• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana diyaloglarım

ceren seninle çok benzer olaylar yaşamışız.lohusa insanla üstelik torunlarını doğurmuş insanla uğraşacak kadar vicdansızlarsa,sonuçlarınada katlanacaklar.ben suratımı asmadığım halde surat yapıyor ben gelince demişti oğluna.hiç alakam olmayan şeylerle iftira attı bana.hala düşündükçe gözlerim doluyor.Allah'a havale ettim 1 senedir görüşmüyorum.görüşmeyide düşünmüyorum.bu yaştan sonra değişmeyeceklerine göre görüşsekte aynı şeyleri tekrar yaşayacağız.en iyisi uzak durmak.

bende hamile olduğumu şüphelendim test yaptım 3 tane çift çizgi çıktı inanamadım ablamı felan aradım çok sevindiler bende salak gibi eltime gittim söyledim önce hemen eşini aradı aptal hemen söyledi anammmmmm baktım bunlar benden daha meraklı hemen dedi ilhan gelll hemen doktora gidelim kan testi yaptıralım dedi şoooookkk oldum ya bir dur bir sor bakalım ben istiyormuyum neyse eşimi zaten arayıp söylemiştim hemen geldi eşim sevindi sarıldı bana ama kan testi yapalım dedim hemen hazırlandık hastaneye gidicez, eltim tutturdu dur bizde gelicez diye eşim sinirlendi onlar ne karışıyor dedi biz beklemeyelim gidelim dedi eşim.biz aşağı indik kaynım gelmiş bizi bekliyor arabada, neyse allahım cümbür cemaat gittik hastaneye kan verdim hemen 1,5 saat sonra gelin dediler tahlilin sonucu için neyse biz eve gittik, ayy 1,5 saat geçti biz tabi eşimle çok heyecanlıyız, orhan dedi sonucu öğrenmeye biz gidelim onlarla değil dedi tam çıkıcaz allahımm kapının önünde bizi bekliyorlar şok şok şok:53::53: bizden önce davranmışlar sanki gebe kendisi, neyse gittik geldik sonucu aldık hamileymişim biz sevindik falan eve geldik eşim tatlı aldı yoldan sevinç ne yaptığını bilmiyorr anneme babama söyleyelim dedi tamam dedim eve girdik dengesiz eltim herkesi solladı ilk eve giren o oldu hemen eğildi kv dedi nurcan hamile ayyyyy sinir oldum ya dur bu bizim özelimiz nasıl söylerriz kim söyler biz biliriz sen ne hmene atlıyorsun ayyyy gıcık oldum orda neyse ben utandım k.pederimin yanına gidemedim hemen odaya mutfağa geçtim görümcem vardı çay hazırlıyordu sevindi önce sonra ne dedi biliyormusunuz arkadaşlar bana görümcem: ayyy nurcan sen şimdi hamile kaldın ya ayyy bu evi kim temizleyecek artık
ben : gülüyorum ama şokkkkkkkkkkk şokkkkkkkk :53::53::53::53::53::53:
gerizekalı dengesiz insan abisinin çocuğu olacağını duyduğunda öylemi derrrr ayyyy onada ayrı gıcıkkk oldum aayyyyy anlatamam en mutlu günümüzde yaptıklarına söylediklerine bak dedim içimden DENGESİZLERRRR

AYYY benim görümcem benden 2 yaş büyük 27 yaşında evde kaldım diye üzülüyorr beni görüp görüp kıskanıyor, hele ben hamile kalınca dahada bir trip atıyor arada nedense......

kızlar bazılarınıza çok güldüm bazılarınıza çok üzüldüm bazılarınıza çok şaşırdım ama evlenmeden önce hepimize kolay gelen şeyler(ben yaparım nolcak diyoruz yada aaaa bana asla bunu yapamaz kaynanam dediğimiz şeyler)bugün cehennem ateşi olup canımızı yakıyo malesef...
ben 2,5 yıllık evliyim 8 ay birlikte yaşadık k.v nin evinde ama o kadar dayanabildim boşanmaya kadar gelip dilekçemizi verdik ama pes etmedim ve evimi ayırdım rabbimin izniyle şimdi çok huzurluyum ama o 8 ayda her Allahın günü ağladım sinir krizleri geçirdim malesef size bir anlatsam ağzınız açık kalır inanın...
ama şimdi mum gibi valla karşımda evime gelemez öle ha deyince gelsede misafir gibi oturur gider yüz asla bulamaz benden heee bu arada eşimde annesine tapar o yüzdende çok çektim ama şimdi o da dengeyi buldu bişey olsada bana pek bişey demez oraya gider söylenir gelir çünkü anasını tanır haklıysam bana gıkını çıkarmaz...aaaaaaaaaa bu arada bende birde kayınpeder vardır ki dedikoducunun önce gideni karı koca bir olup bir dedikodu yaparlar duysanız kadınlığınızdan utanırsınız valla siz bile böle dedikodu yapmamışsınızdır eminim......bizde kültürler farklı onlar karslı çerkez ben göçmenim ahh ahhh kocam çok iyi çok güzel bir insandır ama arada bir şeytana(kayınvaldeye) uyar ama napalım o kadar da idare ediyoruz...........

anlattıklarınız duyunca daha da neler diyorum. ay düşman başına bunlar adamı sinirden öldürürler. çok şükür diyorum halime

Kesinlikle haklısın. İllaki tek yaşayan ben değilim. Benim lohusa dönemim hayatımın en özel belkide an hassas döneminde yaşamış olmam olayları iki kat zor hale getirdi. Ardından psikolojim bozuldu. Hatta eşimle birlikte Aile Danışmanına gittik bizi tatmin edemedi bende kendi kendime aşmaya çalıştım bazı şeyleri. Ama işte yaşanmamış sayılamıyor malesef yaşananlar ağır olunca....

