• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Kaynana kanayan yara” derlerdi inanmazdım.

Altlı üstlü olunca illa günün bir saati bekliyorlar inmeni. Misafir gelince mecbur inmek zorunda kaliyorsun seni anlıyorum 5 senedir oturuyorum bu şekilde.

Bende fazla iç ice olmuyorum çünkü ne kadar çok görüşülse o kadar çok sorun çıkıyor. Bence iş bulun çalışın bahaneniz olur haftasonu bir kahvaltıya inersiniz o kadar.
Öyle yapıcam zaten canım iyice aklıma soktum. Peki sizin ki sorun yapmıyor mu iç içe olmamanızı?

Yaaa sende nasıl güzel korkutuyosun :) zaten çocuk olursa herşey daha mı güzel yoksa daha mı kötü olucak hala karar vermiş değilim. Aslında kayınpederim çocuklara bayılır ve kendide çocuk gibidir gelme desen bile gelir sevmeye. Ama kayınvalidem gelsin atıyorum surat asıyım veya çocuğu vermiyim bi daha gelmez öyle bi inatçıdır. Komşulardan birinin 2 çocuğu var. İlki doğduğunda kayınvalidesine hiç vermemiş sakınmış hep şimdi 2. Oldu onu hep kayınvalidesi bakıyo dün diyo ki kaynanam bana vermicek ilkini sakıncak uzak tutcak ikinciye elimi bile sürmem asla bakmam diyor :)
ben asla vermemezlik yapmadim. elinden aldim daima. bi seferde oğluna şikayet etmişti vermiyo diye.
çalışıyorum çocuğuma kayınvalidem bakiyo. sonuçta torunu.
çoğu altlı üstlü oturanlarin çocuklari olduktan sora değişiyo :) ilk bslarda ayni senin gibiydim. ben her zaman mesafeliyim gitmem. çagirsa gidiyoruz mecburen..
bi bebek yap kaynanan ebey büyük konuşmuş. gelmem diye. gelir o inadini birakip da :)

Bende şunu anlamıyorum insan temizlik çamaşır bulaşık komşu gezmesi kaynana dırdırı için işini niye bırakır ki:işsiz:
Bilmiyorum eşiniz yatırmaya devam etti mi ama sigortanız yatsa fena mı olurdu, siz de emekli olsanız falan.
Sonra kaynanam şunu dediydi böyle dediydi ama ben böyle yaptıydım.
Konu sahibi 20 sene sonra ne kaynanan kalacak ne başka birşey millet emekli maaşını alırken sen hala kocam para versin evin tadına varayım deme üzülürsün.
Çok haklısınız fakat 3 sene hiç aralıksız çalışınca o kadar ruhum yorulmuştu ki birde evime 1 saat uzaklıktaydı işim günde 2 saat yol çekiyordum evlendiğim zaman ayrılmak zorundaydım çünkü evime 2buçuk saat uzaklıkta olmuştu ve maaşı çalışmaya değicek gibi değildi. Sonra evlendim resmen dinlendim evimede alışmak zorundaydım çünkü hayatımda hiç yemek temizlik yapmamıştım aslında iyikide hemen çalışmamışım diyorum herşeyi öğrendim çünkü. Fakat şimdi kesinlikle en kısa zamanda işe giricem önce kriter arıyordum şimdi hiç önemli değil.

Sorun ne biliyomusunuz hep insanların içinde bunu ima etmesi. Örnek feelingi 1 haftadir görmüyorum bende aynı binada olduğumuz halde. -ki aynı binada görmez olurmu markete giderim bahçese görür selam veririm, aşağıya inerim inerken kapısı açık olursa seslenirim yani bunu diyerek aklıca beni düzeltmeye çalışıyor ama ben daha da üzülüyorum ve inatlaşıyorum.
benim kaynanam camdan takip ederdi.. ben görüyordum ordan. şimdi arka odaya geçtiler. :) rahatıkla çikip gidiyorum gezmeye.. yüzüme bişey diyemiyo da arkasinan bi ton laf sölemeleri çok kızarim.. hiç sevmediğim şey bu.

