• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana diyaloglarım

canım ya sitede yeni olduğum için site ile alakalı fazla bilgim yok çok ta takılamıyorum çocuklardan falan kısacası özel den derken nasıl oluyo ben nasıl okuycam mesajını nasıl bulucam yani

anaaamm sende mi kocaelidesin, bizim kaderimiz bu sanırım, kaynanaalaaarr.. :(
neyse emzirme işi de şöle diim..
benim bikaç arkadaşım yeni halletti o işi.. ben daha anne olmadım ama arkadaş tavsiyesiyle tracy hogg diye bi kadının kitabını okuyorum, bizim kızlarda onun metotlarıyla bırakmışlar hiç sorun olmamış.. neyse uzatmıyım.. şimdi senin oğluşun 1,5 yaşında ya zaten katı gıdaları yiyodur, akşam yükleme bir öğün yapacaksın,şöle ki;
akşam en son 8 de yemek yiyor 11 de uyuyorsa mesela 10 gibi bi öğün daha yedir, saat kavramını kendi uyku ve yemek saatine göre ayarla. mesela sütle yapılmış muhallebi falan olabilir, hem uyku yapacak hem azcık tatlı hemde sevdiği keyifle yiyeceği sıcak bişi olmalı.. sonra uyuyacağı zaman yani 1 saat sonra zaten memeni en fazla 2 dakka emecek uyuyacaktır,
2. gün aynı şeyi yapacan.
3. gün o muhallebiyi daha sulu yapacan, şöle biberondan emebileceği gibi, öle kucağında senin kokunu ala ala gözüne baka baka seve seve verecen..muhtemelen uyuyacak ama uyumassa bu sefer uyurken emzirmeyi yine dene alırsa ver, zorlama..
4. gün tekrar..
5. gün, yine kucağında biberonla besle,daha biboronu emerken uyuyacaktır zaten, uyumassa yatağına yatır ve uyuyana kadar yanında kal, sev usul usul konuş ninni söle uyuyacaktır..
5. günü tekrar et bundan sonra hep.. mutlaka bırakıcaktır.. bebeğin epey büyük çünkü, büyük bebeklerde bıraktırmak bu metotla daha kolay oluyormuş.. ama sabırlı olacaksın, yok olmuyo ağlıyo işte bak deyip memeyi gösterme sakın,1 gün hadi 2 gün ağlayacak 3. gün alışacak. beniim 3 arkadaşım bu metotla bıraktırdı memeyi.. sabırlı ol sende, sakın pes etme.. bayrama kadar hallet şu işi.. hadi kolay gelsin.. minikleri de kucaklıyom sıcacıkk..:34::34:

anaaamm sende mi kocaelidesin, bizim kaderimiz bu sanırım, kaynanaalaaarr.. :(
neyse emzirme işi de şöle diim..
benim bikaç arkadaşım yeni halletti o işi.. ben daha anne olmadım ama arkadaş tavsiyesiyle tracy hogg diye bi kadının kitabını okuyorum, bizim kızlarda onun metotlarıyla bırakmışlar hiç sorun olmamış.. neyse uzatmıyım.. şimdi senin oğluşun 1,5 yaşında ya zaten katı gıdaları yiyodur, akşam yükleme bir öğün yapacaksın,şöle ki;
akşam en son 8 de yemek yiyor 11 de uyuyorsa mesela 10 gibi bi öğün daha yedir, saat kavramını kendi uyku ve yemek saatine göre ayarla. mesela sütle yapılmış muhallebi falan olabilir, hem uyku yapacak hem azcık tatlı hemde sevdiği keyifle yiyeceği sıcak bişi olmalı.. sonra uyuyacağı zaman yani 1 saat sonra zaten memeni en fazla 2 dakka emecek uyuyacaktır,
2. gün aynı şeyi yapacan.
3. gün o muhallebiyi daha sulu yapacan, şöle biberondan emebileceği gibi, öle kucağında senin kokunu ala ala gözüne baka baka seve seve verecen..muhtemelen uyuyacak ama uyumassa bu sefer uyurken emzirmeyi yine dene alırsa ver, zorlama..
4. gün tekrar..
5. gün, yine kucağında biberonla besle,daha biboronu emerken uyuyacaktır zaten, uyumassa yatağına yatır ve uyuyana kadar yanında kal, sev usul usul konuş ninni söle uyuyacaktır..
5. günü tekrar et bundan sonra hep.. mutlaka bırakıcaktır.. bebeğin epey büyük çünkü, büyük bebeklerde bıraktırmak bu metotla daha kolay oluyormuş.. ama sabırlı olacaksın, yok olmuyo ağlıyo işte bak deyip memeyi gösterme sakın,1 gün hadi 2 gün ağlayacak 3. gün alışacak. beniim 3 arkadaşım bu metotla bıraktırdı memeyi.. sabırlı ol sende, sakın pes etme.. bayrama kadar hallet şu işi.. hadi kolay gelsin.. minikleri de kucaklıyom sıcacıkk..:34::34:

ya benimki biberon hiç tutmuyo,kızım beni bırakınca biberon emdi ama bırakmadan da biberon emiyodu zaten off ya nasıl bıraktıracağımı bilsem hemen bırakacam da

senin özel kapalıymış yollayamıyom ki özelden sana.. neyse buraya yazacaz artık..

ya zaten eşim ayarladı üyeliği falan ben biraz takılır sohbet ederim dedim,fazla anlamıyorum zaten bigisayardan mesela biliyosan şu konusa da yardım edebilirsin ben mesajlarımın sonuna ifade ekleyemiyorum ama mesaj bölümünde ifadeler yok olmalıymış ama bende çıkmıyo eşime sordum siteyle alakalı dedi bilemedi ama herkes kullanıyo

ya benimki biberon hiç tutmuyo,kızım beni bırakınca biberon emdi ama bırakmadan da biberon emiyodu zaten off ya nasıl bıraktıracağımı bilsem hemen bırakacam da

hmm kitapta zaten emzirsenizde 4 . aydan itibaren mutlaka günde bir öğünü sütünüzü sağıp biberonla verin ki biberona alışık olsun bebişler diyodu zaten. demek bunun içinmiş.. :46:
valla o zamaan sen direkt olarak biberon kısmını geçiip kaşık maması ile yapacan bu anlattıklarımı..
işin özü aslında bebeğin karnının tam da seni emeceği sırada tok olması.. bebekler yemek yedikten en fazla yarım saat sonra uykuları gelirmiş.. ona göre uyku saatinden yani seni emeceği saatten yarım saat 1 saat önce karnını doyurursan ilk bi kaç gün bi iki dak emecek, sonra sonra o bile zor gelicek bu keyfi yapacak bile hali kalmayıp uykuya dalacaktır.. sen bu doyurma işini bi dene bak..

hmm kitapta zaten emzirsenizde 4 . aydan itibaren mutlaka günde bir öğünü sütünüzü sağıp biberonla verin ki biberona alışık olsun bebişler diyodu zaten. demek bunun içinmiş.. :46:
valla o zamaan sen direkt olarak biberon kısmını geçiip kaşık maması ile yapacan bu anlattıklarımı..
işin özü aslında bebeğin karnının tam da seni emeceği sırada tok olması.. bebekler yemek yedikten en fazla yarım saat sonra uykuları gelirmiş.. ona göre uyku saatinden yani seni emeceği saatten yarım saat 1 saat önce karnını doyurursan ilk bi kaç gün bi iki dak emecek, sonra sonra o bile zor gelicek bu keyfi yapacak bile hali kalmayıp uykuya dalacaktır.. sen bu doyurma işini bi dene bak..