Kaynana olacak kadın beni evden kovduğunda eğer kocam elini masaya vurupta "Sen ne diyorsun o kadın benim karım çocuğumun Annesi" deyip beni sahiplenip savunsaydı annesinin sırtını sıvazlayıp ona hak vereceğine beni kimsesiz bırakmasaydı durumlar bu raddeye gelmeden değişirdi.
Kayınpederim bile karını sustur ne biçim konuşuyor anneni ağlatıyor sürekli dedide kimse gelip beni dinlemedi....
Haaa eşim bana hak verdi ne zaman biliyormusun bu olaydan tam bir yıl sonra yani artık iş işten geçtikten sonra....

Şimdi sen diyorsunki başkalarının gazına gelmiş olabilir Affet...
Peki senin dediğin gibi yapayım affederyim, Normal görüşmeye dvam edeyim eskisi gibi olmaz tabi mesafeler ve resmiyetler olur....
İyi de daha torun olduğunda komşuların ağzına bakıp kendi soyadını taşıyan kendi torununu dünyaya getiren kadını dışlayan bir insan sence akıllanırmı? Hala o komşularıyla iç içe hala onlarla dertleşir.... Bir daha yıpranmayı göze alabilirmiyim ben.... Bilemiyorum....

Çok açık yazamamışım affet kesinlikle demiyorum, mesafeni de mutlaka koru.. Ben etraftakilerin kötü etkisine maruz kaldığınızı düşünüyorum, gerçi böyle olaylar çok garip başlayıp, garip yerlerde bitebiliyor. İçinden nasıl geliyorsa öyle davran ve kesinlikle kendini yıpratma, değmez çünki...

benimde kayınvalidem mükemmel bir insandır Allah razı olsun öz annem gibidir ama sizinkilerede baya güldüm Allah kolaylık versin :)

2yıllık evlıyım pazar kahvaltısında yasanalar:))
sabah saat 8 30
(k) Ü...(ben yanı) kalkk hadı karnım acıktıı sımdı komsulara yemege gıdıcem gelın yemek vermıo dıeee
(B) anne kalkıyorum... ve yarım saat sonra kahvaltıyı hazırladım (sabah saat 8 30 ve oglu yatıor hala ve pazar gunuydu)
(B) anne kahvaltı hazırladım hadı yıyelım cayıda demledım....
(k) ay sabahın 9 ne kahvaltısı oglan yatıyor daha pazargunu öglen kalkar yerız dedı ve yattı :)
(B) :53::53::53:

ah ahh.:)))

Kafasına geçirmemişsin ne var ne yok, çok sabırlı bir insansın herhalde .....

maşallah çok tatlıymış kızınız =) Allah bağışlasın =)

maalesef bazı şeyleri yaşamadan daha güçlü olamıyoruz. kayınvalideniz gibi insanlar, insana daha güçlü ve sabırlı olmayı öğretiyorlar...hayatın zorlukları için bu da gerekli belki de, herkes farklı şekilde imtihan oluyor sizinde imtihanınız buymuş...neyse ki bitti gibi...sabırla atlatmışsınız...

Bundan sonrası içinde uzak durun kayınvalidenizden, affedin...kendi iyiliğiniz için affedin, çünkü nefret ve öfke de insana da yüktür. bu yüzden affedin ama uzak durun hep. arada mesafe hep olsun. ''komşuların sözüne kandım'' demek yetmez, hataların bedeli bu kadar kolay olmaz. hele ki yaptıkları bu kadar zalimce ise...

intikam almak için değil yani, kendi sağlığınız için ondan uzak durun... ve Allaha havale edin. insana acı veriyor yapılanlar hele ki yaralar hala tazeyse lakin aşmak lazım bunları. kayınvalidenizin yaptıkları, sütünüzün kesilmesi...hepsi bir imtihandı, bunlar geçip gitti. önünüze bakın artık ve üzmeyin kendinizi...

Sağol canım darısı isteyenlerin başına sağlıkla inşallah...
Evet kötü tecrübeler edinerek ayakta durmayı öğreniyoruz belkide ne diyelim bunları yaşamakta varmış Sağlık olsun....
Ben inanıyorum ki Büyük Allahım günün birinde bu yaşadıklarımı karşılıksız bırakmayacak o kadına yaşatacak. Nede olsa bir tane daha bekar oğlu vaaarr :27: :27: :27:

İntikam almak istemem çünkü ne olursa olsun kocamı dünyaya getiren insan o ama uzak kalmak galiba en doğrusu kendi ruh sağlığım ve aile huzurum için....

ceren seninle çok benzer olaylar yaşamışız.lohusa insanla üstelik torunlarını doğurmuş insanla uğraşacak kadar vicdansızlarsa,sonuçlarınada katlanacaklar.ben suratımı asmadığım halde surat yapıyor ben gelince demişti oğluna.hiç alakam olmayan şeylerle iftira attı bana.hala düşündükçe gözlerim doluyor.Allah'a havale ettim 1 senedir görüşmüyorum.görüşmeyide düşünmüyorum.bu yaştan sonra değişmeyeceklerine göre görüşsekte aynı şeyleri tekrar yaşayacağız.en iyisi uzak durmak.

Aynen canım bende düşünmüyorum 2 yıldır görüşmüyoruz bir yerim eksilmedi yine haberleri alıyorum yani :27: :27: Görüşmesekte hayat devam ediyor en nihayetinde. Salla gits.n oğulları bizim koynumıuzda kııııııızzzzzzz :69: :69:

