• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Kaynana kanayan yara” derlerdi inanmazdım.

Yani benim annemde zırt pırt gelmez
Bilmiyorum yalnız olunca
Sonuçta aynı evde olmadiktan sonra
Tercih sizin
O konuda tecrübem yok
Benimde annemden yana şüphem yokta işte. Ben kendi anneme herşey söylerim gel dese amaan evimde mutluyum gelemem derim ama kayınvalideye diyemiyosun işte. Neyse mesajlarınız için tekrar teşekkür ederim :KK68:

Benım annem her zaman aman kızım muhtarınız bıle ayrı olsun der. Bende kendı anneme yakın oturmak ıstemem ıkısınede artık aynı mesafedeyım mesela ama kıme ıstıyorsam ona gıdıyorum:halay:
Sizin şuan yaşadığınız benim hayalim :KK61: İnanın bugün içimden dedim ki inşallah eşim memur olursa atanırda başka şehire gideriz bahaneyle dedim bunu bile düşündüm yani yoksa düşünüyorum nasıl kurtulcaz burdan çözüm yok :(

Benimde annemden yana şüphem yokta işte. Ben kendi anneme herşey söylerim gel dese amaan evimde mutluyum gelemem derim ama kayınvalideye diyemiyosun işte. Neyse mesajlarınız için tekrar teşekkür ederim :KK68:

Aynen öyle
Rica ederim

Başlığa sabah sabah güldüm, geçmiş olsun bu arada , kaynanalar hep aynı, iyi olanı gördün mü? Üzme kendini

3 gün inmesem surat yapıyor diyorsun
bırak yapsın 1 yapar 2 yapar en sonunda o suratsız surata alışırsın
boşver

İyi geceler hanımlar. Öncelikle buraya kaynana ile ilgili konu açıcağımı hiç düşünmezdim ama demek ki insan çaresiz kalıyormuş. Ben 1 senedir evliyim kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum. (Niye oturdun vs. derseniz eğer bende istemedim tabi ki ama kiraya gidicektik ve eşim kendi evimiz diye isteğine göre yaptırdı evin herşeyini kabul ettim mecburen)
Allah var kayınvalidem evime hiç gelmez, kapımı çalmaz, rahatsız etmez. Amma velakin ben hep onda olayım, orda yiyelim içelim, bir arada olalım ister. Bende en başından beri eğer altlı üstlü oturuyorsak mesafeli durma taraftarıyım. Bugün misafiri geldi, gelen eşimin kuzeni beni aradı biz geldik sende gel diye bende indim. Neyse konu konuyu açtı kız evlat anneye daha düşkün oluyor falan dediler bende dedim ki biz öyleyizdir annemle günde 10 kez konuşuruz telefonda dedim.

Kayınvalidem hemen dediki feeling annesini hep arar ama beni bi kere bile aramaz dedi. Ben şok tabi. Altımda oturuyosun anne neden arıyım ki? Dedim. Oda ben güceniyorum valla altında oturuyorum ama yeri geliyo haftada bir görüşüyoruz dedi. Bende sen arıyomusun dedim. Oda ben sen aramazsan niye arıyım dedi. Neyse araya kuzeni girdi eşimin valla arada böyle şeylik oluyo işte yakın oturunca en iyisi uzak olmak dedi. Bende kayınvalidemle aynı binada oturdum ilk başlar iyiydik sonra sorunlar çıktı 5 sene hiç birbirimizi görmedik küstük dedi. Bende dedimki kayınvalideme sen aramıyosun diye güceniyosun bana ama aramızda bi tartışma çıksa hiç görüşmesek daha mı iyi dedim. Hiç bişey diyemedi ben asla lafımı esirgemem. Sonra dedi ki ben önce gelin ayıran kayınvalidelere kızardım ayrımcılık yapıyor diye ama demekki biri çok candan olup biri soğuk ve mesafeli olursa ayrımcılık yapılabilirmiş dedi.

