Canım öncelikle çok üzüldüm durumuna ama hemen öyle boşanma lafı getirme aklına
kaynananın yaptıkları tabiki kabul edilebilir bişey değil. eşine anlatıyomusun bu olanları? o ne diyo? onun tepkisi ve cevapları çok önemli
Selam benim gibi talihsiz gelinler
Daha önce birkaç yazı daha yazmıştım arkadaşlar eşimin ailesi ile ilgili hep bekledim düzelir yeni evliyiz 6 ay oldu zaman geçsin dedim ama olmuyor.
Az önce kaynanam geldi evime yine bir sürü laf söyledi tabii kızarak bağırarak söylemiyor ama beni incitecek şeyler söylüyor gerçekten bunaldığımı hissediyorum yetti canıma artık yettiii...
Sorunu bir tane değil neden gelip gitmiyorsunuz, neden birşey yaparken bana sormuyorsun, neden herşeyi annenle yapıyorsun diye saçma sapan sorular soruyor bana. En çok canımı yakan da annemle tek gittigim yer alısveris için eminönüydü... 6 aydır evliyim 3 kez gittim annemle biryere ama kadının gözüne o bile batıyor ne yapacağımı bilmiyorum kızlar galiba boşanmak zorundayım ama eşimi çok ama çok seviyorum eşi bulunmaz birisi gerçekten benim için...
Sorun şurdan çıktı kızlar belki uzun olacak ama içimi sökmek istiyorum. Evlendiğimin ilk sabahı kaynanamlara kahvaltıya gittik eşim mutfaga girmişti kaynanam ve kayınpederim beni tek yakalayıp tek eltime (benden 2 yas ufak) yenge dememi istediler daha ilk günden bu konu getirildi önüme.
Tamam derim dedim geçtim konu uzamasın güzel günümde diye balayına gidicem çünkü sesimi çıkartmadım ama hiçbir zaman da yenge demedim...
Daha sonralarında ise balayında bizi aradı kaynanam olacak kadın neymiş nette resim koyarsak uygun olanları koyucakmışız eşime böyle söylemiş... Yine sustum ses çıkartmadım... Aradan zaman geçti eltimin yengelerine yenge veya abla dememi istedi. Yine sustum bişey söyleyemedim. Sonralarında bana gelmiyorsun gitmiyorsun diye laf sokmaya başladı telefonda hararetli konuşmalara başladık her gün gelemem sana falan dedim ben. K...(eltim) her gün geliyor sana ben onun gibi olamam her gün gelemem onun yapısı farklı benim yapım farklı her gün gelemem evimde işim oluyor dedim. Her gün istemiyorum zaten iki günde bir üç günde bir gel falan demeye başladı zaten en baştan k... gibi olmadın bu saatten sonra olmazsın dedi dumur oldum ses çıkartamadım...
Ama ne zaman gel biryere gidelim dese bana kaynanam hep gittim tek gitmesin diye yalnız bırakmadım eltimin gitmediği yerde ben gittim kötü biri sanmasın beni diye...Ama hiçbir zaman beni eltim kadar sevmedi o varken hep ikinci plana attı birşey aldıgında ikimizede aldı ama manevi olarak hep onu üstte gördü.
Geçtiğimiz anneler gününde hem kendi anneme hem kaynanama hediye hazırladım ve önce kaynanama gittik hediyesini verdim kahvemizi içtik kalkarken bana başörtü falan poşette birkaç bişey uzattı 'bu ne anne?'dedim alta uğrarsın yengene diye verdim dedi ne alakaysa kadın sanki benim annem oluyor kaynanamın eltisi oluyor. Tamam dedim aşağıya uğradım verdim kaynanamın eltisinin de anneler gününü kutladım çıktım, ses çıkartmadım yine. Eşime annelik etmiştir belki ondan söylemiştir diye düşündüm..
Ertesi günü eşime telefon açmış kaynanam bir ton laf söylemiş ben sana git yengeninde (eltim) anneler gününü kutla dedim gitmemişsin sizi beklemişler abin üzülmüş falan diye saçma laflar söylemiş. Bunu öğrendim ve şok oldum benden ufak eltimin çocuğu var diye evine gidip anneler gününü kutlamam gerekiyormuş hediye alıpta bunu ilk defa bu ailede gördüm.. Kendi anneme bile zor gittim akşam üzeri yetişemicektim neymiş eltime gidecekmişim anneler günü için. Bu da bir darbe oldu artık her aradığında korkar olduk evlendikten beri.
Tabi bu olaylar olurken babasıda eşimi bir yandan aynı dükkanda oldukları için laflarıyla sıkıştırıyor neden abine gitmiyosunuz aranızda sorunmu var benim için niye bize gelmiyor gibi laflar söylüyor. Yani eşim sinirli bir insan olsa onlarla konuşup gelip eve beni azarlayıp dövebilirdi.