sağol canım paylaşımın için bunu deniycem zaten pek düşkün değil emmeye sadece uykusu geldiğinde arıyo

ya zaten eşim ayarladı üyeliği falan ben biraz takılır sohbet ederim dedim,fazla anlamıyorum zaten bigisayardan mesela biliyosan şu konusa da yardım edebilirsin ben mesajlarımın sonuna ifade ekleyemiyorum ama mesaj bölümünde ifadeler yok olmalıymış ama bende çıkmıyo eşime sordum siteyle alakalı dedi bilemedi ama herkes kullanıyo

yani yazdığın kutunun hemen altında o ifadeler bi sürü olması gerekiyo ama sende niye yok anlamadım.. ya bi ara başka bi topikte aynı dertten müzdaripti arkadaşlar, ben yollayınca ezberledinmi sen bunların rakamlarını falan diyolardı.. ama öle bişi yok tabi bende görünüyodu, onlarda görünmüyomuş. bikaç gün sonra düzeldi ama onlarda görebiliyolardı,yolladılar yani.. az bekle bakalım seninkide düzelir belki.. yani benim yaptığım özel bir ayarı falan yok açıkçası..

ay ben uyucam artık, herkese iyi geceler, kolay gelsin.. zaten yoldan çıkardık iyice topici.. :52: neyseki pek kimse yok bu saatte.. :34: sevgiyle kalın..

bir incide benden ocak 2011 kaynanam eşimin geçmiş öğretmenler günü için hediye almak istediğini dile getirir (zaten herşey gecikmeli olarak gelir bizim kaynanatörün aklına) eltim istanbula gider ve ben ona bi miktar para vermiştim istanbuldan gelirken bi kaç parça bişey al diye oda aldıklarını sıralamıştı telofonda gömlekle kravat,2 parça eşofman altı v.s v.s şu kadarda paran arttı die neyse kendi istanbuldan aldıklarını bizim kaynanatöre teslim etmiş bunlar umutların die.kaynanatöre gittik gömlekle kravatı çıkarttı oğlum bu şöle kaliteli böle kaliteli sana öğretmenler günü için aldım braz geç oldu ama sana en yakışanı olsun dedim v.s v.s.sonrada eltimin aldıklarını verdi bunları sipariş etmissin die içinde her şey var bi gömlek kravat yok.şu kadarda paran artmış die uzattı parayı tam eltimin sölediği kadr ben tam anlamıyla:26::30: hönkkk kadına bak ya benim paramla kocama hediye alıyo allahtan ben kocama eltimin neler aldığını ve ne kadar para arttığını anlatmıştım da yemedi kocamda dondu kaldı vaziyet karşısında ama bişi diemedik haftalarca kocişimle kafa buldum çok güldük ( bu arada kaynantörümün gayet maddi durumu iidir belirtmeden edemedim):)

ilginçtir benim kayınpederle enteresan diyalogum var eşimle aynı memleketteniz fakat eşimin işi dolayısıyla başka şehirde oturucaz çeyiz götürmede sorun olmasın diye gittiğimiz yerden eksiklerimi tamamlayacağız bende o yüzden çok çeyiz almadım büyük büyük 8 koli ile gittim daha sonra tayinimiz çıkınca eşimle evi topluyoruz kayınvalide ile kayınpeder eltimlere gitmişler msnden görüşüyoz
kp. kızım toplanabildinizmi
bn. toplandık baba
kp kaç koliniz oldu (gibilerinde bi soruydu geçmiş gün hatırlamıyorum)
bn 40 civarı koli eşya var çok değil yani dedim (bu arada oha demeyin bulduğumuz koliler çok küçüktü)
kp 8 koliyle aldık 40 koliyle gidiyon çokmu para harcıyonuz
bn evet baba oğlunun paralarını çok harcıyom
kp ........ (uzun bir sessizlik)
bende işim var diyip bilgisayarın başından kalkıyorum....

