Kaynana diyaloglarım

Ben de yapıştırayım lafları bundan sonra, ne dese sessiz kalıyordum. Belki kıymetlenirim

Saygisizlik yapmadan soyle tabi ki seni uzecek bisey mi soyledi cok kirildim deyip aksama kadar bidaha konusma. Igneleyici seyler soylerse direk soyleyebilirsin insanlar konusa konusa falan de. Hatta biraz seytanlik yapip esin eve geldiginde yuzun asik olsun neden dediginde nazlana nazlana anlat bugun annen boyle boyle yapti gibi degil de annenin su hareketi beni cok uzdu gibi...

yada sen beni dinleme ben bugun cok agresifim

Sozlum icinden geliyor herhalde nebileyim bana hep ozel gunlerde altin kunye altin kolye vs alir, kvnin zoruna gitmis olsa gerek

kv: ogullarim gelinleri simdiden altina bogdu
ben: bende hep masraf yapma diyorum ama illa aliyor anne
kv: X(eltim) Y(buyuk oglu)na altin kunye aldi hemde ... liraya
ben: hmm ne guzel
kv: altin yuzukte aldi gecenlerde hemde ... fiyatina
ben: ne guzel
kv: aliyor kiz simdi karsiligini veriyor helal olsun
ben: nezamandir calisiyor anne alir tabi, ben ogrenciyim istesemde oyle bir imkanim olmuyor
kv: kem kum
sozlum: sana mi dustu kimin kime ne aldigini hesaplamak anne
kv: yok oglum kotulukten demiyorum almistiya yengen soyle boyle vs vs vs

ogluna altin aldiran yok almasin, beklemiyorum oyle bir beklenti icinde olmadim, parasi var icinden geliyor aliyor parasi kendi maasindan gidiyor, sana ne kadin sana ne

Kayınvalidem sürekli iğneler ya bazen dayanamıyorum ağlıyorum ama yüzüne hiçbir şey demiyorum. Eşimin yanında beni çok sevdiğini söylüyor. Bitanem, canım diyor ama eşim gidince iğnelemeye başlıyor. Eşim gelince de oturup ağlıyor. Evde herşeyi ağlayarak yaptırır.
Teşekkürler tavsiyelerin için. Mutlaka uygulayacağım.

Bizim diyalog

Kv: oglum yun coraplarin yok mu yun corap giyseydin
Esim:....yanitsiz
Kv: oglum ustune kazak giyseydin kalın kazak..
Ben: X corap mi giyiyorsun ne giyiyorsan giy ömrümü yedin!!!

Mesaj iletildi..

evime yeni mutfak yaptırdım kv bizde misafirlerim var o bulaşıkları sudan geçirdi ben makinaya döşedim çay falan yapıyorum
KV.tezgaha eğilince üstü ıslanmış biraz
kv: bu mutfağa baktırın üstümü ıslattı
ben : benimkini hiç ıstatmıyor ya anne
kv: senin boyun kısa ya ondan ıslatmıyordur
misafirimiz: X teyze choqseqqer abla ile aranızda boy farkı yok ki onunla ilgisi olmaz
kv hemen yanıma dikelir olur mu canım ben ondan uzunum
ben: ikimiz de aynı boyayız halbuki

günlerdir okuyorum okuyorum okuyorummm.....
an geliyor kendimden çok şey buluyorum, an geliyor yaşanılanlar karşısında içim sızlıyor, benden daha kötü şeyler yaşayanlar varmış diyorum,
sevgili kayınvalidemle yaşadığım olaylardan hangisini anlatsam diye düşünüp durdum (o kadar çok ki:)))))

