Kaynana diyaloglarım

Canim bi gram üzülmüyorum ama korkuyorum hic üzüntü olmadigi icin Rabbim banada yasatirmi acaba diyorum aynisini kendi kendime. Tabiki Rabbim kimseye yasatmasin. Inan cok zor benim icin bebegimin olmamasi.

Sony Xperia z1

Duygu beslemedigimiz kişilerin hayatlarında bişey olduğu zaman aslında böyle oluyoruz.ben sana anlatsam bile benim içinde uzulmecektin öyle dusun:)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Annem hep derdi mutlaka herkesin bi eltisi olmalı diye demek bugünler içinmiş

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

sizin bu durumunuzu bile bile bide utanmadan siz bana yetirşiniz mi diyo uyuzzzzzzzzz
bu kadar düşüncesiz olurmu bi insan yaa resmen nispet yapıyo. Sen sakın üzme kendini canm Allah'a yalvarıyorum bütün bebiş isteyen ailelere sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin diye

Eşim evlenmeden önce annesi ayda 1 kere evine gelip temizliğini bulaşığını çamaşırını toparlarmış.
Yazlıklarını,kışlıklarını ayırırmış.
Geçen haftalarda anneannem vefat etti.
Kayınvalidemede gün doğdu tabi yeni evliyiz ya merak ediyo ne yaptığımızı.
Ben gelicem dedi.Hem başsağlığı hem denetleme.
Bir kaç çeyizim vardı işten elim gitmiyodu bir türlü onları hurçladı,kaldırdı.
Allah razı olsun yardım etti.
Baktım oğlunun kışlıklarını kaldırmaya başlamış.
Elbise dolapları derken komodinine sıra gelmiş.
Oturmuş komodinin önüne kışlık çoraplarını hurca dolduruyo.
Alt çekmeceyi açtı bana koşarak gelip:
K-Mona A'nın diğer odadada burdada kremleri var bunları onun içine koysak karmakarışık olmasa.
Ben-Anne onlar A'nın özel eşyaları
K-

Çok konusanida zor be

Zor vallla hiç kusmek alınıp darılıp susmak yok ya deli oluyorm valla. E sus da denmiyo..bi de ses seviyesi de bi yüksek ki sormayın..adamın başını çatlatıyo..eşim de yok iki gun artık dinle dur.
Kurtulamadm şu kadından gitti ya baş belası. Nefret ediyorum...adam gibi sohbet etse gene iyi. Laf sokmak laf sokmak üstüne. Üstüne atlayıp saçını başını yolsam diyorm.

Aynı evde mi yaşıyorsunuz canım :?

Ya benimki dün ne yaptı
Bahar temizligi yapıyolar gelmiş bana perdeleri tak diyo bende agırdan aldım gelinin yapsın dedim (diger eltim içde ya)bakdım o hamile nasıl yapsın içimden bende hamileyim ama düşünen yok dedim daha onlara hamile oldugumu söylemedim sonuç 4perdeyi taktım digerlerinide küçük grmcem taktı banane yani benim kendi evim var kendi işlerim var bakmam gereken kojam bebeğim üstüne bide karnımdaki gelip size hizmetçilik yapıcam ve o eltide öyle pis pis bana bakıp tepemde dikilicek
Hahahhaayyy cok beklersiniz:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

gününün nasıl geçtiğini merak etmiyor ..biliyor kendinin sana yardımcı olmadığını senden herşeyi beklediğini...utanmadan üstüne üstüne gelir..

Aynı evde mi yaşıyorsunuz canım :?

