İşinize geldiği, içinizden geldiği kadar görüşmeye devam edin. Misafiri gelirse arada bir ikram yaparsınız gelenleri selamlar, işim var der çıkarsınız. Haftada bir yemeği beraber yersiniz bir hafta onda bir hafta sizde gibi. Gel gitme derse eşimle başbakan olalım bu akşam dedik diyin geçin bir iki kez böyle derseniz utanır- ayrıntı sormaz herhalde. Eşiniz de kötü birşey dememiş zaten. Mesafeli olun ama surat yapmadan devam edin. Bırakın o kızsın, dert yansın. Kp de eşiniz de sizin tarafınızda olur.İyi geceler hanımlar. Öncelikle buraya kaynana ile ilgili konu açıcağımı hiç düşünmezdim ama demek ki insan çaresiz kalıyormuş. Ben 1 senedir evliyim kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum. (Niye oturdun vs. derseniz eğer bende istemedim tabi ki ama kiraya gidicektik ve eşim kendi evimiz diye isteğine göre yaptırdı evin herşeyini kabul ettim mecburen)
Allah var kayınvalidem evime hiç gelmez, kapımı çalmaz, rahatsız etmez. Amma velakin ben hep onda olayım, orda yiyelim içelim, bir arada olalım ister. Bende en başından beri eğer altlı üstlü oturuyorsak mesafeli durma taraftarıyım. Bugün misafiri geldi, gelen eşimin kuzeni beni aradı biz geldik sende gel diye bende indim. Neyse konu konuyu açtı kız evlat anneye daha düşkün oluyor falan dediler bende dedim ki biz öyleyizdir annemle günde 10 kez konuşuruz telefonda dedim.
Kayınvalidem hemen dediki feeling annesini hep arar ama beni bi kere bile aramaz dedi. Ben şok tabi. Altımda oturuyosun anne neden arıyım ki? Dedim. Oda ben güceniyorum valla altında oturuyorum ama yeri geliyo haftada bir görüşüyoruz dedi. Bende sen arıyomusun dedim. Oda ben sen aramazsan niye arıyım dedi. Neyse araya kuzeni girdi eşimin valla arada böyle şeylik oluyo işte yakın oturunca en iyisi uzak olmak dedi. Bende kayınvalidemle aynı binada oturdum ilk başlar iyiydik sonra sorunlar çıktı 5 sene hiç birbirimizi görmedik küstük dedi. Bende dedimki kayınvalideme sen aramıyosun diye güceniyosun bana ama aramızda bi tartışma çıksa hiç görüşmesek daha mı iyi dedim. Hiç bişey diyemedi ben asla lafımı esirgemem. Sonra dedi ki ben önce gelin ayıran kayınvalidelere kızardım ayrımcılık yapıyor diye ama demekki biri çok candan olup biri soğuk ve mesafeli olursa ayrımcılık yapılabilirmiş dedi.
Hala hazmedemiyorum insanların yanında bu denilenleri. Eşime patladım zoruma gitti eşim haklısın ne diyim istemiyorsan inme görüşme diyor ama olmuyor işte markete bile giderken bahçede binada görüyosun. 3 gün gitmiyim surat asıyor napıyım akıl verin bana. İş arıyorum çalışsam daha rahat olur kafam diye düşünüyorum. Evlenmeden önce 3 sene çalıştım evlenicem biraz evimin tadını çıkarıyım dedim ama huzurum yok malesef ne yapayım ben
Öncelikle yorumuzdaki samimiliği hissettim çok sağolun. Umursamaz bi yapım vardır aslında ama insanların yanında söylendiği zaman zoruma gidiyor sadece. Bunu benimle paylaşsa keşke. Ben şimdi bunu söyledi diye evimde 1 saat ağladım ve daha da uzaklaşıcam eşimede söyledim. Umarım zamanla anlar böyle yaptıkça uzaklaşıcağımı.Daha 1 sene olmuş biraz daha zaman geçsin umursamamayı öğrenirsin inşallah.
Boşver kapat kapını evinde ki huzura bak sen konuşsun dursun boş boş.
