Kaynana diyaloglarım

Bir kaç tane daha yazayım dedim. O zaman nişanliyiz. Babam ameliyat olacak. Ben nişanlımın memleketinde okuyorum. Babam benim okuduğum şehirde ameliyat olacak. Doğal olarak bende kalacaklar 3-4 ay çünkü sonrasında tedavi de görecek.

Neyse öğrenci evi olduğu için ev baştan ayağı yenilendi. Boyandı, banyo elden geçirildi. Ablam babamla hastanede kalırken ben de o işleri halletmeye çalıştım. Görümcem de hep yanımdaydı her işe koştu benle Allah razı olsun.

Sonra yeni koltuk takımı alınacak. Ya da iki çekyat. Çünkü annemgil başka şehirde de otursa da, ordan misafirler gelecek geçmiş olsuna. Hem de hijyen açısından değişmeleri lazım. Benim eşyalar da eski püskü öğrenci evi işte. Kayınvalideme de laf arasında tanık yer var mı bakalım demiştim. Neyse bir gün babamın yanında ben kalıyorum ablam da benim evin yanında bir mobilyacıdan bir takım beğenmiş. Teşhir olduğu için ucuza vermişler. Takım da yeni gelin evi takımı gibi o kadar güzel. Almış getirmiş eve. Sonra koltuk temizleme şirketi çağırmış temizletmiş. Satan adam görse o fiyata verdiğine pişman olur o derece güzel oldu. Benim de içime sindi.

Bunu kayınvalide duymuş. Bizim o kadar stresimiz arasında kıyamet koptu. Bu arada babam 8 saat ameliyat geçirmiş. Konuşamıyo, kalkamıyor Allah korusun ölecek diye ödümüz kopuyo. Yemek yiyemiyoruz uyuyamıyoruz. Ben 4 ayda 9 kilo verdim o kadar stresli bir dönem. İnşallah iyi olur gelirse diye evi ayarlamaya çalışıyoruz.

Aradı işte adam yerine konmuyormuş, nasıl ona sorulmazmış. Hani birlikte bakılacakmış. Kalakaldık. Ablam da baya edepsizdir. Kimse susturamaz. Aradı bizim evimize alınacak takımı size neden soralım diye. Ayılıp bayılmıştır kesin. Neyse konu kapandı sandık. Ama gelip gitme ne yaptınız nasıl oldunuz demek yok. Nişanlım sadece keşke baştan demeseydin. Annemi hiçbir işinize karıştırma bundan sonra. Bu da sana ders olsun dedi. Haklı da. Ama ben ne bileyim bu kadar işsiz olup bu sıkıntıların arasında bize saracağını.

Neyse aradan 10 gün filan geçti. Babam daha hastanede yatıyor. Bize geldiler. Annem bizde. Babamın yanında ablam kalıyor. İşte başını alıp gidecekmiş de. Çocukları kendini takmıyormuş. Kimse kendini takmıyormuş. Zaten hastaymış -tansiyon- Ölüp gidermiş. Koltuklara da göz ucuyla bakıyor. O konuda ağzını açmıyor.

Annemde daha safım. Valla haklısın artık kendimize bakalım çoluk çocuk uğraşmaktan yaşlandık diyor. Kadının derdi hala koltuklar. Hasta ziyaretine yüzü asık gelip bizi dövmekten beter edip gitti.

O galiba ben evlenince o koltuklarda oturacağım oğlunun evine gelecek sandı. Ki öyle olsa ne yani. İlla kendine mi sorulacak. Bir de öyle bir şey olsa ablam neden beğensin alsın.

Babamgil gitti aylar sonra memleketlerine. Biz evleniyoruz ama 1000 km öteye taşınıyoruz eşimle. Koltukları tabi ki götürmüyorum. Bombaya bakın, onca olaydan sonra kayınvalidem istiyor koltukları, ama bana demiyor eşime diyor. Ben de tüm takımı alıp eşimin bir arkadaşına hediye edip rahatlıyorum.

Bu arada daha yazacaklarım var ama kv iyidir benim. Burayı okuyunca daha bir anladım ne kadar iyi olduğunu. Tabi evlenmeden önce burnumda getirdi. Beni mi tanımıyordu artık uğraşı mı yoktu bilemem. Biraz benim dediğim olsun her şey bana sorulsuncu ama eşim fena hiçbir şeyine karıştırmaz. Kıyameti koparır. Onu bildikleri için karışmazlar. Evlendikten sonra da ufak tefek şeyler oldu. Ama beni hiç eşime kötülemez. Aramızı açmaya çalışmaz. Ben boşanacam desem evini arabasını üstüme yapar boşanma diye çünkü elalem ne der. Beni her yerde över. İşte sık sık görümceme beni kötüler. Onunla da aramız çok iyi o da bana her dediğini anlatır.