6 senelik evliyim, son iki senedir artık benimle uğraşmaması gerektiğinin bilincine vardı kendileri,
evlendiğimin 3. ayında bir kaç aylığına bana kalmaya geldiler (şehir dışında yaşıyorlar)
o sıralar işten ayrılmıştım, borç gırtlağa kadar, işten çıkmanın verdiği bunalım ve üstüne uzun süreli misafirlik,

bir sabah eşimi işe gönderdikten sonra uyudum ve öğlene doğru kalktım (bu arada kv. evde tüm hakimiyetin kendisinde olmasını çok sever ve bu ziyaretinin benim üzerimdeki gücünü göstermek için yapılmış bir ziyaret olduğunu sonradan öğrenmiştim)

sevimli bir şekilde mutfak kapısına gelip;

ben:günaydınnn:)
kv.:saat kaç oldu ne günaydını, baban bu saate kadar seni bekledik, adam aç aç oturdu
ben: valla ilaç içen adamı bu saate kadar aç aç beklettiysen bu benim değil senin sorunun
kv: şokkk (Sesini bile çıkartamadı)
(bu ziyaretleri süresince bu ve bunun gibi sayısız olay yaşandı .... 1. ayın sonunda tavırlı bir şekilde istediği üstünlüğü elde edemeden memleketine geri döndü:)))

ilerleyen zamanlarda bizim veya onların ziyaretlerinde sürekli "oğluma ne kızlar gösterdim hiç birini beğenmedi, napalım güzellik demek herşey demek değil seni aldı işte".... komşum e... abla bilmem kimin kızını neden oğluna almadın.... ben memleketimden birisiyle evlendirmeyi çok istedim ama beni dinlemedi seni aldıı.... "
bu söylemleri karşısında verdiğim tek cevap ee alsaydın istediğin gibi bir gelin diyordum verdiği cevap istemediki oluyordu....

çok uzun yazdım sanırım, içim doluyor aklıma geldikçe,
asıl büyük olayı şu anda yazmaya vaktim yok, en kısa zamanda onuda yazıcam

Bigün dolma yaptım görümcem için Annesine anlatıyor.

Çikom bir dolma yapmıştı 3 tabak yedim.
Kv... açtın demekki

Bu tek örnek yemeğimi kim beğense böyle der.

Bide gelince ne yemek istediğini söyler yaparım sofra hazırlanır buyur ederiz sofraya hep aynı şey. Ay ben kötüyüm ay durun ay bilmem ne.
sonra yemeği yer kalkar 3 tane bundan yedim 2 kaşık bundan heh bukadar da bundan der. Kalkar.

Bizde ev aroyoruz eşimle evlenicez. Bir ev gördük çok uzaktan hadi bir bakalım dedik ve oldu evi tuttuk . Kv benim oğlumun şansı açıktır hep oğlum sayesinde bak görürsün.

Gerçekten öyle musluğu açıyorum para akıyor şimdi o derece

kayinvalide kayinpeder turkiyeye giderler gelirler tum torunlara hediye aldik derler kizlarada erkeklere 1 tane hirka dediler neyse aradan 2 hafta gecti bi sabah gorumcemin kiziyla kayinvalidem bana geldiler ellerinde koca canta kiyafet
kv:ayyyy magic bu kiyafetleri x dun annesine aldirdi sirf benim buyuk kizin dogum gunu diye aldirmis guya avmnin altini ustune getirmisler onlari almak icin kvdem boyle anlatiyor o sirada esimde oturuyor koltukda cit yok bizi dinliyor
bende :ayyy sagol tatlim dedim bakdim butun kiyafetlerin etiketinde turkce yaziyor madein turkey yaziyor
kv:bak bu kiz sizi cok seviyor dayisi bunun yeri ayri olsun valla kendinden fazla x i dusundu dunyanin parasini verdirdi annesine aldirmak icin agladi sizladi oglummm birsuru ovguler havada ucusuyor daha fazla dayanamayan ben
ben:anne bunlar burdan alma degil birkerem
kv:kiz sen ne fesatsin heee iyyyy tuylerim diken diken oldu bak oglum gor
ben :al bak bal gibide made in turkey yaziyor ustelik turkce yikama onerileri var ustelik kizimin dogum gunu geceli cok oldu dedim
kv:ahhh ahhhh kv gorumcemin kizina donerek kizzzz babanmi getirdi bunlari sana kizda yoooo anneanne sen getirdinde bana kucuk geldi bizde x getirdik yaaa hatta sen dogum gunu icin ver dedin bende hemen verelim simdi olur ona ziyan olmasin dedimyaaa
kv:kirmizidan mora dondu halen daha valla ben getirmedim oglum ben hayatta torun ayirmam annem saffff bu babasi getirmisdirde o ben saniyor
esim:iyide anne enistenin turkiyeye gitmedigi 2 yil oldu kargoylami getirtti acaba bilmem annem olabilir dedi aman allahim 1 hafta boyunca ayni konuyu acti durdu ben getirmedim annem hayatta ayirmam ben torun evladim en son tamam anne ben sana inaniyorum dedi esimde sustu kadinnnn