Gelmez gitmez rahatsız etmez diyorsun da bu rahatsız etmek değil mi? Gereksiz yere laf sokuyor. Eskiler öyle herhalde kalabalığa alışmışlar. Bide yaşlı olunca arada bir yoklanmak ilgilenilmek ister. Siz de sırf adet yerini bulsun diye arada kapısını çalıp bi çayını için. Ara sıra yemek yapmayın gidin orda yiyin için durumu lehinize çevirin. Benim kv de yakın ama 40 yılda bi yemeğe çağırır koşarak gideriz. Çalışınca işte yemek davetleri kıymetli oluyor. Burda kv avukatları var istediği kadar savunsunlar ana gibi yar olmaz. Anne senin herşeyini yurekten düşünür yapar, kv ne kadar melek de olsa önce kendini düşünüyor nedenseİyi geceler hanımlar. Öncelikle buraya kaynana ile ilgili konu açıcağımı hiç düşünmezdim ama demek ki insan çaresiz kalıyormuş. Ben 1 senedir evliyim kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum. (Niye oturdun vs. derseniz eğer bende istemedim tabi ki ama kiraya gidicektik ve eşim kendi evimiz diye isteğine göre yaptırdı evin herşeyini kabul ettim mecburen)
Allah var kayınvalidem evime hiç gelmez, kapımı çalmaz, rahatsız etmez. Amma velakin ben hep onda olayım, orda yiyelim içelim, bir arada olalım ister. Bende en başından beri eğer altlı üstlü oturuyorsak mesafeli durma taraftarıyım. Bugün misafiri geldi, gelen eşimin kuzeni beni aradı biz geldik sende gel diye bende indim. Neyse konu konuyu açtı kız evlat anneye daha düşkün oluyor falan dediler bende dedim ki biz öyleyizdir annemle günde 10 kez konuşuruz telefonda dedim.
Kayınvalidem hemen dediki feeling annesini hep arar ama beni bi kere bile aramaz dedi. Ben şok tabi. Altımda oturuyosun anne neden arıyım ki? Dedim. Oda ben güceniyorum valla altında oturuyorum ama yeri geliyo haftada bir görüşüyoruz dedi. Bende sen arıyomusun dedim. Oda ben sen aramazsan niye arıyım dedi. Neyse araya kuzeni girdi eşimin valla arada böyle şeylik oluyo işte yakın oturunca en iyisi uzak olmak dedi. Bende kayınvalidemle aynı binada oturdum ilk başlar iyiydik sonra sorunlar çıktı 5 sene hiç birbirimizi görmedik küstük dedi. Bende dedimki kayınvalideme sen aramıyosun diye güceniyosun bana ama aramızda bi tartışma çıksa hiç görüşmesek daha mı iyi dedim. Hiç bişey diyemedi ben asla lafımı esirgemem. Sonra dedi ki ben önce gelin ayıran kayınvalidelere kızardım ayrımcılık yapıyor diye ama demekki biri çok candan olup biri soğuk ve mesafeli olursa ayrımcılık yapılabilirmiş dedi.
Hala hazmedemiyorum insanların yanında bu denilenleri. Eşime patladım zoruma gitti eşim haklısın ne diyim istemiyorsan inme görüşme diyor ama olmuyor işte markete bile giderken bahçede binada görüyosun. 3 gün gitmiyim surat asıyor napıyım akıl verin bana. İş arıyorum çalışsam daha rahat olur kafam diye düşünüyorum. Evlenmeden önce 3 sene çalıştım evlenicem biraz evimin tadını çıkarıyım dedim ama huzurum yok malesef ne yapayım ben
Kv’min şöyle bi huyu vardır ben inmesem, aramasam ne yemeğe çağırır ne o gelir ne misafiri gelceğinde yardım ister. Bugün mesela evdeyim biliyor beni arasa deseki misafirim gelcek bi kek yapıver dese hemen iner yaparım ama gitmiş komşuyu çağırmış yardıma böyle yaptığı zaman ben ne inmek istiyorum ne yardım etmek. Ben inmeyip aramasam o benden bin kat soğuk oluyor.İşinize geldiği, içinizden geldiği kadar görüşmeye devam edin. Misafiri gelirse arada bir ikram yaparsınız gelenleri selamlar, işim var der çıkarsınız. Haftada bir yemeği beraber yersiniz bir hafta onda bir hafta sizde gibi. Gel gitme derse eşimle başbakan olalım bu akşam dedik diyin geçin bir iki kez böyle derseniz utanır- ayrıntı sormaz herhalde. Eşiniz de kötü birşey dememiş zaten. Mesafeli olun ama surat yapmadan devam edin. Bırakın o kızsın, dert yansın. Kp de eşiniz de sizin tarafınızda olur.