Hala hazmedemiyorum insanların yanında bu denilenleri. Eşime patladım zoruma gitti eşim haklısın ne diyim istemiyorsan inme görüşme diyor ama olmuyor işte markete bile giderken bahçede binada görüyosun. 3 gün gitmiyim surat asıyor napıyım akıl verin bana. İş arıyorum çalışsam daha rahat olur kafam diye düşünüyorum. Evlenmeden önce 3 sene çalıştım evlenicem biraz evimin tadını çıkarıyım dedim ama huzurum yok malesef ne yapayım ben :KK43:
Lafını esirgemiyormuşsun..(+)
Eşin istersen inme görüşme diyormuş (+)

Esinin ailesiyle görüşmeyen biri olarak artı özellikler olduğu için ben görüşmeye devam ederdim açıkçası, eger ciddi para getirisi olan bir meslegim yoksa çalışmazdim da...

Bir erkek her ne kadar eşine istersen görüşme dese bile, siz görüşmemeye başladıktan sonra bunu problem ediyor, illa arada laflar dokunduruyorlar....

Şimdi gördüm mesajınızı gözümden kaçmış. Genelde böyle yorumlar gelmiş ama biraz anlatmakta güçlük çekiyorum galiba. Mesela bi komşu vardır ben geldim kahveye deyip inersiniz oturup sohbet edip kahvenizi içersiniz, ama başka bi komşu vardır yaşça sizden büyük ve kafa yapısı olarak çok farklı kahveye geldim dersiniz boş boş yüzünüze bakar. Mesela şöyle söyliyim daha iyi anlayabilmeniz için benim kayınvalidem sera işlerine falan gidiyor gündüzleri. Ve o istiyorki ben aşağıya iniyim akşam yemeğini yapıyım beraber yiyelim o gelince yemek hazır olsun ve karınları doysun. Ama bende bunu neden yapmıyorum hemen söyliyim. Evlendik biz 6 ay beraber yedik yemeği bi kere olsun güzel bi söz duymadım, misafiri gelcekti bi keresinde beni çağırdı indim pasta, poğaça, kurabiye yaptım birde yiğeni vardı oda kurabiyete şekil vermeye yardım etti sadece ve ona sağol eline sağlık dedi bana dönüp hiç bişe demedi. Bilmiyorum işte ya anlatamıyorum galiba çok konuşuyorum ama gerçekten anlaşılırmı yazıyorum ben :/
Haklısın o zaman, pek muhattap olma.
Zaten kafa dengiyse olacak şeyler bunlar..

Annenizle 10 kere görüşüyorum demesydiniz keşke. Zaten inmiyormuşsunuzda sık sık. Lafınızı da esirgemezmişsiniz. Sorun ne ben anlamadım. Kafaya takılacak bişey Yok gibi ama bence yinede arayıp hal hatır sormanız sizin yararınıza olur ilerde. Siz bilirsiniz

alt üstlü olmak zor. :)daha 1 senelik evlisin çocuk olursa hergün yukariya çikacaktir..
bi yere gidince takip ediyo demi. beni de ederdi ... şimdi haber vermiyorum bi yere giderken. umrumda degil!!!

Altlı üstlü olunca illa günün bir saati bekliyorlar inmeni. Misafir gelince mecbur inmek zorunda kaliyorsun seni anlıyorum 5 senedir oturuyorum bu şekilde.

Bende fazla iç ice olmuyorum çünkü ne kadar çok görüşülse o kadar çok sorun çıkıyor. Bence iş bulun çalışın bahaneniz olur haftasonu bir kahvaltıya inersiniz o kadar.

Bende şunu anlamıyorum insan temizlik çamaşır bulaşık komşu gezmesi kaynana dırdırı için işini niye bırakır ki:işsiz:
Bilmiyorum eşiniz yatırmaya devam etti mi ama sigortanız yatsa fena mı olurdu, siz de emekli olsanız falan.
Sonra kaynanam şunu dediydi böyle dediydi ama ben böyle yaptıydım.
Konu sahibi 20 sene sonra ne kaynanan kalacak ne başka birşey millet emekli maaşını alırken sen hala kocam para versin evin tadına varayım deme üzülürsün.

Bence daha fazla yakin olma
Yoksa sonu gelmez.

Surekli inmeyin
Surekli orda yemek yemeyin.
Sizin ayri bir eviniz oldugunu ve ayri bir hayatiniz oldugunu kabul etsin.
O kendi kv si ile birararda olmussa o onun sorunu.
Herkes onun yasadigi gibi yasamak zorunda degil.