Kısacası kaynanam her yere onlarla gitmemi eltimle gitmemi istiyor ve bu durum kızışarak devam ediyor. Bir gün yine size gelicez dediler buyrun dedik geldiler. Babası başladı eşimin ben niye geldim işte şu şu için geldim vay efendim siz niye görüşmüyorsunuz eltinle neden kardeş gibi geçinmiyorsun aramıyorsun etmiyorsun falan filan. Biz cevap veriyoruz yine aynı şeyleri sayıklayıp duruyorlar. Çay doldurmak için mutfaga geçiyorum tekrar döndüğümde kaynanam eşimin yanına geçmiş fısır fısır eşimin dibine girmiş şekilde birşeyler fısıldıyor. Ben gelince öyle bir geri çekildi ve sustu ki o anı görmenizi isterdim hiç unutmam. Eşime sordugumda sonradan gidin gelin birbirinize dediğini söyledi bana.
Eltim ise bizim hakkımızda yalan söylüyor kaynanama. Misafirliğe çağırdılar bir kere gittik neymiş misafirlerden önce biz kalkmışız neymiş yarım saat oturmus evimize gelmişiz neymiş hiçbirşey yememişiz eltim çok darılmıs cok alınmıs. Bende dedimki yarım saat değil anne iki bucuk saat durduk biz orda eşim yorgundu kalktık dedim kalmanız lazımdı diyor. Yani eltimde telefonda falan olsun kaynanamı bize karşı dolduruyor çoğu zaman o gün bunu öğrendim. Eltimle aramın bozuk olmasının sebebi de nişanlıyken daha bize mudahale etmeye çalışması oldu. Bir gün nişanlımla iftar yemegi için yer ayarladık başbaşa gittik yer bildirimi yaptım ben ve cevap geldi bir baktım eltim (o zamanlar bu huylarını bilmiyorum tabii iyi birisi sanıyorum) yazdığı şeye şaşırdım ve hiç cevaplamadım 'önceden izin alınırdı gidilirdi şimdi netten öğreniyoruz herşeyi' bunu gördüm ve tepem attı ağladım sızladım... Benden yaşça küçük eltim biryere giderken nişanlımla ona haber vermemizi izin almamızı istiyordu resmen şaşırdım her zamanki tabi dediklerini yapmadım.
En son darbeyide dün kaynanamdan yaşadım evimde mevlud okutmak istedim annem kızım evin pislenmesin burda anneannen yapsın getirelim pilavını dedi işime geldi benimde olur dedim anneme. Sonra kaynanama geçtik böyle böyle dedim kayınpederle kaynana olacak başladılar vay efendim burda onların evi varken benim kendi evim varken ordan buraya pilavmı gelirmiş. Annemde benden 10 dk arabayla kaynanamda yürüyerek 10 dk mesafesinde.
Ne fark ediyor orasıda benim bir evim dedim. Ben artık bu tarafa geçmişim öyle dediler sinirlendim ve kalktım hadi gidiyoruz dedim eşime kalktık gittik.
Sabahında bana gelmek istedi kaynana gel dedim. Evime geldi moralimi daha yeni toparlamışken bir sürü laf söyledi ve gitti. Benden önce eltimle eşimin arası çok iyiymiş abla kardeşten öteymiş artık öyle değilmiş gitmiyormuşuz. Eşim eltime hoşgeldin demiyormuş, ben eltime yenge demediğim için en baştan hata yapmışım. Annemle ve babamla konuşucakmış ama üzülmesinler diye konuşmuyormuş bende konuş benim kimseden korkum yokki dedim.Hiçbir ailede görmediği şeyleri bizim ailemizde görmüş bu lafı çok kanıma dokundu dişlerimi sıktım ağlamamak için evet benim ailem kötü demekki dedim ben böyleyim dedim. Ailemde o kadar iyi insanlardır ki halbuki bu lafını anlayamadım. Yok benim annem düşünüpte beni uyarmıyormuş. Baktım cevap veripte sonuç alamıyorum sustum her söylediğini dinledim söyledi söyledi çayını içti gitti.Sadece benim günümü zehir etti. Artık boşanmayı düşünüyorum ama eşimi çok seviyorum. Çocuk gibi sürekli laf işitmekten çok sıkıldım 25 yaşında bir kadınım ağır geliyor kızlar...Evliliğimin ilk ayları hep böyle konuşmalarla geçti.
