Kaynana diyaloglarım

bir gün ablamlarla dışarı çıkıcaz ve o sıralar 1,5 - 2 yaşında olan oğlumu alt katımda oturan kayınvalideme bırakıyoruz

ben yukarda hazırlanıyorum k validem de bu arada ablamla konuşuyormuş

ablam: Onur duruyor mu annesi olmayınca arkasından ağlar mı ?

k. valide: yok canım neden ağlayacak zaten annesini sevmez o beni sever

10 yılık evliyim kızlar..

geçen oturuyoruz ,durup dururken düğünde bi anneannen küçük altın taktı başka kimse bişe takmadı dedi kayınvalidem ben şok annem 5 tan bilezik taktı,amcamlar,halamlar hepsi taktı dedim...

kv. ben hiç görmedim...
ben.cdyi izleticem size..
ky yemin ediyorummmm kimse bişe takmadı...nasıl bağırıyo

eşim kızdı kalktık geldik hala şoklardayım düğün cdsini izlticem en kısa zamanda....

anneler gününde hedyemizi aldık ,eşim kaynanamı aradı ne zaman gelelim ,gelmeyin şehir dışından misafirlerim gelecek,hafta içi gelelim o zaman ,yok hazırlık fln yapacam, ben sinirlendim eşimle gönderdim hediyesini...

sonraki görüşmemizde bana, neden sen gelmedin,gelmek istemedin demi

Tipik kıskanç kaynana

kaynana doğru söylüyodur kimse bişey takmamıştır sen montajla takılmış gibi gösterip kaynanyı kandırcan demiii

yıllar önce kayınvalideme gittik,temizlik yaptım duşa girdim çıktım,tam giyineceğim

kv:egemmmmmm ,diye kapıya geldi.
ben:anne çıplağım gelme demeye kalmadan kapıyı açtı,kendisi şok,ben utandım tabii,hemen kapıyı kapattı.arkasında da eşim varmış.eşime girme girme egem çıplak diyor.eşimde ne olmuş eşim değil mi.sen niye girdin dedi.tabii bozuldu.
rahmetli biraz aceleciydi işte

Kötü olmuş ya:26::26::26:

üşenmeden bütün sayfaları okudum, bazılarını okurken karnıma ağrılar girdi gülmekten.
nazlıusta'nın diyaloglarına hem güldüm hemde içim ezildi (börek olayına).

bende 4 buçuk senelik sevgililik sonra nişanlandım, 1 buçuk yıl nişanlı kaldım, geçtiğimiz ay kayınvalidemle (eski) nişanın atılmasına sebep olan diyaloğu yazayım;

nişanlım askerden 2 günlüğüne izne geldi. ilk akşam pikniğe gittik. yemekler yeniliyor derken bir zamanlar nişanlım olan kişi;
- aşkım bundan da al, der elleriyle yedirir.
arkasından kayınvalide;
- aaaaa banada ver öyle banada !!!
ben tabi
nişanlımın amcası;
- ne o yenge gelinini mi kıskandın?
masada ki herkes kendisi de dahil kahkaha...
bu sefer ben

gideceği gün...
nişanlım: bu ne böyle miyase çok açık bu ( üstümde ki bluz )
ben: abartma istersen nesi açık bunun, derken fonda bir ses beliriyor, tabi ki kayınvalide konuya dahil olma derdi içinde;
- doğru söylüyor B haklı açık gerçekten açık
o sırada yine nişanlımın amcası:
- gitmeyin kızın üstüne!!!

nişanlımın değilde amcasının beni korumasına o kadar bozuluyorum ki... sinirden ağlamamak için zor tutuyorum kendimi, arabaya biniyoruz, havaalanına gidicez. bu arada arabada kendi annem de var. yolda bi yerlerde duruyorlar, nişanlım ile babası birkaç bişey almak için iniyorlar. arkasından nişanın atılmasına sebep olacak şu konuşma geçiyor aramızda;