Davulun sesi uzaktan hoş mu geliyor bilmiyorum da, hergün kahveye inmesem de “ekmek almaya gidiyorum alınacak birşey var mı? “Anne ben çok yemek yapmışım size de getirdim” vs derdim herhalde.Eğer iyi biriyse altında oturan kayınvalideye de gümde bir kahve içmeye de inilir bence..
Hep onda olalım istiyor demişsin sandım ki gece gündüz birliktesiniz.
Şöyle söyliyim kv evde çok yemek yapmaz kp geç gelir işten ve yemek yemez kendide tek başına yapmaz genelde o yüzden gitmiyoruz yemeğe. Genelde binanın aşağısında bahçede komşularla otururlar ve hepsinin yaşı 50 ve üzeri ben insem iki kelime konuşcağım insanlar değiller onlar akşamüstü 4te inip gece 12de çıkarlar ben yukarda otururum diye laf ediyor ama insem sıkıntıdan patlıyorum. Bu arada annemide çok fazla kıskanıyor onuda yazıcaktım aslında ama uzun olucak diye yazmadım annem bugün bendeydi eve giderken onu yolcu ediyodum kv kapısı açıktı komşu vardı napıyosunuz dedim misafir gelcekte kek yapıyoz dedi komşu sonra annemle konuştular kapıdan ama kv mutfakta tıkırtısı geliyor annemin sesini duyuyor ve kapıya gelmiyor düşünün. Annem dediki dünüre selam söyle işi var heralde dedi komşuya a.s bile demedi. Ben anneme bunu yapana nasıl davranabilirim?Gelmez gitmez rahatsız etmez diyorsun da bu rahatsız etmek değil mi? Gereksiz yere laf sokuyor. Eskiler öyle herhalde kalabalığa alışmışlar. Bide yaşlı olunca arada bir yoklanmak ilgilenilmek ister. Siz de sırf adet yerini bulsun diye arada kapısını çalıp bi çayını için. Ara sıra yemek yapmayın gidin orda yiyin için durumu lehinize çevirin. Benim kv de yakın ama 40 yılda bi yemeğe çağırır koşarak gideriz. Çalışınca işte yemek davetleri kıymetli oluyor. Burda kv avukatları var istediği kadar savunsunlar ana gibi yar olmaz. Anne senin herşeyini yurekten düşünür yapar, kv ne kadar melek de olsa önce kendini düşünüyor nedense
Öncelikle yorumuzdaki samimiliği hissettim çok sağolun. Umursamaz bi yapım vardır aslında ama insanların yanında söylendiği zaman zoruma gidiyor sadece. Bunu benimle paylaşsa keşke. Ben şimdi bunu söyledi diye evimde 1 saat ağladım ve daha da uzaklaşıcam eşimede söyledim. Umarım zamanla anlar böyle yaptıkça uzaklaşıcağımı.
Çok iyi anladım sizi. Bende şöyle diyim benim kayınvalidem genelde mevsimlik çalışır çalışmasada evde durmaz çok. Evde olduğu günlerde binanın aşağısında komşularla otururlar ve biz uzağız kafa yapısı açısından. Yanlış anlaşılmasın sakın kimseyi küçümsemek değil niyetim ama köy ahlakı var kayınvalidemde ve tabi olmazsa olmaz adetler. Yaşadığı yerde Gelin-kaynana beraber oturur, birlikte yer içerler, hep bir arada olurlar, temizlikte gelin kayınvalidesine yardım eder (ki benim annem 53 yaşında benim evime gelince temizlik yapar istememe rağmen) biz çok farklı yetişip büyüdük o yüzden onun düşüncesiyle benimki çok farklı.Davulun sesi uzaktan hoş mu geliyor bilmiyorum da, hergün kahveye inmesem de “ekmek almaya gidiyorum alınacak birşey var mı? “Anne ben çok yemek yapmışım size de getirdim” vs derdim herhalde.
Ortak zevkleriniz varsa arada bir araya gelmek koymamalı sanki.
Sizin özel zevkleriniz varsa zaten uzak kalmak sorun olmaz. örneğin ben film dizi izlerim ama asla dublaj izlemem ondan annemler benimle film izlemez. Gündüz kuşağı program izlemem haz etmem. Siz birlikteyken tv açıksa yorum yapmayın şu dizide şu oldu şu programda bilmem ne kürü yaptılar demeyin. Kitap okuyun, yabancı müzik dinleyin, KPSS ye hazırlanın, açıköğretim okuyun ders çalışıyorsunuz diye rahatsız etmez sizi.
