Eğer gerçekten kötü niyeti olduğunu düşünmüyorsan, bu yaklaşımı seni çok eskiden beri tanıyor olması ve seni kendine çok yakı ngerçekten kızı gibi görüyor olması olabilir. Yani şöyle düşün bu sözleri kv den değil de annen soyleseydi (benim annem soylemez deme benim ki de soylemez ama varsay ki soyledi :)) nasıl düşünür ve hissederdin. Ama eğer iyi niyetten şuphen varsa o zaman başka.
Ben de çok benzer sorunlar yaşadım hala da tamamen çözdük diyemem ama sevdiklerimiz arada olunca biraz dişimizi sıkmak gerekiyor kendimizi yıpratmadan tabiki.
Biz de 10 senedir birlikteyiz erkek arkadaşımla, benimle tanıştıklarında her şey çok güzeldi, ailesi bana karşı iyiydi, annesi kendi kızı olmadığı için sürekli bişeyler örer gönderirdi. Gel zaman git zaman üniversiteden mezun olduk ben işe girdim, yani işler ciddileşmeye başladı, birden ben kötü oldum, dik başlı oldum, kendi bildiğini okuyan oldum.. ne olduğumu ben de anlamadım ama onların kafasında olmadığım olumsuz şey kalmadı :)
O sırada ben iş sebebiyle farklı bi şehire gitmek zorunda kaldım. O yıllarda iyice araya soğukluk girdi, görüşmemize rağmen kötülük katsayım arttı onların gözünde.. Artık erkek arkadaşım nerdeyse aileyle konuşmaz oldu bu gerginlikten dolayı.. asıl kötü tarafı benim yüzüme karşı hep iyiler canım cicimler.. o da beni çok kötü hissettirdi, güvenemedim bana karşı olan tavırlarına iyi gözüküp arkamdan kötü konusunca ister istemez güvenemiyorsunuz.
Hikayenin sonu ben epey uğraştım hala da uğraşıyorum, tüm özel günlerinde aradım, düğünlerinde, cenazelerinde gittim, iyi günde kötü günde yanlarında olduğumu gösterdim.
Son durumuz şuan aramız iyi, müstakbel kv de bana yine sürekli bişeyler örmeye hediyeler yapmaya başladı.. Bu da bana içlerinde olumlu bir gelişme olduğunu gösteriyor..
Aileler bazen olaylar ciddileşmeye başlayınca ne yapacaklarını bilemiyorlar, kendi tecrübeleri ile bizim hayatımızı yönlendirmeye çalışyorlar. Benim sana söyleyebileceğim naçizane öneri, niyetini tart karşındaki insanın, eğer kötü niyetli değilse seni gerçekten yakın gördüğü için böyle yapıyor olabilir.. Ama niyeti ne olursa olsun birazcık mesafeni koy, çünkü insanlar bizler o mesafeyi koyana kadar asla sınırlarını bilmiyorlar, ben bunu kendi annem için bile söylüyorum.. Benim annem ona bıraksam her şeyime karışır ama annem olduğu için bi çemkiriyorum geri çekiliyo :) kv ye çemkirmek olmaz onlar alınır o yüzden mesafe koyarsan bence o da anlayacaktır