- 20 Mayıs 2013
- 888
- 81
- 123
Bence de söylemelisin. Yaşlılara saygı tamam da böyle edepsiz yaşına rağmen çiğ kalmış insanlara saygı falan duyulmaz. Bir dahakine böyle derse "ee anne karşılıklı, oğlun da benim nefsimi köreltiyo" diceksin zınk diye oturacak.
Benim babaannem de çocuklarını daha küçük yaşta bakmayı bıraktığı halde ikidebir annemle yarışan şeyler söylerdi. Bir gün yine sülale içinde "ben oğlumu 8 yaşına kadar ellerimle yıkadım, başını yıkadım sırtını keseledim"
Annem de dayanamadı "o da bişeymi anne? ben onu 25 yıldır tepeden tırnağa yıkıyorum baştan aşağı keseliyorum valla" deyince millet koptu tabi.Bunlara böyle lazım.
Eşim,ben ve kv mutfaktayız.Şöyle bir konuşma geçiyor :)))
KVğlum daha sonra senle bişi konuşacağım.
EŞİM:Şimdi konuşalım anne,niye sonra?
KV:Yok oğlum sonra konuşalım,başbaşa..
EŞİM:Benim karımdan gizlim saklım yok,konuşacaksan şimdi konuş,yoksa bi daha dinlemem
KVayınla ilgiliydi de oğlum ondan öyle dedim iştee bla bla (geveliyor)
Ben ohh ohhhh yandannn modundayım,içimin yağları eridi vala.
Canım kocişimmmmmm
ohh ne güzel olmuş bnm bile içimin yağları eridi.dışlamaya çalışanın dışlanması çok güzel bi ders ama anlayana tabii
Eşim,ben ve kv mutfaktayız.Şöyle bir konuşma geçiyor :)))
KVğlum daha sonra senle bişi konuşacağım.
EŞİM:Şimdi konuşalım anne,niye sonra?
KV:Yok oğlum sonra konuşalım,başbaşa..
EŞİM:Benim karımdan gizlim saklım yok,konuşacaksan şimdi konuş,yoksa bi daha dinlemem
KVayınla ilgiliydi de oğlum ondan öyle dedim iştee bla bla (geveliyor)
Ben ohh ohhhh yandannn modundayım,içimin yağları eridi vala.
Canım kocişimmmmmm
Kocam ile annesi arasındaki tel görüşmesi ;
eşim: Anne biz akşam yemekten sonra geliriz , sen yemeğini ye.
kayınvalide: Yemeğinizide alın gelin bereber yiyelim.
eşim: Anne biz yemeği ısıtttık yiyoruz, getiremeyiz,
kayunvalide: olsun siz genede getirin beraber yiyelim.
eşim: Anne yemeğimizi yedik biz, sende ye biz geliyoruz.
Kayınvalideye gidilir ve ordaki diyalog;
K:Karnınız aç mı, yemek yedinizmi?
Eşim: Anne yedik dedik ya, sen neden yemedin,
K: Sizi bekledim, yemek getireceğiz dediniz ya,
Eşim: Anne biz getireceğiz demedik, hazırla hadi sende ye.
5 dk sonra;
K: Abinle yengen aradı , yemek yememişler onlara yemek hazırladım, siz neden yemeği evde yediyseniz artık.....
Ben: E biz sana yük olmayalım dedik, hem yemek hazırdı o yüzden yedik.
K: Benim canım sizin evdeki yemeği çekmişti, insan azıcık düşünürdü ....
Ben ve Eşim : ............................
Bu arada bi ayrıntı farkındaysanız yukarıda bizim evde pişen yemeğin ne olduğuna dair tek bir açıklama ve cümle yok.... Bazı insanların canı ne olduğunu bilmediği yemeği bile çekebiliyor :)))))))
bu kayınvalide somurtması ve heryere tin tin gitme isteği hiç bitmiyor malesef.Benim kv aynı ilk zamnlar taviz veriyordum ama akıllandım eşimin izni varsa onsuz gidebileceğim yere gidiyorum oda catlıyo insan olsada kıymetimi bilse ama bilmiyor ...kızlar varya bu kv yaranılmıyor iyisine lafım yok ama kötüsüde tam kötü oluyor ben sevmiyorum hatta nefret ediyorum Allah:a havale ediyorum .O kadar şeye rağmen ...
o gitsin psiloloğa davranışları yanlışya ama nerde anlayışsız sen iyisini yapıyosun bence ona kızdıkca eşine daha cok sarıl ben öyle yapıyorum:) eşimde sağolsun onu karıştırmıyordoğru diyosun valla nerdeyse bi psikytrste görünücem o kadar bunaldım bıktım ama ne olursa olsun eşimle arama çok dikkat ediyorum çatlasın patlasın banane valla çekemem..!
benımkıyle benzıyorlar.soz nısan ve dugun alısverıslerınde ben neyı begensem kw de ayyy ben de onu begendım aynı zevkımız dedı.ıkı lafının bırı aynıyız gelınımle.gelın kayınvalıdenın topragından olurmus.halbukı hıcbır ozellıgımız benzemezbenı kendıne ornek alıyor.anneler gunu ıcın kayınvalıde kayınpeder esım ben kahvaltıya gıttık.haftasonlarından acıldı konu.ben dedım kı pazar gunlerı esımın kahvaltı hazırlaması hosuma gıdıyor.zaten her aksam yemeklerı ben hazırlıyorum.o da benım ıcın bır jest oluyor eger canı ısteyıpte yaparsa.bır anda sohbet ona dondu.kayınpedere donup haftasonları kahvaltıyı sen hazırla ben cok hoslanırım oyle seylerden demesın mı.ben sokkkk ozenıyor mu desem acaabaaaaaa
ne hali varsa görsün bırakBir gece saat 2 sularında odamızın kapısı çalar:
(k) Polaaat uyudunmu yavrum (ben yokum tabi)
(p) Hayır uyumadım anneee uyumaya çalışıyorum
Kayınvalide Pat! içerde, ben tabi uyuyor numarası yapıyorum
(k) Sevgi bak sana ne aldımNereden anladı uyumadığımı?
(b) Ne aldın anne
(k) (elindeki küçücük 5 cm çapında masa saatini göstererek) bak bunu aldım nasıl güzel mi?
(b) Teşekkür ederim anne (O arada tabi oğluşuyla muhabbet etti pazara gitmiş başından neler geçmiş satıcılarla atışmış vs.)
Diğer gün mutfağımda saatim olmadığı için saati oraya koydum, bir süre sonra baktım ki yok :44: Kayınvalideme sordum, geri almış! Mutfağa koydum diye değer vermemişim saatin orada ne işi varmış
Hediyeleşmeyi sever benim kayınvalidem.
Devamı gececek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?