How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

“Kaynana kanayan yara” derlerdi inanmazdım.

Kv’min şöyle bi huyu vardır ben inmesem, aramasam ne yemeğe çağırır ne o gelir ne misafiri gelceğinde yardım ister. Bugün mesela evdeyim biliyor beni arasa deseki misafirim gelcek bi kek yapıver dese hemen iner yaparım ama gitmiş komşuyu çağırmış yardıma böyle yaptığı zaman ben ne inmek istiyorum ne yardım etmek. Ben inmeyip aramasam o benden bin kat soğuk oluyor.
Kaç yasında kv den
kendi işini kendi yapamıyor mu?

içimden geliyorsa bir kere iner bi kere arar kalanı da sallamazdım
İşte benim içimden gelmiyor söyleyip durduğu için bi söyler iki söyler sonra haa feelingin huyu buymuş demek ki der. Hiç inmiyorum değil bazen eşim aşağıda yiyelim yemek yapma der iner yemeği ben yaparım genelde, bulaşığıda beraber hallederiz çay içeriz yukarı çıkarız ama o hep daha fazlasını istiyor.

eltindeki rahat iyimiş bak bende çalışıyorum kaynanam hergün bizde ye teklif etti kabul etmedim yemek yapmayı unuturum anne dedim. tamam kızım demişti.. arada bi çagiriyo. o yönden iyiyim. böle ayri olmasi çok iyi ..

Onlar kendi aralarında geçinip gidiyorlar yemek konusunda kaynanam arada söylenecek gibi oluyo da susuyor yine eltimin çocuklarına kaynanam bakmış şimdi çocuklar buyudu ama kaynanam da şeker tansiyon herşey var.

Ben çocuklarımı kendim büyütüyorum arada bir iki saatliğine bıraktığım oluyor o kadar fazlasını istemem zaten.

Valla benimki de melektir.ama oğluna, torununa düşkün bir melek.binalarında satılık ev vardı.eşim çok istedi neyseki almamaya ikna oldu.Daha kücük bir evi bir kaç blok öteden aldık.Burayı okudukça ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlıyorum.siz yine arada bir gidiyorsunuz.aynı binada benim eşim kesinlikle akşam çayını bir çıkıp annesinde içmek isteyecek.haftasonları bir gün kahvaltıyı beraber yapalım ne var diyecek.yemeğiydi bulasıgıydı.zaten çalışıyorum ohoooo.beni gel diye zorlayan olmaz ama eşim gidince de evde tek kalır onu beklerim artık ki sanırım öyle durumda her akşam gider annesine.işte öyle mi böyle mi derken ben yıpranacağım!!!sonra böyle misafir akraba olaylarında da her misafirde illaki çagırılırsın.gitmezsen laf olursun falan.Allahtan eşiniz gitme demiş.siz yine değiştirmeyin bence tavrınızı.önce nasılsanız şimdi de öyle olun.alışırlar herhalde.

Kaç yasında kv den
kendi işini kendi yapamıyor mu?
45 yaşında gayette iyi yapıyor valla bi misafir gelsin koşturuyor ordan oraya. Maşallah diyim benden çok daha sağlıklı çünkü köyde büyümüş ve hep tarlada çalışmış eski toprak derler ya öyle :) onun derdi yapamamak değil yetiştiği yer ve kafa yapısı “gelinin görevleri ve adetler” olduğu için bekliyor benden bazı şeyler. Bende zaten üniversite okudum bitirdim 2 ay sonra iş buldum 3 sene çalıştım işten çıktım hemen evlendim. Annem benim suyu bile ayağıma getirirdi öyle alıştım şimdi bunlar garibime gidiyor.

bence gereksiz uzatma çabasındasınız
o insanlarla sürekli ömür boyu görüşeceksiniz
görmeyin duymayın duyduğunuzu unutun
ben bu konuda abartılacak birşey göremedim
gereksiz alınganlık içindesiniz
evde boşluktan kendinizi kurmayın

Eltinizle aranız nasıl peki? En çok elti gelince nolucak onu merak ediyorum. Valla buralı olursa buranın adetlerine uyar kayınvalidemin her dediğini yapar ama onlarda başka şeyler bekliyorlar. Mesela nasıl anlatıyım size burda kayınvalide gelin beraber yer içer, gelin büyük temizlik olursa kayınvalideye yardım eder, misafiri gelince hizmet eder. Ama kayınvalidede geline para verir, pazar harcını görür, beraber yedikleri için mutfak masrafı olmaz vs. Bende diyorum ki bunların hiç biri olmasın ama bende evimde tek başıma huzurlu olayım.(birde burda ki kızlar gelinler bu dediğimi duysa aa safa bak aşağıda yemiyo hem evi batmıcak hem masraf olmucak diye düşünür ama ben bu yapıda yetişmedim.)

