Kaynana diyaloglarım

hahahah gercektende cok zahmet etmis

kayınvali adayı ,oğulcuğu ve gelin adayı yemek masasındadırlar (bu ben oluyorum ) ilk tanışma :)

kayınvalide adayı :kızım biz kalabalığızdır akrabalarımıza düşkünüzdür gelenimiz gidenimiz bitmez

gelin adayı : hımmm ne güzell tabi siz evde olunca yanlız vakit geçmez gelen giden sorun olmaz ben misafiri hiç sevmem
heleki hafta içi akşam gelirlerse hiç olmaz haftasonuda haber verirlerse olabilir .insan çalışınca çok zor akşam evinde ayagını uzatıp rahatca oturmak
isitiyor der..şöyle tatlı bir tebessümle sevgili oğulcuğa bakılır ve değilmiiiiiii hayatımmmmm der..
oğulcuk : evet hayatım demekten baska çare kalmamıştır . bunu yapmak zorundaydım gidişat hiç iyi degildi çünkü :):):)

aynı masada yemek muhabbeti vardır ..gelin adayına bamya severmisin benim oğlum hiç sevmez diye sorulur .gelin adayı evet severim der. oğulcuk ordan konuya girer bamyalar küçük ve taze olursa severim (bunda benim yönlendirmem yok tamamen şahsi tercih

yine günlerden birgün yer malum sofra :)

kayınvalide adayı : valla araba alınmadan seni istemeye gelmem kendi arabamız olacak ..

oğulcuk : saçmalama anne arabamı yok

kayınvalide : hayır kendi arabam olacak başkasının arabası olmaz

oğulcuk : anne benim baska planlarım var

gelin adayı : uzunca bir dinlemeden sonra .. tamam peki madem siz arabayı alın krediyi bitirin bi 10 sene sonra ben hala bekar olursam gelirsiniz istemeye

HERKES SUSAR

k.k dan öğrendim cevap vermezsen kibarca tepene çıkılacağını

aman ya okudum okudum kaynanaları sevmek icin bir tane neden bulamadım sabır versin Allah bazıları hic cekilcek cinsden degil

Son düzenleme:

Hee ya Yasar ne anlasin trastan yardimci olmak nisanlisina düser tabi

Yeni evliyiz
Biz: hadi kalkalım saat 10 oldu

Anne-baba: oturun daha erken bizim uykumuz gelmedi.

Buna benzer iki üç diyalogdan sonra saat 12ye gelirken kalktık.

Ertesi gün kayınvalidemle bir yere gidicez kapıda buluştuk yürümeye başladık ilk diyalog:

Kv: eeee ne yaptınız akşam eve varıncı
ben: Nasıl yani? zaten gittiğimizde 12ydi ya yattık.