ben asla vermemezlik yapmadim. elinden aldim daima. bi seferde oğluna şikayet etmişti vermiyo diye.
çalışıyorum çocuğuma kayınvalidem bakiyo. sonuçta torunu.
çoğu altlı üstlü oturanlarin çocuklari olduktan sora değişiyo :) ilk bslarda ayni senin gibiydim. ben her zaman mesafeliyim gitmem. çagirsa gidiyoruz mecburen..
bi bebek yap kaynanan ebey büyük konuşmuş. gelmem diye. gelir o inadini birakip da :)
Valla çocukları hiç sevmez kendi söylüyor bıktım ben küçükken hep kardeşlerime baktım hiç sevmiyorum isterse dünya tatlısı olsun diyor ama torun olunca bencede çok daha farklı olur. Ben çalışsam kayınvalideme bırakmak istemezdim heralde zaten istesem bile kayınvalidem benden herşey iste ama çocuk bak deme diyor şanslıyım bu konuda bence :)

surat asarsa assın bi yeriniz mi eksiliyor? haftada bir iniip bişeyler için çıkın, arada da bi alo deyin. ölmezsiniz. kendi rahatsız etmiyormuş zaten siz de aşırı triplenmişsiniz.

benim kaynanam camdan takip ederdi.. ben görüyordum ordan. şimdi arka odaya geçtiler. :) rahatıkla çikip gidiyorum gezmeye.. yüzüme bişey diyemiyo da arkasinan bi ton laf sölemeleri çok kızarim.. hiç sevmediğim şey bu.
Valla anlayamıyorum ben arkamdan konuşuyormu diye ama binada 2 komşu var sürekli onlarla iç içe. Hele biriyle aşırı samimi gece 2ye kadar otururlar bence muhakkak söylüyodur ona şikayetini. Şeytan diyo o samimi olanla konuş kaynanam böyle yaptığı için ben çok üzülüyorum ama o böyle yaptıkça ben inat ederim de oda gitsin ona söylesin ama olmaz işte.

Valla çocukları hiç sevmez kendi söylüyor bıktım ben küçükken hep kardeşlerime baktım hiç sevmiyorum isterse dünya tatlısı olsun diyor ama torun olunca bencede çok daha farklı olur. Ben çalışsam kayınvalideme bırakmak istemezdim heralde zaten istesem bile kayınvalidem benden herşey iste ama çocuk bak deme diyor şanslıyım bu konuda bence :)
sanslısın :)
benim kızım babaannesine çook düşkün.. anne diyo babaannesine :/ ama babaannsi ben annen degilim babaanneyim babaaannecim diyo. :) ee çalıştığım için sabahtan akşama kadar onlara alışıyo mecburen:/ bence çalışma daha iyi eskiden kadinlar çalışmazdi.

surat asarsa assın bi yeriniz mi eksiliyor? haftada bir iniip bişeyler için çıkın, arada da bi alo deyin. ölmezsiniz. kendi rahatsız etmiyormuş zaten siz de aşırı triplenmişsiniz.
Surat asması umrumda bile değil yorumlara cevap verdimde doğal olarak okumadınız sizede söyliyim insanların yanında hep laf söylüyor beni aramıyor güceniyorum yüzünü şimdi gördüm falan diye. Bende diyorum ki böyle yaptıkça soğuyorum niye arıyım niye iniyim ki dahada yapmayasım geliyor. Ayrıca yapmak zorunda da değilim evlendik 5 ay aşağıda yedik hep beraber yaptık yemeği ama bi kez olsun yüzüme gülmedi neden yapıyım ki?

