• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Kaynana kanayan yara” derlerdi inanmazdım.

Uzunca yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. Çok iyi niyetlisiniz. Evet haklısınız asla beni rahatsız etmez evime düzenime karışmaz eşimlede zaten benim yanımda görüşürler anca telefonda konuştuklarını bile görmedim hiç. O konudan şanslıyım zaten bende kötü olmak istesem onu sevmesem bana dediği lafa 1 saat ağlamam. Ben sadece yakın olduğumuz için çok samimi olmak istemiyorum korkuyorum çünkü hiç bi zaman fazla samimiyet iyi olmaz. Ben kahveye çaya çağırırım gelsinler bizde inelim oturalım çıkalım ama spora gidiyorum mesela terliyorum binaya girceğimde bahçede oturuyor oluyolar 5 dk duruyorum duşa giricem diye çıkıyorum oturmadım diye surat yapıyor anlayabiliyorum keşke uzak olsaydık ta hiç böyle zorunluluk yaşamasaydım ama böyle bi imkanda yok :KK43:
Rica ederim,sizinde guzel sözleriniz icin tesekkur ederim.
Kesinlikle fazla samimiyet iyi olmuyor illa biryerlerden birseyler cikiyor ne guzel sevdiginiz bir kaynananiz ve sizi seven bir kaynananiz var. Herkese nasip olmuyor iyi insanlar.sanslisiniz.
Onlarda iste bizim gibi düşünmüyorlar,ya yorgunsun terlisin oturamazsin o an yanlarinda.. cocuk gibi oluyor insan yaşlanınca. Bizde annemlere gidince neden yemege kalmadik diye tavir alıyorlar. Anlamadim bizdemi boyle olcaz acaba ilerde :)

Senle kaderlerimiz baya benziyor. İkimiz de kira odemeyelim diye kv evinde oturuyoruz isteksizce. Benimki 2 sokak var arada. Annemler ise şehrin öbür ucu. Halimize çok şükür tabi Allah sağlık sıhhat versin tek. Benim kv de bizimkilere hiç sıcak davranmaz görüşmez etmez çağırmaz. Hatırlarini bile sormuyor ya jannefel annen baban nasıl selamlarimi söyle diye bi cümle hayatında kurmadı. Afedersin odun gibidir. Geçimsiz huysuz nezaketsiz. Çok iyi bi ailenin kızı yurtdisinda üniversite okutulmus. Bizim düğünümüzde kapı komşusuna davetiye vermedi, eşim ayıp herkese ver diyince gitti içimden gelmiyor ama vermek zorundayım mecburum diyerek uzattı kadına davetiyeyi. Markette bankada filan da kavgasız günü geçmez. Bi tek oğlunu seviyor Allahtan. Dolayısıyla bana karşı da iyidir hakkını yemiyim :-) Hatta bazen eşime kızınca bana diyor ki nasıl katlanıyorsun buna, çekilmez bu diyor tövbe yarabbim :KK70:
Yaa aynı anlattığınız gibi gerçekten anneme karşı. Ve bişey diyim mi annem ondan 10 yaş büyük ve aksine o kadar iyi davranırki annem kayınvalideme sürekli arar, halini hatrını sorar. Bana gelince yukarı çıkarken muhakkak kapısını çalar evdeyse haberi olsun geldiğimden diye. Annem böyle yapıp kv karşılığını vermeyince ben sinir oluyorum.:KK12:

Ya bence kayinvalideniz sizi seviyor,ilgi bekliyor. Bazen oglanlar evlenince,gelinleri daha cok benimser gibi.oluyorlar yani ilgi gormek telefonlasmak karsi karsiya oturmak kahve icmek kaynanalarin hosuna gidiyor
Hani misafiri gelince sizi aramıyormuş ya gidip komsudan yardim aliyormus ya,bence siz mesafeli durdugunuz icin çekiniyordur gibime geldi benim
Hani rahatsizda etmeyim gelini simdi bence bu hic kotu niyetli bir davranis degil.
Sizde arada bir arayin sorun bence o ettigi ayrimcilik lafina takilmayin yasli insanlar bazen ne konustugunu bilmiyor
Hele tansiyon seker hastalari ise tansiyonu cikincw agzindan çıkanları kulagi duymuyor. Ciddiyim.