Eltimle bir sorunum yok ise gider işten gelir her gün illa görmem zaten onunda kendine göre zamanı var. Ben desen öyle sürekli dip dibe değiliz kimse kimseye laf söz demez.

Mesela ben para konularına karışmam eşimin abisinden yada gorumcemden aldığı verdiğine onlar kardeş kendi aralarında halletsin derim. Annesine verdiği para olsun aldığı şeyler olsun çünkü annesi sonuçta görsün işini derim.

Ama kendi anneme de ben yardım ederim onunda sesi çıkmaz. Çünkü canim evlilik iki kişi arasında değil böyle iç içe oturunca denge kurmak zorundasın...

İyide sen misafirlerin yanında bizde annemle 10 kere konuşuyoruz desen elbette kadında alınır doğal olarak..üstelik annenlede aynı sehirdesiniz yani hasrette değilsiniz.. bence kaynanaya bu kadar atarlalacagina önce kendi sözlerine bir bak..anneni kıskanma sebebide senin hareketlerinden bence annen gelince kvdenide çağırıyor musun..yoksa onun yerine hep tek mi kalıyorsunuz.. kadına açıkça görüşmek istemediğini ve onu sevmediğini gösteriyorsun..sonrada insanların içinde seni allayıp pullamadigi için kızıyorsun..nerelisiniz bilemem ama ben genekselci bir insanım ve sizinde davranışlarınız itici..boyle davranıp sonrada kvdenin sana iyi olmasını bekleme..her anlamda dışlıyorsun kadını çünkü.

Valla benimki de melektir.ama oğluna, torununa düşkün bir melek.binalarında satılık ev vardı.eşim çok istedi neyseki almamaya ikna oldu.Daha kücük bir evi bir kaç blok öteden aldık.Burayı okudukça ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlıyorum.siz yine arada bir gidiyorsunuz.aynı binada benim eşim kesinlikle akşam çayını bir çıkıp annesinde içmek isteyecek.haftasonları bir gün kahvaltıyı beraber yapalım ne var diyecek.yemeğiydi bulasıgıydı.zaten çalışıyorum ohoooo.beni gel diye zorlayan olmaz ama eşim gidince de evde tek kalır onu beklerim artık ki sanırım öyle durumda her akşam gider annesine.işte öyle mi böyle mi derken ben yıpranacağım!!!sonra böyle misafir akraba olaylarında da her misafirde illaki çagırılırsın.gitmezsen laf olursun falan.Allahtan eşiniz gitme demiş.siz yine değiştirmeyin bence tavrınızı.önce nasılsanız şimdi de öyle olun.alışırlar herhalde.
Bir arkadaş yorum yapmış eş arkanızda dursa bile sonra trip atar gibisinden. Bu çok doğru ne kadar da inme gitme dese o an sinirliydim ve karşımda mecburen söyledi bunu daha sonra evde otururken hadi inelim, gel çay içiyolar bizde gidelim der eminim. İnerim zaten önemli değil ama tavrımı değiştirmicem alışmak zorunda kalıcak bi gelin daha alırsa onu alıştırsın kendine. Bana hep diyo zaten sen buraya uymak istemiyosun ama biraz da uycaksın diye. Biz yemeğe konserve domates kullanırız o kullanmaz sevmez bana diyo ki sende bize alışıver kullanmayıver diyo, neden?

geçmiş olsun :) inş iyi olursunuz gelecek eltilerinizle.
Geçmiş olsun lafındaki dokundurmayı anladım hahah :) aslında herkesle anlaşan bi yapım vardır otobüste bi teyzenin yanına otursam arkadaş oluruz ama elti olunca işler değişiyor tabi. Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah.