:92: :92: :92:

bende hamile olduğumu şüphelendim test yaptım 3 tane çift çizgi çıktı inanamadım ablamı felan aradım çok sevindiler bende salak gibi eltime gittim söyledim önce hemen eşini aradı aptal hemen söyledi anammmmmm baktım bunlar benden daha meraklı hemen dedi ilhan gelll hemen doktora gidelim kan testi yaptıralım dedi şoooookkk oldum ya bir dur bir sor bakalım ben istiyormuyum neyse eşimi zaten arayıp söylemiştim hemen geldi eşim sevindi sarıldı bana ama kan testi yapalım dedim hemen hazırlandık hastaneye gidicez, eltim tutturdu dur bizde gelicez diye eşim sinirlendi onlar ne karışıyor dedi biz beklemeyelim gidelim dedi eşim.biz aşağı indik kaynım gelmiş bizi bekliyor arabada, neyse allahım cümbür cemaat gittik hastaneye kan verdim hemen 1,5 saat sonra gelin dediler tahlilin sonucu için neyse biz eve gittik, ayy 1,5 saat geçti biz tabi eşimle çok heyecanlıyız, orhan dedi sonucu öğrenmeye biz gidelim onlarla değil dedi tam çıkıcaz allahımm kapının önünde bizi bekliyorlar şok şok şok:53::53: bizden önce davranmışlar sanki gebe kendisi, neyse gittik geldik sonucu aldık hamileymişim biz sevindik falan eve geldik eşim tatlı aldı yoldan sevinç ne yaptığını bilmiyorr anneme babama söyleyelim dedi tamam dedim eve girdik dengesiz eltim herkesi solladı ilk eve giren o oldu hemen eğildi kv dedi nurcan hamile ayyyyy sinir oldum ya dur bu bizim özelimiz nasıl söylerriz kim söyler biz biliriz sen ne hmene atlıyorsun ayyyy gıcık oldum orda neyse ben utandım k.pederimin yanına gidemedim hemen odaya mutfağa geçtim görümcem vardı çay hazırlıyordu sevindi önce sonra ne dedi biliyormusunuz arkadaşlar bana görümcem: ayyy nurcan sen şimdi hamile kaldın ya ayyy bu evi kim temizleyecek artık
ben : gülüyorum ama şokkkkkkkkkkk şokkkkkkkk :53::53::53::53::53::53:
gerizekalı dengesiz insan abisinin çocuğu olacağını duyduğunda öylemi derrrr ayyyy onada ayrı gıcıkkk oldum aayyyyy anlatamam en mutlu günümüzde yaptıklarına söylediklerine bak dedim içimden DENGESİZLERRRR

AYYY benim görümcem benden 2 yaş büyük 27 yaşında evde kaldım diye üzülüyorr beni görüp görüp kıskanıyor, hele ben hamile kalınca dahada bir trip atıyor arada nedense......

Allahtan ne görümcem var ne eltim tek kaynana yetti bana
Gerçi bir eltim olsun çok istiyorum o zaman görecekler akla karayı :90: :90:

kızlar bazılarınıza çok güldüm bazılarınıza çok üzüldüm bazılarınıza çok şaşırdım ama evlenmeden önce hepimize kolay gelen şeyler(ben yaparım nolcak diyoruz yada aaaa bana asla bunu yapamaz kaynanam dediğimiz şeyler)bugün cehennem ateşi olup canımızı yakıyo malesef...
ben 2,5 yıllık evliyim 8 ay birlikte yaşadık k.v nin evinde ama o kadar dayanabildim boşanmaya kadar gelip dilekçemizi verdik ama pes etmedim ve evimi ayırdım rabbimin izniyle şimdi çok huzurluyum ama o 8 ayda her Allahın günü ağladım sinir krizleri geçirdim malesef size bir anlatsam ağzınız açık kalır inanın...
ama şimdi mum gibi valla karşımda evime gelemez öle ha deyince gelsede misafir gibi oturur gider yüz asla bulamaz benden heee bu arada eşimde annesine tapar o yüzdende çok çektim ama şimdi o da dengeyi buldu bişey olsada bana pek bişey demez oraya gider söylenir gelir çünkü anasını tanır haklıysam bana gıkını çıkarmaz...aaaaaaaaaa bu arada bende birde kayınpeder vardır ki dedikoducunun önce gideni karı koca bir olup bir dedikodu yaparlar duysanız kadınlığınızdan utanırsınız valla siz bile böle dedikodu yapmamışsınızdır eminim......bizde kültürler farklı onlar karslı çerkez ben göçmenim ahh ahhh kocam çok iyi çok güzel bir insandır ama arada bir şeytana(kayınvaldeye) uyar ama napalım o kadar da idare ediyoruz...........

Kim bilir sende neler yaşadın geçmiş olsun ne diyim bacım boşver bak keyfine sen oda öyle karşıdan karşıdan çatlasın hasetten :52: :52:

anlattıklarınız duyunca daha da neler diyorum. ay düşman başına bunlar adamı sinirden öldürürler. çok şükür diyorum halime

Valla en büyük düşman bazen evin içindeki oluyor insana.
Allah kimseye vermesin....

Çok açık yazamamışım affet kesinlikle demiyorum, mesafeni de mutlaka koru.. Ben etraftakilerin kötü etkisine maruz kaldığınızı düşünüyorum, gerçi böyle olaylar çok garip başlayıp, garip yerlerde bitebiliyor. İçinden nasıl geliyorsa öyle davran ve kesinlikle kendini yıpratma, değmez çünki...

Yok bebeğim artık takılmıyorum dedim yazaten evimide taşıdım umurumda değil kendi bildiğimi okuyorum
kaynana olacak kadın nerde oturduğumu nasıl bir evde yaşadığımızı bilmiyor bile çatlıyor merakından bütün akrabaları geldi evime en güzel şekilde ağırladımda kendisi adım atamadı ben daha ne isterim..... onu kendi silahıyla vuruyorum şuan çaktırma :34:

benimde kayınvalidem mükemmel bir insandır Allah razı olsun öz annem gibidir ama sizinkilerede baya güldüm Allah kolaylık versin :)

Bundan 2 yıl öncesine kadar aynı şeyleri düşünür yazar paylaşırdım Lakin insaoğlu bu ne zaman nasıl evrim geçireceği belli olmuyor
Umarım ileride bu yazıları özleyecek durumlar yaşamazsınız....