Ya bence yazik kadina,samimi olmak istiyor.
Beni yanlış anlamayin,ben kayinvalidemi severim hicbir zaman tartışmamiz olmamistir. Bi ara sinir olmustum esimle yersizce kavga ettim oda araya girdi bagirma benim evimde bagirilmaz komsulwr duyuyor konuscaksaniz tartışcaksaniz insan gibi tartisin dedi
Nasil onun yaninda tartisik ilk ve son kez oldu zaten bende anlamadim insan bazen kendini kaybedior esim biz gidelim dedi
Bende cantami aldim sizide rahatsiz ettik anne kusura bakma gidelim en iyisi biz dedim baktim eli ayağı boşaldı oturun kahve yapcam lutfen mutfen dedi ben ona uyuz olmustum bana oyle dedigi icin ama sonra o haline de üzüldüm hemen yapıcı davrandi.
Bende bazen uyuz oluyorum laflarına ama bence sizin icin onemli olan genel tavri kaynananizin genel anlamda sorunlar yasamiyorsaniz,sizi kiskanmiyorsa,isinize evinize duzeninize burnunu sokmuyorsa,oglunu doldurmuyorsa,duygu sömürüsü yapmiorsa,dakika basi parq istemiyorsa, sorun yok
Bdv de hep sorunlu kaynanalar böyle cunku

Konu sahibi açıkçası ben üşendim bu kadar yazmaya ama doğru diyor Safsarisin Safsarisin bende pek kötü kv izlenimi bırakmadı malum neler okuyoruz . Benim kv bile daha çok karışmaya çalışıyor inan :)

O yüzden abartmadan bu dozda devam alıştırmak istememeni anlıyorum yine de arada gönül almasını bilmek lazım yaşlı insanların her ne kadar bizi kizdirsalar da bazen :)

Yaa aynı anlattığınız gibi gerçekten anneme karşı. Ve bişey diyim mi annem ondan 10 yaş büyük ve aksine o kadar iyi davranırki annem kayınvalideme sürekli arar, halini hatrını sorar. Bana gelince yukarı çıkarken muhakkak kapısını çalar evdeyse haberi olsun geldiğimden diye. Annem böyle yapıp kv karşılığını vermeyince ben sinir oluyorum.:KK12:
Annen yapmasa bu sefer de küser eminim. Yine de yapmasın boşver. Benim kv baya yasli o yuzden benimkiler cok saygiliydi. Sen yeni evli sayılırsın benim 3 yıl oldu bak ne yaptı aileme. Bir bayramda bizdeydik annemle babam dediki kv uğrayalim bayramını kutlayalım. Eşim sevindi hemen aradı annesini, işte böyle böyle kv ve kp im sana uğramak istiyor dedi. Demiş ki olur dışardayım eve geçince ararım. Akşam oldu hala aramadı. Eşim mahcup oldu bida arıyim dedi. gerek yok dedik bozulduk. sonradan da hiç özür bile dilemedi