Öyle salak bi durum ki birlik desem değil ayrıyız desem değil .biz evlendiğimizde kayınvalidemin yanında küçük oğlu vardı.bu oğlan başka şehirde üni okumaya gitti.kv de bizimle yaşamak istedi ben kabul etmedm..korkuyom gece yatmaya dedi.ben de o zaman yatmaya gelirsin dedim.sürekli birlikte yapamayız dedim..işte böyleeee
Şu anda da bazen geliyo bazen gelmiyo ama geldiği zaman işten çıkıp geliyo 6 gibi.yarı ayrı yarı birlik yani...
Gelmediği zamnalarda içinde biriktirdiklerini geldiği zaman kusuyo rahatlıyo bana laf sokarak intikam alıyor....
Nefret ettirdi artık sabrım taşmak üzere

Işin zor seninde canım öyle git gel olayıda kötü kendini szde kalmiyrm havasndadr birde.

Işin zor seninde canım öyle git gel olayıda kötü kendini szde kalmiyrm havasndadr birde.

Evt o havada ve zaten benden çok yüz bulamadığı için fazla da gelemedi bize açıkcası. Hakkını yememek lazım..8aydır yalnız ama 20 gun ya gelmiştir ya gelmemiştir ama stresi yetti bize tabi yıprandık düşünmekten,bugün gelcek mi diye..bikaç tartışma da atlattık tabi bu süre zarfında..
Ama Rabbime hadsiz hudutsuz sonsuz sınırsız şükürler olsun ki hayırlısıyla inşallah bir,iki ay içinde yüksek ihtimal başka bi şehre taşınıyoruz...inşallah bi aksilik çıkmaz da kayınvalidemsiz olarak gideriz ...dua edin abna lutfen,,bu iş olsun hayırlısıyla

Kızlar inanamazsınız kayınvalidemle çok güzel bi akşam geçirdik,çok güzel muhabbet ettik.bana hiç laf sokmadı,canımı sıkacak en ufak bi davranışta bulunmadı..çok mutluyum...

Kızlar inanamazsınız kayınvalidemle çok güzel bi akşam geçirdik,çok güzel muhabbet ettik.bana hiç laf sokmadı,canımı sıkacak en ufak bi davranışta bulunmadı..çok mutluyum...

Gozunaydin canım :)

Gozunaydin canım :)

Teşekkürler..
Düşünüyorum da biraz da bnm davranışlarıma göre de değişiyo kayınvalidemin tutumu,ne bileyim ya böle muhabbetli zamanlarda çok üzülüyorm biz niye hep birbirimizi yıpratıyoruz diye...ama çoğu zaman da yokmyere laf sokuyo.ne bileyim ya allah iyi etsin hepimizi...
Birbirimizden uzak kalmak iyi gelecek ikimize de

Selam benim gibi talihsiz gelinler

Daha önce birkaç yazı daha yazmıştım arkadaşlar eşimin ailesi ile ilgili hep bekledim düzelir yeni evliyiz 6 ay oldu zaman geçsin dedim ama olmuyor.

Az önce kaynanam geldi evime yine bir sürü laf söyledi tabii kızarak bağırarak söylemiyor ama beni incitecek şeyler söylüyor gerçekten bunaldığımı hissediyorum yetti canıma artık yettiii...

Sorunu bir tane değil neden gelip gitmiyorsunuz, neden birşey yaparken bana sormuyorsun, neden herşeyi annenle yapıyorsun diye saçma sapan sorular soruyor bana. En çok canımı yakan da annemle tek gittigim yer alısveris için eminönüydü... 6 aydır evliyim 3 kez gittim annemle biryere ama kadının gözüne o bile batıyor ne yapacağımı bilmiyorum kızlar galiba boşanmak zorundayım ama eşimi çok ama çok seviyorum eşi bulunmaz birisi gerçekten benim için...

Sorun şurdan çıktı kızlar belki uzun olacak ama içimi sökmek istiyorum. Evlendiğimin ilk sabahı kaynanamlara kahvaltıya gittik eşim mutfaga girmişti kaynanam ve kayınpederim beni tek yakalayıp tek eltime (benden 2 yas ufak) yenge dememi istediler daha ilk günden bu konu getirildi önüme.
Tamam derim dedim geçtim konu uzamasın güzel günümde diye balayına gidicem çünkü sesimi çıkartmadım ama hiçbir zaman da yenge demedim...