size bir tane anımı anlatıyım mesela hala aklımdan çıkmaz bütün bunların nefretini içimde taşırım o yüzden şimdi bana can dese canın çıksın derim :(:(

ramazan ayındayız yeni evliyim 4 aylık filan o ara çalışmıyordum eşim işte bnende baya bi hasta olmuştum 6 gün yatmıştım gündüz kapıdan bakmazdı akşam eşimin yanında bacaklarımı ovalardı eşim görsün diye neyse.......kendi kendime dedimki hastaydım yata yata kendimi kaybettim biraz toparlanıyım neyse akşam saat 5 gibi giyindim giriş kat olduğu için karanlık oluyo ışığı yaktım gözüme kalem çekip rimel sürcem az da allık yüzüme renk gelsin dedim ben hazırlanıyom içerden bir ses
k.v- o lamba neden yanıyo söndürsene
başta anlamadım odadan uzattım kafamı ne dedin anne duyamadım??
k.v-o ışık neden yanıyo bide salata yapılacak
ben-tamam yaparım anne (ezanda geç okunuyo ama pislik ya amaç)
ben yine devam makyaja....
baaammmmmm kapı sesi mutfaktan kalkmış kendi yapıyo ama elleri titriyo (titrek mandanın sinirden)
ben-anne neden başladın saat daha erken ben yapıcam dedim sana
k.v- gittttt sen git makyajını yappp süslenn ben yaparım sen zaten kocanı böyle elinde tutuyosunnnn nasıl bağırıyo
Allahım benim elim ayağım boşandı sinirimden gittim fotoğraf makinesini aldım elime kamerasını açtım mutfağın kapısındayım bak anne madem kendin yapıcan neden bana söylüyosun yapılacak diye yada madem bana söylüyosun yap diye neden sen yapıyosun bırak ben yapıcağım saati biliyorum saat daha çok erken hem git sen otur yerina bana bıraksana sen düzeni
k.v-seni nerden aldım seni aldım başıma bela aldım Allah sana bir dert versin ki unutamaaaaaa
sayıyo buuu ama avaz avaz ben girdim odama eşim geldi işte başladı bu dert yanmaya bende bi çıktım dedim eşime böle böle ben hastaydım rengim kaçtı günlerdir diye biraz makyaj yapıoyım seni öle karşılıyım istedim ama annen bunları yaptı bana buyrun yatak odasına dedim pc yatak odasında da kamerayı taktım pc ye ama gelmediler bende sesini açtım sonuna kadar pcnin dinletiyom eşime(çünkü bi şekilde kaynanam kendini acındırıp kandırıyo iki damla göz yaşıyla eşimi her seferinde )anam o sesini bi duydu götü koltukta duramıyo bi oraya bi buraya kaynananın eşimde sen napıyosun sivatan dedi bana napıyım hayatım her seferinde bana inanmıyosun beni suçluyosunuz beni bunu yapmaya mecbur ettiniz dedim...
ondan sonra eşim başladı bağırmaya biz daha yeni evliyizzzz bu kız bişeyler yapmak istemiş ne kötülük var bundaa neden böle anlayışsızsınız bizim özelimiz kalmadı sizin yüzünüzden falan diya baya bi saydı bölece o konu kapandı taaakkiiii diğer kavgalarımıza kadar.........

size bir tane anımı anlatıyım mesela hala aklımdan çıkmaz bütün bunların nefretini içimde taşırım o yüzden şimdi bana can dese canın çıksın derim :(:(

ramazan ayındayız yeni evliyim 4 aylık filan o ara çalışmıyordum eşim işte bnende baya bi hasta olmuştum 6 gün yatmıştım gündüz kapıdan bakmazdı akşam eşimin yanında bacaklarımı ovalardı eşim görsün diye neyse.......kendi kendime dedimki hastaydım yata yata kendimi kaybettim biraz toparlanıyım neyse akşam saat 5 gibi giyindim giriş kat olduğu için karanlık oluyo ışığı yaktım gözüme kalem çekip rimel sürcem az da allık yüzüme renk gelsin dedim ben hazırlanıyom içerden bir ses
k.v- o lamba neden yanıyo söndürsene
başta anlamadım odadan uzattım kafamı ne dedin anne duyamadım??
k.v-o ışık neden yanıyo bide salata yapılacak
ben-tamam yaparım anne (ezanda geç okunuyo ama pislik ya amaç)
ben yine devam makyaja....
baaammmmmm kapı sesi mutfaktan kalkmış kendi yapıyo ama elleri titriyo (titrek mandanın sinirden)
ben-anne neden başladın saat daha erken ben yapıcam dedim sana
k.v- gittttt sen git makyajını yappp süslenn ben yaparım sen zaten kocanı böyle elinde tutuyosunnnn nasıl bağırıyo
Allahım benim elim ayağım boşandı sinirimden gittim fotoğraf makinesini aldım elime kamerasını açtım mutfağın kapısındayım bak anne madem kendin yapıcan neden bana söylüyosun yapılacak diye yada madem bana söylüyosun yap diye neden sen yapıyosun bırak ben yapıcağım saati biliyorum saat daha çok erken hem git sen otur yerina bana bıraksana sen düzeni
k.v-seni nerden aldım seni aldım başıma bela aldım Allah sana bir dert versin ki unutamaaaaaa
sayıyo buuu ama avaz avaz ben girdim odama eşim geldi işte başladı bu dert yanmaya bende bi çıktım dedim eşime böle böle ben hastaydım rengim kaçtı günlerdir diye biraz makyaj yapıoyım seni öle karşılıyım istedim ama annen bunları yaptı bana buyrun yatak odasına dedim pc yatak odasında da kamerayı taktım pc ye ama gelmediler bende sesini açtım sonuna kadar pcnin dinletiyom eşime(çünkü bi şekilde kaynanam kendini acındırıp kandırıyo iki damla göz yaşıyla eşimi her seferinde )anam o sesini bi duydu götü koltukta duramıyo bi oraya bi buraya kaynananın eşimde sen napıyosun sivatan dedi bana napıyım hayatım her seferinde bana inanmıyosun beni suçluyosunuz beni bunu yapmaya mecbur ettiniz dedim...
ondan sonra eşim başladı bağırmaya biz daha yeni evliyizzzz bu kız bişeyler yapmak istemiş ne kötülük var bundaa neden böle anlayışsızsınız bizim özelimiz kalmadı sizin yüzünüzden falan diya baya bi saydı bölece o konu kapandı taaakkiiii diğer kavgalarımıza kadar.........