valla benim kvdem kizlarinin kizlari oldugunda altin bilezik oglan torunlarina kunye takmis sira bize geldiginde eli bos geldiii sonaaaa kalan donaaaa kalirmisss dedine yani tek sucumuz sonami kalmak dedim heee valla oyle dedi ne diye 18.ni bekledin 15de evlenseydin kucuk ablanin en sonuncu cocugunu gecerdi bilezigide kapardin dediben:aman bosver bilezigi 18de bile evlilik hata asla kizimi evlendirmem 30dan once dedim kv:::: kizzz manyakmisin 30 dan kim ne etsin burusmuz kizi dedi2.ci oglumu dogurdugumda yine sezeryan ve gununden erken sabah 6da ameliyat oldum esim haber vermis tel acti kvdemle kpder esimle konusdular esimde anne magicde vereyimde gecmis olsun de derdemez kv:neeee dogummu yapti oglum o neyin gecmis olmusu cartttt curtttt kestirdi olduda bitti ohhhh ne ala memleket asil ben seni nasiiiiillll dogurdummmm nasiiiillll ahhhh yavrummmm
esim anne kes telefonun megafonu acik magic duydu hepsini
kv:duysun iyi olmus hatta kizzzz tacin takildimi
ben:ne taci anne
kvglun oldu yaaa tac takar kafana bide aldimi salak kariyi papatyali olur senin tacc
ben: kvdem ve kpderim erkek cocuklarina dusmanlar kesinlikle sevmiyorlar birgun bile oglumu opmuslukleri sacini oksumusluklari yok fesat mugzur diyorlar cocuk daha 9 yasinda bide boyleleri var kazen beyyyy

Hamileyım 9 aylık beni çıldırtti güya yardıma geldi.durmadan uyudu en son artık dayanamadım anne sen mi hamilesin de ben senin yanına yardıma geldim ben mi hamileyım ben birsey anlamadım. Baktı güldü ha birseyler değişti mi Hayır tabi ki

Bir seferinde de doğurmak üzereyim günüm geçti ama baktım o yapmıyor ben Yaşıyorum eşim çamurlu bir ıspanak almış ayakta duramıyorum bile oturdum başlarını kesip doğruyorum sonra uyuyan güzel uyandı geldi.
kv ne yapıyorsun
ben yemek
kv ee o öyle doğranmaz ki
şok oldum ben hala bıçağı elimden almasını sen bırak demesini bekliyorum
ben nasıl doğranmır
kV önce yıkanır
ben iyide anne çamuru niye yıkayım çöpe gidecek zaten
kV ısrarla öyle olur
ben ben böyle yapıyorsum
Gitti bana is öğretmek için iki dal ıspanagi yıladi elime verdi böyle olur diye ben ne yaptım kendi yaptığım çamurlularin içine kattım. Ondan sonra karışmayi bıraktı bir süre