geçen kış sözlüm askerdeydi.kayınvalidem beni face ten ekleyince kabul ettim bende, bir akşam face te profil fotoyu değiştirip sadece sözlümün fotosunu koydum, face ortak olduğu icin hep beraber fotomuzu koyardık kayınvalidem de face te sözlümün fotosunu görünce:

k:oğlumun resmini koymuşsun
b:evet
k:cok beğendim
b:bundan öncekinde beraber fotomuz vardı onu beğenmedin mi
k:yok kızım olur mu öyle şey
(sonra tlf eder bana hızlı yazamadığı için sen yanlış anladın vs.....)severim yine de kendisini ama:7:

kızlar bugün işten eve geldim ki ne göreyim kaynanam bayram temizliğinin %90 ını bitirmişşş!:52:
Camları silmiş,mutfak dolaplarını silmiş,dip köşe temzilemişşş.
Bana sadece %10luk kısım ve bayramda giyeceğim kıyafeti seçmek kaldı.:46:
işten kaçtığımdan değil de işte kaynanacığımın bensiz işleri bitirmesine sevindim yanii.
eve geldim kaynanamın suratı böyleydi.:99::99:
bensiz iş yaparken suratı böyle oluyoda...

:1: Komik diyaloglar varmış ben bekarım evlenince kaynanam inşallah baş belası olmaz ya:14:

sen de yazarsın o zaman cnm bize diyaloglarınızı:52:

benim kayınvalidem konuşmayı çok sever,ben de fazla konuşmam.bir gece onlara gittik yine,kayınvalidem konuştu konuştu sonra bana dönüp:
-kızım hiç konuşmuyorsun.
eşim;
-anne senden fırsat kalmıyo ki!
ben;
-en iyi iletişim yöntemi dinlemektir anne.
kayınvalidem::44:
çok komiktir sağolsun güldürür hep bizi:52::52:

hayırlı olsun cnm o zaman. sen yazmaya başlarsın evet:1:

bir gün eşimle kayınvalıdemıde alıp koye annemlere gittik.
yengem ev aldı kayınvalıdemde aldıgı evı merak edıyodu.
yengemde bunu bıldıgı için kahve içmeye buyur etti herkesi.
kv anneme : sende gelicenmı? :53:

sonra ben eve döndüğümüzde sordum neden öyle bısey dedın tabıkıde gelıcek herkes gidecekte annem evdemı orurucak? dedim.
kv: iyide gidecegımız bellı degıldı oyuzden sordum sende gelıcenmı dıye dedi hönkk:53:

yine aynı aksam yengeme :hiç sesetmedım bakalım gidelim yengeme diyeceklermi diye davetedeceklermi dıye işte bu kadarda sabırlı bir insanım ben dedi.:27:

yemek yıyoruz işyerını anlatıyorum.işte patron şunu yap dıyo o iş bıtmeden baska bı iş getırıyo şunu yap dıyo falan dıye.
kv: ne salak adammış o iyide sen onun dediği işi yapmak zorunda değilsinki? :53:

bir gün eşimle kayınvalıdemıde alıp koye annemlere gittik.
yengem ev aldı kayınvalıdemde aldıgı evı merak edıyodu.
yengemde bunu bıldıgı için kahve içmeye buyur etti herkesi.
kv anneme : sende gelicenmı? :53:

sonra ben eve döndüğümüzde sordum neden öyle bısey dedın tabıkıde gelıcek herkes gidecekte annem evdemı orurucak? dedim.
kv: iyide gidecegımız bellı degıldı oyuzden sordum sende gelıcenmı dıye dedi hönkk:53:

yine aynı aksam yengeme :hiç sesetmedım bakalım gidelim yengeme diyeceklermi diye davetedeceklermi dıye işte bu kadarda sabırlı bir insanım ben dedi.:27:

yemek yıyoruz işyerını anlatıyorum.işte patron şunu yap dıyo o iş bıtmeden baska bı iş getırıyo şunu yap dıyo falan dıye.
kv: ne salak adammış o iyide sen onun dediği işi yapmak zorunda değilsinki? :53:

Ay Allah'ım ya ne antikalar var:1::1:

Back