Valla en güzelini yapmışsın kayıt edip herşeyi dinletmek lazım kocalara o gözyaşlarına kandıkları anaları nasıl birer şeytana dönüşüyor...
Ah ben yapamadım işte bunu yapabilseydim çok farklı olurdu hatta barışsam bile kaynana karısı ile arada açardım unutmasın diye... :27: :27: :27:

Dedim ya bizim ev hala kapalı duruyor anahtarlar bende diye
Arada bir kızım gittiğinde bahçede üst katı gösteriyormuş kaynanaya

Parmağı ile bizim evi işaret ederek

MENİMMMM MENNİİMMM EEVV MENİMM diyormuş :):):)

Valla en güzelini yapmışsın kayıt edip herşeyi dinletmek lazım kocalara o gözyaşlarına kandıkları anaları nasıl birer şeytana dönüşüyor...
Ah ben yapamadım işte bunu yapabilseydim çok farklı olurdu hatta barışsam bile kaynana karısı ile arada açardım unutmasın diye... :27: :27: :27:

valla ceren bu daha bişey değil neler yaşadım neler taaaki o evden kurtulana kadar evimi tek başıma buldum temizledim yerleştirdim yardımı bırak soran olmadı ne yapıyosun diye kocamın tarafından hep annem kardeşim koştu herşeyime ben yeni evliydim ama annemin eşyalarını aldım hala da onlarla oturuyorum evim küçücük ama çok şirindir eşyalarımı evimi düzenimi herzaman kıskanarak bakar eşimin tarafı ve kaynanam hariç herkez azmimi takdir eder.çalışıyoruz eşimle Allahıma binlerce şükürki daha onlara muhtaç olmadık.o yaşadığım 8 cehenne aydan sonra kümes olsun benişm kapım olsun dedim çıktım kiraya eşya falan hikaye huzurum var mı var başka bişey istemem.kaynana bana evliliğin acemilik dönemlerinde yaptı yapacağını ama artık piştik vee ipler bende nekadar bırakırsam o kadar hareket eder bakıyorum ki yüz versem çıvıtıyo kaynana ipleri çekince hooopppp kendine geliveriyo.............o huzurlu ben huzurlu ohhhhhhhhh...huyum çok pistir canımı yakanın canını yakarım bunu bilir artık korkar benden lafımı da esirgemem valla,o çakalsa bende kuyruğuyum hıhhhhhhhh

selam arkadaşlar ;
Hepinize Allah kaynanalarınızla kolaylık versin ..Şimdiye kadar okuyordum ve gülüyordum.Benim de çook çook var kaynana diyolaglarım.Yavaş yavaş yazmayı düşünüyorum bende ..Çoğu sinir bozucu ama...Size kaynanamın son incisini yazayım şimdi..4 aylık hamile olduğumdan genelde sık sık hast. gidiyorum . Eşimle tatilden döndükten sonra eşim rahatsızlandığı için sabah erkenden hast. gittik. Eve döndüğümüzde baktık ki görümcem de hast.den gelmiş .

Ben : aa sende mi hastalandın canım biz de hast. geliyoruzz
K.v : siz gezmekten hastalanıyosunuz benim kızım öylemi ((kendisi ben hastalandım zannediyo :D )
Ben hiçbişey demedim biraz sırıttım

K.v : ee senin yine ((YİNE )) neyin var?
Ben : Benim değil m.(eşim) hastalandı..
K.v : (etekleri tutuşmus bi şekilde)) aaa oğlum senin neyin var üşüttün mü ki , hava değişimi ,ne dedi dr bla blaaa....
Ben .... tabi sadece gülmekle yetindimm bu arada oğlu herzaman ki olayların farkında değil onun annesi melek melekkk...

şimdiye kadar okuduklarımın çoğuna güldüm ama bu son yazılanlara ağzım açık kaldı:53: ben ailemde böyle şeyler görmedim hiç annem babaannem ve dedemle birlikte yaşamış aynı evde ağzından hiç kötü bi söz duymadım hep dua eder onlara duayla bahseder Allah rahmet eylesin iksinide..abim ve yengemle altlı üstlü otruyoruz 4,5 yıllık evliler çok şükür hep iyi geçindik kıskançlıklar fesatlıklar olmadı hiç aramızda:nazar:ben bekarım dualrım hep karşıma çıkcak olan insanın yengem ve ailesi gibi insanlar olması onlarlada böyle güzel olalım inşallah.sırf annesi babası değil bütün sülalesi çok iyiler çok seviiyorum Allahım inşallah dularıımı boşa çıkarmaz. Kaynaanadan çekenlerede Allah sabır versin inşallah bi şekilde aranız iyi olur

Evime misafir gelir Kaynananın yiğenleri bizimle yaşıt
Gelin benimle yukarda oturmak ister tabi kafa dengiyiz.
Ama Kaynanadan rahat yokki
Zırt pırt yukarıda....

En sonunda yatacaz artık yatakları hazırlıyoruz
Kaynana Telefon ediyor eşime
KV. - hadi artık yatıcaz gelmiyormu onlar aşağı (misafirleri kast ediyor)
Eşim - Anne gelmeyecekler siz yatın burda yatacaklar
KV. - aaaa olmaz şimdi sizin ev dağılır hem nerde yatıracaksınız

... Bu arada benim evim 3 + 1 aşağısı ise 1 + 1 ve aşağıda 4 kişi yaşıyor.