Valla anlayamıyorum ben arkamdan konuşuyormu diye ama binada 2 komşu var sürekli onlarla iç içe. Hele biriyle aşırı samimi gece 2ye kadar otururlar bence muhakkak söylüyodur ona şikayetini. Şeytan diyo o samimi olanla konuş kaynanam böyle yaptığı için ben çok üzülüyorum ama o böyle yaptıkça ben inat ederim de oda gitsin ona söylesin ama olmaz işte.
yüzüme sölemeyip arkamdan laf sölemelerini eşimden duyuyorum. sölememiş gibi davraniyorum.
sen o komşudan agzlarindan yel al. ne demiş felan diye:)

Surat asması umrumda bile değil yorumlara cevap verdimde doğal olarak okumadınız sizede söyliyim insanların yanında hep laf söylüyor beni aramıyor güceniyorum yüzünü şimdi gördüm falan diye. Bende diyorum ki böyle yaptıkça soğuyorum niye arıyım niye iniyim ki dahada yapmayasım geliyor. Ayrıca yapmak zorunda da değilim evlendik 5 ay aşağıda yedik hep beraber yaptık yemeği ama bi kez olsun yüzüme gülmedi neden yapıyım ki?

e o zaman başkalarının yanında laf etmesine de kulak tıkayacaksınız.

yüzüme sölemeyip arkamdan laf sölemelerini eşimden duyuyorum. sölememiş gibi davraniyorum.
sen o komşudan agzlarindan yel al. ne demiş felan diye:)
Eşime hiç bişey demez zaten diyorumya işten vakit olmuyor görüşmelerine dese de benim eşim asla gelipte bişey demez tartışma olmasın diye. Komşu söyler mi bilmiyorum çok samimiler çünkü sanmıyorum satıcağını :)

Eşime hiç bişey demez zaten diyorumya işten vakit olmuyor görüşmelerine dese de benim eşim asla gelipte bişey demez tartışma olmasın diye. Komşu söyler mi bilmiyorum çok samimiler çünkü sanmıyorum satıcağını :)
kim bilir yapıyordur :) yapmayan kaynana varsa onu ayakta alkışlarim:) ama yok herade..:)
kaynanam diyo şikayet de ediyo .. yüzüme demiyo hiç.

Öyle yapıcam zaten canım iyice aklıma soktum. Peki sizin ki sorun yapmıyor mu iç içe olmamanızı?

Eskiden her dakika aşağı inmemi beklerdi. Eltim var o çalışıyor işten geliyor hazır sofraya iki tabağı kaldırmadan çıkıp yukarı evine uyuyor. Bende her zaman sofra toplayıp bulaşık dizecek halim yok o yapmıyor ise ben neden yapayım

Ben zaten bütün gün çalışıyorum modunda hiç öyle yapmaz 5 seneden beri görmedim. Ama onlar anlassin nasıl isterlerse 20 senedir öyle gitmiş değişmezler bende onlara uymak zorunda değilim sonuçta.

Allah'tan rahmetli kayinpederim siz yemeği ayrı yiyin sizin paranız ayrı sürekli aşağıda olmaz demişti evlenmeden.

Zaten bizimde işimize geldi iyi dedim. Önceden komşuları gelse çağırırdı hadi gel gelecekler hazırlık yapalım falan diye. Ben zamanla araya yavaş yavaş mesafe koydum çünkü kayinvalidemin misafiri bitmez hep misafir var. Her gün inemem ya aşağıya benimde ona gore planlarım oluyor. Bir iki güne girdim şimdi günün bitmesini bekliyorum bir daha girmeyeceğim güne falan. 3 yaşında bir kızım var ve ikinci de yolda kısmetse..

Geçen dedim zaten ikincide gelsin benden birşey beklemeyin anca kendime yeterim diye.

kim bilir yapıyordur :) yapmayan kaynana varsa onu ayakta alkışlarim:) ama yok herade..:)
kaynanam diyo şikayet de ediyo .. yüzüme demiyo hiç.
O daha mı kötü bilemedim. Benimki yüzüme söyler herşeyi. Ay elti gelince nasıl olcak acaba o annem annem derse el üstünde tutcak belli :D aman iyi olsunlar beni rahat bıraksın kötü olsa ucu banada dokunur elbet.