Rica ederim,sizinde guzel sözleriniz icin tesekkur ederim.
Kesinlikle fazla samimiyet iyi olmuyor illa biryerlerden birseyler cikiyor ne guzel sevdiginiz bir kaynananiz ve sizi seven bir kaynananiz var. Herkese nasip olmuyor iyi insanlar.sanslisiniz.
Onlarda iste bizim gibi düşünmüyorlar,ya yorgunsun terlisin oturamazsin o an yanlarinda.. cocuk gibi oluyor insan yaşlanınca. Bizde annemlere gidince neden yemege kalmadik diye tavir alıyorlar. Anlamadim bizdemi boyle olcaz acaba ilerde :)
Aslında son örneğinize karşılık bişey daha söylemek istiyorum. Kayınvalidem ve yaşadığı yerin adetleri var demiştim burda adet gelin kayınvalide aynı binada yaşar. Ve zamanında oda kayınvalidesiyle aynı binada yaşıyormuş fakat eşimin babannesi buralı olmadığı için bu adete isteyerek uymamış olacak ki eşim 5-10 yaşlarındayken babannem demiş ki artık başka yere taşının ben kiracı getircem bu eve kirasını alıcam demiş kayınvalidemde yapma anne bizi gönderme beraber olalım hep demiş yani o kadar istiyormuş kayınvalidem aynı binada oturmayı. Babannemde kayınvalidemleri zorla çıkarınca kayınvalidem küsmüş şuan konuşmuyorlar yıllardır. Ve kimi görse bunu anlatıyor sürekli arkalarından konuşuyor vs. Eşimin babanneside üzülüyor şuan gelip gitmiyor halimi hatrımı sormuyor diye ayağını kırdı ben gittim kaç kez yardım ettim kayınvalidem hiç gitmedi. Dua ediyorum inşallah eşimin babannesinin ahı bende tutmaz. Çünkü ben kimseyle kötü olmak istemem korkarım bi kere birinin ahını almaktan. Sırf bu yüzden teraziyi dengede tutabilmek için uğraşıyorum kötü olmayayım diye ama şeytan hiç görüşme diyor bazen :(

Annen yapmasa bu sefer de küser eminim. Yine de yapmasın boşver. Benim kv baya yasli o yuzden benimkiler cok saygiliydi. Sen yeni evli sayılırsın benim 3 yıl oldu bak ne yaptı aileme. Bir bayramda bizdeydik annemle babam dediki kv uğrayalim bayramını kutlayalım. Eşim sevindi hemen aradı annesini, işte böyle böyle kv ve kp im sana uğramak istiyor dedi. Demiş ki olur dışardayım eve geçince ararım. Akşam oldu hala aramadı. Eşim mahcup oldu bida arıyim dedi. gerek yok dedik bozulduk. sonradan da hiç özür bile dilemedi
İşte çok zor bi durum. Emin ol ailene kayınvalidenide savunmak zorunda kalıyorsun sırf onlar üzülmesin diye bahaneler üretiyosun. Senin kv gene yaşlıymış benimki 45 yaşındaya :oha:

Eğer iyi biriyse altında oturan kayınvalideye de gümde bir kahve içmeye de inilir bence..
Hep onda olalım istiyor demişsin sandım ki gece gündüz birliktesiniz.
Şimdi gördüm mesajınızı gözümden kaçmış. Genelde böyle yorumlar gelmiş ama biraz anlatmakta güçlük çekiyorum galiba. Mesela bi komşu vardır ben geldim kahveye deyip inersiniz oturup sohbet edip kahvenizi içersiniz, ama başka bi komşu vardır yaşça sizden büyük ve kafa yapısı olarak çok farklı kahveye geldim dersiniz boş boş yüzünüze bakar. Mesela şöyle söyliyim daha iyi anlayabilmeniz için benim kayınvalidem sera işlerine falan gidiyor gündüzleri. Ve o istiyorki ben aşağıya iniyim akşam yemeğini yapıyım beraber yiyelim o gelince yemek hazır olsun ve karınları doysun. Ama bende bunu neden yapmıyorum hemen söyliyim. Evlendik biz 6 ay beraber yedik yemeği bi kere olsun güzel bi söz duymadım, misafiri gelcekti bi keresinde beni çağırdı indim pasta, poğaça, kurabiye yaptım birde yiğeni vardı oda kurabiyete şekil vermeye yardım etti sadece ve ona sağol eline sağlık dedi bana dönüp hiç bişe demedi. Bilmiyorum işte ya anlatamıyorum galiba çok konuşuyorum ama gerçekten anlaşılırmı yazıyorum ben :/

