• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana diyaloglarım

Benim kayınvalide ile diyaloğumu anlatayım bali :)
Kv: Patates aldık 10 kilo vereyimmi sizede(Eşim yokken)
Ben: Sağol anne bizde daha dün aldık evde birsürü var bitince isterim(alışveriş yeni yapılmıştır)
Kv: Patates getireyimmi?
Ben: Yeni aldık dedim ya anne var.
5 dk sonra
Kv: Ben patates getireyim
Ben: Evde var ama hadi getir tamam.
evine geçer birkaç dk sonra eli boş gelir Eşimde işten gelir.
Kv: Patates getircektim size ama büsürü varmış ya sizde neden istiyosun ki. (eşimin yanında)
Ben: Benmi istedim Allah Allah sen tutturdun getireyim diye.
Eşim: Biz daha yeni alışveriş yaptık anne getirme bişey hem babamın gözü kalıyo getirme.
Kv: Getircektim işte patates istemezseniz istemeyin sizede bişey beyendiremiyoruz.
Sonuç: 1 ay patates göresim gelmiyor :KK70:
aynı benimki yaa, neden bu kadar ısrar bi gün fena patlıcamm.. ama işte özünde iyi bi insan olduğu için, hiç bi kötülüğü olmadığı için sırf bu sebepten kırılmasın diye susuyorum :KK47:

Topik harika çok güldüm.benim de bir kaç anım var ama şu anda hatırlayamadım.ben size eltim ile olan bir dialogu yazayım.
Eltimin akademisyen ve incecik bir ablası var.eltim de kilolu ve hiç çalışmamış.Nikah için gelinlik diktirmete eltim,ablası ,annesi,ben, KV gittik.KV asla istemiyor gelin olarak eltimi.

KV: kızım bu sana biraz dar oldu gibi
Eltim: yok anne ,çok güzel
KV:seni şişman gösterdi ,yok yok sen başka bak ,daha zayıf göstersin.(kızcagız 110 kg)
Eltim: Ama bu karnımı falan kapattı,hem zaten daha ne kadar zayıf gösterebilir ki
KV: sen onu çıkar ,ablan denesin gelinliği
Eltim: ne alakası var,ben evleniyorum ben giyeceğim
Abla:şokkk
KV: ben zaten ,istemeye gelince ablanı beğenmiştim.keşke onu sevseydi
Biz topluca şooooookkk
Sonuç: ağlayan gelin,çıkan kavga.Şimdi 8 yıllık evliler ve kayınvalide telefon açmadan ,kapının önünden bile geçemiyor.
Kendinden nefret ettirdi.

Topik harika çok güldüm.benim de bir kaç anım var ama şu anda hatırlayamadım.ben size eltim ile olan bir dialogu yazayım.
Eltimin akademisyen ve incecik bir ablası var.eltim de kilolu ve hiç çalışmamış.Nikah için gelinlik diktirmete eltim,ablası ,annesi,ben, KV gittik.KV asla istemiyor gelin olarak eltimi.

KV: kızım bu sana biraz dar oldu gibi
Eltim: yok anne ,çok güzel
KV:seni şişman gösterdi ,yok yok sen başka bak ,daha zayıf göstersin.(kızcagız 110 kg)
Eltim: Ama bu karnımı falan kapattı,hem zaten daha ne kadar zayıf gösterebilir ki
KV: sen onu çıkar ,ablan denesin gelinliği
Eltim: ne alakası var,ben evleniyorum ben giyeceğim
Abla:şokkk
KV: ben zaten ,istemeye gelince ablanı beğenmiştim.keşke onu sevseydi
Biz topluca şooooookkk
Sonuç: ağlayan gelin,çıkan kavga.Şimdi 8 yıllık evliler ve kayınvalide telefon açmadan ,kapının önünden bile geçemiyor.
Kendinden nefret ettirdi.

Ahhah daha beter olsun. Ben olsam hayatta evime bile almazdım.

türkiye deki kaynanalar gercekten sinirlari asiyorlar- bende kaynanam konusundan bir konu acdim, lütfen yorumlarmisiniz? cok sevinirim. benimkini kimse okumamis baslik davet edici degil sanirim

:KK70: Ben bu topiği yeni gördüm ve bayıldımmm ..
Benşm kv anlatsam roman olur şimdi aklıma getirip toparlayamadım bi ara yazarım..
Hepiniz çok tatlısınız ya :KK51:

Ben de eski kayınvalideciğimle geçen Bi kaç konuşmamı anlatayım Bari..