Kusura bakmayin yanlista anlamayin ama butun olay esinizde bitiyor. O agirligini koysa kimse size karisamaz. Zaten cok tuhaf bir yasam tarzlari var yani iki eltinin samimi olmamasina kayinpeder erkek haliyle kadinlar arasindaki seye nasil karisabiliyor ona neymis yani. Etrafindaki kadinlarin cenesinden kadinlasmis iyice. Kaynana da kendini fazla onemsemis. Anladigim kadariyla cevaplari sakin sakin vermissiniz. Boyle kendini herseye mudahil etme hakki bulan insanlara sakinlik pek bir ise yaramaz. Elti "bile" kendinde herseye karisma hakki buluyorsa olaya bir an once el koymalisiniz. Yoksa ne kadar fedakarlik yaparsaniz hep daha fazlasini iaterler.
Evet haklısınız eşimde bitiyor onunla da konuşucam tavrını koymazsa sert bir şekilde biticek bu iş galiba.. Kayınpeder benimle gelinlik secmeye bile geldi gerisini sen düsün annemler ben falan şok olduk o sırada zaten baktık adamda gelmis hayret ya dedik.. Zaten beni gören senin kaynanan elti olmuş eltin kaynana olmuş diyor kaynanam eltimin sözünden cıkmıyor. Eltimin kaynanama güler yüzlü olup arkasından küfür ettiğini gördüğüm gün oldu ama kadın ısrarla evime gelip bana eltimi ve eltimin ailesini öve öve bitiremiyorrrr..
Kayinpedere bir ara yazma hediye edin ortsun. En azindan kadin isine karisirken egreti durmaz. Aslinda bir daha karistiginda "babacim haklisiniz eltimle samimi olmamam size tuhaf gelebilir ama erkeklerin de kadinlar arasindaki islere karismasi kadar tuhaf degil en azindan" derdim ben olsam. Kaynana da bir daha eltiyi ovdugunde "onun gibi mi olayim istiyordunuz? ama ben insanlarin arkasindan konusamam. eltimin arkanizdan ettigi kufurleri ben yuzunuze soyleyecegim kizma ama olur mu annecim" diye sakin sakin ayar verin. Madem her sekilde kotusunuz boyle olun madem. Ama suna garanti veririm ki erkek aileleri ayar veren gelinlerden cekinirler. Tecrubeyle sabittir.
Haklısınız böyle konuşsam emin olun ki en iyi gelini ben olurdum ne yazık ki bu halimle kötüyüm düşünün birde böyle hazır cevap versem taşlarlar heralde beni sadece kendi aileme laf söylenmemesi için çabaladım şimdiye kadar ama yine laf söylendi bundan sonra bende hak edene hak ettiği cevabı vericem güzel şekilde.. Allahtan benim kendi ailem bizi haklı buluyor 25 yasındasın ben neden senin hayatına yön vereyim derler hep, ama kaynana olacak muşmula herşeyi ona göre ayarlamamızı istiyor. Hepimizi bir eve tıkıp rahat edecek galiba...
Haklısınız böyle konuşsam emin olun ki en iyi gelini ben olurdum ne yazık ki bu halimle kötüyüm düşünün birde böyle hazır cevap versem taşlarlar heralde beni sadece kendi aileme laf söylenmemesi için çabaladım şimdiye kadar ama yine laf söylendi bundan sonra bende hak edene hak ettiği cevabı vericem güzel şekilde.. Allahtan benim kendi ailem bizi haklı buluyor 25 yasındasın ben neden senin hayatına yön vereyim derler hep, ama kaynana olacak muşmula herşeyi ona göre ayarlamamızı istiyor. Hepimizi bir eve tıkıp rahat edecek galiba...
Canım söylüyorum eşime ne olduysa biliyor haberi oluyor mutlaka ama ailesine çoğu zaman off anne tarzında şeyler söyleyebiliyor o kadar pek fazla laf söyleyemiyor... Ama yinede yeri gelince koruyor sağolsun. Boşanma lafını aklıma getirmemek için uğraşıyorum canım ama 6 aydır canıma tak etti inanki iki haftada bir sıkıntı cıkarıyorlar bana. Evime misafir cağırmısım gecelerde 1 hafta önce davet etmişim, eltimde kaynanamın amcasını davet etmis yemege aynı güne, kaynanam tutturdu bana misafirlerin baska zaman gelse olmazmı sizde gelin eltine diyor bana düşünebiliyomusun evime cagırdıgım insana gelme baska zaman gel dicekmisim sebepte eltime misafir gelmesi...anne dedim sacmalama ya cagırdıgım kisi abim gibi üzerimde emekleri çok hala ısrarla ısrarla söylüyor bıkmıyor.. benden red cevabı gelince eşimi arıyor geliceksiniz illaki diye.. Kendi tarafı olunca akan sular duruyor benim tarafım olunca çöp kadar degerleri yok sanki... teşekkür ederim cevabın için...
