Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım ya sitede yeni olduğum için site ile alakalı fazla bilgim yok çok ta takılamıyorum çocuklardan falan kısacası özel den derken nasıl oluyo ben nasıl okuycam mesajını nasıl bulucam yani
anaaamm sende mi kocaelidesin, bizim kaderimiz bu sanırım, kaynanaalaaarr..
neyse emzirme işi de şöle diim..
benim bikaç arkadaşım yeni halletti o işi.. ben daha anne olmadım ama arkadaş tavsiyesiyle tracy hogg diye bi kadının kitabını okuyorum, bizim kızlarda onun metotlarıyla bırakmışlar hiç sorun olmamış.. neyse uzatmıyım.. şimdi senin oğluşun 1,5 yaşında ya zaten katı gıdaları yiyodur, akşam yükleme bir öğün yapacaksın,şöle ki;
akşam en son 8 de yemek yiyor 11 de uyuyorsa mesela 10 gibi bi öğün daha yedir, saat kavramını kendi uyku ve yemek saatine göre ayarla. mesela sütle yapılmış muhallebi falan olabilir, hem uyku yapacak hem azcık tatlı hemde sevdiği keyifle yiyeceği sıcak bişi olmalı.. sonra uyuyacağı zaman yani 1 saat sonra zaten memeni en fazla 2 dakka emecek uyuyacaktır,
2. gün aynı şeyi yapacan.
3. gün o muhallebiyi daha sulu yapacan, şöle biberondan emebileceği gibi, öle kucağında senin kokunu ala ala gözüne baka baka seve seve verecen..muhtemelen uyuyacak ama uyumassa bu sefer uyurken emzirmeyi yine dene alırsa ver, zorlama..
4. gün tekrar..
5. gün, yine kucağında biberonla besle,daha biboronu emerken uyuyacaktır zaten, uyumassa yatağına yatır ve uyuyana kadar yanında kal, sev usul usul konuş ninni söle uyuyacaktır..
5. günü tekrar et bundan sonra hep.. mutlaka bırakıcaktır.. bebeğin epey büyük çünkü, büyük bebeklerde bıraktırmak bu metotla daha kolay oluyormuş.. ama sabırlı olacaksın, yok olmuyo ağlıyo işte bak deyip memeyi gösterme sakın,1 gün hadi 2 gün ağlayacak 3. gün alışacak. beniim 3 arkadaşım bu metotla bıraktırdı memeyi.. sabırlı ol sende, sakın pes etme.. bayrama kadar hallet şu işi.. hadi kolay gelsin.. minikleri de kucaklıyom sıcacıkk..
senin özel kapalıymış yollayamıyom ki özelden sana.. neyse buraya yazacaz artık..
ya benimki biberon hiç tutmuyo,kızım beni bırakınca biberon emdi ama bırakmadan da biberon emiyodu zaten off ya nasıl bıraktıracağımı bilsem hemen bırakacam da
hmm kitapta zaten emzirsenizde 4 . aydan itibaren mutlaka günde bir öğünü sütünüzü sağıp biberonla verin ki biberona alışık olsun bebişler diyodu zaten. demek bunun içinmiş..
valla o zamaan sen direkt olarak biberon kısmını geçiip kaşık maması ile yapacan bu anlattıklarımı..
işin özü aslında bebeğin karnının tam da seni emeceği sırada tok olması.. bebekler yemek yedikten en fazla yarım saat sonra uykuları gelirmiş.. ona göre uyku saatinden yani seni emeceği saatten yarım saat 1 saat önce karnını doyurursan ilk bi kaç gün bi iki dak emecek, sonra sonra o bile zor gelicek bu keyfi yapacak bile hali kalmayıp uykuya dalacaktır.. sen bu doyurma işini bi dene bak..
ya zaten eşim ayarladı üyeliği falan ben biraz takılır sohbet ederim dedim,fazla anlamıyorum zaten bigisayardan mesela biliyosan şu konusa da yardım edebilirsin ben mesajlarımın sonuna ifade ekleyemiyorum ama mesaj bölümünde ifadeler yok olmalıymış ama bende çıkmıyo eşime sordum siteyle alakalı dedi bilemedi ama herkes kullanıyo
bir gün eşimle kayınvalıdemıde alıp koye annemlere gittik.
yengem ev aldı kayınvalıdemde aldıgı evı merak edıyodu.
yengemde bunu bıldıgı için kahve içmeye buyur etti herkesi.
kv anneme : sende gelicenmı?
sonra ben eve döndüğümüzde sordum neden öyle bısey dedın tabıkıde gelıcek herkes gidecekte annem evdemı orurucak? dedim.
kv: iyide gidecegımız bellı degıldı oyuzden sordum sende gelıcenmı dıye dedi hönkk
yine aynı aksam yengeme :hiç sesetmedım bakalım gidelim yengeme diyeceklermi diye davetedeceklermi dıye işte bu kadarda sabırlı bir insanım ben dedi.
yemek yıyoruz işyerını anlatıyorum.işte patron şunu yap dıyo o iş bıtmeden baska bı iş getırıyo şunu yap dıyo falan dıye.
kv: ne salak adammış o iyide sen onun dediği işi yapmak zorunda değilsinki?
Ay Allah'ım ya ne antikalar var