• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana diyaloglarım

daha neler nler cnm ya.yoruldm artk. biz şu an evimizi yaptırıyouz. ve bize hiç yardımı olmuyor. onun odasına bi pc alıp koymakta benm işime gelmiyor açıkçası. evimize çıkınca inşallah kurtulacağımıza inanıyorum.
ben aslında çok eğlenceli espirili kolay iletişim kuran biriyim,
senin kaynanan gibi olsaydı eminim çok iyi anlaşırdık.

ya en azından bi insan karşısındakine kırıldığı bir noktayı anlattığı zaman karşındakini anlayışla karşılaması lazım dimi.
hani mesela kaynanan kırılacağın birşey yaptı ve sen güzel bir dille kırıldığını anlatıyorsun "aa yok canım o öyle değildi,ben hiç öyle bişey demem,(asık bi suratla) ne var kırılacak bunda ...vs vs vs" bi de alınıyor tabii. yanlış bişey yapmş gibi hissediyorum kendimi. bin pişman oluyorum bişey söylediğime. bilmiyorum cnm yaa zor işler bunlar

Aynı evde yaşamak çok zor, ben altlı üstlüyken bile bir sürü sorun yaşıyorum, seni düşünemiyorum bile.
Ne kadar zamandır kalıyorsunuz, çok var mı evinizin bitmesine?
Allah dayanma gücü versin, su gibi geçsin günler inşallah.
Senin durumunun iyi yanı yakında kendi evine gidecek olman, ya hep aynı evde oturmak zorunda kalsaydınız.
Bu şekilde düşün daha kolay sabredersin canım.

Bir gece saat 2 sularında odamızın kapısı çalar:

(k) Polaaat uyudunmu yavrum (ben yokum tabi)

(p) Hayır uyumadım anneee uyumaya çalışıyorum

Kayınvalide Pat! içerde, ben tabi uyuyor numarası yapıyorum

(k) Sevgi bak sana ne aldım :53: Nereden anladı uyumadığımı?

(b) Ne aldın anne

(k) (elindeki küçücük 5 cm çapında masa saatini göstererek) bak bunu aldım nasıl güzel mi? :53:

(b) Teşekkür ederim anne (O arada tabi oğluşuyla muhabbet etti pazara gitmiş başından neler geçmiş satıcılarla atışmış vs.)

Diğer gün mutfağımda saatim olmadığı için saati oraya koydum, bir süre sonra baktım ki yok :44: Kayınvalideme sordum, geri almış! Mutfağa koydum diye değer vermemişim saatin orada ne işi varmış :53:

Hediyeleşmeyi sever benim kayınvalidem.

Devamı gececek...

:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:

Kayınvalideme kızdığım şeyler olsa da çok severim kendisini, beni sevdiğini de bilirim. Dualarında hep dilindeyimdir Allah razı olsun.
Kayınvalidem biraz yaşlı bazen çocuk gibi olabiliyor, ne düşündüyse söylüyor ama içini bildiğimiz için kızamıyoruz ona.Sadece incilerine gülüp geçiyoruz.

Eşimle daha sevgiliydik, okuduğumuz şehre annesi ve yeğeni geldi benimle tanışmaya.
Eşiin evine gittim tanıştık, yemek vs yendi.
Ben pilav yapmıştım.Onlar tuzsuz yemeye alışmış benim pilavım tuzlu geldi.
K: Pilav çok tuzlu olmuş.Sen galiba M'yi çok seviyorsun.
B: Neden ki pilavla ne alaka teyzecim:9:
K: Öyle derler yemeği çok tuzlu yaparsan eşini çok severmişsin.
B::17::17:

Aynı gün evime geldim yeni taşınmıştım mutfağın lavabosu arızalıydı. Mutfakta uğraşırken lavabo tıkandı, alttan açmaya uğraşırken içi dolu lavabo kucağıma düştü.Hemen sevgilimi aradım, gel yardım et diye.KApıdan çıkarken ki diyalog:
Eşim: Anne ben X'e kadar gidiyorum gelicem, lavabosu arızalanmış.
K: Gİt oğlum git bizim yanımızda öpemedin öpmeye gidiyosun di mi:53::53:
Geldi beni öptü gitti:54::52::52:

Evlendik altlı üstlü oturuyoruz.Kayınvalidem çok titizdir kızları dahil kimsenin yaptığı işi beğenmez.Onlardayız misafir var.
K: Ay balkonda çamaşırlar var kurudu mu acaba?
B: Dur anne sen otur ben bakarım.
K: Olmaz sen beceremezsin
B::53::53: Neden beceremeyeyim anne, benim evdekileri kim kurutuyor?
K: OLsun ben bakayım.

Bir akşam bizdeyiz, görümcem,kayınvalidem falan oturuyoruz.ÇAy içildi meyve getirdim.Ben meyve yemeyi pek sevmem yani canım çok isteyecek öyle azıcık yerim.
Onlara soydum verdim.
K: Kızım sen de yesene neden yemiyorsun
B:Yok anne yemicem ben daha dün yedim.
K: Salakkkk meyve yenmez mi.
B: :53::53: Başta bi afalladım sonra hepimiz koptuk:52::52: biliyorum ağzından kaçtı kötülük yok

Kayınvalidenin konuşmaları bana çok samimi geldi, çok sevdim. :61: Salak demesinde bile bi tatlılık var bence. Pilavın tuzlu olmasını bile oğlunu sevdiğinize bağlamış. Benimki yaptığım tava patatesine bunların bir yanı yanık, bir yanı çiğ dedi. Tavada az yağda yaptığım için iki kenarında az bir renk farkı olduğu için dedi bunu bana. Ama sonra "biricik oğluşu" annecim tava patatesi böyle olur, hem ben çok seviyorum dedi mi? dedi... Bizimki yine krizde tabii.