Kızlar inanamazsınız kayınvalidemle çok güzel bi akşam geçirdik,çok güzel muhabbet ettik.bana hiç laf sokmadı,canımı sıkacak en ufak bi davranışta bulunmadı..çok mutluyum...
farklı şehirlerdeyiz k.validemle
ne ben onu nede o beni arar ,önemli bayram seyran haricinde aramam hiç
her aradığında bi laf söyler kapatır saolsun
h.sonu aradı ,nasılsın napıyosun ,
iyiyim sen nasılsın faslından sonra
(hamileyim ben 6.6 aylık )
torunum napıyor dedi
iyi napsın keyfi yerinde dedim
k.valıdem ;sanki kucağına almış gibi konuşuyorsun dedi,gülerek
e dedım böyle soruya böyle cevap alırsın ,anlık susmadan sonra ,iyi selam söyle herkese dedim ,kapattık ,
delimi ne her aradığında böyle abuk şeyler söyleyip kapatıyor,zaten zoraki konuşuyorum ,bid ebu laflarını duymak sinirlerimi zıplatıyor
sesini zaten duymaya meraklı değiliz ,oğullarını hatırı için arıyoduk ,od aoğlunun hatırı için ,mübarek çeensini bi tutsa ne olurkibiz nisanliykende hevesle arardim ben bir sey anlatirken ey hadi der kapatirdi.kendi etti kendi buldu simdi asla aramiyorum
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bide yılların ev hanımıyım dıye boy gösterırler ,bi ıspanak yıkamasını bilmıyor9aylik hamileyim canim burnumda.ispanak yapacagim.baslari tumden camur.baslarini kesip yikayacagim.kesiyorum
geldi kv. ;bunu niye boyle yapiyosun once yikasana dedi
ben:anne camurlu yeri niye yikayim atacagim yer orasi.
kv.:biz oyle yapmiyoruz
ben:bizde boyle yapiyoruz
sonra yikadi bir tanesini iste boyle dedi ben ne yaptim onun basini da kesip digerlerine kattim.
ver ben yapayim sen doguracaksin dinlen. diyecegine akil ogretiyor
Bu diyalogda hiç elle tutulur birşey yok yani ne diye konuşma gereği duymuş ki?Baş belası kaynanadan yeni inciler, hiç üşenmeden 10 dklık yolu yürüyerek evime gelip sırf bana bunları ve daha fazlasını söylemek, eşim olmadan beni tek yargılamak için çıkmış gelmiş :)
Kaynana- ''Ben hiçbir ailede görmediğim şeyleri sizin ailenizde gördüm.''
Ben- ''Ne gördün anne benim ailemin ne kötülüğünü gördün şu zamana kadar?''
Kaynana- ''Bilmem her yere annenle gidiyorsun, bizi hiçbir yere çağırmıyorsun, sen gelmiyorsun bizde sana gelip gidemiyoruz.''
Ben- ''Benim ailemle alakası ne bu anlattıklarının, ayrıca annemle nereye gitmişim çarşıdan başka o da toplasan 6 ayda 4 kere ediyor?''
Kaynana- ''Bilmiyorum işte düşünemiyosunuz ya da farklı düşünüyosunuz yalan yok.''
Ben- ''Evet benim ailem ve ben farklı ve kötüyüz bunu mu demeye çalışıyorsun?''
Kaynana-''Yok öyle değil diyorum ki senin annen sana hiçmi söylemiyor kaynananla git benimle gitme diye?''
Ben- ''Neden söylemesin sıkıntımı var? Annemle biryerlere gitmek benim en doğal hakkım.Ayrıca ailemle sorunun varsa o zaman onlarla konuş.''
Kaynana- ''Zaten çoktan konuşucam, üzülmelerini istemiyorum (hafif tehdit eder gibi şekilde söylüyor bana bu lafı halbuki bilse babam sinirden köpürüyor bunların yaptıklarına laf açılmasını bekliyor ve her zaman benim arkamdalar ne yapacak cok merak ediyorum.)''
Ben- ''Ailemin üzülmesini gerektiricek birşey yok ortada, istediğini söyleyebilirsin kimseden korkum yok benim.''
Kaynana-''Eltinle kardeş gibi geçinirsin diye umut etmiştim ama hayallerim suya düştü.''
Ben- ''Niye düşmanmı olduk, iki kardeşi birbirine mi düşürdüm?''
Kaynana-'' İkinizde dik kafalısınız kızım (eşim ve beni kastediyor), en baştan eltine yenge demedin o yüzden böyle oldu herşey.''
Ben-''Yenge demişim dememişim bunlar eskide kalan şeyler..'' (çay koyma bahanesiyle mutfaga geçiyorum susuyor.)
yeni dogum yaptim bir ay yanimda kaldi.iki kere yemek yapti ikiside kuru fasulye
ben:anne ben k.fasulye yiyemiyorum gaz oluyor cocugada banada.
kv;biz yeriz
sok gecirdim...son yaptigi yemek oldu...bir daha denemedi bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?