Kv’min şöyle bi huyu vardır ben inmesem, aramasam ne yemeğe çağırır ne o gelir ne misafiri gelceğinde yardım ister. Bugün mesela evdeyim biliyor beni arasa deseki misafirim gelcek bi kek yapıver dese hemen iner yaparım ama gitmiş komşuyu çağırmış yardıma böyle yaptığı zaman ben ne inmek istiyorum ne yardım etmek. Ben inmeyip aramasam o benden bin kat soğuk oluyor.
Kv çağırsa bu sefer de mesafe koymak istiyorum ama çagırıyor diceksiniz

Başlığa sabah sabah güldüm, geçmiş olsun bu arada , kaynanalar hep aynı, iyi olanı gördün mü? Üzme kendini
Çok sağolun, valla gördüm biliyomusun? İki gün önce arkadaşlarım geldi biri evli ve bebeği var 5 aylık kız diyoki doğumda kendi annemden daha fazla kaynanam yardımcı oldu çoraplarımı bile elleriyle giydirdi saçlarımı duştan sonra taradı kuruttu dedi bebekte aynı babası arkadaşımla hiç alakası yok herkes babaya benzetiyormuş ama kaynanası aynı benim güzel gelinime benziyo diyomuş böyle insanlarda var işte :(

3 gün inmesem surat yapıyor diyorsun
bırak yapsın 1 yapar 2 yapar en sonunda o suratsız surata alışırsın
boşver
Zaten ben buny alıştırmak için uğraşıyorum suratı umrumda bile değil ama insanlar gelince laf dokunduruyor her zaman. Bi keresinde anneme gitmiştik beraber herkesin içinde dedi ki feelingi 1 haftadır görmüyodum bende burda gördüm dedi bu denir mi her zaman aynı şeyi yapıyor bunu yapmasa hiç umrumda olmucak bile.

Son düzenleme:
İyi geceler hanımlar. Öncelikle buraya kaynana ile ilgili konu açıcağımı hiç düşünmezdim ama demek ki insan çaresiz kalıyormuş. Ben 1 senedir evliyim kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum. (Niye oturdun vs. derseniz eğer bende istemedim tabi ki ama kiraya gidicektik ve eşim kendi evimiz diye isteğine göre yaptırdı evin herşeyini kabul ettim mecburen)
Allah var kayınvalidem evime hiç gelmez, kapımı çalmaz, rahatsız etmez. Amma velakin ben hep onda olayım, orda yiyelim içelim, bir arada olalım ister. Bende en başından beri eğer altlı üstlü oturuyorsak mesafeli durma taraftarıyım. Bugün misafiri geldi, gelen eşimin kuzeni beni aradı biz geldik sende gel diye bende indim. Neyse konu konuyu açtı kız evlat anneye daha düşkün oluyor falan dediler bende dedim ki biz öyleyizdir annemle günde 10 kez konuşuruz telefonda dedim.

Kayınvalidem hemen dediki feeling annesini hep arar ama beni bi kere bile aramaz dedi. Ben şok tabi. Altımda oturuyosun anne neden arıyım ki? Dedim. Oda ben güceniyorum valla altında oturuyorum ama yeri geliyo haftada bir görüşüyoruz dedi. Bende sen arıyomusun dedim. Oda ben sen aramazsan niye arıyım dedi. Neyse araya kuzeni girdi eşimin valla arada böyle şeylik oluyo işte yakın oturunca en iyisi uzak olmak dedi. Bende kayınvalidemle aynı binada oturdum ilk başlar iyiydik sonra sorunlar çıktı 5 sene hiç birbirimizi görmedik küstük dedi. Bende dedimki kayınvalideme sen aramıyosun diye güceniyosun bana ama aramızda bi tartışma çıksa hiç görüşmesek daha mı iyi dedim. Hiç bişey diyemedi ben asla lafımı esirgemem. Sonra dedi ki ben önce gelin ayıran kayınvalidelere kızardım ayrımcılık yapıyor diye ama demekki biri çok candan olup biri soğuk ve mesafeli olursa ayrımcılık yapılabilirmiş dedi.

