Kaynana diyaloglarım

Canım söylüyorum eşime ne olduysa biliyor haberi oluyor mutlaka ama ailesine çoğu zaman off anne tarzında şeyler söyleyebiliyor o kadar pek fazla laf söyleyemiyor... Ama yinede yeri gelince koruyor sağolsun. Boşanma lafını aklıma getirmemek için uğraşıyorum canım ama 6 aydır canıma tak etti inanki iki haftada bir sıkıntı cıkarıyorlar bana. Evime misafir cağırmısım gecelerde 1 hafta önce davet etmişim, eltimde kaynanamın amcasını davet etmis yemege aynı güne, kaynanam tutturdu bana misafirlerin baska zaman gelse olmazmı sizde gelin eltine diyor bana düşünebiliyomusun evime cagırdıgım insana gelme baska zaman gel dicekmisim sebepte eltime misafir gelmesi...anne dedim sacmalama ya cagırdıgım kisi abim gibi üzerimde emekleri çok hala ısrarla ısrarla söylüyor bıkmıyor.. benden red cevabı gelince eşimi arıyor geliceksiniz illaki diye.. Kendi tarafı olunca akan sular duruyor benim tarafım olunca çöp kadar degerleri yok sanki... teşekkür ederim cevabın için...

Kusura bakmayin yanlista anlamayin ama butun olay esinizde bitiyor. O agirligini koysa kimse size karisamaz. Zaten cok tuhaf bir yasam tarzlari var yani iki eltinin samimi olmamasina kayinpeder erkek haliyle kadinlar arasindaki seye nasil karisabiliyor ona neymis yani. Etrafindaki kadinlarin cenesinden kadinlasmis iyice. Kaynana da kendini fazla onemsemis. Anladigim kadariyla cevaplari sakin sakin vermissiniz. Boyle kendini herseye mudahil etme hakki bulan insanlara sakinlik pek bir ise yaramaz. Elti "bile" kendinde herseye karisma hakki buluyorsa olaya bir an once el koymalisiniz. Yoksa ne kadar fedakarlik yaparsaniz hep daha fazlasini iaterler.

Kv:kızım bunlar çok acık degilmi?
Ben:anne bunları m aldı bana
Kv:e sen istiyosun diye alıyor?
Ben:.?

Kveşim yanımda diye yumuşak konuşuq)Kızım niye dikkat etmiyosun tencere yakıyosun bak bide o takımdı neyse bişey olmaz .gitti takım.dikkat et kızım evini bil onlar eşyan bak takım gitti
Eşim:sanki sen hiç yakmadın anne
Kendisi evi yakıymuş nerdeyse

Evet haklısınız eşimde bitiyor onunla da konuşucam tavrını koymazsa sert bir şekilde biticek bu iş galiba.. Kayınpeder benimle gelinlik secmeye bile geldi gerisini sen düsün annemler ben falan şok olduk o sırada zaten baktık adamda gelmis hayret ya dedik.. Zaten beni gören senin kaynanan elti olmuş eltin kaynana olmuş diyor kaynanam eltimin sözünden cıkmıyor. Eltimin kaynanama güler yüzlü olup arkasından küfür ettiğini gördüğüm gün oldu ama kadın ısrarla evime gelip bana eltimi ve eltimin ailesini öve öve bitiremiyorrrr..

Son düzenleme:

Kayinpedere bir ara yazma hediye edin ortsun. En azindan kadin isine karisirken egreti durmaz. Aslinda bir daha karistiginda "babacim haklisiniz eltimle samimi olmamam size tuhaf gelebilir ama erkeklerin de kadinlar arasindaki islere karismasi kadar tuhaf degil en azindan" derdim ben olsam. Kaynana da bir daha eltiyi ovdugunde "onun gibi mi olayim istiyordunuz? ama ben insanlarin arkasindan konusamam. eltimin arkanizdan ettigi kufurleri ben yuzunuze soyleyecegim kizma ama olur mu annecim" diye sakin sakin ayar verin. Madem her sekilde kotusunuz boyle olun madem. Ama suna garanti veririm ki erkek aileleri ayar veren gelinlerden cekinirler. Tecrubeyle sabittir.