İşte çok zor bi durum. Emin ol ailene kayınvalidenide savunmak zorunda kalıyorsun sırf onlar üzülmesin diye bahaneler üretiyosun. Senin kv gene yaşlıymış benimki 45 yaşındaya :oha:
Evet ben de yaşlılık işte kafası gidiyor diyorum :KK70: Bizimkiler sagolsun idare ediyor eşim üzülmesin diye. Seninki çok gençmiş cidden. Benim bi arkadaşımın da seninkine benzer kv var. Yoksul insanlar yazık. Arkadaşımın ailesi de aşırı varliklidir villada oturuyorlar her aile bireyinin altında son model araba filan. Ama cok mütevazi insanlar. Arkadaşım öyle bi hayattan kv yakınına oturdu ilk seneler. Kocası melek gibidir ama ailesi işte aynı seninkiler gibi böyle kapı önüne semaver indirsin komsularla çekirdek çitlesin dedikodu yapsın. Kinamiyorum öyle yetişmişler ondan zevk alıyorlar. Herkes istediği gibi yaşamakta özgür. Ama gelin onlara ayak uydurmadi mi hiç saygı duymuyorlar. Saçma tepkiler veriyolar. Arkadaşım arayı soğutup uzağa kaçtı. Hiç idare etmedi, alttan almadı. Gerçekten zor bi durum. Sen aranı da bozma çok samimi de olma. En güzeli ise girip mesafeli durmak. İnş bulursun gönlüne göre is

Şimdi gördüm mesajınızı gözümden kaçmış. Genelde böyle yorumlar gelmiş ama biraz anlatmakta güçlük çekiyorum galiba. Mesela bi komşu vardır ben geldim kahveye deyip inersiniz oturup sohbet edip kahvenizi içersiniz, ama başka bi komşu vardır yaşça sizden büyük ve kafa yapısı olarak çok farklı kahveye geldim dersiniz boş boş yüzünüze bakar. Mesela şöyle söyliyim daha iyi anlayabilmeniz için benim kayınvalidem sera işlerine falan gidiyor gündüzleri. Ve o istiyorki ben aşağıya iniyim akşam yemeğini yapıyım beraber yiyelim o gelince yemek hazır olsun ve karınları doysun. Ama bende bunu neden yapmıyorum hemen söyliyim. Evlendik biz 6 ay beraber yedik yemeği bi kere olsun güzel bi söz duymadım, misafiri gelcekti bi keresinde beni çağırdı indim pasta, poğaça, kurabiye yaptım birde yiğeni vardı oda kurabiyete şekil vermeye yardım etti sadece ve ona sağol eline sağlık dedi bana dönüp hiç bişe demedi. Bilmiyorum işte ya anlatamıyorum galiba çok konuşuyorum ama gerçekten anlaşılırmı yazıyorum ben :/

Çünkü senin görevin gibi bakıyor

Iş bulun.

Her gün idareten bi ugrayin hiç gelmedi diyemez.

Evlenirken sadece adam ile evlenilmiyor bunu hepimize anlatmalilar.

Kayinvalideniz yatalak değil inşallah da basiniza kalmaz arada gönlünü alın.

Haftada bir uzun süre gitmek yerine bi 15 - 20 dakika ise girene kadar ugrayin bence.

Ömürlük iliski plani yapin.

Laflari ağır dilin kemiği yok zaten altta kalmiyorsunuz iletisim sorununuz yok.

Siz yazınca heycanlandım nedense. Yorumlarınıza önem verdiğim içindir belki. Keşke biraz daha uzun yazsanız bana anlatsanız açıklamalı bir şekilde tam olarak düşüncelerinizi.