Hala hazmedemiyorum insanların yanında bu denilenleri. Eşime patladım zoruma gitti eşim haklısın ne diyim istemiyorsan inme görüşme diyor ama olmuyor işte markete bile giderken bahçede binada görüyosun. 3 gün gitmiyim surat asıyor napıyım akıl verin bana. İş arıyorum çalışsam daha rahat olur kafam diye düşünüyorum. Evlenmeden önce 3 sene çalıştım evlenicem biraz evimin tadını çıkarıyım dedim ama huzurum yok malesef ne yapayım ben :KK43:
Aynı biz , canımsın. İnan değişmeyecek sakın değişir herkes alışır laflara inanma olmuyor.

Zaten ben buny alıştırmak için uğraşıyorum suratı umrumda bile değil ama insanlar gelince laf dokunduruyor her zaman. Bi keresinde anneme gitmiştik beraber herkesin içinde dedi ki duyguyu 1 haftadır görmüyodum bende burda gördüm dedi bu denir mi her zaman aynı şeyi yapıyor bunu yapmasa hiç umrumda olmucak bile.

herkesın yanında boyle söylüyorsun duyanda ınanacak de
bir nevi yalan konuşuyorsun demek

Lafını esirgemiyormuşsun..(+)
Eşin istersen inme görüşme diyormuş (+)

Esinin ailesiyle görüşmeyen biri olarak artı özellikler olduğu için ben görüşmeye devam ederdim açıkçası, eger ciddi para getirisi olan bir meslegim yoksa çalışmazdim da...

Bir erkek her ne kadar eşine istersen görüşme dese bile, siz görüşmemeye başladıktan sonra bunu problem ediyor, illa arada laflar dokunduruyorlar....
Hiç görüşmemeyi düşünmüyorum zaten aslında bu benim için çok kötü olur. Çünkü tek başımayım annem 6-7 km uzakta bana bişey olsa o koşucak gene. Geçen ay kasıklarım o kadar ağrıdı ki acile gitmesem ölcektim nerdeyse eşim çalışıyodu kaynımı aradı o ve kayınvalidem götürdü beni acile sağolsun bunlarıda unutamam tabi ki. Ben zaten seviyorum tamamen küs olamam aynı binada ama bilsin ki her gün inmem, sürekli arayıp soramam ha normalde bunları yaparım nolcak ama benim inadıma gitmicek insanların yanında bunları söyleyip. Düzgünce bana söylesin canımı yesin.

Annenizle 10 kere görüşüyorum demesydiniz keşke. Zaten inmiyormuşsunuzda sık sık. Lafınızı da esirgemezmişsiniz. Sorun ne ben anlamadım. Kafaya takılacak bişey Yok gibi ama bence yinede arayıp hal hatır sormanız sizin yararınıza olur ilerde. Siz bilirsiniz
Sorun ne biliyomusunuz hep insanların içinde bunu ima etmesi. Örnek feelingi 1 haftadir görmüyorum bende aynı binada olduğumuz halde. -ki aynı binada görmez olurmu markete giderim bahçese görür selam veririm, aşağıya inerim inerken kapısı açık olursa seslenirim yani bunu diyerek aklıca beni düzeltmeye çalışıyor ama ben daha da üzülüyorum ve inatlaşıyorum.

alt üstlü olmak zor. :)daha 1 senelik evlisin çocuk olursa hergün yukariya çikacaktir..
bi yere gidince takip ediyo demi. beni de ederdi ... şimdi haber vermiyorum bi yere giderken. umrumda degil!!!
Yaaa sende nasıl güzel korkutuyosun :) zaten çocuk olursa herşey daha mı güzel yoksa daha mı kötü olucak hala karar vermiş değilim. Aslında kayınpederim çocuklara bayılır ve kendide çocuk gibidir gelme desen bile gelir sevmeye. Ama kayınvalidem gelsin atıyorum surat asıyım veya çocuğu vermiyim bi daha gelmez öyle bi inatçıdır. Komşulardan birinin 2 çocuğu var. İlki doğduğunda kayınvalidesine hiç vermemiş sakınmış hep şimdi 2. Oldu onu hep kayınvalidesi bakıyo dün diyo ki kaynanam bana vermicek ilkini sakıncak uzak tutcak ikinciye elimi bile sürmem asla bakmam diyor :)

Back