Kaynana kişisi

Unus

OLENA
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2019
1.785
6.932
26
Nerden başlayacağımı bilmiyorum arkadaşlar umarım düzgün anlatabilirim. 7 seneye yakın bir ilişkinin ardından bir ay önce evlendim. Eşim asistan olduğu için (çakılı kadro demek oluyor) onun yaşadığı şehirde tusla bir yer yazdım. Kendimize yetecek boyutlarda 2+1 75 metrekare küçük bir yer tuttuk. 4 sene idareten kullanmalık. Yerleşme plajımız yok. Eşimin annesi geçen sene boşandı. Bu sene de 2 ay önce emekli oldu. Boşanma sonrası emekli de olunca onu oraya bağlayan pek bir şey kalmadı. Bir oğlu daha var o da bize 2 saat uzaklıkta bir yerde yaşıyor. Biz evi tuttuk aileler temizleyeme gitti. Annesi beni arayıp “bu ev bu kadar para etmez neden almıyorsunuz” dedi. “Alacak durumuz şu anlık yok oraya yerleşmeyi de düşünmüyoruz” dedim. “Ben Giresun’dan bir ev satarım üstünü siz koyarsınız” dedi. Giresun’daki evle buradan ev alamayacağımızı üstüne bir katı daha para koymamız gerektiğini, zaten düğün, mobilya derken ikimizin de maddi gücünün kalmadığını söyledim. Başka bir ev tutun aradaki farkı ben öderim, gelince bana da kalmaya yer olur gibi bir şey söylemesi ile beynimden aşağı kaynar sular döküldü. Başından beri bu boşanma, emeklilik falan derken onu orda bağlayan bir şey kaldığının farkındaydım. Sadece bu olasılığı düşünmek, kötüyü çağırmak istemedim. Ama başıma geldi maalesef. Evin küçük olduğunun, değil kaynanamı kendi annemleri bile yatıracak yer olmadığının ben de farkındayım ama zaten eşimle ikimiz de asistanlık sürecindeyiz. Öğrenci gibi hem ders çalışacağız hem hastanede olacağız. Sadece uyumaya, barınmaya bir yer tuttuk işte. Eşimi aradım. “Annenin bize yerleşme planı mı var” dedim. “Hayır yok ama emekli olduğu için iki kardeş ve kendi evi arasında gidip gelmeyi düşünüyor” dedi. Bundan benim neden haberim yok dedim. “Senede bir ay annemin gelmesinin problem olacağını düşünmedim” dedi. Ben de “bana hiç bir aylık gibi gelmedi. Evin ne boyutunu, ne dış kapının oturma odasına açılmasını, ne de koltukların açılmamasını beğendi” dedim. Annenin yerleşme planlı varsa ve söylemiyorsan boşa beni, o eve ya annen ya ben girerim dedim. O da “en ufak olayda boşanmak ne böyle olur mu” dedi. “Benim annemin çok kötü bir evlilik hayatı oldu. Babamla ilgili şiddet olaylarını biliyorsun nasıl böyle konuşursun yakıştıramadım sana” dedi. Annesine yaşadığımız yerde ayrı bir ev tutmayı teklif ettim. Onda da anneme nasıl böyle bir şey söylerim dedi. Tadım tuzum birden kaçtı arkadaşlar. Ben kendi annemle bile yaşamak istemiyorum değil onun annesi ile yaşayım. Bana ne olur bir akıl verin.

Unus, çok üzüldüm bu durumuna. Henüz yeni evlisiniz yanılmıyorsam, öncelikle hayırlı olsun, tebrik ederim.

Bence eşinle bu konuyu açık ve net şekilde konuş sakince. Tavrını koru. 1 ay çoook uzun bir süre. Ev küçük, büyük önemli değil. Annesinin kötü evlilik hayatı senin evliliğine gölge olmamalı. Şimdiden sınır çizmezsen ilerde çok zorlanırsın.

