Kaynana diyaloglarım

kaynanam;bak benim evde 2 tane halı var vereyim onu size
ben : yok anne sağol, eski tip halıları sevmiyorum ben, küçük şirin şeylerden alıp atıvercem ortaya işte..
kaynanam; ama A...nın ayakları üşür, yere basmayın halıya basın ayaklarınız üşümesin.
ben :Anne yerden ısıtmalı ev.üşümez merak etme
kaynana:halılar yeni ama ...

aradan 2 yıl geçer.görümce üni.yi kazanmıştır ve ev tutulmuştur eşya alınıyordur eve..halıya sıra gelir
ben:anne senin halılar duruyorsa ver işte,yeniydi onlar..
kaynana:yok yeni alcaz artık...
ben

kendine "bizde kal" denmesinden rahatsız olan gelinler var.. demek ki siz rahatsız olmuyorsunuz .bakış açısı önemli demekki. başka bir gelin rahatsız olabilirdi kaynanasının sürekli çağırmalarından. ben olsam mesela rahatsız olurdum. ne diyim, güzel uyum yakalamışsınız

belki öğrenci evine vermek için fazla pahalı gelmiştir kendi halıları. kızına daha basit halılar almayı düşünüyordur?

kop ya bu nasıl bi iştir

Düğünümüze gelemeyen bir komşu ev hediyesi olarak kettle getiriyor.Ben çalıştığım için sevgili kaynanama bırakıyor bana verilmek üzere.

Akşamına kaynanam kapıyı çalıyor ve durumu anlatıyor.Ardından hemen ekliyor,senin kettle'ın vardır bana ver

Ben de bu dumurun karşısında hayır diyemiyorum.tamam diyorum ve kettle'ı unutuyorum.

Ertesi sabah işe gitmek üzere kapıya çıkıyorum kaynanamın kafası hala kettle'da kalmış olacak ki bana

"bak kettle lazımsa vereyim" diyor kayınpederin yanında.Kayınpederin lafı tam da benim içimden geçen cevap;Gelininin kettle'ına mı göz diktin??Napcaksın kettle'ı,

kullanmasını bile bilmiyon

Gerçekten de bilmiyormuş,akşam iş dönüşü benden kettle kullanımına dair ders aldı

az önce kaynanam değil annemle yaptığım bi konuşmayı paylaşmak istiyorum:

- alo
-(o sırada iş telefonum çalar) anne 1 dk bekle...(konuşmam biter)
-efendim anne
-kızım
-(tekrar telefon iş yoğun malum) anne bi dakka......(konuşma biter)
-anne şimdi söyle
-kızım ben sana bi kere soğan küründen bahsettim
-evet anne (bebek yapmaya uğraşıyoruz bu arada)
-yap onu mutlaka
-tamam anne (bu arada iş yoğun hem konuşuyorum hem işlere bakıyorum)
-bak onu hazır suyla yapacan
-tamam anne
-bak... hangi soğanla yapacan biliyormusun
-biliyorum anne
-beyaz soğan, yani kırmızı kabuklu olmıcak
-biliyorum anne
-bizim evde gördüğün soğanlar var ya
-biliyorum anne
-hah işte o, beyaz kabuklu olacak, kırmızı veya k.rengi değil
-tamam anne
-anladın dimi hangi soğan olduğunu, beyaz kabuklu olacak, kırmızı kabuklu veya k.rengi kabuklu diiil
-(bende sigortalar atar) anne en başından beri biliyorum diyorum daha ne üsteliyorsun!!!
-hah tamam o soğanla yapacan işte beyaz kabuklu. nasıl yapacan biliyormusun
-biliyorum anne
-bak, internetten bak soğan kürü diye
-tamam anne
-saraçoğlu olması lazım
-

zorla kapattım telefonu.........

ay anne ben evlenirken bana bir havlu bile almadın dedikten sonra
- biz de adet yoktu kızım demesi beni deli ediyor.önce adet yoktu diyor sonra param yoktu diyor sonra aklım agelmeid diyor.hangisini yersem
şunu bedavaya getirmek istedim dese yicem de

bundan 2 ay önce yazlıktayız.eşimin ayağında sadece yazdan yaza giydiği en fazla 3 kez kullandığı terlikler var.kot kumaşından
eskitilmiş model
ben içerdeyim
kayınvalidem: oğlum çıkar o terlikleri ben sana başka vereyim eski o
ben: hangisi eski anne?onlar daha yeni onların modeli öle.eskitilmiş kot kumaşından olduğu için öle hem o kadar terlik varken eşime neden eski giydireyim
aa biliyorum kızım titizsin sen ondan dedim bende yırtık gibi duruyor