Kv: kızım yaşar Banyoya girecek git de ona iç çamaşırı hazırla, yatağin üstüne koy.
B: Anne, kendi alır kolyardı , neyse Ben koyayim Bari (Bu arada nişanlıyız ve haliyle çekiniyorum.)
Kv: kızım yaşar Banyoya girmiş, istersen git Bi Bak..
B: Hönk ! nası yani ?
Kv: Bi ihtiyacı var mıymış sor kızım işte..
B: oldu olacak girip iki kese yapim anne ? kendi kendine yıkanmayı da Biliyordur heralde...

neyse yaşar olaylı Bi şekilde Banyosunu yapmıştır, kendi kendine de giyineBilmiştir ne Büyük Başarı =))))
2 dk sonra

Kv: kızım yaşar tıraş oluyor, git de yanında dur Belki Bişeye ihtiyacı vardir..
B: Haklısın anne, tek Başına Beceremez gidiim di mi
Kv: Bak ayşe yengen ahmet abin tıraş olurken dibinden ayrılmaz, sen de ayrılma.. o nerdeyse orda ol.. her daim sana ihtiyaç duyar..

Bi kaç saat geçer

kv: kızım yaşar acıkmış mıdır ?
B: Bilmem, Biz dişarda yemiştik sanmam acıkmamiştir
kv: acıkmıştır o çabuk acıkır, git de patates kızart..
B: olur ama Bi soralım, yaşaaaar acıktın mı ?
y: hayır canım ne yaptın siğir miyim Ben ?
kv: acıkmıstır acıkmıstır, sen git soy patatesleri.
y: ya yok şimdi ac deilim yiyemem anne, .... uzaaar gider, kadın ikna eder Bi şekilde psikolojik olarak acıkmıstır yaşar.. Ben de yaşarın cariyesi olarak kızartmayı yapmış, ellerimle yaşara yedirmiş, ağzını yüzünü elini silmiş sofrayı kaldırmıs ve ezik ezik köşeme çekilmişimdir.. işte 3 senelik nişanlılık hayatımdan Bi kesit :KK51:

Biz de birgün nisan alış verisindeyiz gecelik vs bakıyoruz satıcı sordu kaç beden diye kv atladı large diye (bu arada 53 kiloyum boy 158) mevsim de kış çok üşürüm ben kat kat giyinmişim satıcı adam tamam dedi allah aşkına ne large i dedim ben small giyiyorum kv bombası:

Yok kızım senin annen kilolu (annem 75 kilo) sen de meyillisin kilo almaya evlenince kesin şişman olursun large alalım hem lohusalığında da giyersin!!!

Çok da tasarufludur kendisi ama altta kalmadim small beden aldırdım ki o bile çuval gibi durdu üstümde guya gelin takımı aldı
Ben de 90 C de yıkadım küçülttüm öyle bir iki defa giyebildim ancak

Sonuç: annem de ben de nefret ediyoruz o gün bu gündür

Al bitanede benden kayinvalidem calistigi icin pazar aksamkari evde ne kadar sebze meyve varsa bize dolduruyordu sen hafta ici evdesin pişirir sin diye neyse yine bir pazar aksami diyalogu
K;dolaptan sebzeleri al patlicanida al gerci evde kari mi var pisirecek
B;ben sinir küpü ;hayirdir anne bizim yemekleri senmi yapiyon
Hicbisey almadan bastım gittim
Aradan bir hafta gecti
K; gecen hafta patlicani göturmedin bak çürüdü
B; hayirdir anne sizin evdedemi karı yok pisirecek :KK66:)
Sessizliikkk.....
:KK66:))))

Al bitanede benden kayinvalidem calistigi icin pazar aksamkari evde ne kadar sebze meyve varsa bize dolduruyordu sen hafta ici evdesin pişirir sin diye neyse yine bir pazar aksami diyalogu
K;dolaptan sebzeleri al patlicanida al gerci evde kari mi var pisirecek
B;ben sinir küpü ;hayirdir anne bizim yemekleri senmi yapiyon
Hicbisey almadan bastım gittim
Aradan bir hafta gecti
K; gecen hafta patlicani göturmedin bak çürüdü
B; hayirdir anne sizin evdedemi karı yok pisirecek :KK66:)
Sessizliikkk.....
:KK66:))))

Cok iyiymis ya. Agzindan cikani kulagi duyar bundan sonra.

