Şimdi gördüm mesajınızı gözümden kaçmış. Genelde böyle yorumlar gelmiş ama biraz anlatmakta güçlük çekiyorum galiba. Mesela bi komşu vardır ben geldim kahveye deyip inersiniz oturup sohbet edip kahvenizi içersiniz, ama başka bi komşu vardır yaşça sizden büyük ve kafa yapısı olarak çok farklı kahveye geldim dersiniz boş boş yüzünüze bakar. Mesela şöyle söyliyim daha iyi anlayabilmeniz için benim kayınvalidem sera işlerine falan gidiyor gündüzleri. Ve o istiyorki ben aşağıya iniyim akşam yemeğini yapıyım beraber yiyelim o gelince yemek hazır olsun ve karınları doysun. Ama bende bunu neden yapmıyorum hemen söyliyim. Evlendik biz 6 ay beraber yedik yemeği bi kere olsun güzel bi söz duymadım, misafiri gelcekti bi keresinde beni çağırdı indim pasta, poğaça, kurabiye yaptım birde yiğeni vardı oda kurabiyete şekil vermeye yardım etti sadece ve ona sağol eline sağlık dedi bana dönüp hiç bişe demedi. Bilmiyorum işte ya anlatamıyorum galiba çok konuşuyorum ama gerçekten anlaşılırmı yazıyorum ben :/
Kızz ne yatalağı 45 yaşında benden sağlam tarlaya gidiyor çalışmaya. Yok ben altta kalmıyorum çünkü alışıp gördüğüm bi yaşam biçimi değil. Bana diyorki bazen buraya geldin ama hiç uymuyosun çünkü burda şalvar giyilir saç kapatılır vs. Ben bunu istemeyince neden yapayım ki hayatımda hiç giymemişim şalvar :/
Canım benim allah yardımcın olsun ne diyim bizim sınavımız bu belkide allah daha büyük bi sınav vermesin. Çalışmak istiyorum kesin kararlıyım en azından o soğukluğa alışınca işten çıksam dahi alışmış olur.Canım senı en ıyı anlayanlardan bırı de benım. Eskı konularımı bı okusan kendı kaynanana melek bıle dıyebılırsın o dereceama sen ne yasadıgını cok ıyı bılıyorsun. Mesafenı koy. Ve bu lafına yalnızken belkı alınmazdım ama dısardan olan ınsanların yanında boyle konusman hos degıldı de. Inan yapılacak bısey yok. Ise basla sabahtan cık aksam esınle gel evıne. En azından aramadı sormadı olmaz
Yaa gerçekten mi? Sizin kaç sene oldu peki? Çocuk olunca daha da zorlaşmıyor mu herşey :/
Benımkı her pazar kapıdaydı senınkı en azından evıne dalmıyormus. Bu da kul hakkı kardesım her pazarda bı ınsana gıdılmez kı demıyodu beCanım benim allah yardımcın olsun ne diyim bizim sınavımız bu belkide allah daha büyük bi sınav vermesin. Çalışmak istiyorum kesin kararlıyım en azından o soğukluğa alışınca işten çıksam dahi alışmış olur.
Ohh maşallah ne güzel. Bende temizlemem niye temizliyim ki ha babannesi var eşimin giderim neresi temizlencekse söyle temizliyim derim o bile yaptırmaz. Ama daha genç ve sağlıklı. Dedim ya annem 53 yaşında gelir benim evimi temizler ben annemden bunu gördükçe daha da şaşırıyorum bazı şeylere.Hizmetçi almadın gelin aldın deseydin
Ben çok açık sözlü dobra biriyimdir
Lafımı sakınmam
Artık alıştı
Tutsun bir yardımcı benimki de zengin ama fakir görünümlü modellerden
Birgün annem k.validem oturuyoruz
Annem ev temizlenecek temizlik için birini çağıracağım bu hafta dedi
K.validem de kızın yapsın dedi
"Bende ben kendi evimi zor temizliyorum
herkes parasıyla temizletsin
benim eve de yollayın dedim"
☺☺
Ohh maşallah ne güzel. Bende temizlemem niye temizliyim ki ha babannesi var eşimin giderim neresi temizlencekse söyle temizliyim derim o bile yaptırmaz. Ama daha genç ve sağlıklı. Dedim ya annem 53 yaşında gelir benim evimi temizler ben annemden bunu gördükçe daha da şaşırıyorum bazı şeylere.
Gerçekten allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Benim kayınvalidem de kendi kayınvalidesi için diyor ki; bana beni çıkarttığı evi verirse eğer öyle bakarım diyor şimdi ben bunu duyup nasıl etkilenmiyim demezlermi sen böylesin ya senin gelininde öyle yaparsa diye?Az önce bir konu mesela örnek vereyim;
"Şimdiki insanlar merhametsiz
Anne babalar köşede atılmış
Kimse bakmıyor dedi"
*aynen öyle Allah hayırlı evlat versin dedim
- şimdiki gelinler hiç bakmıyor dedi
*kendi çocukları bakmıyor gelin mı baksın dedim
(Rabbim kimseyi bana beni de kimseye muhtaç etmesin)
Kendi anne babası muhtaç durumda
Kendi bakıyor gibi konuşuyor sadece
Çok teşekkür ederim içim nasıl rahatladı sevaba girdiniz bence iyi ki yazdınız :)En uzun yorumlarım senin konuya
Hadi yine iyisin
Gerçekten allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Benim kayınvalidem de kendi kayınvalidesi için diyor ki; bana beni çıkarttığı evi verirse eğer öyle bakarım diyor şimdi ben bunu duyup nasıl etkilenmiyim demezlermi sen böylesin ya senin gelininde öyle yaparsa diye?