şaka gibi valla evlensinde oğlu kim olduğu mühim değil yani

okurken çok güldüm çokk yaşayın emi.bir tanede ben anlatayım aslında çok var ama düşününce aklına gelmiyor insanın.
2009 yılının ramazan bayramındaydık.eşimin babasının ailesi izmirin şirin bi köyünde yaşıyorlar.her bayram gidiliyor.bizde eşimle aramızda konuştuk ilk günü gezeriz ertesi gün sabah erkenden hep beraber gideriz die.bizde günü birlik gidip gelmek istiyoruzki tatilde son günler bize kalsın.kendimize bi program yaptık.sabah kahvaltıya gittik hep beraber masadayız.
kvbana soruyor)köye ne zaman gidiceksiniz
ben:yarın sabah gidicez anne bugun gidilcek yerlerimiz var
kv:hıımm tamm.
5 dk sonra
kv:köye ne zaman gideceksiniz,dedenlerde bekler
ben:anne yarın sabah gidicez konuştukk biz dedemlerle
5in dk sonra
kv:
bu kez eşime:köye ne zaman gideceksiniz
eşim:yarın sabah gidicez biz kalmıcaz erken yola çıkalım akşamada biz döneriz
hıımm tamam
5 dk sonra
kv:eşime soruyor:köye ne zaman gidicez yaşlı insanlar beklerler bizi gidelim bu geceden
eşim:anne bizim gidilecek yerlerimiz var ya siz gidin bu geceden yada sabaha bizi bekleyin
kv:yok canım bekleriz sabah gideriz ben ölesine sordumdu.
kahvaltı bitti yedik içtikk eşimle giyindik çıkıcaz
kv:akşama geç kalmayın hemen yiyelimde vakitle yola çıkalım
kp:yaf sen anlamıyonmu çocuklar sabah gideceklermiş
kv:hee doğru ya nebileyim ben öle anladım
sonra biz eşimle çıktık evden.arabaya bindik.eşime dedim ya annen çok istiyo gitmeyi geceden babanda sanki gönül koydu gibi istersen geceden gidelim yarında öğleden sonra biz eve döneriz die konuştuk.eşimde iyi madem hadi sen söyle gelde hazırlansın annem. bu arada tatilde 5-6 gün kv ler orda kalcak tatil boyu.bizde araba var die bizde o sürede orda kalalım
istiyo.neyse ben çıktım yukarı çaldım kapıyı.kv açtı
ben:anne biz konuştuk geceden gidelim bizde öğleden sonra döneriz.sen hazırlan gelince oyalanmadan çıarız yola
kv tavrı sanki saatlerdir ben yalvarmışımda gidelim die o gelmemiş gibi
kv:yok kızım önemli değil programınızı bozmayın sabah çıkarız yola
ben:anne tamam işte ayarladık biz geceden gideriz
kp:tamam kızım hazırlanırız biz fazla geç kalmayın sizde
ben:tamam baba kalmayız dedim indim aşağı..ama kv surat beş arış.
biz gezdik geldik gideceğimiz yerlere gittik.saat 7 oldu evdeydik gideceğimiz yerde 1,5 saatlik mesafede.önce kendi evimize gittik pijamalarımızı aldım ufak bi çanta yaptım gittik kv saat oldu 7:20.bastık zile.eve bi girdik evde soğuk rüzgarlar esiyo ortalık buz olmuş.belli fırtına kopmuş kp burnundan soluyo.hadi gitmiyomuyuz anne ses yok baba ses yok.biz eşimle birbirimize öle boş boş noldu die bakışıyoz.bi süre sessizlikten sonra
kp:hadi kalk hazırlan .... çocukları daha fazla bekletme çıkalım vakitle
kv:yok gitsinler ben gitmicem vazgeçtim.bu saatten sonra gidilirmi
kp:.. dalgamı geçiyon gece vakti sabah beri yedin çocukları biz bu saatlerdende geç vakitlerde gitmedikmi ne istiyon sen ya
kv:ben onlara illede gidelimmi dedim
kp:öfekli bi şekilde biraz sölendi bağırdı oturdu
bizde ne olduğunu anlamadık eşiim sinirlendi haliyle kalktık iyi madem biz gidiyoruz iyi akşamlar dedik kapıyı açtık ayakkabılarımı giyiyoruz kv kp kapıda
kv:eyi madem az bekleyinde ben hazırlanayımda çıkalım hemen geç kalmayalım kp ben ve eşim kv öldürecek gibim bakıyoruz ve napmaya çalıştığını anlamaya çalışıyoruz
eşim:anne sen dalgamı geçiyon anne bizle.burnumuzdan getirdin.gitmiyom ben bi yere iyi akşamlar
biz sabah eşimle kahvaltımızı yaptık yola çıkıcaz eşime dedim annenleri alıcazmı hayır almıcam ne halleri varsa görsünler dedi.sabah saat 9 çıktık 10:30 köydeydik.eve girdik bizim kp kv pijamalarla masada kahvaltı yapıyolardı

yorumsuz..........

Son düzenleme:
k:torunumun bi kardeşi olsa iyi olurdu
b:Allah oğluma varlık,sağlık,mutluluk,uzun ömür versin...
oğlum:anne çok zengin olayım
b:yatın,katın her bir şeyin olsun kuzucum
Eşim:dua ederken hiç bi şeyi de atlamadın haaaa
b:atlamam tabi rabbimin gücü mü yok,ben istemezsem o verir mi
k:sağlık dile sağlık(sağlığı dilemişim zaten ki asla atlamam)
oğlum:babaanne sen de kendi oğulllarına dile onlarında her şeyi olsun
k:......................................................
b: varlık,sağlık,mutluluk ver demedin yaaaaaaaaaa
k:içimden dedim
b:bi de dışından de
k:..............................................
sağlıktan başka bi şey dilemedi valla