Kaynana ısrara devam....
KV. - olmaz olmaz insinler aşağı burda yatsınlar
Eşim - Anne yataklar hazır yatıcaz.
KV. - olmaz şimdi oğlan kaçırır altına sizin yataklar çiş kokar (Bu arada oğlan dediği çocuk bezli)

Israr kıyamet sürüyor konuşma ve biz galip geliyoruz Bizde kalıyorlar

Sabahın erken saatinde (tatil günü)
KV. kalkmış kahvaltı hazırlıyor aklı sıra herkesi aşağı çağıracak emrivaki yapacak.... Mutfaktan sesler geliyo....
Bizim plan hazır tabi doğa ile baş başa bir yerde kahvaltı edicez o aşağıda kendi kendine gelin-güvey olsun dursun

Biz uyanıyor giyiniyor ve çıkıyoruz evden :27:
Tabii KV. kapıda anında....

KV. - Günaydın nereye
Eşim - Kahvaltıya anne.
KV. - E ben hazırlıyordum ama gitmeyin
Eşim - Bizde plan yaptık gitmeliyiz (gitmezsek fena kapışırım biliyor)
KV. - E o zaman abinide götürün evde yiyecek bir şey yok
Ben - :53: :53: :53: :52: :52: :52:
Eşim - Vardır vardır evde yiyecek. Hem zaten araada yer yok hadi byeesss....

İlla peşimize birini takacak yada kendisi takılmak için yol yapacak......

YEMEZLERRRR......

birgün işten geliyorum
kaynanamın bahçesi var eltilerim ve yeğeni oturuyolar kaynanada merdivenlerde geldi kolumu tuttu aynen olay bu
k.v-sivatan ben ölsem naparsınn??????????
ben-napıcam bi parmak kına çalarım o nerden çıktı şimdi?
k.v-:53::53::53::53: gülüyo tabi
ben-valla ben ağlasam ağlasam 3 gün ağlarım ama sonra oturur kendime ve oğluna ağlarım onu nasıl kendine getircem diye
eltilerim ve yeğeni -:1::1::1::1::1::1:
hepsi nefret eder k.v den.......

birgün işten geliyorum
kaynanamın bahçesi var eltilerim ve yeğeni oturuyolar kaynanada merdivenlerde geldi kolumu tuttu aynen olay bu
k.v-sivatan ben ölsem naparsınn??????????
ben-napıcam bi parmak kına çalarım o nerden çıktı şimdi?
k.v-:53::53::53::53: gülüyo tabi
ben-valla ben ağlasam ağlasam 3 gün ağlarım ama sonra oturur kendime ve oğluna ağlarım onu nasıl kendine getircem diye
eltilerim ve yeğeni -:1::1::1::1::1::1:
hepsi nefret eder k.v den.......

çok iyiydi :90: :90: :90: :90: :90:

Bi kac kez k.v bana ütü yapmaya gelmişti , herneyse bigun ona oturmaya gittik bakmıski oglunun gomleginin kolunda cift cizgi var , bana hemen gelin gelin bu nasıl ütü yapmakdiye cıkısı verdi , ki Allah var ben cok guzel ütü yaparım , tabiiiii bende altta kalmadım hemen diyiverdim ...iyide onu sen ütülemiştin diye :D:D:D:D:D:
Sonuc ; SUSTU :D

Canlarım sıkılmadan okuyup yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Lakin olaylar asıl bundan sonra başlıyor malesef....

Ben bu kadar sık rahatsız edilmeye tahammül edemeyip önce eşim sonra da anası ile konuşmaya karar veriyorum. Bu durumdan rahatsız olduğumu uykusuz geçirdiğim her gecenin ardından birde gelen gidenle uğraşamayacağımı, kızımla baş başa kalmak anneliğin tadına varmak istediğimi zaten çok kısa bire süre sonra iş başı yapıp bu günleri özleyeceğimi uzun uzun sakince anlatmaya çalıştım. Peki beni anlayan oldu mu HAYIR....

KV. - Bizimde on tane torunumuz yok heralde bizimde heveslerimiz var....
Eşim - E insanlar merak ediyorlar ne var yani gelip gitseler Annemde sana yardımcı olmaya çalışıyor

Ben - Sıyırmak üzereyim ramak kaldı :84: :84: :84: :84:

Bu arada benim konuşma havada kaldı kadın aynen tekrar ediyor hareketlerini ve işin kötüsü evde yemeğim varken herşeyi kendim yaparken kadın bana sen yapamazsın edemezsin demeye başladı aşağıdan yemekler taşımaya başladı. Kendince belki bana ayrdım etmeye çalışıyordu ama nedense ben öyle anlamadım....

Bizim kaynana olacak kadın böyle yapmaya yani beni takmamaya devam edince bende ister istemez surat asmaya başladım hoşgeldin demedim her geldiğinde kapıyı açıp içeri girdim yatak odasına girdim çocuğumu emzirmeye falan filan bir oldu iki oldu derken kadan ben emzirirken kapalı olan kapıyı da açıp yanıma dibime kadar gelmeye başladı.

Ben - Ne yapıyorsun gelme çocuğu emziriyorum
KV. - e emzir ne olucak ben yabancımıyım.
Ben - iyide ben göğsümü senin yanında açmak istemiyorum
KV. - İyide benimde görmem lazım, belki yanlış emzirirsin
Ben -ben böyle bir şey görmedim duymadım Rabbim sen bana sabır ver....

