• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana diyaloglarım

bıktım yüzeysel akraba ilişkilerinden..
Eşimi seviyorum...
Ama ailesinden onları memnun etmeye çalışmaktan bıktım...memnun olmazlar zaten...
Avrupa yada amerikada yaşasaydık zorunlu ilişkilerden nefret ediyorum...
Bayram ziyareti kandil aramaları vb...

aynen canım bende ya kandil aman tüm aile aransın bayram herrkeze gidilsin bu ne ya ben yeni evliyim hiç bir zaman benim ailemde böyle ozorunlu akrba ilşkileri olmadı o konuda bekarken çok rahat büyüdüm isteyen istediği kişi aramıştır istediği yere gitmiştir hiç zorunlu olmadı eee evlendim ilk bayramım ne mi oldu şöyle ben 1200 km başka bir şehirdne geldim çalışıyorum memlektime gidip gelme durumumda çok olamıyor ama eşim sağolsun bayram tatailimizi benim memleketimde geçirmemizi söyledi ve arkadaşlarında çevresinde şakayla karışık aa olurmu erkek tarafında olunması gerekir dense de eşim hep ne olcak 365 gün burdaysak yılın 10 günü orda olmuşuz dedi hakkını yiyemem neyse bayram dönüşü geldik gelir gelmez ayağımızın tozuyla kaynanamda soluğu aldık ilk önce eşime dediki falancaya gideim bayram için oda dıdının dıdısı 1.derece akraba falan değil eşim sinirlendi anne neden gidiyrosun oralara kadar daha sizde gelin dedi eşimde sana geldik ya bu yeter gidemeyiz dedi eşimle o konudada hemfikiriz şükür ama eşim 1 saatliğine evden çıktı hemen kaynanam geldi işte hadi gidelim aa dedim gidemem kocam kızar birşey olmaz gidelim dedi tanışmış olursun yok gelemem sağol dedim baktım ısrar ediyor aaa dedim kocam gelmiyor benim ne işim var baktım çıtı çıkmıyor kaynanamın ama küçük eltime gittiği yer bayramda evde yoksa bayramdan sonrada zorla gönderiyormuş evde yoktu diye bize ters etki yapıyormuş ama çok şükür eşimle bu sorunu hallediyoruz

Eşimle ben evlendiğimizde tığ gibiydik, aniden kilo aldık ama az değil 15 kilo kadar, şimdide yavaş yavaş veriyoruz. Geçen eşimin abisi yengesi geldi şehir dışından, düğünden beri görmüyorlar bizi, haliyle deiler bu ne hal , ne yapmışsınız siz, onlar konuşuyor ben cevap veriyorum, kayınvalide de kendi kendine laf atıyor araya,

Kv: İşte yediler içtiler gezdiler tozdular böyle oldular,

ben diyorum şimdi veriyoruz,

Kv: Marketten çıkmazlar, zaten hep tek başlarına yerler içerler,

yenge diyor spor yapın v.s.

Kv: Yürüselerde olmaz , onlar veremez.

Yenge diyor neyse ailecek kiloluyuz zaten çok dikkat çekmezsiniz.

Kv: Görsen nazlıyı 9 aylık hamile sanırdın, koskoca karnı oldu, kolları benimkini geçti, patlayacaktı artık...

Hepsi ağırsiklet, bayan erkek farketmez 90 kilodan aşağısı yok, beni gözünde nasıl büyüttüyse artık

Benim kayınvalidem şahsına münhasır özel bir karakter. Eşime de her zaman söylüyorum. Senin annen özel bir kadın diye. Hayatta bu kadar ayakları üzerinde duran, saf ayaklarına yatıp şeytan çarpan, herkezten önce ben diyen bir kadın görmedim ben diye...

Neyse, Evliliğimin ve hamileliğimin hemen hemen 6.ayında bir akşam yine sofradayız.
K.V: H. oğlum bak N. ablanın kızı da sizin tarafta çalışıyormuş. Dedi ki; H. abilerle bende gitsem olmaz mı?
H: Anne o kim?
K.V:Sen tanımazsın küçükken görmüştün. Okuyodu. Bitirmiş.Adı C.
H:Hatırlamadım vallahi.
K.V:Neyse, ya gelsin demi kız. Yazık yol parası verip duruyormuş cebinden. (Bize neyse?)
Ve ben:Anne, ne işi var tanımadığımız kızın bizim arabımızda. Kızda ki medeni cesarete bak sen. Kocamla özel şeyler konuşuyorum belki ben yolda. (Zaten hamileyim, gerginim, hassasım ne işi varsa elin çıtırının arabımızda)
K.V:İşinizi gelmiyor sizinde tanımak. Bal gibi tanıyorsunuz düğünde gelmişti kız. (Tabee tabee ben düğünde her geleni hafızama kazıdıydım zaten. İsmi,eşkali falan hepsi kayıtlı bende)
Aradan yıllar geçer...
K.V:H.oğlum, C.diyor ki H.abi o taraflarda bana da bi iş bulamaz mı?
H:İş bulma kurumuyum anne ben?
K.V:Ne olur bir hayra girsen!
H:Tamam ya göndersin cvsini bakarız.

