla otoriter de birisi belli. ayrıca bu düğün dernek işlerini çok seviyor anlaşılan sadece heyecan daha sonra geçer diye düşünüyorum

Yok zaten hiçbir şekilde kötü niyet sezinlediğim biri değil. Bir de hiçbir şekilde kıskançlık barındırabilecek biri değil. En çok da o huyunu seviyorum ama şu heyecandan mıdır nedir bilmiyorum, her telefon konuşmasında bastıra bastıra aynı şeylerden bahsetmesi beni daralttı. .

biraz bazı şeylere karışmayı seviyor eee sonuçta kaynana oluyor yani onun içinde kolay değil.. o kaynanalıkta tecrübesiz değil de sana yardımcı oluyor ama abarttığının farkında değil sadece heycan heycan iş ciddiye bindi ondan.. evlenin ozaman da eee torun ne zaman geliyor diye arar

Kaynana sifatinda bir hikmet olmasa bdv konulari yari yariya azalir, kaynanayi napmali kaynar kazana atmali tarzi özdeyiş ve sarkilar hiç yazilmamis olurdu. Hep derim iyi kaynana diye birsey yoktur, olmasi da mümkün değildir. Bu utopik hayalden artik vazgecmeli. Ben en basinda mesafemi koydum. 3 yillik birlikteliğimde senede 2 kere telefonda konusursam konusurum 2 kere de yuz yuze gelirim. Alistilar bu soğuk ve mesafeli tavrima. Hiçbirşeye burun sokmaya cesaret edemiyorlar. Öğrenci olarak bulunduğumuz sehirde ev duzduk fikir dahi beyan edemediler sadece yardimlarini gördük. Her zaman mesafe iyidir. Az görüşelim dost kalalim hesabi.

Her insanın kusurlu özelliklerinin olacağı unutulup tüm kötü özellikler kayınvalideye yükleniyor da ondan. Acayip bir önyargı ve empati yoksunluğu. Mesela seni annen de boğabilir laflarıyla, arkadasların da boğabilir. Hiç birini görmezsin. Ama kayınvalide yaparsa olay olur. Kötü bir niyeti olmadığını kendin de söylemişsin. Sadece aynı muhabbet sıkıyormuş. Burada konu açmayı bırak, üzerinde düşünmeye bile gerek olmayan bir şey bu. Buradan alacağın gereksiz cephelik öneren cevaplarla hepten bileneceksin millete.
Kendi kendinizi doldurmayın bu kadar şu insanlara karşı. Huzursuzluğunu kendi evinizde yaşıyorsunuz sonra çünkü.

Bu cümlene katılmıyorm malesef cnm mesela benim kayınvalidem annem gibidir hiç bir kötülüğünü görmedim aksine iyiliğimi düşünür hep ve dışarıya karşı mahcup olmayayım diyede elinden geleni yapar ütopik bir hayal değil karşılıklı saygı sevgiden geçiyor gelin kaynana muhabbetinin iyi olması

sadece fazla heyecanlı, kötü niyetli gelmedi yani düşman olmanıza gerek olacak bir durum yok bence, valla ne yalan söyliyim ağır eşya ve fazla eşya alma derken çok haklı ya gerçekten, fazla eşya alırsan işin bitmez, ağır olursa hepsi temizlik fazla rahat yapamazsın :))

heyacanlı ya olur öyle şeyler...ama takıldığım bir nokta var...evlenince 2 ay sizde kalırım..........bu ne Allah aşkına

Çok çok heyecanlı, belki diğerlerinde bu kadar hevesli değildi ya da artık 4 senenin sonunda ve seni de çok sevdiği için daha bir istekli duruyor sanki. Hem sizi de düşünüyor faka size geleyim 2 ay kalayım, yemeğim şöyle böyle olsun derken ? bunlarda yorumsuzum açıkçası. Başka şehirde mi kalacaksınız o yüzden mi o kadar uzun kalma isteği ?

kadın hevesli heyecanlı ilgilenmese de .kaynanam hiç ilgilenmyor dersiniz.ya da bunlar mı ortasını bulamıyor yahu.valla evlenmeye tırsar oldum

Belki diğer oğlunda yapamadıklarını side yapmak istiyordur kaynana işteee

çok sıkmayın kendinizi.
yani merak eder nişan düğün konusunda ama abartmış biraz . bunu da hoş görebilirsiniz
ama ben sizde 2 ay kalmadan rahat etmem kısmı hoş olmamış.
evlendikten sonra gelmez belki diye düşündüm.
yani istenmediğini bilir . hele ki yeni evli olunca gelmesi hoş değil.

Nişanlımın annesi vefat etti... Herşeyle kendimiz ugraşıyoruz ... Nişan döneminde bohça gibi ıvır zıvır işlerle ben ve nişanlımın halası ugraştık... Kv varlığı bir başka o yüzden şuan yaptıgınız bana şımarıklık gibi geldi... Kadın hevesli heyecanlı seninle paylaşıyor sizde dinler gibi gözükseniz ne olur... Telefonunu açmak bile istemiyorum demeniz tamamen abartı... Kendi annenizde böyle davransaydı onadamı böyle düşüncektiniz. yatın kalkın iyi niyetli, bizim için düşünen bir kv var diye dua edin... İnan bu düğün işlerinde kv yoklugu çok belli oluyor...BDV NE kayınvalideler var hiçbirşeye karışmayan,kavga çıkaran herhalde okumamışsınız... Sizin abartıgınızı düşünüyorm kendi fikrimce...Kadın ilgilenmese ,birşeyler yapmasa hiç birşey yapmadı ilgilenmedii diye söylenirsiniz...

ben sadece kaynanaya özgü değil genel olarak misafir sevmiyorum. kendi ailemden dayımlar falan şimdi bize gelince kuduruyorum nedense. bende de bi saçmalık var aslında

Bence buna takmalısın:

"Ben siz evlendikten sonra evinize gelip de 2 ay kalmazsam içim rahat etmez. . Size geleyim de sofram böyle, yemeğim şöyle olsun. . vs vs vs."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…