Ama yukarıda aynı tv programını izliyorsanız ya da arkadaşlarınızla kahve falı bakıyorsanız kötü niyetli biri değilse arada biraraya gelinebilir.
Anlatabildim mi bilemiyorum.
Tamam o zaman böyle devam edin siz surat asmadan sizden sıkılmasına ramak kalmış:). Ancak etrafa muhakkak benim gelin şöyle böyle diyordur büyük ihtimalle. Bugün duyduğunuz gibi şeyler duyarsanız hiç istifinizi bozmayın devam edin.Çok iyi anladım sizi. Bende şöyle diyim benim kayınvalidem genelde mevsimlik çalışır çalışmasada evde durmaz çok. Evde olduğu günlerde binanın aşağısında komşularla otururlar ve biz uzağız kafa yapısı açısından. Yanlış anlaşılmasın sakın kimseyi küçümsemek değil niyetim ama köy ahlakı var kayınvalidemde ve tabi olmazsa olmaz adetler. Yaşadığı yerde Gelin-kaynana beraber oturur, birlikte yer içerler, hep bir arada olurlar, temizlikte gelin kayınvalidesine yardım eder (ki benim annem 53 yaşında benim evime gelince temizlik yapar istememe rağmen) biz çok farklı yetişip büyüdük o yüzden onun düşüncesiyle benimki çok farklı.
Kesinlikle iş arıyodum zaten fakat bu süreci hızlandırmam lazım. İşten misafir gibi arayıp bugün sizde yicez yemeği derim hazırlar. Ama evde olduğum halde inmeyip ayrı yediğimiz zaman göze batıyorum çalışınca yemek yer çıkarız izinli günümüzde de eşimle olurum kafam rahat olur.Çalışmak en doğru karar Hem bahaneniz olur
Siz kv ye annenizin geleceğini haber vermişmiydiniz ve onu çağırmışmıydınız?Şöyle söyliyim kv evde çok yemek yapmaz kp geç gelir işten ve yemek yemez kendide tek başına yapmaz genelde o yüzden gitmiyoruz yemeğe. Genelde binanın aşağısında bahçede komşularla otururlar ve hepsinin yaşı 50 ve üzeri ben insem iki kelime konuşcağım insanlar değiller onlar akşamüstü 4te inip gece 12de çıkarlar ben yukarda otururum diye laf ediyor ama insem sıkıntıdan patlıyorum. Bu arada annemide çok fazla kıskanıyor onuda yazıcaktım aslında ama uzun olucak diye yazmadım annem bugün bendeydi eve giderken onu yolcu ediyodum kv kapısı açıktı komşu vardı napıyosunuz dedim misafir gelcekte kek yapıyoz dedi komşu sonra annemle konuştular kapıdan ama kv mutfakta tıkırtısı geliyor annemin sesini duyuyor ve kapıya gelmiyor düşünün. Annem dediki dünüre selam söyle işi var heralde dedi komşuya a.s bile demedi. Ben anneme bunu yapana nasıl davranabilirim?
Senle kaderlerimiz baya benziyor. İkimiz de kira odemeyelim diye kv evinde oturuyoruz isteksizce. Benimki 2 sokak var arada. Annemler ise şehrin öbür ucu. Halimize çok şükür tabi Allah sağlık sıhhat versin tek. Benim kv de bizimkilere hiç sıcak davranmaz görüşmez etmez çağırmaz. Hatırlarini bile sormuyor ya jannefel annen baban nasıl selamlarimi söyle diye bi cümle hayatında kurmadı. Afedersin odun gibidir. Geçimsiz huysuz nezaketsiz. Çok iyi bi ailenin kızı yurtdisinda üniversite okutulmus. Bizim düğünümüzde kapı komşusuna davetiye vermedi, eşim ayıp herkese ver diyince gitti içimden gelmiyor ama vermek zorundayım mecburum diyerek uzattı kadına davetiyeyi. Markette bankada filan da kavgasız günü geçmez. Bi tek oğlunu seviyor Allahtan. Dolayısıyla bana karşı da iyidir hakkını yemiyimŞöyle söyliyim kv evde çok yemek yapmaz kp geç gelir işten ve yemek yemez kendide tek başına yapmaz genelde o yüzden gitmiyoruz yemeğe. Genelde binanın aşağısında bahçede komşularla otururlar ve hepsinin yaşı 50 ve üzeri ben insem iki kelime konuşcağım insanlar değiller onlar akşamüstü 4te inip gece 12de çıkarlar ben yukarda otururum diye laf ediyor ama insem sıkıntıdan patlıyorum. Bu arada annemide çok fazla kıskanıyor onuda yazıcaktım aslında ama uzun olucak diye yazmadım annem bugün bendeydi eve giderken onu yolcu ediyodum kv kapısı açıktı komşu vardı napıyosunuz dedim misafir gelcekte kek yapıyoz dedi komşu sonra annemle konuştular kapıdan ama kv mutfakta tıkırtısı geliyor annemin sesini duyuyor ve kapıya gelmiyor düşünün. Annem dediki dünüre selam söyle işi var heralde dedi komşuya a.s bile demedi. Ben anneme bunu yapana nasıl davranabilirim?