Çok teşekkür ederim içim nasıl rahatladı sevaba girdiniz bence iyi ki yazdınız :)
Kıskanma huyu yoktur allaha şükür eşimede hiç bağlı değildir daha birbirlerini öptüklerini bile görmedim. Ama işte başka sorunlar çıkıyor bu seferde. Gerçekten bu konudan anladığım şey şu; iş bulmak, mesafeyi korumak, kötü olmamak.Hımmm memnuniyetsiz tip kv :)
Amann o zaman hiç yorma kendini olduğu kadar sen eşine hürmeten saygıni bozma mesafe iyidir . Sonuçta yapsan da yaranamazsın yapmasanda bari yorulmazsin.
Birde baya gencmiş yani 45 yaşında kv maşallah gencecik kadın iyi kıskanmıyor seni :)
Yine tavsiyem biraz daha sabretmek ikiniz de mevcut duruma alisacaksiniz daha erken .
Eşime konuyu sinirle anlatıyorum ama onun masum ve çaresiz halini görünce ağlıyorum senin ne suçun var be o senin annen sonuçta diye :/ eşime bişey diyemem çünkü benim annemi bana kötüleseler haklı bile olsalar kırılırdım.Umarım faydası olur
Sakin ailesi için eşinle arani bozma
Ne hevesle yatırdı benimkide
Kiraya çıkalım diyordum
Çıkmıyordu
Ayy işte benimki öyle değil soğuk baya şey düşüncesi var o gelmiyosa ben hiç gelmem o aramıyosa ben ölsem gene aramam düşüncesi.Benımkı her pazar kapıdaydı senınkı en azından evıne dalmıyormus. Bu da kul hakkı kardesım her pazarda bı ınsana gıdılmez kı demıyodu be
Eşime konuyu sinirle anlatıyorum ama onun masum ve çaresiz halini görünce ağlıyorum senin ne suçun var be o senin annen sonuçta diye :/ eşime bişey diyemem çünkü benim annemi bana kötüleseler haklı bile olsalar kırılırdım.
Size son bi soru sorabilirmiyim. Benim annem tek başına yaşıyor ve şimdiki yaşadığı yer bana 6-7 km uzaklıkta. Oradan taşınıcak benim oturduğum yer hem havası iyi hem market pazar vs yakın buraya gelmek istiyor ama yakın olmak istemiyor bana çok yakınlık iyi olmaz diye bende aynı kanıdayım. Sizce gene 6-7 km uzakta olması mı iyi olur yoksa yürüyerek 5-10 dklık yerde otursa çok mu yakın olur. Annem gelip gitmez rahatsız etmez ama işte genede etkilenirmiyim :/ ağzım yanınca bi kere kendi anneme bile yakın olmaktan korkuyorum.Kendileri zemin hazırladı
Yakın olmanın faydası da zararı da oluyor
Mesafeden yanayım
Tercihim olsa
Anneme de k.valideme de 3 er km uzaklık
Size son bi soru sorabilirmiyim. Benim annem tek başına yaşıyor ve şimdiki yaşadığı yer bana 6-7 km uzaklıkta. Oradan taşınıcak benim oturduğum yer hem havası iyi hem market pazar vs yakın buraya gelmek istiyor ama yakın olmak istemiyor bana çok yakınlık iyi olmaz diye bende aynı kanıdayım. Sizce gene 6-7 km uzakta olması mı iyi olur yoksa yürüyerek 5-10 dklık yerde otursa çok mu yakın olur. Annem gelip gitmez rahatsız etmez ama işte genede etkilenirmiyim :/ ağzım yanınca bi kere kendi anneme bile yakın olmaktan korkuyorum.
Benım annem her zaman aman kızım muhtarınız bıle ayrı olsun der. Bende kendı anneme yakın oturmak ıstemem ıkısınede artık aynı mesafedeyım mesela ama kıme ıstıyorsam ona gıdıyorumSize son bi soru sorabilirmiyim. Benim annem tek başına yaşıyor ve şimdiki yaşadığı yer bana 6-7 km uzaklıkta. Oradan taşınıcak benim oturduğum yer hem havası iyi hem market pazar vs yakın buraya gelmek istiyor ama yakın olmak istemiyor bana çok yakınlık iyi olmaz diye bende aynı kanıdayım. Sizce gene 6-7 km uzakta olması mı iyi olur yoksa yürüyerek 5-10 dklık yerde otursa çok mu yakın olur. Annem gelip gitmez rahatsız etmez ama işte genede etkilenirmiyim :/ ağzım yanınca bi kere kendi anneme bile yakın olmaktan korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?