Nişanlıyken olanları anlatam size. Ay okudukça diyorum ki bizde de neler vardı. Unuttuğum şeyler geliyor aklıma. Nişanlıyız bayramda bize gidiliyor. Başka şehirde annemgil. İşin komiği ben eşimib şehrinde yaşadığım için bayramın 2. günü kv gille gidiyorum annemgile. Düğüne de az kaldı. Gidilip ev bakılacak. O da ikisine de 1000 km uzakta yaşayacağız. Annem diyor biz yaşlıyız dünür. Onlar gitsin evlerini tutsun temizlesin yerleştirsin. Biz öyle gider evin tadını çıkarırız ne uğraşacaz diyor. Gülüyor filan. Ablam gelip yardım eder işten kaçtığından değil annem de babam hasta zaten gelemez. Hep de bana kv yi savnur annem. Anne söyle dedi derim sus o hasta der. Kv tansiyon hastası, annem tansiyon seker fıtık bacaklar iptal. Zor yürür bu arada. Yine de çok önemser hastalığını kv nin.

Neyse onlar öğleden sonra kalktı gittiler. Ben de bayram sonu döndüm evime. Nişamlımla konusuyoruz filan hiç sorun yok. Laf arasında annesinin bayramda hastaneye kaldırıldığını söyledi. Ödüm koptu neden söylemedin diye kızdım. Amaan dedi annen böyle dedi ya, beni oğlumun evine sığdırmıyor, sahip çıkarmıyor diye sinir krizi geçirmiş. Kız annem onu mu dedi. İyi niyet başa bela. Sanki gelse annem yolunu kesip gidemezsin diyecek.

Yazık kadına belki yanlış anladı çok gitmek istiyordu ev bakmaya yerleştirmeye diyeceksiniz. Buyrun devamına.

Eşim başka sehirden yani 1000 km öteden iş buldu. Bir süreliğine de başka sehire verdiler. Ay sehirleri niye söylemiyorsam. İstanbulda oturacaz. Ama eşime dediler 2 ay yalova da çalışacaksın. Ama düğüne de 2 bucuk ay var. Ev bulmamız lazım. Ben her haftasonu uçağa binip istanbula geliyorum, ya da otobüsle 12 saat yol yapıp. Eşim Yalovadan geliyor. Ev bakıyoruz. Otelde kalıyoruz. Pazar o yalova ya dönüyor.Ben evime dönüyorum gelinlk düğün hazırlığı, işte annemgilin evindeki eşyaların toplanması, benim evimdeki eşyaların toplanması. Koştur koştur. Geri haftasonu İstnabul. Çok reziliz çok. Bu arada 1 ayın sonunda evi buluyoruz. Ama istanbulda hiç tanıdık yok. Emlakçılar filan dolandırıcısına denk geldik. Moralimiz çok bozuk. Eşim nerdeyse ağlayacak. Allahtan ev sahibimiz bu kez iyi çıktı. İlkinde evi tutup dolandırılıp, paramızı zor almıştık.

Böyle olaylar filan. Eşim annesini arıyor diyor evi tuttuk gelin bakın. Temizlik yapılacak eşya alınacak. Gelecem diye ayılıp bayılmıştın e gelin hadi. Sonuç.

Eee oğlum masraf ettiniz bizim bilet masrafı olmasın şimdi. Biz gelmeyelim. E niye iş var çünkü masrafı mı düşünüyor sanki. Belki düşünüyordur oğluna kıyamamıştır diyebilirsinzi. İkinci konuşma aynı gün içinde.

Oğlum sen bilet parasını bana gnder ben düğünde giyeceğim elbiseyi alayım. (400 e elbise aldı) Eşim parayı gönderiyor ama gözlerinden de yaş iniyor tabi. Sahipsiz miyiz biz diye.

Kendi gelmek istemediği halde biz ablamın geldiğini demedik. Ablam geldi evi temizledik, eşyalar geldi. Evin çoğu işini hallettik. Düğünden sonra ben bir ay ev dizdim. Perdelerimiz bile bir hafta sonra geldi düşünün rezilliğimi.