Benim babam da bir dediğini iki etmediği rahmetli babaannemin ağzından Allah razı olsun alamazdı bir türlü.
Babam: Anne benden memnunmusun?
Babaannem: Memnunum oğlum niye olmiyim?
Babam: E anacım hiç Allah razı olsun demiyorsun.
Babaannemiyorum ya oğlum
Babamemiyorsun anne de bi hadi
Babaannem: Olsun evladım
Babam: Ne olsun?
Babaannem:Razı olsun
Babam:Kim?
Babaannem:Allah razı olsun
Babam:Kimden anacım kimden
Babaannem:Ya diyorum ya oğlum

Babamı fitil ederdi rahmetli. Bi analık yapmadığı halde babam peşinde dört dönerdi ama ağzından adet yerini bulsun diye bile olsa bi helallik alamazlardı. Kendini azarlayan halama helal ederdi ama Huy işte...

sakın öyle bişey yapmasına izin verme!! ne yap et alacaksanızda o dükkanı ya kendi üstüne aldır yada eşinin üstüne olsun...

Arkadaslar harika br topik olmus cok güldüm bn de sevgilimin annesiyle ilgili bir iki sey anlatyim. Daha ilskimizin baslarindayiz kv adayim sevgilimi ariyor "oglum gel kardesini gidecegi yere birak" diyor sevgilim "gelemem kiz arkadasimlayim" diyor kv adayim "o seni arasa gel beni suraya buraya gotur dese gotururdun ama di mi kardesini niye goturmuyorsun" diyor sevgilim "evet o arasa gotururum karim olacak o benim namusum olacak" diyor ve benim kv adayindan super tepki "oglum bu kiz sana ne yediriyor ne iciriyor zehirliyor seni" bir gun de kv adayimla yolda karsilastim kuafore gidiyordum sac kesim ve agda yaptiracaktim benim kv adayi bende gelecem dedi geldi neyse sacimi kestirdim fln agdaya gircem (bikini agdasi) ben de girecem diye tuttrdu ay ben utanirim gelme dedim sokmadim ufff

bnce en iyi gbi görünmeye calışanında içinde var kıskançlık deneyin eşimle cok iiyyiz vakit güzel gecior artık berber vakit gecirmeye basladık hersey yolunda deyin ertesi gün paldır küldür yanındalar

şakayla laf sokmalar çok meşhur

benim bebeğime anne sütü yetmediği zaman mama da yediriyordum çok yiyordu ve çok hızlı kilo almaya başladı doktor mamayı azaltmamı yoksa obez olacağını söyledi..
ben de mamayı azaltmaya çalışırken
KV :"o doktor birşey bilmiyor yedir sen yedir." çocuk azcık mızmızlansa "aç bu çocuk aç"
özellikle ben emzirdikten sonra "aç bu çocuk"demesi çok koyuyordu. ara sıra bebeğe doğru "yavruum bunlar aç mı bırakıyorlar seni" laflar ediyor
2 aydır sabrettim eşime de söyledim "hiç hoşlanmıyorum şu aç bırakıyorlar lafından ama sabrediyorum haberin olsun.."

bu sabah kv bizdeydi,oğlum mamayı yerken biraz isteksizdi
kv:"işte istediğiniz oldu çocuk yemiyor,aç bıraktınız çocuğu boşyere"
ben:Anne aç bıraksak sence bu kadar kilolu olur muydu?
kv: şaka yapıyorum canııım
sonra yanıma geldi gülerek "heh heh ben şaka yaptım "
ben:"bir anneye söylenecek en kötü sözü söylüyorsun ama"
kv: "tabi ki anne çocuğunu aç bırakmaz kızım şaka yaptım ben"
-aferin mesaj yerine gitmiş-
sonra da oğluna doğru;"oğlum bak, dediğime alınmış"
eşim: o da aç bırakmasaymış (bravo)
akşama da "niye anneme cevaplar veriyorsun o şaka yaptı"
ben :iyi valla lafı yutmayınca şaka yaptım de oh,
başka zaman anne-kız gibi olun diyorsun,al işte cevap da veremeyecek miyiz
ki ben anneme babama bile hiç lafımı esirgemeyen biriyimdir
çok bile sabrettim!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…