bence gereksiz uzatma çabasındasınız
o insanlarla sürekli ömür boyu görüşeceksiniz
görmeyin duymayın duyduğunuzu unutun
ben bu konuda abartılacak birşey göremedim
gereksiz alınganlık içindesiniz
evde boşluktan kendinizi kurmayın
Bunca yorumun içinden 3 tane falan böyle yorum aldım ama hoşuma gidiyor değişik yorumlar da :) kendi mi neden boşluktan kurayım ki hastamıyım ben sorun mu yaratıyım kendi kendime. Annem gelmiş ve sesini duyduğu halde kapıya çıkıp hoşgeldin dememiş annem kapıdan sesleniyor selam söyle dünüre diye 1 metre mesafe var mutfakla kapı arasında aleykümselam demiyor. Bunu boşverip misafiri gelmiş diye aşağıya iniyorum herkesin içinde feeling annesini hep arar ama beni hiç aramaz aynı binadayız haftada bir görüşürüz diyor. Ben rahat bir insan değilim illa kafama takmam için kayınvalidemin bana küfür etmesi, bağırıp çağırması gerekmiyor. Siz bdv’deki sıra dışı konulara alışmışsınız galiba ama bizim ki bu kadarcık.

Bir arkadaş yorum yapmış eş arkanızda dursa bile sonra trip atar gibisinden. Bu çok doğru ne kadar da inme gitme dese o an sinirliydim ve karşımda mecburen söyledi bunu daha sonra evde otururken hadi inelim, gel çay içiyolar bizde gidelim der eminim. İnerim zaten önemli değil ama tavrımı değiştirmicem alışmak zorunda kalıcak bi gelin daha alırsa onu alıştırsın kendine. Bana hep diyo zaten sen buraya uymak istemiyosun ama biraz da uycaksın diye. Biz yemeğe konserve domates kullanırız o kullanmaz sevmez bana diyo ki sende bize alışıver kullanmayıver diyo, neden?
Canım bunun yöreyle de alakası yok aslında biliyor musun. Tabi bazı bölgelerde daha çok hissedilir ama benim eşim tarafı cok moderndir tabiki yapacağız ama orada bile arayıp sorunca , hizmet edince bir koltukları kabarıyor.yaş konum itibarıyle sanırım.
Eş kişisi desen hepsi aynı.sinirliyken he he deyip.sonradan hadi hadi sen alttan alıver diyorlar.

Ama şahsi fikrim sizin çok büyük sorunlarınız yok gibi.arada bir kahveye gidin ya da çagırın.elinize pasta alın çaya geldik deyin.gibi gibi...biz öyle yapıyoruz.ara çok uzadıysa bir gidip yemek yiyoruz pynir ekmek de olsa evde ikram ediyorlar seviniyorlar.kek yapıyorum torunun özlemiş anne diyor eşim elimize kekimizi alıp çaya gidiyoruz.işte biraz nabza göre şerbet, biraz politik olmak gerekiyor.o da zamanla.daha yeni evlisin canım.ögrenirsin sen de :))

Geçmiş olsun lafındaki dokundurmayı anladım hahah :) aslında herkesle anlaşan bi yapım vardır otobüste bi teyzenin yanına otursam arkadaş oluruz ama elti olunca işler değişiyor tabi. Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah.
inş iyi olursun ben geçmiş olsun niye dedim iki oğlan kardeşi olduğu için.. görümcen olsaydi yinede iyi anlaşirdin. senin iyi anlaşacagina inaniyorum :) burda belli ettin kendini :)

Eltimle bir sorunum yok ise gider işten gelir her gün illa görmem zaten onunda kendine göre zamanı var. Ben desen öyle sürekli dip dibe değiliz kimse kimseye laf söz demez.

Mesela ben para konularına karışmam eşimin abisinden yada gorumcemden aldığı verdiğine onlar kardeş kendi aralarında halletsin derim. Annesine verdiği para olsun aldığı şeyler olsun çünkü annesi sonuçta görsün işini derim.

Ama kendi anneme de ben yardım ederim onunda sesi çıkmaz. Çünkü canim evlilik iki kişi arasında değil böyle iç içe oturunca denge kurmak zorundasın...
Evet kötü olmak istemem zaten bu benimde işime gelmez. Uzak olmayı ne çok isterdim tatlı bi şekilde misafir gibi arayıp sormak, bazen ben onları bazen de onlar beni çağırsın. Kayınvalidemin aramıyo dediği olayda şöyle işe gidiyor ya kendisi atıyorum çamaşır asıyor güneşte yanmasın topla diyecektir, bazı günler sen yemeği aşağıda yapta bizde gelince yeriz diyecektir, evi dağınık bıraktımda inip toplayıver diyecektir. Ama bunları hiç kendi arayıp söylemez söylese seve seve yaparım önceleri arayıp söylüyordu da ama şimdi çok inmiyorum ya bende aramıyorum çamaşırı yansa bile ölse gene arayıp söylemez bu kadar inatçıdır hep benden bekliyor bazı şeyleri.