Eskiden her dakika aşağı inmemi beklerdi. Eltim var o çalışıyor işten geliyor hazır sofraya iki tabağı kaldırmadan çıkıp yukarı evine uyuyor. Bende her zaman sofra toplayıp bulaşık dizecek halim yok o yapmıyor ise ben neden yapayım.

Yani ben zaten bütün gün çalışıyorum modunda hiç öyle yapmaz yani 5 seneden beri görmedim. Ama onlar anlassin nasıl isterlerse 20 senedir öyle gitmiş değişmezler bende onlara uymak zorunda değilim sonuçta.

Allah'tan rahmetli kayinpederim siz yemeği ayrı yiyin sizin paranız ayrı sürekli aşağıda olmaz demişti evlenmeden.

Zaten bizimde işimize geldi iyi dedim. Önceden komşuları gelse çağırırdı hadi gel gelecekler hazırlık yapalım falan diye. Ben zamanla araya yavaş yavaş mesafe koydum çünkü kayinvalidemin misafiri bitmez hep misafir var. Her gün inemem ya aşağıya benimde ona gore planlarım oluyor. Bir iki güne girdim şimdi günün bitmesini bekliyorum bir daha girmeyeceğim güne falan. 3 yaşında bir kızım var ve ikinci de yolda kısmetse..

Geçen dedim zaten ikincide gelsin benden birşey beklemeyin anca kendime yeterim diye.
eltindeki rahat iyimiş bak bende çalışıyorum kaynanam hergün bizde ye teklif etti kabul etmedim yemek yapmayı unuturum anne dedim. tamam kızım demişti.. arada bi çagiriyo. o yönden iyiyim. böle ayri olmasi çok iyi ..

Eskiden her dakika aşağı inmemi beklerdi. Eltim var o çalışıyor işten geliyor hazır sofraya iki tabağı kaldırmadan çıkıp yukarı evine uyuyor. Bende her zaman sofra toplayıp bulaşık dizecek halim yok o yapmıyor ise ben neden yapayım

Ben zaten bütün gün çalışıyorum modunda hiç öyle yapmaz 5 seneden beri görmedim. Ama onlar anlassin nasıl isterlerse 20 senedir öyle gitmiş değişmezler bende onlara uymak zorunda değilim sonuçta.

Eltinizle aranız nasıl peki? En çok elti gelince nolucak onu merak ediyorum. Valla buralı olursa buranın adetlerine uyar kayınvalidemin her dediğini yapar ama onlarda başka şeyler bekliyorlar. Mesela nasıl anlatıyım size burda kayınvalide gelin beraber yer içer, gelin büyük temizlik olursa kayınvalideye yardım eder, misafiri gelince hizmet eder. Ama kayınvalidede geline para verir, pazar harcını görür, beraber yedikleri için mutfak masrafı olmaz vs. Bende diyorum ki bunların hiç biri olmasın ama bende evimde tek başıma huzurlu olayım.(birde burda ki kızlar gelinler bu dediğimi duysa aa safa bak aşağıda yemiyo hem evi batmıcak hem masraf olmucak diye düşünür ama ben bu yapıda yetişmedim.)

Eltinizle aranız nasıl peki? En çok elti gelince nolucak onu merak ediyorum. Valla buralı olursa buranın adetlerine uyar kayınvalidemin her dediğini yapar ama onlarda başka şeyler bekliyorlar. Mesela nasıl anlatıyım size burda kayınvalide gelin beraber yer içer, gelin büyük temizlik olursa kayınvalideye yardım eder, misafiri gelince hizmet eder. Ama kayınvalidede geline para verir, pazar harcını görür, beraber yedikleri için mutfak masrafı olmaz vs. Bende diyorum ki bunların hiç biri olmasın ama bende evimde tek başıma huzurlu olayım.(birde burda ki kızlar gelinler bu dediğimi duysa aa safa bak aşağıda yemiyo hem evi batmıcak hem masraf olmucak diye düşünür ama ben bu yapıda yetişmedim.)
eşinin oğlan kardeşi abisi varmi:)
bak benim eltim yok olmadığında sansliyim.:)
bi tane görümcem var. o yetiyo:D

Back