Uzunca yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. Çok iyi niyetlisiniz. Evet haklısınız asla beni rahatsız etmez evime düzenime karışmaz eşimlede zaten benim yanımda görüşürler anca telefonda konuştuklarını bile görmedim hiç. O konudan şanslıyım zaten bende kötü olmak istesem onu sevmesem bana dediği lafa 1 saat ağlamam. Ben sadece yakın olduğumuz için çok samimi olmak istemiyorum korkuyorum çünkü hiç bi zaman fazla samimiyet iyi olmaz. Ben kahveye çaya çağırırım gelsinler bizde inelim oturalım çıkalım ama spora gidiyorum mesela terliyorum binaya girceğimde bahçede oturuyor oluyolar 5 dk duruyorum duşa giricem diye çıkıyorum oturmadım diye surat yapıyor anlayabiliyorum keşke uzak olsaydık ta hiç böyle zorunluluk yaşamasaydım ama böyle bi imkanda yokYa bence kayinvalideniz sizi seviyor,ilgi bekliyor. Bazen oglanlar evlenince,gelinleri daha cok benimser gibi.oluyorlar yani ilgi gormek telefonlasmak karsi karsiya oturmak kahve icmek kaynanalarin hosuna gidiyor
Hani misafiri gelince sizi aramıyormuş ya gidip komsudan yardim aliyormus ya,bence siz mesafeli durdugunuz icin çekiniyordur gibime geldi benim
Hani rahatsizda etmeyim gelini simdi bence bu hic kotu niyetli bir davranis degil.
Sizde arada bir arayin sorun bence o ettigi ayrimcilik lafina takilmayin yasli insanlar bazen ne konustugunu bilmiyor
Hele tansiyon seker hastalari ise tansiyonu cikincw agzindan çıkanları kulagi duymuyor. Ciddiyim.
Ya bence yazik kadina,samimi olmak istiyor.
Beni yanlış anlamayin,ben kayinvalidemi severim hicbir zaman tartışmamiz olmamistir. Bi ara sinir olmustum esimle yersizce kavga ettim oda araya girdi bagirma benim evimde bagirilmaz komsulwr duyuyor konuscaksaniz tartışcaksaniz insan gibi tartisin dedi
Nasil onun yaninda tartisik ilk ve son kez oldu zaten bende anlamadim insan bazen kendini kaybedior esim biz gidelim dedi
Bende cantami aldim sizide rahatsiz ettik anne kusura bakma gidelim en iyisi biz dedim baktim eli ayağı boşaldı oturun kahve yapcam lutfen mutfen dedi ben ona uyuz olmustum bana oyle dedigi icin ama sonra o haline de üzüldüm hemen yapıcı davrandi.
Bende bazen uyuz oluyorum laflarına ama bence sizin icin onemli olan genel tavri kaynananizin genel anlamda sorunlar yasamiyorsaniz,sizi kiskanmiyorsa,isinize evinize duzeninize burnunu sokmuyorsa,oglunu doldurmuyorsa,duygu sömürüsü yapmiorsa,dakika basi parq istemiyorsa, sorun yok
Bdv de hep sorunlu kaynanalar böyle cunku
Hayır çünkü kayınvalidem evde değildi çalışıyordu annem gitmeden 1 saat önce gelmiş eve haberim olmadı inerken gördüm evde olduğunu.Siz kv ye annenizin geleceğini haber vermişmiydiniz ve onu çağırmışmıydınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?