inş iyi olursun ben geçmiş olsun niye dedim iki oğlan kardeşi olduğu için.. görümcen olsaydi yinede iyi anlaşirdin. senin iyi anlaşacagina inaniyorum :) burda belli ettin kendini :)
Ya ne tatlısınız sağolun :) gerçekten kayınlarımlada çok iyi anlaşırım bi pasta yapsam indiririm aşağıya yesinler diye. Küçük olanla takılırım 17 yaşında gider sarılırım vs. Aslında görümcem olsaydıda anlaşırdım diye düşünüyorum ama tabi bilemem olmadığı için. Eltimde inşallah iyi olur hep dua ederim kimsenin kötü olmasını istemem aynı binada oturcaz çünkü iyi olsa gidip gelmek çok isterim burda zaten hiç arkadaşım yok keşke olsa da evde tıkılıp kalmasam. Karşımızda bi site var dün düşündüm acaba burda benimle arkadaş olucak birileri varmıdır diye :))

Canım bunun yöreyle de alakası yok aslında biliyor musun. Tabi bazı bölgelerde daha çok hissedilir ama benim eşim tarafı cok moderndir tabiki yapacağız ama orada bile arayıp sorunca , hizmet edince bir koltukları kabarıyor.yaş konum itibarıyle sanırım.
Eş kişisi desen hepsi aynı.sinirliyken he he deyip.sonradan hadi hadi sen alttan alıver diyorlar.

Ama şahsi fikrim sizin çok büyük sorunlarınız yok gibi.arada bir kahveye gidin ya da çagırın.elinize pasta alın çaya geldik deyin.gibi gibi...biz öyle yapıyoruz.ara çok uzadıysa bir gidip yemek yiyoruz pynir ekmek de olsa evde ikram ediyorlar seviniyorlar.kek yapıyorum torunun özlemiş anne diyor eşim elimize kekimizi alıp çaya gidiyoruz.işte biraz nabza göre şerbet, biraz politik olmak gerekiyor.o da zamanla.daha yeni evlisin canım.ögrenirsin sen de :))
Ne güzel özendim size:) inşallah herşey yoluna girer bunu bende çok isterim. Çünkü gerçekten büyük sorunlarımız yok ben şimdi yalandan bişey yazamam ki beni savunun diye neyse o bizim sorunumuz sadece bu. Daha fazlasıda olmasın zaten. Öncelikle işe gireyim bu daha da yoluna koyucaktır bazı şeyleri inanıyorum :) bi kadın zaten ayaklarının üstünde durmalı kimseye ihtiyacı olmadığını göstermeli bence.

45 yaşında gayette iyi yapıyor valla bi misafir gelsin koşturuyor ordan oraya. Maşallah diyim benden çok daha sağlıklı çünkü köyde büyümüş ve hep tarlada çalışmış eski toprak derler ya öyle :) onun derdi yapamamak değil yetiştiği yer ve kafa yapısı “gelinin görevleri ve adetler” olduğu için bekliyor benden bazı şeyler. Bende zaten üniversite okudum bitirdim 2 ay sonra iş buldum 3 sene çalıştım işten çıktım hemen evlendim. Annem benim suyu bile ayağıma getirirdi öyle alıştım şimdi bunlar garibime gidiyor.
Annenızın suyu ayağınıza getirmesi de hoş değilmiş
Ancak kv beklentisi de hoş değil

mesafe candır. herkes hastalık vs olmadıkça kendi evinde yasasın , kendi işini yapsın
arada görüşülür
insan yeri geliyor kendi annesini aramıyor, keyfi olmuyor canı ıstemıyor vs

Annenızın suyu ayağınıza getirmesi de hoş değilmiş
Ancak kv beklentisi de hoş değil

mesafe candır. herkes hastalık vs olmadıkça kendi evinde yasasın , kendi işini yapsın
arada görüşülür
insan yeri geliyor kendi annesini aramıyor, keyfi olmuyor canı ıstemıyor vs
Kesinlikle öyle. Annem çok tuhaftır diyorum ya evimi temizlemeye çalışır her geldiğinde izin vermesem dahi. İşten gelirdim yorgun olurdum kaldırmazdı beni hiç herşeyi önüme getirirdi. Ablam doğum yaptı, ne zaman arasa giderdi evini temizlerdi ablama sen uyu derdi çocuğa annem bakardı bizi böyle alıştırdı bence kötü yaptı şuan çünkü tam zıt bir durumun içindeyim.

Back