10 dk sonra denize gitmek için evden çıkmak üzereyiz

kayınvalidem.dur dur oğlum al bunları giy eski duruyor o terlikler

delirdim sinirden.evlenirken oğlunun çeyizine 1 terlik koymayan kadın yepyeni terliğe eski diyor

aynısını benim kv yapıyor onlara gezmeye gittik eşimin çok güzel ve yeni bir kotu var üzerinde beğenerek aldığımız çok da yakışıyor kendisine :):):) neyse misafir gelecek oğlum başka pantolonun yok mu dedi ben duymazlık geldim bi beş dakika sonra yine başka giy dedi ben de neden değiştirecek daha yeni giydi dedim ama acayip sinir oldum misafir gelecek kendi çocuklarına eşine yada eve bakmıyorda eşimin pantolonuna kafayı taktıı

Son düzenleme:
ayyyy bunların hepsi benim kayganamda var ben daha yeni evliyken geldi kaldı bende ozamanlarda eşimin işleri yoğun tabi eve geç gelio diyodum ona anne gelir ibz yiyelim yok bekliyelim diodu ayyyyy bi sinir oluodum eşim kapıyı çaldığında da benden önce atlıyodu kapıya o günlerde çok enteresan planlar yapıodum

Son düzenleme:
Ne bicimler ya

Bizde bir nisan yapicaz kadin tutdurmus evde yapalim diye saydik nerdeyse 40 kisi geliyor neyse annem dedi kizim diyor kücük bir salon tutalim fln diye yine tutdurmus evde olsun neyse sonunda tutduk salonu annem aramis tutduk diye dönmüs yine evde yapsaydik diye yok durumum yok yok o bu neyse acik büfe yapicaktik yani her gelen elinde azda olsa birseyle gelsin yani hic olmazsa onda yardimci olsunlar diye bu seferde ikide bir ariyorlar ne yardim lazm yok ne yapalim annem diyor acik büfe yapiyoruz iste sizde katkida bulunun yok kadin yine diyor ne yapalim ay sinirler ya Sözde taki takicak anneme telefonda diyor ay bilezik alicaz da sizin kiz gidip sizin orda baksin bizim burdan daha ucuzmus sizin kuyumcular kendi kendime yuh dedim..

Annem hergün diyor kizim nerden bulastin bu aileye kadina yavas yavas hak vermeye basladim

yuuuuh be kadin ohaaaa bee bu ne pis bir davranistir yaaa tövbe tövbe oglun mahrem aninda mi yakalamak istiyor sapik kadin

sisko gelin utan utan bak kaynanani örnek al sana git biraz tavsiyeler versin

niye kadini dinlemedin yaaa

süper anaanne.....ooooh öyle lafa böyle cevap

bir tane de ben yazayım bari
kayınvalidemle görümcem bize geldiler eşimde bizi gezdiriyo çocukları parka götürdük bende yerde deve dikenine benzer bi diken gördüm kopardım eşime uzattım eşide aldı kayın valideme doğru uzattı kayınvalidem çiçeği(diken) aldı
kv: :44:
eşm: hayell bana verdi
kv : (görmceme) bak hayell bana ne verdi
eşm: yok anne hayell bana verdi
kv : ee tamam işte bana verdi
eşm : yok anne hayell bana verdi bende sana göstermek için verdim
bu baya uzadı tabii
ben :
gelin bana diken verdi diye kadın şoka girdi ondan uzun sürdü anlamsı
eşimin bunu anlatması baya uzun sürdü tabi
en sonunda konuya hakim olan kayınvalide uzun bi zaman güldü kendi haline ve herkese de anlatıp durmuş