Yazayım :)
Aynı şekilde yaşıyorum
Benim k.validem zırt pırt gelmez
Kolaylıkla olmadı elbette
Nabzına göre şerbet
Aslında benziyoruz
Yaşadıklarımız da
Sabret ☺

Aslında son örneğinize karşılık bişey daha söylemek istiyorum. Kayınvalidem ve yaşadığı yerin adetleri var demiştim burda adet gelin kayınvalide aynı binada yaşar. Ve zamanında oda kayınvalidesiyle aynı binada yaşıyormuş fakat eşimin babannesi buralı olmadığı için bu adete isteyerek uymamış olacak ki eşim 5-10 yaşlarındayken babannem demiş ki artık başka yere taşının ben kiracı getircem bu eve kirasını alıcam demiş kayınvalidemde yapma anne bizi gönderme beraber olalım hep demiş yani o kadar istiyormuş kayınvalidem aynı binada oturmayı. Babannemde kayınvalidemleri zorla çıkarınca kayınvalidem küsmüş şuan konuşmuyorlar yıllardır. Ve kimi görse bunu anlatıyor sürekli arkalarından konuşuyor vs. Eşimin babanneside üzülüyor şuan gelip gitmiyor halimi hatrımı sormuyor diye ayağını kırdı ben gittim kaç kez yardım ettim kayınvalidem hiç gitmedi. Dua ediyorum inşallah eşimin babannesinin ahı bende tutmaz. Çünkü ben kimseyle kötü olmak istemem korkarım bi kere birinin ahını almaktan. Sırf bu yüzden teraziyi dengede tutabilmek için uğraşıyorum kötü olmayayım diye ama şeytan hiç görüşme diyor bazen :KK43:

Aaaaaaaa ilk defa boyle bir adet duyuyorum ben cok şaşırdım daha neler öğrencem acaba

Yok yok öyle düsünmeyin ah mah diye olmaz oyle sey insallah . O kaynananin kendi karması. Kendi duzeltcek o isleri inatmis yalniz kayinvalideniz. Bu kadar kinde neymiş böyle

Bende korkarım ah almaktan,ama emin olun su yazdiklarinizdan iyi niyetiniz ve hanimefendiliginiz belli oluyor size ah edecegi bi durum olmaz siz dengeyi tutmaya çalışıyorsunuz canınızı sıkmayın,cokta stres etmeyin. Illaki.orta yol bulunuyor bi sekilde
Siz ayri binaya cikmak istiyorsunuz galiba

Çünkü senin görevin gibi bakıyor
Bende bunu engellemek için uğraşıyorum yani düşüncesi değişmesin gelin dediğin yapar desin gene ama benim yapmıcağımı anlasın. Eğer buna alıştırırsam devamı gelicek çünkü biliyorum. Bi keresinde bana dediki çünkü ben çalışmaya gittiğimde sen aşağıda yap yemeği hem siz yersiniz hem biz gelince yeriz dedi bende gülerek dedim ki bu işten benim karım ne olcak sen para kazancan ben ne kazancam dedim kahkaha atarak oda ben çocuk evlendircem canım ondan çalışıyorum dedi ama hiç ihtiyaçları yok aslında gayette durumları iyi 3 evi 3 dükkanı var sadece kayınvalidemin. Şimdi ben bunu neden yapıyım ki? Yapıp yapıp güler yüz görmemek içinmi? Çalışmasın otursun evinde yapsın 45 yaşında daha benden sağlam :/ of çok kötü bi gelinmiyim ben?

Canım senı en ıyı anlayanlardan bırı de benım. Eskı konularımı bı okusan kendı kaynanana melek bıle dıyebılırsın o derece :confused: ama sen ne yasadıgını cok ıyı bılıyorsun. Mesafenı koy. Ve bu lafına yalnızken belkı alınmazdım ama dısardan olan ınsanların yanında boyle konusman hos degıldı de. Inan yapılacak bısey yok. Ise basla sabahtan cık aksam esınle gel evıne. En azından aramadı sormadı olmaz:KK42:

Iş bulun.

Her gün idareten bi ugrayin hiç gelmedi diyemez.

Evlenirken sadece adam ile evlenilmiyor bunu hepimize anlatmalilar.