Son düzenleme:

Haklısınız böyle konuşsam emin olun ki en iyi gelini ben olurdum ne yazık ki bu halimle kötüyüm düşünün birde böyle hazır cevap versem taşlarlar heralde beni sadece kendi aileme laf söylenmemesi için çabaladım şimdiye kadar ama yine laf söylendi bundan sonra bende hak edene hak ettiği cevabı vericem güzel şekilde.. Allahtan benim kendi ailem bizi haklı buluyor 25 yasındasın ben neden senin hayatına yön vereyim derler hep, ama kaynana olacak muşmula herşeyi ona göre ayarlamamızı istiyor. Hepimizi bir eve tıkıp rahat edecek galiba...

Aileniz ne kadar guzel dusunuyor. Yani guzel degil de olmasi gerektigi gibi diyelim. Sahsen kendim icin olmasa bile aileme laf soylenmemesi icin kotu olacaksam olurum. Herkes yerini ve haddini bilsin. Bir de beni taslarlar falan demissiniz ya, emin olun tam tersi olur. Bununla ilgili muhtelif atasozlerimiz de mevcut.

Öncelikle Allah kolaylık ve sabır versin size. Gerçekten onlarla işiniz zor. Ben evli değilim ama size tavsiyem eşiniz artık kendini bi göstermeli. Aynı yerde çalıştığı içinde çekiniyor olabilir ama hayat böyle geçmez. Bence eşinizi karşınıza alıp durumun ciddeyetinden bahsedin. Dayanamadiginizi bilsin. Yazık yani eşini çok severken boşanmayı düşünmek.
Ayrıca da ailenizde bu duruma el atmalı

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

rica ederim ne demek :) bende sayın arkadaşım wolfrog gibi düşünüyorum
mesela benim eltimde bana artislik yapmaya kalkar ama eşim Allah razı olsun kimseye laf söyletmez. Gerçi kaynanamlarda pek karışmaz ama ben içimden nasıl geliyosa öyle davranırım. Olması gerekende bu zaten. kötüye kötü olucaksın anacım bu devirde

Bende bir muhabbetimizi yaziyim
Kv: oglum borclariniz bittimi ?
E-az kaldi anne daha bitmedi
Kv- ne kadr kaldi ?
E- 2 3 ay kaldi
Kv: iyi yol paraniz varmi ?
E-yok anne (surekli sordugu icin yok diyor )
Kv: dikkatli harcayin o zaman

farklı şehirlerdeyiz k.validemle
ne ben onu nede o beni arar ,önemli bayram seyran haricinde aramam hiç

her aradığında bi laf söyler kapatır saolsun

h.sonu aradı ,nasılsın napıyosun ,
iyiyim sen nasılsın faslından sonra
(hamileyim ben 6.6 aylık )

torunum napıyor dedi
iyi napsın keyfi yerinde dedim

k.valıdem ;sanki kucağına almış gibi konuşuyorsun dedi,gülerek

e dedım böyle soruya böyle cevap alırsın ,anlık susmadan sonra ,iyi selam söyle herkese dedim ,kapattık ,

delimi ne her aradığında böyle abuk şeyler söyleyip kapatıyor,zaten zoraki konuşuyorum ,bid ebu laflarını duymak sinirlerimi zıplatıyor

9aylik hamileyim canim burnumda.ispanak yapacagim.baslari tumden camur.baslarini kesip yikayacagim.kesiyorum

geldi kv. ;bunu niye boyle yapiyosun once yikasana dedi
ben:anne camurlu yeri niye yikayim atacagim yer orasi.
kv.:biz oyle yapmiyoruz
ben:bizde boyle yapiyoruz
sonra yikadi bir tanesini iste boyle dedi ben ne yaptim onun basini da kesip digerlerine kattim.
ver ben yapayim sen doguracaksin dinlen. diyecegine akil ogretiyor

yeni dogum yaptim bir ay yanimda kaldi.iki kere yemek yapti ikiside kuru fasulye
ben:anne ben k.fasulye yiyemiyorum gaz oluyor cocugada banada.
kv;biz yeriz
sok gecirdim...son yaptigi yemek oldu...bir daha denemedi bile.