C.tesi iş çıkışı gelirim eve. C.bizde. CV getirmiş. N.Abla napıyonnn?
Ben:İyiyim çok şükür sen nasılsın?
C:İyiyim bende.Annemin bilmemkiminin bilmemnesinin kızı kaçmış. Oraya gittiler. Bende hem cvyi bırakayım hem biraz oturayım dedim. Neyse kızla ilk tanmışmamız. Ve bendeki itibarı başlamadan bitti.Telefon aldık verdik falan.

Aradan bir-iki hafta geçti. Kandildi unutmam. Msj çekmiş H.na Kandil için. H.Cevap vermemiş gördüm ben. Ama bişii demedim tabi.
Ertesi akşam;
K.V:Oğlum,C.Sana kandil msj çekmiş.
H:Evet...
K.V:E cevap vermemişsin.
Ve bennn:''Vallahi ben verecektim ama anne babasının teli yoktu bende''
K.V:O ne demek?
Vallahi benim numaram dururken H.çektiği için o, bende kocası olmadığına göre cevabı babasına vereyim dedim.
Hönk!Hönk!Hönk!^
Sonrasını sölemiiim tabi eşimle yalnız kalınca bayaa bir zılgıt yedim ama bu konunun kapanması için artık birşey yapmam gerekiyordu. O gün bugündür adı geçmez oldu bizde. :))))))))

Benim kayınvalidem şahsına münhasır özel bir karakter. Eşime de her zaman söylüyorum. Senin annen özel bir kadın diye. Hayatta bu kadar ayakları üzerinde duran, saf ayaklarına yatıp şeytan çarpan, herkezten önce ben diyen bir kadın görmedim ben diye...

Neyse, Evliliğimin ve hamileliğimin hemen hemen 6.ayında bir akşam yine sofradayız.
K.V: H. oğlum bak N. ablanın kızı da sizin tarafta çalışıyormuş. Dedi ki; H. abilerle bende gitsem olmaz mı?
K.V:Neyse, ya gelsin demi kız. Yazık yol parası verip duruyormuş cebinden. (Bize neyse?)
Ve ben:Anne, ne işi var tanımadığımız kızın bizim arabımızda. Kızda ki medeni cesarete bak sen. Kocamla özel şeyler konuşuyorum belki ben yolda. (Zaten hamileyim, gerginim, hassasım ne işi varsa elin çıtırının arabımızda)
K.V:İşinizi gelmiyor sizinde tanımak. Bal gibi tanıyorsunuz düğünde gelmişti kız. (Tabee tabee ben düğünde her geleni hafızama kazıdıydım zaten. İsmi,eşkali falan hepsi kayıtlı bende)
Aradan yıllar geçer...

C:İyiyim bende.Annemin bilmemkiminin bilmemnesinin kızı kaçmış. Oraya gittiler. Bende hem cvyi bırakayım hem biraz oturayım dedim. Neyse kızla ilk tanmışmamız. Ve bendeki itibarı başlamadan bitti.Telefon aldık verdik falan.

Aradan bir-iki hafta geçti. Kandildi unutmam. Msj çekmiş H.na Kandil için. H.Cevap vermemiş gördüm ben. Ama bişii demedim tabi.
Ertesi akşam;
Vallahi benim numaram dururken H.çektiği için o, bende kocası olmadığına göre cevabı babasına vereyim dedim.
Hönk!Hönk!Hönk!^
Sonrasını sölemiiim tabi eşimle yalnız kalınca bayaa bir zılgıt yedim ama bu konunun kapanması için artık birşey yapmam gerekiyordu. O gün bugündür adı geçmez oldu bizde. :))))))))

ee yuhhh diyorum kizim o kayinvalide degil hayinvalidelik yapmisss beyaaa..
ocagina incir agacini dikiyomus az daha....:47::47::47::47:

benımkıyle benzıyorlar.soz nısan ve dugun alısverıslerınde ben neyı begensem kw de ayyy ben de onu begendım aynı zevkımız dedı.ıkı lafının bırı aynıyız gelınımle.gelın kayınvalıdenın topragından olurmus.halbukı hıcbır ozellıgımız benzemez:1:benı kendıne ornek alıyor.anneler gunu ıcın kayınvalıde kayınpeder esım ben kahvaltıya gıttık.haftasonlarından acıldı konu.ben dedım kı pazar gunlerı esımın kahvaltı hazırlaması hosuma gıdıyor.zaten her aksam yemeklerı ben hazırlıyorum.o da benım ıcın bır jest oluyor eger canı ısteyıpte yaparsa.bır anda sohbet ona dondu.kayınpedere donup haftasonları kahvaltıyı sen hazırla ben cok hoslanırım oyle seylerden demesın mı.ben sokkkk:1:ozenıyor mu desem acaabaaaaaa:52:

