Hayranlıkla okudum arkadaşım, ne güzel cevap olmuş o öyle, süpersin :)))
Kızlar aklıma gelmişken yazıyorum birtane daha benden evliliğim haftasında yaşadığım şok
kay: Annem bak bunları sana yaptım (2 yastık 2 yorgan verir) bu arada kaynanmın evlenirken bize tek katkısı bu olmuştur.
Ben: Aaa sağol zahmet etmişsin. (taşı attım orda)
kay: Bizde öyle yapılır yastık yorgan ( ayyyy sanki çok şey yaptı evde bir o eksik oda herşey tamamlanmış oldu evimde)
neyse eve yerleştirdim bir kaç gün sonra yastıkalrın kılıflarını değiştiricem çıakrttım birde ne göreyim yastıkta xxx hastanesi yazıyor ee yuhhhh dedim yaaa
Ben de eski kayınvalideciğimle geçen Bi kaç konuşmamı anlatayım Bari..
Kv: kızım yaşar Banyoya girecek git de ona iç çamaşırı hazırla, yatağin üstüne koy.
B: Anne, kendi alır kolyardı , neyse Ben koyayim Bari (Bu arada nişanlıyız ve haliyle çekiniyorum.)
Kv: kızım yaşar Banyoya girmiş, istersen git Bi Bak..
B: Hönk ! nası yani ?
Kv: Bi ihtiyacı var mıymış sor kızım işte..
B: oldu olacak girip iki kese yapim anne ? kendi kendine yıkanmayı da Biliyordur heralde...
neyse yaşar olaylı Bi şekilde Banyosunu yapmıştır, kendi kendine de giyineBilmiştir ne Büyük Başarı =))))
2 dk sonra
Kv: kızım yaşar tıraş oluyor, git de yanında dur Belki Bişeye ihtiyacı vardir..
B: Haklısın anne, tek Başına Beceremez gidiim di mi
Kv: Bak ayşe yengen ahmet abin tıraş olurken dibinden ayrılmaz, sen de ayrılma.. o nerdeyse orda ol.. her daim sana ihtiyaç duyar..
Bi kaç saat geçer
kv: kızım yaşar acıkmış mıdır ?
B: Bilmem, Biz dişarda yemiştik sanmam acıkmamiştir
kv: acıkmıştır o çabuk acıkır, git de patates kızart..
B: olur ama Bi soralım, yaşaaaar acıktın mı ?
y: hayır canım ne yaptın siğir miyim Ben ?
kv: acıkmıstır acıkmıstır, sen git soy patatesleri.
y: ya yok şimdi ac deilim yiyemem anne, .... uzaaar gider, kadın ikna eder Bi şekilde psikolojik olarak acıkmıstır yaşar.. Ben de yaşarın cariyesi olarak kızartmayı yapmış, ellerimle yaşara yedirmiş, ağzını yüzünü elini silmiş sofrayı kaldırmıs ve ezik ezik köşeme çekilmişimdir.. işte 3 senelik nişanlılık hayatımdan Bi kesit
Yeni evliyiz
Biz: hadi kalkalım saat 10 oldu
Anne-baba: oturun daha erken bizim uykumuz gelmedi.
Buna benzer iki üç diyalogdan sonra saat 12ye gelirken kalktık.
Ertesi gün kayınvalidemle bir yere gidicez kapıda buluştuk yürümeye başladık ilk diyalog:
Kv: eeee ne yaptınız akşam eve varıncı
ben: Nasıl yani? zaten gittiğimizde 12ydi ya yattık.
Kayınvalidemle eşim arasındaki diyaloglar çok iyidir, yazacağım diyaloga ben şahit değilim ama her zaman anlatılır çok gülerim. Biz evlenmeden 1-2 sene önce eşime kız bakıyorlar, kim iyi temiz bir kız var dese kayınvalidem sormadan etmeden eşimi götürüyor. Birine daha gidiyorlar, eşim bakıyor ve çıkıyor, arabadaki halleri şöyle;
Eşim: Anne sen bu kızı nerden buldun,
Kv: ...... ablan söylemişti,
Eşim: Anne bu kızı hiç sormadın mı sen,hani öğretmendi,
Kv: Ha öğretmen ha muhasebeci ne farkı var cnm,
Eşim: Peki anne bu kızın yaşı kaç sence ,
Kv: Sormadım ama var herhalde biraz, 30 u geçmiş (eşim 27 yaşında), ne olacakta cnm bir kaç yaş,
Eşim: Anne sence bu kızla biz yakışırmıyız, aklın kesiyormu,
Kv: Olabilir ne bileyim sen beğendiysen ben bişey diyemem, senin gönlün düştüyse artık,
Eşim: Anne ne gönlü düşmesi , bu kız kaç kilo (kızın yanında eşim ufak tefek kalmış, hem boyu uzun hemde iriymiş) , manyakmısın sen, benden kaç yaş büyük , Allah rızası için cevap ver, sen benim yerimede olsan evlenirmisin ?
Kv: Hayır evlenmem.
Eşim: .... O zaman bana kastın ne seninnnn....... diyip eşim kopar....
gece 2de uuu sasirmis
k:torunumun bi kardeşi olsa iyi olurdu
b:Allah oğluma varlık,sağlık,mutluluk,uzun ömür versin...
oğlum:anne çok zengin olayım
b:yatın,katın her bir şeyin olsun kuzucum
Eşim:dua ederken hiç bi şeyi de atlamadın haaaa
b:atlamam tabi rabbimin gücü mü yok,ben istemezsem o verir mi
k:sağlık dile sağlık(sağlığı dilemişim zaten ki asla atlamam)
oğlum:babaanne sen de kendi oğulllarına dile onlarında her şeyi olsun
k:......................................................
b: varlık,sağlık,mutluluk ver demedin yaaaaaaaaaa
k:içimden dedim
b:bi de dışından de
k:..............................................
sağlıktan başka bi şey dilemedi valla
Ay bayıldım bu kaynanalara.
bunların hepsı aynı yaaa:)) ıyısını hıc duymadım benımde kaynanama gıttım bır suru mıllet var henuz 2 gunluk evlıyım basım o kdar donuokı ayaga kalkamıyorum esım tansıyonumu olctu ve 8/6 dedı hemen tuzlu ayran ıc dedın sanıya gecmeden neden ıcıomus benım tansıyonum daha cok dusuo dedı perde almaya gıttık ılk kendı mutfagıma tul alıcam dedı perdecıde sen soyle bı dur ılk once gelın alsın sana bakarız sonra dedı altın almaya gıttık 2 dal bılezıgını cıkardı hemen yukselttı benden once sımdıde benım bılezıklerımle dukkan aldırıp kendı ustune yaptıracakmıs canımı cok sıkıo ama bakalım ne yapacagım bunlarla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?