Bir de nişan öncesi gerginlik anlatayım. Üç gün sonra nişan var. Nişan evde olacak.. Zaten söz nişan bir olacak. Mecbur pastayı atlıyoruz. Tatlı gidecek. Antepliyim. Baklava gelecek. Eşimde internetten antep in ünlü bir markasından aldı. Dedi nişan günü su saatte direk nişan evine gidecek. Neyse o da çıktı aradan diyoruz. Ben de o gün çalışıyorum. Bizim evdeki hiçbir hazırlığa gidemedim. Nişandan bir gün önce gidecem eve ben de misafir gibi. Kv duymuş bunu aradı. Tatlıyı nasıl onlara sormadan alırmışız. Ablası - görümcem- arastırmış. Neden antepten alınıyormuş. Burdan alınıp gidilemez miymiş. Kafamıza göre iş yapıyormuşuz. Ben de haberim yok arkadaşı almış galiba bilmiyorum işteyim dedim. İki saat konuştuk. Beni çocuklarım üzüyor diye. Sinirlerim bozuldu. Sonra iş çıkışı eşimle onlara gittik. İçeri girdim suratını çevirmiş bana bakmıyo. Aklımı sevem neden zorluyon. Zorla öptüm filan ben de. İşte aynı baklava mevzusu. Kızın istediği gibi olmazmış. Kız ne karışırmış baklavanın markasına. İnsaf ya ben antepliyim baklavayı millet gidip antepten alıyor. Beni rezil mi edeceksiniz di mi. Yok anlamıyorlar. Orda pahalıymış. Onlar eşime üzülüyormuş. Sabahlara kadar çalışıyormuş. Yarı fiyatına almak varken neden alınmıyormuş.

Ben de safmışım. Kalkıp gitsene öyleyse böyle. Ama diyorum sorun çıkmasın. Aslında desem bitti bu iş herkes susacakmış ben sonradan anladım. Çünkü elalem ne der. Eşim aldı beni götürdü en son. Tabi ben ağla ağla içim çıktı kaç gün.

Eşim bana hak verdi tabi ki. Hatta su an arkadaşlarına antepten tatlı alacağı zaman bizim nişanda aldığımız markayı bile beğenmiyor. Nerde duyulmuş antep e nişana gidilirken başka memlekette baklava alındığı

Seninki yine arayıp kutluyormuş. Benim doğum günümde aramazlar bile. Unutuyorlarmış. Hediyeyi zaten hiç hatırlamıyorum. Hatta bugün doğum günüm merala bekliyorum arayacak mı bu sefer diye, ama sanmama

Eşin göz açtırmıyor ondan duruyor galiba eşin az anneci olsa gör kıyameti

Eşin göz açtırmıyor ondan duruyor galiba eşin az anneci olsa gör kıyameti

Çabuk sinirlenir pek eyvallahı yok. Çekinirler. Hele bir de inada binerse kessen dönmez dediğinden. Tabi böyle olunca karışan olmuyor. Tabi alttan alsa eşim kıyamet kopar. Cok anneci değil.

Biz 6 yıldır sevgiliydik kv bilmiyordu. Normal arkadas biliyordu yani. Sevgili olmaya karşılar. Eşime annesi diyor (!) sana bu kızı isteyelim arkadasını ben çok seviyorum. Bize verirler mi acaba bu kızı diyor. Her ağır yemekte ben çağırılırdım. Şimdi onun yaptığı kısırı seviyorum diye gittiğimde ısrarla yapmıyor Sonrası bir kaç yazı öncesi. İnşallah sizinki güzel devam etmiştir.

Konu sahibinin sadece dialogları yazın dediğini geç farkettim. Benimkiler böyle oldu maalesef

Ben kaynana ewndym 2 senedir neler gordum neler bitane cocugum war bnde bolca war diyalog en sicagini yaziyorum normalde erken uyanmam bisuru laf soyler ama bn yne uyanmam kocam yat dyo napim bu arada istesm sbhin korunde uyanrm inat degilmi kakmcam neyse bu sabah erken uyandim mutfakta tek basina daha kimseler uyanmamis yumurta kizartiyor kahwalti yapiyor bende gorunmeden odama qitim neyse herkes uyaninca herkes dedigim kayinpeder 4 kaynim eltim gorumcem ayni ewdyiz neyse kahwaltiyi ben hazirladm herkes sofraya kaynanami cagiryo kaynanamda yok ben yemem diyo canim istemiyo diyo ben tabi kacirirmym firsati
;b.ane gelsene sofraya
;k.yok yemicem
;b.neden yemiyosun gel bisey mi oldu
;k.ben allah'in hawasiyla doydum dedi
Tabi ben ipin ucunu birakirmym herkes ona ac kaldi we yemek yemdi bakislari atarken ben yapistrdim tabi
..sabah yedi canim ben gordum dedim kaynana
Ben
Kaynlarim
Eltim
Gorumcem
Kayinpeder

Ene kaç odalı ev öyle bu kadar kişi

Olme esegim yaz gelsn Iki senedir ust kati yapcaz waadleriyle bu gunlere geldik keske biri ewlnse de cksam ya nlurdu ki ceyizimin kartonlari yiprandi artik koli bndiyla idare ediyolar wala.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…