Günden güne benim astığım suratlar artıyor ve buna bağlı kaynanam olacak kadının saçmalıkları çoğalıyor.
Derken bir gün bir bakıyorum ki kaynana yok gün byu gelmiyor aramıyor bende diyorumki heralde artık beni anladı ki kızımla baş başa bırakıyor.
Tam beş gün yukarıya çıkmıyor telefon etmiyor beş gün boyunca yüz yüze gelmiyoruz altlı üstlü oturduğumuz halde. Tabii bunlar hep fırtına öncesi sessizlik imiş meğer...
Beş günün ardından eşimle ve kızımla arkadaşıma kahvaltıya gidiyoruz, Tam masadayız yemek yemeye başlıcaz çat telefon kendi annem arıyor.
Annem - Kızım müsaitmisin
Ben - dışardayım anne hayırdır
Annem - O zaman sonra ararım ben (ses ağlamaklı)
Ben - Anne ne oldu söyle
Eşim - beni dinliyor ama yüzünde renk gitti
Annem - Kızım şimdi kayınvaliden aradı beni
Ben - eeeee hayırdır
Annem - Sen ne biçim bir kadınsın, sen nasıl bir evlat yetiştirmişsin, Senin kızın ne beni nede benim misafirlerimi istiyor, Ben oğluma söyledim sende kızına söyle evi boşaltsınlar.... Benim çıkamadığım giremediğim evde onlar da oturamazlar. (Vee annem kopar hıçkırıklara boğulur)
Ben - Anne şimdi kapatıyorum çocuk ağlıyor

Lokmalar boğazıma dizildi. Eşim anladı durumu konuşamıyorum ama arkadaşımın evindeyiz çünkü...
Çocuğu emzirmek bahanesi ile başka bir odaya geçtim, eşimde koştu yanıma ne oldu diye. Anan dedim yapmış yapacağını tabi bende başladım ağlamaya sinirler laçka iki dakkada.... Eşim orda savundu beni "onun evine kalmadık gideriz ne hali varsa görsün yemiş kafayı iyice" diye... Keşke devamı da geleydi bu savunmanın....

Eve gittik ben inmedim aşağıya eşim indi annesi ile konuşmaya....
1 saatten fazla kaldı aşağıda gelmedi
Sonunda yukarı çıktı surat beş karış konuşmuyor zor zahmet konuşturdum....

- Annem haklı hep surat asmışsın, gelene güler yüz göstermemişsin, yabancı gibi davranmışsın. Onlarında torunu bu çocuk görmekte gelmekte hakları
demezmi Yemin ediyorum o an bittiğim andan bir önceki idi.... Kadın aşağıda ağlaya ağlaya kendini acındırmış, oğluda beni suçluyor iyimi....

Bu olaydan 2-3 gün sonra kaynana olacak kadın benimle konuşmak istiyormuş eşimde evdeyken yukarı geldi. Özür diledi anneni aramamalıydım ama çok daraldım falan filan... Tabii ben bunca şeyden sonra artık kızıma bu kadının bakmasının çok yanlış olduğunu düşünüyorum ve kararlıyım baktırmıcam ona....
Hazır gelmiş ayağıma kadar bende söylüyorum içimdekileri.
Ben - Benim ailemden hiç kimse bu evin içinde olan biteni bilmez ama siz onları arayıp beni şikayet ediyorsunuz böyle terbiyesizlik olmaz.... Ayrıca Kızımada zaten ya kendi annem bakacak yada bakıcı tutacağım..
KV. - Ne demek kendi annen bakacak burda babaannesi dururken annenin bakmasıda ne demek oluyor elalem ne der aşağıda babaanne dururken ananeye baktırıyorlar diye laf ederler....

Allahım tamamen başkaları için yaşayan bir kadın bu.... Evladının huzurunu gram düşünmüyor. Nasıl bir anne bu....
Tabii ordan takıyor kadın bana artık eskisi gibi değiliz... Mesafeliyim ona karşı kadının ne zaman ne yapacağı belli değil.... Önce yapıyor sonra özür diliyor tamamen dengesiz....