Kayinvalideniz yatalak değil inşallah da basiniza kalmaz arada gönlünü alın.

Haftada bir uzun süre gitmek yerine bi 15 - 20 dakika ise girene kadar ugrayin bence.

Ömürlük iliski plani yapin.

Laflari ağır dilin kemiği yok zaten altta kalmiyorsunuz iletisim sorununuz yok.
Kızz ne yatalağı 45 yaşında benden sağlam tarlaya gidiyor çalışmaya. Yok ben altta kalmıyorum çünkü alışıp gördüğüm bi yaşam biçimi değil. Bana diyorki bazen buraya geldin ama hiç uymuyosun çünkü burda şalvar giyilir saç kapatılır vs. Ben bunu istemeyince neden yapayım ki hayatımda hiç giymemişim şalvar :/

Bende bunu engellemek için uğraşıyorum yani düşüncesi değişmesin gelin dediğin yapar desin gene ama benim yapmıcağımı anlasın. Eğer buna alıştırırsam devamı gelicek çünkü biliyorum. Bi keresinde bana dediki çünkü ben çalışmaya gittiğimde sen aşağıda yap yemeği hem siz yersiniz hem biz gelince yeriz dedi bende gülerek dedim ki bu işten benim karım ne olcak sen para kazancan ben ne kazancam dedim kahkaha atarak oda ben çocuk evlendircem canım ondan çalışıyorum dedi ama hiç ihtiyaçları yok aslında gayette durumları iyi 3 evi 3 dükkanı var sadece kayınvalidemin. Şimdi ben bunu neden yapıyım ki? Yapıp yapıp güler yüz görmemek içinmi? Çalışmasın otursun evinde yapsın 45 yaşında daha benden sağlam :/ of çok kötü bi gelinmiyim ben?

Hizmetçi almadın gelin aldın deseydin
Ben çok açık sözlü dobra biriyimdir
Lafımı sakınmam
Artık alıştı
Tutsun bir yardımcı benimki de zengin ama fakir görünümlü modellerden
Birgün annem k.validem oturuyoruz
Annem ev temizlenecek temizlik için birini çağıracağım bu hafta dedi
K.validem de kızın yapsın dedi
"Bende ben kendi evimi zor temizliyorum
herkes parasıyla temizletsin
benim eve de yollayın dedim"
☺☺

Aaaaaaaa ilk defa boyle bir adet duyuyorum ben cok şaşırdım daha neler öğrencem acaba

Yok yok öyle düsünmeyin ah mah diye olmaz oyle sey insallah . O kaynananin kendi karması. Kendi duzeltcek o isleri inatmis yalniz kayinvalideniz. Bu kadar kinde neymiş böyle

Bende korkarım ah almaktan,ama emin olun su yazdiklarinizdan iyi niyetiniz ve hanimefendiliginiz belli oluyor size ah edecegi bi durum olmaz siz dengeyi tutmaya çalışıyorsunuz canınızı sıkmayın,cokta stres etmeyin. Illaki.orta yol bulunuyor bi sekilde
Siz ayri binaya cikmak istiyorsunuz galiba
Tabi ki ben ayrı binada yaşasam sürekli arar sorarım ama bu şekilde içimden gelmiyor ki. Düşünsenize aşağıya bakıyorum o, markete gidiyorum o, kapıyı açıyorum sesi vs. Evim çok güzel çok büyük çok kullanışlı 200 metre kare dublex ama gel gelelim ben memnunmuyum bu durumdan cıks. 80 metre karecik olaydıda herkesten uzak olaydım :(

Yazayım :)
Aynı şekilde yaşıyorum
Benim k.validem zırt pırt gelmez
Kolaylıkla olmadı elbette
Nabzına göre şerbet
Aslında benziyoruz
Yaşadıklarımız da
Sabret ☺
Yaa gerçekten mi? Sizin kaç sene oldu peki? Çocuk olunca daha da zorlaşmıyor mu herşey :/

Back