haha cidden aynı şeyleri yaşıyorum bende yaa :D iyi güzel niyetlılerde komık oluyor bazen
bazende sinir bozucu
bir keresidne kurban keserken kasaba anlatmıstı eşimin maaşını söyledi benım maasımı söyledi
nerelere ödeme yaptıgımızı ev aldıgımız ıcın sıkısık oldugumuzu fln adama neyse
analttı ıste kayınvalıdem bense fıttrıdım dınlerken ayy çok sinir olmustum o günnn

Aradan yıllar geçer...

Ertesi akşam;
Hönk!Hönk!Hönk!^

ayy valla yuh yanıı birde ben oğlumun mutluluugnu ıstıyoırum derler ya konusurken böle sohebette fln
bu naıslmutluluk istemek anlayamıyorum :S :S :S

Kocam ile annesi arasındaki tel görüşmesi ;

eşim: Anne biz akşam yemekten sonra geliriz , sen yemeğini ye.
kayınvalide: Yemeğinizide alın gelin bereber yiyelim.
eşim: Anne biz yemeği ısıtttık yiyoruz, getiremeyiz,
kayunvalide: olsun siz genede getirin beraber yiyelim.
eşim: Anne yemeğimizi yedik biz, sende ye biz geliyoruz.

Kayınvalideye gidilir ve ordaki diyalog;

K:Karnınız aç mı, yemek yedinizmi?
Eşim: Anne yedik dedik ya, sen neden yemedin,
K: Sizi bekledim, yemek getireceğiz dediniz ya,
Eşim: Anne biz getireceğiz demedik, hazırla hadi sende ye.

5 dk sonra;

K: Abinle yengen aradı , yemek yememişler onlara yemek hazırladım, siz neden yemeği evde yediyseniz artık.....
Ben: E biz sana yük olmayalım dedik, hem yemek hazırdı o yüzden yedik.
K: Benim canım sizin evdeki yemeği çekmişti, insan azıcık düşünürdü ....
Ben ve Eşim : ............................

Bu arada bi ayrıntı farkındaysanız yukarıda bizim evde pişen yemeğin ne olduğuna dair tek bir açıklama ve cümle yok.... Bazı insanların canı ne olduğunu bilmediği yemeği bile çekebiliyor :)))))))

sondan başa doğru gidiyordum ama bu süperdi yaaa :65:

benim kayınvalidem çok iyidir ama düğün günümüzde düğün bitti misafirlerle vedalaşıyoruz (Ankara'dan gelen akrabaları var) öptük falan tam çıkıyoruz bana demezmi kızım yarın gelirmisiniz dayınlar gidicek :47:tabi bende höynnkkk kaldım hayır tabikide gelemem dedim :52::52::52: düğün sabahı nasıl gideyim :S

bacim bursali topiginde kimse yoktu burda herkes kainvalideyi cekistiriyo yokmu senin eteginde tassssss,,,,:60::60:

cnm benim kayınvaldemler burda yok ehir dışında oturuyorlar.
ama oradnda yetiyor 5 saatlik yoldan merak etme.pek hoş geçindiğimiz söylenemez.ehhhhh işte

cnm benim kayınvaldemler burda yok ehir dışında oturuyorlar.
ama oradnda yetiyor 5 saatlik yoldan merak etme.pek hoş geçindiğimiz söylenemez.ehhhhh işte

amannnn cok canimin yandigi zamanda oluyo ma sallamiyom kocam benimle...
bide evli mutlu cocuklu olsa dahada gusel olcak,,,,,

benimki ben hiçbişeyinize karışmam der ama herşeyin içindedir.aslında her şeye kafasına ğöre vardır bir yorumu.yaptırana kadarda susmaz nasıl karışmamak onuda anlamış değilim tabiyki.
ben bursada onlar boluda anca seneden seneye görüşüyoruz ama yetiyor aslında .
ama kayınpederim görümcelerim iyidir.analarına pek çekmemişler.öyle belirli bir olayı yok olsada olmuş aslında günlük bizim orada öyle yapılır biz böyle gördük der ep kendi bildiği olsun ister.bende kendi dediğim olsun isterim ondan pek geçinemeyiz.

sen aslen bursali degilmiydin....
:6::6::6::6::6:[/QUO

ben bursalıyım cnm.kayınvaldemler bolulu.bolulular aşçı olur ya hani kayınpederim iş için gelmiş braya yerleşmişler ama emekli olunca onlar boluya döndü biz eşimle bursadayız.eşimin tarafından kimse yok yani bursada anlayacagın

Back