Kayınvalide- sen hiç B'nin sözünü dinlemiyorsun, böyle olmaz, kız kısmısı alttan almasını bilmeli.
Ben- haklı olduğum konularda alttan almam biliyorsun.
K- B haklı bu sefer, üstündeki çok açık ayrıca lafını da dinlemiyorsun, sen kızsın alttan almasını bileceksin, o sinirlendiğinde suscaksın. sende çok konuşuyorsun, olmaz böyle.
B- birincisi; benim kılığıma-kıyafetime hiç kimse karışamaz, ikincisi; ben nerde nasıl giyinceğimi gayet iyi biliyorum kimse bu konuda bana akıl veremez, üçüncüsü; ben hala anamın-babamın evindeyim bak yanında annem oturuyor bilmem farkındamısın?
K- aaaa neler diyorsun miyase sen böyle. hmmm şimdi annenin evindesin annenin sözünü dinliyosun o zaman evlenince kocanın evinde olcaksın o zaman kocanın sözünü dinlersin, sen B'nin huyunu biliyorsun suyuna gidiceksin biraz... vs vs vs... ( tahrik edici konuşmasını devam ettiriyor ama sinirden devamını hatırlamıyorum)

sonunda dayanamayıp kendimi arabadan dışarı atıyorum, nişanlımla babasının gelmesini bekliyorum. geliyorlar, havaalanına gidiyoruz, havaalanında nişanlım olcak kişiye annesinin bana karışmamasını söylüyorum, '' benim annem herşeye karışır'' cevabını alıyorum. eve geliyorum 6 yılın bütün eşyalarını toplayıp, paketleyip adresine gönderiyorum.

keşke herkez senin gibi olabilse :))))))))

Off iyi kurtulmuşsun! Hem özellikle nişanlınızın değil de amcasının sizi korumaya çalışmasına takıldım, nişanlınız utanmadı mı hiç?

Nişan atma durumunda bir süre üzülürsünüz, ama dediğim gibi "bir süre". Sonra kendinizi toparlayıp daha mutlu bir hayata doğru yelken açarsınız. Bu şekilde evlenseydiniz kesin bir şekilde boşanacaktınız, en iyisi olmuş.

Kayınvalideme kızdığım şeyler olsa da çok severim kendisini, beni sevdiğini de bilirim. Dualarında hep dilindeyimdir Allah razı olsun.
Kayınvalidem biraz yaşlı bazen çocuk gibi olabiliyor, ne düşündüyse söylüyor ama içini bildiğimiz için kızamıyoruz ona.Sadece incilerine gülüp geçiyoruz.

Eşimle daha sevgiliydik, okuduğumuz şehre annesi ve yeğeni geldi benimle tanışmaya.
Eşiin evine gittim tanıştık, yemek vs yendi.
Ben pilav yapmıştım.Onlar tuzsuz yemeye alışmış benim pilavım tuzlu geldi.
K: Pilav çok tuzlu olmuş.Sen galiba M'yi çok seviyorsun.
B: Neden ki pilavla ne alaka teyzecim
K: Öyle derler yemeği çok tuzlu yaparsan eşini çok severmişsin.
B:

Aynı gün evime geldim yeni taşınmıştım mutfağın lavabosu arızalıydı. Mutfakta uğraşırken lavabo tıkandı, alttan açmaya uğraşırken içi dolu lavabo kucağıma düştü.Hemen sevgilimi aradım, gel yardım et diye.KApıdan çıkarken ki diyalog:
Eşim: Anne ben X'e kadar gidiyorum gelicem, lavabosu arızalanmış.
K: Gİt oğlum git bizim yanımızda öpemedin öpmeye gidiyosun di mi
Geldi beni öptü gitti

Evlendik altlı üstlü oturuyoruz.Kayınvalidem çok titizdir kızları dahil kimsenin yaptığı işi beğenmez.Onlardayız misafir var.
K: Ay balkonda çamaşırlar var kurudu mu acaba?
B: Dur anne sen otur ben bakarım.
K: Olmaz sen beceremezsin
B: Neden beceremeyeyim anne, benim evdekileri kim kurutuyor?
K: OLsun ben bakayım.

Bir akşam bizdeyiz, görümcem,kayınvalidem falan oturuyoruz.ÇAy içildi meyve getirdim.Ben meyve yemeyi pek sevmem yani canım çok isteyecek öyle azıcık yerim.
Onlara soydum verdim.
K: Kızım sen de yesene neden yemiyorsun
B:Yok anne yemicem ben daha dün yedim.
K: Salakkkk meyve yenmez mi.
B: Başta bi afalladım sonra hepimiz koptuk biliyorum ağzından kaçtı kötülük yok