Mesafeli bir şekilde giderken artık doğum izinimi bitmesine günler kaldı...
Evde temizlik var yardımcı kadın geliyor bende sabaha karşı uykuya dalmışım kadının gelmesi ile irkilip yataktan kalkıyorum.... Güne o kadar mutlu uyanıyorum ki havalardayım sanki....
Nereden bilebilirim gelecek felaketi....
Kızım bütün gece gaz sancısı çektiği için yeni uykuya daldı ve uyuyor. Benimde markete gidip akşam yemeği için birşeyler almam gerekli.
Bu arada yardımcı kadına diyorumki
- Ben gelene kadar kızımın yanında dururmusun 10 dakika içinde dönerim.
Kaynanaya söylemek istemiyorum çünkü geldimi gitmek bilmiyor.
Neyse ben çıkıyorum markete sadece cüzdan alıyorum yanıma. Körün taşı gini yolda kayınpederi görüyorum
KP. - Nereye gidiyorsun
Ben - Markete
KP. - bebek nerde
Ben - Evde uyuyır
KP. - Küçücük çocuğu evde uyurken yalnızmı bıraktın
Ben - (Allahım yok böyle birşey bunlar ben ne sanıyorlar) Hayır yanında kadın var.
KP. - iyi madem.
deyip gidiyor bende on dakika sonra eve gidiyorum.
Cep telefonumda 10 cevapsız arama. Eşim aramış. Sebep belli anası onu aramış bir dünya laf saymış.
Tam telefonda eşimle konuşurken pat kapı çaldı. Bu arada dedim ya evde yardımcı kadında var temizlik yapıyor ve kızım yatak odasında uyuyor.
Açtım kapıyı kaynana olacak kadına girdim içeri market poşetlerini boşaltıyorum.
Oturdu yanıma ....
KV. - Sen ne yapmaya çalışıyorsun
Ben - Hiç bir şey sorun nedir
KV. - Aşağıda ben varken neden elalemin kadınına bırakıyorsun çocuğu
Ben - On skaika için yukarı çıkmana gerek yok ondan....
KV. - Ben biliyorum zaten seni, ben anladım artık senin amacın aileyi dağıtmak herkesi birbirine düşürmek, kardeşler bile birbiri ile görüşmez oldu. Ailemizi dağıtmak için elinden geleni yapıyorsun sen...
Ben - Ses yok şoktayım :53: :53: :53: :53:
KV. - (Bağırarak) Vazgeçtim, sizi affetmiştim ama sen affedilmeyi haketmiyorsun, hemen acilen bu evi boşaltın sizi burda görmek istemiyorum gidin bu evden. Benim oturamadığım evde sizinde oturmaya hakkınız yok. Ah ben ne yaptım ah ben ne yaptımda seni kızım gibi gördüm ah sen neymişsin ailemi parşaladın....
Ben - Lütfen şimdi git ve oğlun geldiğinde gel bunları onun yanında söyle
KV. - Neden onu beklicem sen onu doldurup doldurup benim üstüme salacan dimi aha işte bak kendi ağzınla söylüyorsun.
... Ve kızım ağlayarak uyandı korkudan. Çocuk kucağımda kadın hala bağırıyor.
KV. - Gidin bu evden boşaltın beni elaleme rezil ettiniz kendi evime giremiyorum ben. Ah ben ne büyük bir aptalmışım, oğlum seninle evleneceğine keşke filizle (eşimin eski sevgilisi ihanete uğramış ayrılmışlar) evlenseydi. Ben o kızın hakkını yedim onun hakkında konuştum istemedim. Gidip bulucam onu helallik alıcam. Keşke onunla evlenseydi oğlumda bunları yaşamasaydı. (Artık ne yaşattıysam ben) Sen bana yaptıklarını inşallah omkucağındakinden görürsün.
Ben - Son lafım : eğer hakediyorsam fazlasını göstersin Allah bana
KV. - Kapıyı deli gibi çarpar ve çıkar gider....
Elim ayağım titriyor zıngır zıngır böyle birşey hayal bile edemezdim ben. Yardımcı kadın herşeyi duydu geldi yanıma sakinleştirmeye uğraşıyor benim tansiyon tavan yapmış delireceğim. Dişimle tırnağımla kendi emeğimle paramla yaptığım evden hiç bir katkısı olmayan ciğeri beş para etmeyen ama malesef kocamın anası olan kadın tarafından kovuluyorum. Sebep ise kızımla yalnız kalmak istemem....
Sonra tabi malesef eşim annesine hak veriyor biz evde fırtınalar kopuyorboşanmak istiyorum peşimden geliyor özür diliyor falan derken aradan 2 yıl geçti.
2 yıl boyunca yediremedim kendime yaptığım herşeyi o kadına bırakıp enayi gibi çekip gitmeyi sabrımın sınuna kadar oturucam dedim burda ama en fazla 2 yıl sürdü malesef bu sabır.... 2 yıl boyunca aynı çatı altında olduğumuz halde bir araya gelmedik birbirimizi görmedik. Hala dahada görüşmüyoruz. Çünkü ben affedemiyorum olanları...

3 ay önce dayanamadım ve çıktım evden boşalttım evi. Ama evi onlarada vermedim bütün anahtarlar bende ev kilitli duruyor. Ne zaman ki eve yaptığımız bütün masrafların parasını verirler o zaman ev onların olur. Aksi takdirde kapı duvar görürler.... Kararlıyım....
kızımıda arada bir görüyorlar Allahtan korkuma görmelerine izin veriyorum. Haa bu hiç kolay değil kızım oraya her gittiğinde içim içimi yiyor bir an önce gelsin diye eşimi defalarca arıyorum. Hatta bazen delleniyorum hiç göndermiyorum....

3 yıl oldu eşimle evleneli ve malesef 3 yılda 30 yıllık evli gibi oldum tamamen kaynana karısı yüzünden.
Ve içimde o kadını affedemiyorum.
Evet allah biliyor bazen özlüyorum, ne güzeldi eskiden herşey diyorum annem gibiydi oturup sigara içer karşılıklı dertleşirdik diyorum... Ama anında söyledikleri yankılanıyor kulakarımda ve yine bir öfke kaplıyor içimi....

Kızlar benim hikayem bu bekarlığımda çok çok çok güeldi aramız 4 yıl boyunca. Herkes bize gıpte eder imrenirdi.... Ama çocuk olduktan sonra 360 derece değişti kadın ve güvenim saygım sevgim kalmadı....

Hatta geçen bayram annemlere demişki kaynana olacak kadın
KV. - Ben kızıma (beni kastediyor) çok büyük hatalar yaptım çok yanlış davrandım böyle olmaması gerekiyordu. Ama ben komşuların dolduruşuna geldim...
Böyle bir savunma yöntemi olamaz....

Şimdi size soruyorum arkadaşlar aranızda bu ve buna benzer bir durumu yaşayan varmı? Var ise olaylara ve kişilere tepkisi ne oldu????
Kendi içimde affedemiyorum.... Affetmelimiyim. Yoksa ayrı ve uzakmı kalmalıyım....

Allah kolaylık versin aslada vermeyin zaten anahtarları herşeyi kendiniz yapmışsınız...ama eğer eşinizi seviyorsanızda o evi satın başka yere taşının sonuçta çocuk var arada hep karşılaşacaksınız

not:bundan önceki ve bunu okudum işyerinde olduğum için bi msj ı uzun sürüyor yazmam ve eğer başka gelişmeler de varsa yazdıysanızda bilmiyorum ama ayy nasıl sinir oldum kaynanıza sanki evliliğiniz için emek harcamışta söylenmiş durmuş...eşinizde ayrı birşey anne lafına okadar bakarsan böyle yuvan dağılır....:47::47::47::47::47:

şimdi sen göçmen olduğun için çok iyisin öylemi(!) ben göçmen mahallesinde oturdum kaldırım yapılacağı zaman benim bahçemi yıktınız madem onunkinide yıkacaksınız deyip muhtarı ayağına getiren ''o'' dediğininde hem köylüsü hemde yıllardır kapı komşusu olduğu insan olması da ayrıca karakter meselesidir.
Bu arada bende çerkesim çok şükür ve ilk defa biri çerkeslerle alakalı bu kadar çirkin konuşuyor.İnsanların karakteri soylarından ötürü bozuk olmaz bayan.Sana beş para türk,kürd ve göçmen örneği verebilirim

Back