Daha sonralarında ise balayında bizi aradı kaynanam olacak kadın neymiş nette resim koyarsak uygun olanları koyucakmışız eşime böyle söylemiş... Yine sustum ses çıkartmadım... Aradan zaman geçti eltimin yengelerine yenge veya abla dememi istedi. Yine sustum bişey söyleyemedim. Sonralarında bana gelmiyorsun gitmiyorsun diye laf sokmaya başladı telefonda hararetli konuşmalara başladık her gün gelemem sana falan dedim ben. K...(eltim) her gün geliyor sana ben onun gibi olamam her gün gelemem onun yapısı farklı benim yapım farklı her gün gelemem evimde işim oluyor dedim. Her gün istemiyorum zaten iki günde bir üç günde bir gel falan demeye başladı zaten en baştan k... gibi olmadın bu saatten sonra olmazsın dedi dumur oldum ses çıkartamadım...

Ama ne zaman gel biryere gidelim dese bana kaynanam hep gittim tek gitmesin diye yalnız bırakmadım eltimin gitmediği yerde ben gittim kötü biri sanmasın beni diye...Ama hiçbir zaman beni eltim kadar sevmedi o varken hep ikinci plana attı birşey aldıgında ikimizede aldı ama manevi olarak hep onu üstte gördü.

Geçtiğimiz anneler gününde hem kendi anneme hem kaynanama hediye hazırladım ve önce kaynanama gittik hediyesini verdim kahvemizi içtik kalkarken bana başörtü falan poşette birkaç bişey uzattı 'bu ne anne?'dedim alta uğrarsın yengene diye verdim dedi ne alakaysa kadın sanki benim annem oluyor kaynanamın eltisi oluyor. Tamam dedim aşağıya uğradım verdim kaynanamın eltisinin de anneler gününü kutladım çıktım, ses çıkartmadım yine. Eşime annelik etmiştir belki ondan söylemiştir diye düşündüm..

Ertesi günü eşime telefon açmış kaynanam bir ton laf söylemiş ben sana git yengeninde (eltim) anneler gününü kutla dedim gitmemişsin sizi beklemişler abin üzülmüş falan diye saçma laflar söylemiş. Bunu öğrendim ve şok oldum benden ufak eltimin çocuğu var diye evine gidip anneler gününü kutlamam gerekiyormuş hediye alıpta bunu ilk defa bu ailede gördüm.. Kendi anneme bile zor gittim akşam üzeri yetişemicektim neymiş eltime gidecekmişim anneler günü için. Bu da bir darbe oldu artık her aradığında korkar olduk evlendikten beri.

Tabi bu olaylar olurken babasıda eşimi bir yandan aynı dükkanda oldukları için laflarıyla sıkıştırıyor neden abine gitmiyosunuz aranızda sorunmu var benim için niye bize gelmiyor gibi laflar söylüyor. Yani eşim sinirli bir insan olsa onlarla konuşup gelip eve beni azarlayıp dövebilirdi.

Kısacası kaynanam her yere onlarla gitmemi eltimle gitmemi istiyor ve bu durum kızışarak devam ediyor. Bir gün yine size gelicez dediler buyrun dedik geldiler. Babası başladı eşimin ben niye geldim işte şu şu için geldim vay efendim siz niye görüşmüyorsunuz eltinle neden kardeş gibi geçinmiyorsun aramıyorsun etmiyorsun falan filan. Biz cevap veriyoruz yine aynı şeyleri sayıklayıp duruyorlar. Çay doldurmak için mutfaga geçiyorum tekrar döndüğümde kaynanam eşimin yanına geçmiş fısır fısır eşimin dibine girmiş şekilde birşeyler fısıldıyor. Ben gelince öyle bir geri çekildi ve sustu ki o anı görmenizi isterdim hiç unutmam. Eşime sordugumda sonradan gidin gelin birbirinize dediğini söyledi bana.