Biz kayınvalidemle iyiyiz çok şükür henüz bir sorun yaşamadık umarım evlenince de böyle devam eder :)
Bir gün onlara gittim kv kp görümcem nişanlım ben oturuyoruz konu nişanlımın oyun merakından açıldı .
Kv : İşten geliyor bilgisayar başında yemek yemek için bırakıyor sadece.
Nişanlım : Anne sanane kafamı dağıtıyorum ben oyun oynarken.
Kv : Kızım siz evlenince almayın eve bilgisayar.
Ben : Anne olur mu öyle şey ben de istiyorum işimiz var sırf oyun için değil ki..
Kv : O zaman oyunu yasakla oynamasın.
Ben : Alemsin anne neden yasaklayayım oynasın hatta bende oynarım biz seviyoruz oyun oynamayı
Nişanlım :
Kv : Evlenince birbirinizle oynarsınız ben biliyorum beni kandırmayın o zamana oyun falan kalmaz. Biz de babanla öyleydik.
Nişanlım : Anne ne diyosun ya
Ben :
Görümce : Tabi yoksa biz olmazdık demi anne
Kp : susun yahu ayıp

Seviyorum bu kadını ya ne var bu konuşmada şimdi gayet doğal şeyler

Yine bir gün onlardayız konu sevgililer gününden açıldı nişanlım pek önem vermez sevgililer gününe ama ben severim kutlamayı hediye işini de beraber hallederiz hatta
Kv : Neden gidip beraber alıyorsunuz ki.
Ben : X sevmiyor anne ihtiyacımız olan şeyi alalım diyor.
Kv : Ne anlamı kaldı o zaman ben sürpriz isterdim senin yerinde olsam.
Ben : Ben de öyle istiyorum zaten ama yapmıyor.
Kv : Sürpriz yapmayı da mı sevmiyor ? Neden ?
Ben : Çünkü senin oğlun bir öküz anne..
Kv : Evet doğru kızım, babasına çekmiş.
Kp : Konu bana niye döndü yahu
Ben :
Nişanlım :
Görümcem :

O an kp yanında bunu nasıl söyledim bilmiyorum ama Allahtan yanlış anlamadı

Bayıldımm harikasın

Uzun zamandır sa yazmıyordum bir alıntı ile geri dönüyorum :)

kv in evine nezaman gitsek gündüz dahi güneşlikler kapalı ev çok güneş alsa anlarım ama oda değil. Tabi ses etmem sonuçta benim evim değil. Ama kadın nezaman bize gelse tüm storları yukarı çeker gece gündüz demeden. Ben daralıyorum diye. Bigün yine bize gelmiş mutfak perdesini köklemiş en yukarı. Bende ses etmedim. Komşumuz da var. Karşıdada bir ev var perdeleri açık adamlar var hep odada öyle karşılıklı oturuyoruz.

Kv.. ay ne ayıp şey öyle perde açılıp oturulurmu.

Ben... bizde oturuyoruz.

Kv. .. Biz otururuz kadınız. Erkek öyke camı açıp oturmaz.

:)) her türlü kv haklıdır . Zaten o camı o değil ben açsam kadın camı açıp oturmaz der yüksek ihtimal

Bizimde genel halimiz
ohhh sende ne guzel yiyorsun masallah sevmedigin bisey yok
halbuki bitirmek icin zor yuttugum yemekleride var kayinvalidemin ama seve seve goturdgumu sanarak
vallahi sen bu kilolari veremicen
cevap yok bende
gercekten veremezsen diyetisyene git
cevap yine yok
dugune daha var en iyisi bi diyetisyen fil gibi kadinlari zayiflatmis gosteriyodu tv
yine yine cevap yok
vallahi millet kugu gibi gelin oluyor sen bide filancayi gorseydin incecikti hele benn minicikti ellerim camasir yikamaya ugrasirdim
Hey allahim ya sen sabir ihsan et bana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…