Doğum olayına çok güldüm. Kayınvalidelerimiz kesin akrabadır, kan bağı vardır eminim..... Tam benimkinin konuları, doğum, düşük hastalık en ince ayrıntısına kadarsorgulanır.
Ay sorma benimki başka türlü. Benim eşim tek çocuk.Daha isteme merasiminde başladı kayınvalidem. Çabucak olsun bitsin. Hemen torun versinler bize. Biz torun hasretiyle yanıyoruz diye. (Üstelik kayınpederimin ve babamın yanında).Neyse, iki yıllık nişanlığımızda yedi bitirdi bizi. O gazla evlendik 9 ay sonra oğlan elimizde. Neyse oldu oğlan iki yaşında. Oturmuşuz bir akşam yemek yiyoruz.[B
Bizimki de ben daha nişanlıyken, düğünümüze en az 1 yıl varken ikidebir "hemen hamile kalma heeee" diyordu. Erkenden babaanne olmak istemiyormuş, daha çok gençmiş.
Ay, bizde çok ayıptır böyle şeylerin ana babayla konuşulması. Şaşırıp kalmıştım. Alıştım artık. Neyse, emsalleri de varmış ya rahatladım bak şimdi :))))
Hava yağışlı olayına çok güldüm.. Rahmetli ninem (babamın babaannesi) bizde kalırdı. Babam işten gelirdi anneme sorardı atıyorum bugün ne yaptın, ninemde orda hem namaz kılar hemde atlardı ''hiç bişey yapmadı, elhamdülillahi......'' namazına kaldığı yerden devam ederdi.... Rahmetli çok muzur kadındı...
Sabah bi konu konusmusuzdur Mesela ;
Kv.Ay kızım bu kızı (Görümcem) napıcam bilmiyorum naptını bılmez etmez
Ben.Ay anneme deme öyle bence baya güzel yolda ilerliyo baksana hem bence günden güne
olgunlaşıo genc yavas yavas olcak
Kv.Hadi bakalım ınsallahh..
Komşuya gideriz ;
Kv.Merhaba ay ayse bugun ne dedi S.... (görümcem) çok olgunlaşmış deid ya
gecen yıla gör çok iyiymiş
Teyzemi arar;
Kv. Ayşe dediki S... doğru yoldaymıs çok olgunlaşmış ii olck dedi
Karşı komşu halı silker
Kv.kolay gelsin ayy ayse ne dedi varya S.... çok olgunlaşmışşş
Bi kerede çorba içmeden yemege baslamam ben dedim maşalah ne güzel diye gördüğü herkese aynen böle söledi
ayşe mesela asla çorbasız başlamaz yemege die :S :S :S
yani niye yapıyo böle anlamıorum ki millete ne yanı bide kendımı kötü hıssedıorm sankı beni efsane gibi
anlatıo :S :S :S
Ay sorma benimki başka türlü. Benim eşim tek çocuk.Daha isteme merasiminde başladı kayınvalidem. Çabucak olsun bitsin. Hemen torun versinler bize. Biz torun hasretiyle yanıyoruz diye. (Üstelik kayınpederimin ve babamın yanında).Neyse, iki yıllık nişanlığımızda yedi bitirdi bizi. O gazla evlendik 9 ay sonra oğlan elimizde. Neyse oldu oğlan iki yaşında. Oturmuşuz bir akşam yemek yiyoruz.
K.V:Oğlum arkadaşın Sami'yi gördüm bugün. Olmuş duba gibi maşallah. Sen yanında çocuk gibi kalırsın. (Artık kime laf sokuyorsa)
Ben istifimi bozmadan yemeğe devam.
Eşim:Eee, napıyormuş?
K.V:İyiymiş işten geliyormuş. Slm söyledi sana.
E:Var mı onların çocuk?
K.V:Yok.Herkez sizin gibi aceleci mi? Evlenir evlenmez yapıştırsınlar...
E:Anne, sen vallahi dengesizsin!
simdi ben bi koyde calisiyodum ...malum orda gelin kayinvalide ayni evde...
koca sehir disinda calisiyo malum ev telefonu ile konusuyolar...
aynen mevzu su telde adam gelecek ama korkusu ya karisi adetli ise cunku avcunu yaliyip geri donmekte var....
ben adamin ne konustugun bilmiyom ama kiz tarla kuru diyo
megerse adam tarla camurlumu diye soruyomus...
bunu duydugumda kopmustum ya....
koca sehir disinda calisiyo malum ev telefonu ile konusuyolar...
aynen mevzu su telde adam gelecek ama korkusu ya karisi adetli ise cunku avcunu yaliyip geri donmekte var....
ben adamin ne konustugun bilmiyom ama kiz tarla kuru diyo
bunu duydugumda kopmustum ya....
bence sizi seviyo ve sizin dediklerinizi önemsiyor
Koca sehir disinda calisiyo malum ev telefonu ile konusuyolar...
Aynen mevzu su telde adam gelecek ama korkusu ya karisi adetli ise cunku avcunu yaliyip geri donmekte var....
Ben adamin ne konustugun bilmiyom ama kiz tarla kuru diyo
Bunu duydugumda kopmustum ya....
kayınvalideler nabza gore serbet vermeyi en iyi bilen insanlar bence... su kısa zamanda gordugum bu oldu
ben: nasılsınız efendim iyimisiniz
kv: ah be kızım sorma sormaa kafamı yataktan kaldıramıyorum ben yıllardır boleyim tansiyon seker kolesterol ne ararsan var hepsi havalarda geziyo
benim annem: aaa o zaman dikkat ediceksin tatlım bole işler sakaya gelmez
kv: ediyorum ediyorum diyetteyim ben kız cok dikkat ederim oyle seylere zaten
yarım saat sonra servis yapıyorum
ben: efendim size bunlardan degil bunlardan koyayım isterseniz, sekerinize zararı olmasın?
kv: aa yok kızım yok koy sen koy ondanda koy gizli seker o gizli ...
Kaynanam acayip gezer hayatta evde bulamazsın
lakabı da sokak süpürgesidir
K: Bak sen çok kilo aldın
Ben: hııı öyle oldu
K: Olmaz öyle biraz gez dolaş zayıflarsın
Ben: Öyle gezip tozmakla zayıflansaydı sen şimdiye erimiştin anne
Sabah bi konu konusmusuzdur Mesela ;
Kv.Ay kızım bu kızı (Görümcem) napıcam bilmiyorum naptını bılmez etmez
Ben.Ay anneme deme öyle bence baya güzel yolda ilerliyo baksana hem bence günden güne
olgunlaşıo genc yavas yavas olcak
Kv.Hadi bakalım ınsallahh..
Komşuya gideriz ;
Kv.Merhaba ay ayse bugun ne dedi S.... (görümcem) çok olgunlaşmış deid ya
gecen yıla gör çok iyiymiş
Teyzemi arar;
Kv. Ayşe dediki S... doğru yoldaymıs çok olgunlaşmış ii olck dedi
Karşı komşu halı silker
Kv.kolay gelsin ayy ayse ne dedi varya S.... çok olgunlaşmışşş
Bi kerede çorba içmeden yemege baslamam ben dedim maşalah ne güzel diye gördüğü herkese aynen böle söledi
ayşe mesela asla çorbasız başlamaz yemege die :S :S :S
yani niye yapıyo böle anlamıorum ki millete ne yanı bide kendımı kötü hıssedıorm sankı beni efsane gibi
anlatıo :S :S :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?