Eltim ise bizim hakkımızda yalan söylüyor kaynanama. Misafirliğe çağırdılar bir kere gittik neymiş misafirlerden önce biz kalkmışız neymiş yarım saat oturmus evimize gelmişiz neymiş hiçbirşey yememişiz eltim çok darılmıs cok alınmıs. Bende dedimki yarım saat değil anne iki bucuk saat durduk biz orda eşim yorgundu kalktık dedim kalmanız lazımdı diyor. Yani eltimde telefonda falan olsun kaynanamı bize karşı dolduruyor çoğu zaman o gün bunu öğrendim. Eltimle aramın bozuk olmasının sebebi de nişanlıyken daha bize mudahale etmeye çalışması oldu. Bir gün nişanlımla iftar yemegi için yer ayarladık başbaşa gittik yer bildirimi yaptım ben ve cevap geldi bir baktım eltim (o zamanlar bu huylarını bilmiyorum tabii iyi birisi sanıyorum) yazdığı şeye şaşırdım ve hiç cevaplamadım 'önceden izin alınırdı gidilirdi şimdi netten öğreniyoruz herşeyi' bunu gördüm ve tepem attı ağladım sızladım... Benden yaşça küçük eltim biryere giderken nişanlımla ona haber vermemizi izin almamızı istiyordu resmen şaşırdım her zamanki tabi dediklerini yapmadım.

En son darbeyide dün kaynanamdan yaşadım evimde mevlud okutmak istedim annem kızım evin pislenmesin burda anneannen yapsın getirelim pilavını dedi işime geldi benimde olur dedim anneme. Sonra kaynanama geçtik böyle böyle dedim kayınpederle kaynana olacak başladılar vay efendim burda onların evi varken benim kendi evim varken ordan buraya pilavmı gelirmiş. Annemde benden 10 dk arabayla kaynanamda yürüyerek 10 dk mesafesinde.
Ne fark ediyor orasıda benim bir evim dedim. Ben artık bu tarafa geçmişim öyle dediler sinirlendim ve kalktım hadi gidiyoruz dedim eşime kalktık gittik.

Sabahında bana gelmek istedi kaynana gel dedim. Evime geldi moralimi daha yeni toparlamışken bir sürü laf söyledi ve gitti. Benden önce eltimle eşimin arası çok iyiymiş abla kardeşten öteymiş artık öyle değilmiş gitmiyormuşuz. Eşim eltime hoşgeldin demiyormuş, ben eltime yenge demediğim için en baştan hata yapmışım. Annemle ve babamla konuşucakmış ama üzülmesinler diye konuşmuyormuş bende konuş benim kimseden korkum yokki dedim.Hiçbir ailede görmediği şeyleri bizim ailemizde görmüş bu lafı çok kanıma dokundu dişlerimi sıktım ağlamamak için evet benim ailem kötü demekki dedim ben böyleyim dedim. Ailemde o kadar iyi insanlardır ki halbuki bu lafını anlayamadım. Yok benim annem düşünüpte beni uyarmıyormuş. Baktım cevap veripte sonuç alamıyorum sustum her söylediğini dinledim söyledi söyledi çayını içti gitti.Sadece benim günümü zehir etti. Artık boşanmayı düşünüyorum ama eşimi çok seviyorum. Çocuk gibi sürekli laf işitmekten çok sıkıldım 25 yaşında bir kadınım ağır geliyor kızlar...Evliliğimin ilk ayları hep böyle konuşmalarla geçti.

Canım öncelikle çok üzüldüm durumuna ama hemen öyle boşanma lafı getirme aklına
kaynananın yaptıkları tabiki kabul edilebilir bişey değil. eşine anlatıyomusun bu olanları? o ne diyo? onun tepkisi ve cevapları çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…