Benim anneannemin 5 çocuğu var, evlilik hayatı maalesef çok acıklı, doğuda ailelerin akrabaların içe içe yaşadığı ortamda doğup, büyümüş, evlenmiş birisi. Ne kızlarının ne oğullarının evindeki eşyaların yerine rengine ses ettiği olmamıştır. Çocuklarının evlenip, yeni bir yuva kurmasına yeni düzenlerine saygı duymak zor değil. Eşinin annesi de saygı duymak zorunda. Duymayacaksa, oğullarının evlenmesini beklemeden turşularını kursaymış.

İki kardeş ve kendi evi arasında gidip gelmeyi düşünmek demek senenin birkaç ayı sizde kalmayi planlıyor demektir. Eşiniz bir ayi sizi yumuşatmak için söylemiştir muhtemen.
Hastalık, yaşlılık durumları hariç bir ay bile fazla ne gereği var?
Yaşadığı şehirde yalnız kalacaksa çocuklarından birinin yakınlarda otursun ki bunu da teklif etmişsiniz. Daha ne yapacaksınız? Bu konuda tavrınızı devam ettirin ama boşanma lafını dile getirmeyin derim. O en son söylenecek şey olmalı.

Son düzenleme:
Bunlar konuşulmuş ama sizin haberiniz yok. Neden, siz çünkü dış kapının mandalısınız!!! Tövbeeee!

7 yıllık bir ilişkiden bahsediyorsunuz. Bunca zamandır sizi tanıyamamış demekki eşiniz.

O bir ay sözü de pek inandırıcı değil. Yazlar ve kışlar diye görün siz onu.

Sorunlu evlilik yaşamış biri nasıl olur da yeni evlenmiş , daha bir şeylerin rayına oturmadığı çiftin evinde kalma cesareti gösterir ki eşinizin annesi de olsa. yani muhtaç falan olsa neyse de keyfine baksın kadın yıllarca sürünmüş eşi yüzünden ben onun yerine olsam ufak tefek emekli maaşım da var bekarlığın tadını çıkarır hayatıma bakardım

2+1 , 75 metrekare ev gayet de MİSAFİR olarak gelenin kalmasi icin yetecek bir boyut Ama adi ustunde misafir. Üç gun olur beş gun olur. Siz küçük kutu gibi ev tutun oturun. Ona o evinizde konfor bulma ihtimalini vermeyin. Çektiğiniz rest cok guzel, isabetli. Net olmak lazim bence boyle konularda. Esinizin verdigi cevap ise igrenc. Akli selimden ne kadar uzak oldugu cok açık. Yani bu cevap uzerine bosanilir diyemem ama nisanliyken şöyle bi tavir goren kisi evlenmekten vazgecmeli bence. Size de allah kolaylik versin. Net olan tavrinizi sürdürün. Birakin ogluşu düşünsün

Üzüldüm senin adına Unus kendimi senin yerine koydum okurken , benim asla kabul etmeyeceğim bir şey bu gelip eve yerleşmek. Bana telefonda o laf edildiğinde kv kişisine yatılı misafir sevmiyorum ben kabul edemem, ev de bize yeterli gayet diye bodoslama bozardım ama ben fevri bir insanım. Arkandan baya işler çevrilmiş gibi duruyo. Adam da oldukça anacı

Cok yükselmeden bu sekilde surekli kalmali bir aile iliskisini kabul etemdiginizi soyleyin madem annesni oraya baglayan bisey yok satacak evi bar satsin kendine ufak bir ev sizin sehrinizden alsin nasil soyleyeyimi kabul etmediginizide soyleyin sonucta siz onunla annesiyle oturmak icin evlenmediniz cok annesini dusunuyosa oda evlenmeyip annesini yanina alsaymis cok sacma bu erkekler ya

Öncelikle hayirli olsun yeni evlisiniz k.validnizin eli ayağı tutuyor yeni emekli olduğuna göre.Şimdiden böyle iki ev arası gider gelirim şeklinde plan yapıyorsa ilerleyen yaş ve süreçteki durumu ön görmek zor değil.en doğrusu eşinizle böyle bir durumun mümkün olamayacağını annesinin geçmisteki evliliginde yasadigi sorunları rahatlatmak adina bir sorumlulugunuz olmadigini ve boyle bir evlilik düşünmediginizi açık ve net bir dille ifade etmeniz.Ben böyle bir evlilik hayal etmedim bilsem bastan kabul etmezdim diyin.küçük ev falanda demeyin bence o zaman büyük eve çıkalim der.Bastan bu isi çozmezseniz ileride cok yipranirsiniz