Kendisiyle hiç iyi bir diyaloğumuz yok.Allahtan farklı şehirlerde oturuyoruz.7 günlük lohusayım beni kendi evimden kovdu " burası benim oğlumun evi " diyerek.Ben bostan korkuluğuyum çünkü bu evde :) 7 günlük bebeğimle evden çıkıp alt komşuma gittim gece vakti ağlayarak.Eşimde hemen internetten almış bunun otobüs biletini gönderdi evden.İyice kudurdu.Onun yaptıklarından sütüm kesildi.Gün gelip konuşursam bile ( ki hiç sanmıyorum, eşimde asla barışmayı düşünmüyor ) rabbim affetmez onu.Onun yüzünden evladım hazır mama ile buyuyor.O yavrumun rızkının kesilmesine neden oldu Allahta onu bildiği gibi yapsın inşallah.

Kendisiyle hiç iyi bir diyaloğumuz yok.Allahtan farklı şehirlerde oturuyoruz.7 günlük lohusayım beni kendi evimden kovdu " burası benim oğlumun evi " diyerek.Ben bostan korkuluğuyum çünkü bu evde :) 7 günlük bebeğimle evden çıkıp alt komşuma gittim gece vakti ağlayarak.Eşimde hemen internetten almış bunun otobüs biletini gönderdi evden.İyice kudurdu.Onun yaptıklarından sütüm kesildi.Gün gelip konuşursam bile ( ki hiç sanmıyorum, eşimde asla barışmayı düşünmüyor ) rabbim affetmez onu.Onun yüzünden evladım hazır mama ile buyuyor.O yavrumun rızkının kesilmesine neden oldu Allahta onu bildiği gibi yapsın inşallah.
Kötü kaynana yoktur kötü insan vardir. Allah iyi insanlarla karsilastirsin ne diyeyim.

5 aylık evliyken kv geldi bize. Eee kızım sen hastaymıssın, e siz çocuk istemiyor musunuz? Korunuyor musunuz? Tabi ben çok şaşırdım böyle bir soru sorabilmesine :D Lafım ağzımda hazırmış. Yok dedim korunmuyoruz, ama bir şey yapmıyoruz :D Öyle soruya böyle cevap.:D Bir daha kim sorarsa sorsun eşimden dolayı olmuyor dicem zaten. :D

2 yıllık evliyiz. hala çocuk lafı bitmedi. Her gitmemizde mutlaka açılıyor. Ben babaanne olamayacak mıyım diyor. Geçen gün telefonda ilk dakikanın içinde çocuk dedi. Eşim inat biraz. Kv beni istemiş telefona eşimde vermemiş. Oğluna ısrar etme dedim kv'ye, sinirlenir hemen eşim. Çocuk olsa geçer siniri diyor :D

eski nişanlım milasta üni okuyor , öğrenci evinde kalıyor, yanına çağirdi Beni.. Bu arada 3 erkek kalıyorlar evde... tamam dedim, önce sizinkilere Bi danışalım.. neyse gittim, son karar onların.. git derse Biletimi alip gidicem, gitme derslerse gitmicem.. ( toyum Be o zamanlar daha yaş 21 , şimdiki cazgızlığımın c si yok )

Kv & KB: kızım Biz düşündük, şimdi sen gidiceksın, yaşar okuldayken yaşarın ev arkadaşları sana sarkıntılık yapıcaklar ( çocukları sapık ilan ettiler 2 dakkada ) sonra yaşarın Başı Belaya girecek, Belki Allah korusun çekip vurucak onları, elini kana Bulayacak..

B. tamam o zaman anne, gitmem olur Biter..

neyse eve geliyorum, nişanlıma tlf da gelemeyeceğimi söylüyorum, onay vermediler diyorum, nişanlımsa ama Ben konuştum onlarla tamam dediler, hatta Biletini kendileri alacaktı... Böyle de dengeleri ayarları Bozuktu, ona ayrı Bana ayrı konusurlardı... velhasıl ertesi sene yaşar eve tek çıktı, yalnız kalıyor, Bu sefer tecavüze uğrama riskim yok, gitmeme onay veriyorlar, ve gidiyorum... abartısız günde en az 5 tlf alıyoruz kayınvalideden ve direktifler Bitmiyor, raporlar Bitmiyor.....