Son düzenleme:
slm kızlar!:80:
topiğe yeni katıldım. şimdilik hepsini okuyamadm ama okuyacağım inşallah. konu çok hoşuma gitti. gerçekten iyi kaynanalarda var galiba burada okuduğum ve anladğm kadaryla
ben de kaynanamı kısaca anlataym: biz 2 yılı geçti evleneli hala birlikte oturuyoruz.evde 4 kişi yaşıyoruz kaynana ve kayınpederde var.
eşimle bilgisayarımız ve internetimiz var . odamızda....
çünkü en çok biz kullanıyoruz. bazen kaynanam kullanmak ister daha mause u tutmayı bile bilmiyor.hatta mause un tuşlarına basmayı bile. anlatıyoruz anlatıyoruz anlamıyor sanki gözleri kör kulakları sağır gibi. ekrana bakıyo önündeki yazılanları okumuyor. okusa anlamıyor. az önce anlattıklarımızı unutuyıor. yani işkence gibi. bunları bi moron a anlatsaydık çoktan pc kurdu olurdu.
gecenin bi yarısı odamıza pat diye girip pcyi açıyor. bi de soruyor "yatıyomusunuz"diyor,biz de"evet yatıyoruz"diyoruz. "tamam iki dakka işim var"diyor. dalıyor içeri.
eşimle ikimizde çalışıyoruz ve ertesi gün erken kalkıyoruz. gece 11-12 demiyor. oturuyo pc başında ,bi de arkadaşlarını arıyor bağıra bağıra tlfla konuşması var bi de. hiç düşünce yok. anlamıyoruz arkadaşlar bu nasl bir düşünce sistemi.
hadi çalışmamız veya sabah erken kalkacak olmamızı geçtim, sonuçta mahremimiz orası, ve biz karı-kocayız, o saatte ne işin var senin odamızda.
işimiz olabilir(!) sohbet etmek istiyor olabiliriz...
eşim kaç defa bağırdı çağırdı ama anlamıyor. hatta alınıyor bi de böyle imalı imalı "kusura bakmayın rahatsız ettim" deyip kızarak gidiyor kadın ya. çıldırmamak elde değil. kadını 2356 yerinden şişlemek istiyorum. bi de tavır yapıyor.
bi de elalemin yanında "ay ben kaynana değilim anneyim, ben çok anlayıişlıyım,yok ona karışmam buna karışmam"
iğreniyorum kendisinden

çok tatlı bi kaynanan varmışi gibi geldi. Allah bozmasın tatlm

çok tatlı bi kaynanan varmışi gibi geldi. Allah bozmasın tatlm

Bazen kızarım ama çok tatlıdır.Daha bir sürü şeyi var da aklıma gelmiyor.
Sana da Allah sabır versin, gecenin bi yarısı ne işi varmış pcde.Ona da alın bi tane koyun odasına ondan sonra bahanesi kalmaz gecenin bi yarısı odanıza girmek için.

aslına bakarsan hiç böyle değildiler. hatta burda bi konuda kayınvaidemle çok iyi anlaştığımı yazmıştım, biri ''umarım ilerde de aynı şeyleri söylersin'' demişti. ne kadar haklıymış o nickini hatırlayamadığım arkadaş. ne zaman nişanlım ( eski ) askere gitti resmen kabuk değiştirdiler. amcasının korumasından utanan insan, '' annem herşeye karışır '' demezdi sanırım... herşeyde mutlaka bir hayır vardır :)

daha neler nler cnm ya.yoruldm artk. biz şu an evimizi yaptırıyouz. ve bize hiç yardımı olmuyor. onun odasına bi pc alıp koymakta benm işime gelmiyor açıkçası. evimize çıkınca inşallah kurtulacağımıza inanıyorum.
ben aslında çok eğlenceli espirili kolay iletişim kuran biriyim,
senin kaynanan gibi olsaydı eminim çok iyi anlaşırdık.

ya en azından bi insan karşısındakine kırıldığı bir noktayı anlattığı zaman karşındakini anlayışla karşılaması lazım dimi.
hani mesela kaynanan kırılacağın birşey yaptı ve sen güzel bir dille kırıldığını anlatıyorsun "aa yok canım o öyle değildi,ben hiç öyle bişey demem,(asık bi suratla) ne var kırılacak bunda ...vs vs vs" bi de alınıyor tabii. yanlış bişey yapmş gibi hissediyorum kendimi. bin pişman oluyorum bişey söylediğime. bilmiyorum cnm yaa zor işler bunlar

ayy koptum buna yaaa
aklı sıra senle aşık atıcakkkk

tam tvlerdeki gibi olmuş. valla var di mi böyleleri yaaaa. nasıl dönüyorlar hemen. bak bu kaynanadan korkulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…