Sizi haklı buldum, kaynanayla 1 ay çok uzun . Üstelik epeyce okumuş insanlarsınız. Tek hak vermediğim taraf hemen boşanmayı öne sürmeniz. Ama belki de ancak bu şekilde ciddiyetinizin farkına varır, bazı erkeklere cinnet daha çok yarıyor . En iyi ihtimalle oturduğunuz şehirden ev tutulur, geri adım atmayın derim. Her evliliği kötü giden kadın, oğlunun evliliğine çökecekse ohoo. Annesinin şiddet görmesine üzüldüm ama bunun sorumlusu ve şifacısı siz olamazsınız, olmamalısınız...

Eli ayağı tutan bir annenin başka bir şehirden bile gelmiş olsa 1-2 ay oğlunda yada kızında kalması doğru değil. 5. Günden sonra misafir misafirlikten çıkıyor kendi kendine canı sıkıldığı için iş arıyor. Mutfakta bir şeylerin yeri değişiyor. Kirlide kıyafetler karışıyor vs. hoş olmuyor. Hastalık, doğum vs olur o zaman her zaman olan bir durum değil diye tevazu gösterilir o ayrı.
Tepkinizi koymanız iyi olmuş. Ama konu açılınca boşanma kelimesini daha fazla söylemeyin.Hatta eşinize annesi hakkında hiç bir olumsuz şeyi söylemeyin bu tarz konularda. Sonra kötü siz olursunuz. İkinizde eğitim hayatınızda devam ettiğiniz için bunu bir bahane olarak kullanın istediğinizi fakat evde farklı birinin olması bu süreci olumsuz etkileyebilecegini söyleyin.

Emekli demişsiniz ben işten emekli oldu diye anladım. Eğer öyleyse eli ayağı tutan,gayet de kendisine bakabilecek bir insanın kimsenin evinde bir ay gibi uzun bir süre işi yok. Bu soruna şimdiden kalıcı bir çözüm bulmanız gerekiyor.

Kesinlike kayınvalidenle 2-3 gün dışında yatılı misafir kabul edemeyeceğini, bu süre içinde de evin gayet yeterli olduğunu konuşun. Kadının planı gayet belli. Çocuklarına yerleşmek arada bir de kendi evine uğramak. Madem tek kalamıyor diğer çocuğu bekar sanırım onunla yaşasın?

Tavrınızı koyun kesinlikle. Sizi üzmek istemem ama eşinizin yaptığı çok yanlış. Bunu sizinle paylaşmaması ne demek? Aynı şeyi siz yapsaydınız annemin 1 ay gelip kalmasını sorun etmezsin diye düşündüm deyip emrivaki yapsaydınız nolurdu acaba?

Daha 1. Ayda başlamış sorunlar. Klasik lafı söyleyeyim sorun KV değil eşinde. O annesine dur diyecek. Demezse daha çok bela olur KV başınıza

Esin ve annesi planı kurmuşlar gibi geldi bana, Allah yardımcın olsun

2+1 ev kısa süreli misafirlikler için gayet yeterli. Kayınvalide konfor aradığına göre uzun kalmayı planlıyor. Annem de benim evimi küçük bulur ama böyle tekliflerde bulunmaz hiç, çünkü çok fazla gelmez, geldiğinde iki hafta zor durur bizde. Sizinki iki çocuğu ve kendi evi arasında mekik dokuyacakmış. Senenin yarısını kendi evinde, diğer yarısını çocuklarında geçirse en azından 2-3 ay sizinle kalır gibi duruyor. Yaşlı değil, muhtaç değil. Şimdiden bu triplere giriyorsa ileride çok sorun yaşarsınız. Eşinize ayar vermeniz gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…