AY gülmekden bir hal oldum gercekden bu kayinvalideler kücük cocuk gibiler ya...
Ben 4 senedir nisanlimla beraberdik aileler anlasamadigi icin birtürlü olmuyordu neyse bir aksam annesiyle nisanlim otururken annesi durmus durmus demiski oglum bisey sorcam ama dogruyu söliceksin
nisanlim : sor anne
kv : ölümü öp dogruyu söyliceksin
Nisanlim: of anne sor tamam söylicem
kv: Siz bunca sene nasil dayandiniz yada dayandinizmi?
nisanlim: nasil yani neye dayandikmi sok olmus tabi ama annesine yakisdiramiyor belki yanlis anlamisimdir diye düsünmüs
kv: ee iste beraber olmadinizmi bunca senedir berabersiniz
nisanlim: anne sen ne sacmaliyorsun ama cok merak ediyorsan söylim olmadik
kv : hicmi bisey olmadi arkadan falandami olmadi
nisanlim sok : oha annne ne bicim seyler soruyorsun olmadi dedim ya demis bu bölee uzayip gitmis neyse heralde aldigi cevap hosuna gitmiski 1 ay sonra istemeye geldiler töbe yarabbim ya benimkide bukadar rahat bir kayinvalide iste

Nasıl bir sorudur o öyle ?
Hadi onu sordun arkadanda mı nedir yaa ?
Allah yardımcın olsun.

Afedersiniz Ooohhaaa ... Bişey sormak istiyorum, beraber olduk dese ne yapacaktı? İstemekten vaz mı geçecekti?

Benimki de nişanlıyken "evlenmeden hamile kalayım filan deme heee" demişti

bir tqnede benden
evlendigim zaman kaynanam bana sadece iki halı bir buzdolabı aldı ama dolabın son 3 taksiti yatmamış :95:bize icra celbi geldi.
neyse ben oturmaya gidince dedimki anne icra gelicek ödememişiniz galiba.
yok yok bişe olmaz icra falan gelmez (kaynım var hafif mafya ayaklı)ondan korkarlar gelmezler icraya falan
anne adam ne bilsin oglunu devlet nmemuru gelir alır akrabalarımızımı sorcak yok yok bişe oolmaz dedi ve ödemedi..
tabi sonra icara gelmeden bi gün görümcemle bana geldiler annemler var bendede ben aglamışım hüngür hıçgırık yinede surat asmadım buyur ettim.ama odaya girmedim.
benim annem demişki ne olucak bu icra meselesi ben karışmam demiş çolugun çocugun borcuna
ee demiş annem öle çocukl büyütmek kolaymı dogur dogur at sokaga madem
hanım efendi küstü anneme
hala kırık araları.
kendi eve icra getiriyo bişe olmuyo karışmam diyo bişe olmuyo lafı yiyince küsmeyi biliyo.:86::86:
sonuç olarak eve icra geldi ben annemin taktıgı bileziği bozup icrayı ödedim ve olay kapandı.sanki gelin almadılar da oglan verdiler nasıl olsa durumları iyi versin demek istiyo heralde.bak hatırladıkça uyuz oluyorum ALLAHIM sen onu benim elime düşürme.

Afedersiniz Ooohhaaa ... Bişey sormak istiyorum, beraber olduk dese ne yapacaktı? İstemekten vaz mı geçecekti?

Benimki de nişanlıyken "evlenmeden hamile kalayım filan deme heee" demişti

ne bilim ben sanki ona ne oluyor yani sonucda yapmis olsak bile bizi ilgilendiren bir konu bu deyilmi ama
ha bide sagolsun nezaman bizim dügün konusu acilsa derki ay bu torunlari büyüttüm simdi sevgi evlenince onun cocuklarinada bakcaz siz ama sakin hemen yapmayin söyle bir iki sene bekleyin diyor bende dedim 4 sene düsünmüyorum diyo ama olmaz ozamanda yasiniz geciyor haha biraz fazla takintili benim kaynanam saolsun yatak konularimiza bile karisiyor
yada dur birtane daha geldi aklima bana iccamasiri alincakdi bayramda hediye olarak sorduki sen normalmi giyersin yoksa boxer tarzimi bende dedim yok ben tanga giyiyorum basladi yok onu giyme cok günah iste hem fiziginide bozar vucudun sarkar allahim yarebbimm saka gibi ya kendim bile inanamiyorum yazdiklarimi okudukca genc kaynanam olmasida iyi deyil ya herseyi cok bildigini saniyor iste

Kayınvalideniz çok terbiyesiz bir kadınmış
Hiç bir anne bir evladına bunu sorabilir mi ya arkadan falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…