biz nisanliykende hevesle arardim ben bir sey anlatirken ey hadi der kapatirdi.kendi etti kendi buldu simdi asla aramiyorum

Baş belası kaynanadan yeni inciler, hiç üşenmeden 10 dklık yolu yürüyerek evime gelip sırf bana bunları ve daha fazlasını söylemek, eşim olmadan beni tek yargılamak için çıkmış gelmiş :)

Kaynana- ''Ben hiçbir ailede görmediğim şeyleri sizin ailenizde gördüm.''
Ben- ''Ne gördün anne benim ailemin ne kötülüğünü gördün şu zamana kadar?''
Kaynana- ''Bilmem her yere annenle gidiyorsun, bizi hiçbir yere çağırmıyorsun, sen gelmiyorsun bizde sana gelip gidemiyoruz.''
Ben- ''Benim ailemle alakası ne bu anlattıklarının, ayrıca annemle nereye gitmişim çarşıdan başka o da toplasan 6 ayda 4 kere ediyor?''
Kaynana- ''Bilmiyorum işte düşünemiyosunuz ya da farklı düşünüyosunuz yalan yok.''
Ben- ''Evet benim ailem ve ben farklı ve kötüyüz bunu mu demeye çalışıyorsun?''
Kaynana-''Yok öyle değil diyorum ki senin annen sana hiçmi söylemiyor kaynananla git benimle gitme diye?''
Ben- ''Neden söylemesin sıkıntımı var? Annemle biryerlere gitmek benim en doğal hakkım.Ayrıca ailemle sorunun varsa o zaman onlarla konuş.''
Kaynana- ''Zaten çoktan konuşucam, üzülmelerini istemiyorum (hafif tehdit eder gibi şekilde söylüyor bana bu lafı halbuki bilse babam sinirden köpürüyor bunların yaptıklarına laf açılmasını bekliyor ve her zaman benim arkamdalar ne yapacak cok merak ediyorum.)''
Ben- ''Ailemin üzülmesini gerektiricek birşey yok ortada, istediğini söyleyebilirsin kimseden korkum yok benim.''
Kaynana-''Eltinle kardeş gibi geçinirsin diye umut etmiştim ama hayallerim suya düştü.''
Ben- ''Niye düşmanmı olduk, iki kardeşi birbirine mi düşürdüm?''
Kaynana-'' İkinizde dik kafalısınız kızım (eşim ve beni kastediyor), en baştan eltine yenge demedin o yüzden böyle oldu herşey.''
Ben-''Yenge demişim dememişim bunlar eskide kalan şeyler..'' (çay koyma bahanesiyle mutfaga geçiyorum susuyor.)

Son düzenleme:
Komsu: siz bebek fln dusunmuyormusunuz ?
Ben cvp vermeden kv: yok onlar kirada bebek fln dusunemezler (;

biz nisanliykende hevesle arardim ben bir sey anlatirken ey hadi der kapatirdi.kendi etti kendi buldu simdi asla aramiyorum

sesini zaten duymaya meraklı değiliz ,oğullarını hatırı için arıyoduk ,od aoğlunun hatırı için ,mübarek çeensini bi tutsa ne olurki
aman arama dicem ama bu seferde oğluna şakayla karışık diyokı benı hiç aramıyor :)
telefonu ben alıyorum ,nasılsın iyimisin bende şimdi oğluma benı aramadıgını söyluyodum,söylemek degıl şikayet edıyodun yanı dedım,yok öyle değil kem küm
dahada aramam :)

bide yılların ev hanımıyım dıye boy gösterırler ,bi ıspanak yıkamasını bilmıyor

Bu diyalogda hiç elle tutulur birşey yok yani ne diye konuşma gereği duymuş ki?
ha annen sana diyecek ki kızım benle gezme kv ile gez çok saçma

geçireydin fasulyeyi başına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…