kv: kızım kahvaltıda ne yaptın ? ne hazırladın ?
B: anne sigara Böreği sardım, yumurta falan..
kv: tamam saat tam olarak kaçtı yediğinizde ?
B: 10 falandı..
kv: tamam suan 2 olmus saat, acıkmıştır, ne yiyecek Bu çocuk ?
B: Bişeler yaparım anne..
kv: Bişeyler ama ne ? makarna falan yaparsın sen yemek yapmayı Bilmezsin de..

akşam tekrar arar, dişardayızdır, müzik sesleri falan duyar
kv: kızım, gece gece ne işiniz var sokaklarda, allah korusun gece siz yürürken Biri dönse sana laf atsa oğlum gitse kavga etse, allah muhafaza Başı Belaya girse ne olacak ha ? annecim gidecez şimdi... Bu arada öyle fena kadındı ki, oğluna asla söylemez Böyle şeyleri, hep Beni yedi heppp. oğluyla konuşması Biter, ver de telefonu kızımın sesini de Bi duyayım çook özledim der, Ben alırım tlf nu nasılsın Bile demez, anca ne yaptın oğluma ne yedirdin ne içirdin , kaçta uyudu öksürdü mü aksırdı mı ? cidden normal değildi, takıntılıydı oğluna.. Beni insan olarak değil de oğlunu mutlu etmek için yaratılmış Bi cisim olarak algıladı durdu.. allah alacakları geline sabır selamet versin..
Neden telin sesini açıp dinletmedin :)

Benim kayınvalidem de oğlum yemek sevmez kızartma türü yer hep o derdi sürekli, bende öyle yapıyordum sonra eşim geldi dedi ki "niye hiç bana sulu yemek yapmıyorsun" :KK53: Ama canım annen böyle böyle dedi. "sen ona bakma ben yemek değil onun yemeklerini yiyemiyordum" :KK62:

Birgün de yine sofradayız, "oğlum hayatta yemez" dediği birşeyi eşim kaşık kaşık götürüyor :KK66: kayınvalide:

Oğlum? sen bunu yemezdin?

1 dk sonra: Ama sen sevmiyordun bunu?

5 dk sonra: Sen bundan hiç yemezdin ki?

10 dk sonra: Şimdi ne olduda sevmeye başladın bunu?

15 dk sonra: Sana sevdiğin bişeyler yapiyimmi? :KK60::KK60::KK60:

Eşim hiç istifini bozmadan götürmeye devam :KK60::KK60::KK60:
Çokkkkkkk eski bir alıntı Ama tesaduf denk geldim bir de sen olunca WOLFROG WOLFROG okuyum dedim bir an aaaa benim kayinvalideyi anlatıyor dedim tipkisinin aynısı :KK53::KK53::KK53:

Çokkkkkkk eski bir alıntı Ama tesaduf denk geldim bir de sen olunca WOLFROG WOLFROG okuyum dedim bir an aaaa benim kayinvalideyi anlatıyor dedim tipkisinin aynısı :KK53::KK53::KK53:

Cunku kaynanalik tek bir merkezden yonetilen gelinlere rahat vermeme organizasyonudur. Benzer davranmalari cok normal cunku ayni yerden emir aliyorlar.

yani yazdığın kutunun hemen altında o ifadeler bi sürü olması gerekiyo ama sende niye yok anlamadım.. ya bi ara başka bi topikte aynı dertten müzdaripti arkadaşlar, ben yollayınca ezberledinmi sen bunların rakamlarını falan diyolardı.. ama öle bişi yok tabi bende görünüyodu, onlarda görünmüyomuş. bikaç gün sonra düzeldi ama onlarda görebiliyolardı,yolladılar yani.. az bekle bakalım seninkide düzelir belki.. yani benim yaptığım özel bir ayarı falan yok açıkçası..

Cunku kaynanalik tek bir merkezden yonetilen gelinlere rahat vermeme organizasyonudur. Benzer davranmalari cok normal cunku ayni yerden emir aliyorlar.
En güzeli uzak olmak :KK48::KK48::KK48::KK48: gerçi yüzde 99 eşlerdede bitiyor iş şükür bizim bir sorunumuz olmadı Şimdide çoooooooookkkkk uzağım evim anneme yakındı kayınvaldelere uzak hiç ses etmediler severlerde birbirlerini sorunları olmadı şükür kendilerini bilen insanlar kayınvaldenin tek sorunu erkek evlat kendinin 4 oğlu var benimde 2 eltimin 1 oğlu 1 kızı hamileyim buda erkek diyor bugün dedim anne bir daha erkek dersen aramam seni :p:p:p

Back