slm kızlar!:80:
topiğe yeni katıldım. şimdilik hepsini okuyamadm ama okuyacağım inşallah. konu çok hoşuma gitti. gerçekten iyi kaynanalarda var galiba:53: burada okuduğum ve anladğm kadaryla:1:
ben de kaynanamı kısaca anlataym: biz 2 yılı geçti evleneli hala birlikte oturuyoruz.evde 4 kişi yaşıyoruz kaynana ve kayınpederde var.
eşimle bilgisayarımız ve internetimiz var . odamızda....
çünkü en çok biz kullanıyoruz. bazen kaynanam kullanmak ister:63: daha mause u tutmayı bile bilmiyor.hatta mause un tuşlarına basmayı bile. anlatıyoruz anlatıyoruz anlamıyor:57::57: sanki gözleri kör kulakları sağır gibi. ekrana bakıyo önündeki yazılanları okumuyor. okusa anlamıyor. az önce anlattıklarımızı unutuyıor. yani işkence gibi. bunları bi moron a anlatsaydık çoktan pc kurdu olurdu.
gecenin bi yarısı odamıza pat diye girip pcyi açıyor. bi de soruyor "yatıyomusunuz"diyor,biz de"evet yatıyoruz"diyoruz. "tamam iki dakka işim var"diyor. dalıyor içeri.
eşimle ikimizde çalışıyoruz ve ertesi gün erken kalkıyoruz. gece 11-12 demiyor. oturuyo pc başında ,bi de arkadaşlarını arıyor bağıra bağıra tlfla konuşması var bi de. hiç düşünce yok. anlamıyoruz arkadaşlar bu nasl bir düşünce sistemi.
hadi çalışmamız veya sabah erken kalkacak olmamızı geçtim, sonuçta mahremimiz orası, ve biz karı-kocayız, o saatte ne işin var senin odamızda.
işimiz olabilir(!):34: sohbet etmek istiyor olabiliriz...
eşim kaç defa bağırdı çağırdı ama anlamıyor. hatta alınıyor bi de böyle imalı imalı "kusura bakmayın rahatsız ettim" deyip kızarak gidiyor kadın ya. çıldırmamak elde değil. kadını 2356 yerinden şişlemek istiyorum. bi de tavır yapıyor.
bi de elalemin yanında "ay ben kaynana değilim anneyim, ben çok anlayıişlıyım,yok ona karışmam buna karışmam"
iğreniyorum kendisinden:63::63:

Benimki de kaynana değil anneyim der, benimki de odamızdan çıkmaz, benimki de "kusura bakmayın rahatsız ettim" diye trip atıyor. Ne tesadüf :66:

Bu sefer arkadaşımın kayınvalidesinden gelsin inciler;
Arkadaşım eşine çok düşkündür ve çok sever, çocuğum olursa kaşı gözü kocama benzesin diye çok dua ederdi, allahta babaya çok benzeyen kız çocuğu verdi. Bu duruma kayınvalidesinin yorumu şu;

-XX bu çocuk benim oğlana(babasına demek istiyor) çok benziyor, çocuk başkasından deseler bile biz inanmayız, için rahat olsun.......

Hala çözmeye çalışırız iyi mi demek istedi , kötümü....

Kayınvalidenin konuşmaları bana çok samimi geldi, çok sevdim. :61: Salak demesinde bile bi tatlılık var bence. Pilavın tuzlu olmasını bile oğlunu sevdiğinize bağlamış. Benimki yaptığım tava patatesine bunların bir yanı yanık, bir yanı çiğ dedi. Tavada az yağda yaptığım için iki kenarında az bir renk farkı olduğu için dedi bunu bana. Ama sonra "biricik oğluşu" annecim tava patatesi böyle olur, hem ben çok seviyorum dedi mi? dedi... Bizimki yine krizde tabii.

Benimki de kaynana değil anneyim der, benimki de odamızdan çıkmaz, benimki de "kusura bakmayın rahatsız ettim" diye trip atıyor. Ne tesadüf :66:

hadi ya:53: aynı kaynana olmasın sakın!!!
ama bu kaynanaların hepsi aynı, ondandır bu kadar tesadüf

Benimki süper kaynana zaten:nazar: zaten o salak deyişi öyle tatlıydı ki, bi de şiveli söyledi sanki iltifat ediyor gibi geldi bana, hala anlatır anlatır güleriz.
Eşiniz cevabını vermiş ne güzel.Bazıları kıskançlığından ne yapacağını şaşırıyor sonra komik duruma düşüyorlar.Allah yardımcınız olsun. Kaçırmış olabilirim, beraber mi oturuyorsunuz?

hadi ya:53: aynı kaynana olmasın sakın!!!
ama bu kaynanaların hepsi aynı, ondandır bu kadar tesadüf

Hepsi aynı değil kız arada iyileri çıkıyor.
Tamamen şans meselesi.Benim kayınvalidem çok iyi mesela ama kayınpederimi anlatsam aklınız durur:47:
Hepinizin kayınvalidesi birleşse bir kayınpederim olamaz o kadar yani:37:

Aynı evde yaşamak çok zor, ben altlı üstlüyken bile bir sürü sorun yaşıyorum, seni düşünemiyorum bile.
Ne kadar zamandır kalıyorsunuz, çok var mı evinizin bitmesine?
Allah dayanma gücü versin, su gibi geçsin günler inşallah.
Senin durumunun iyi yanı yakında kendi evine gidecek olman, ya hep aynı evde oturmak zorunda kalsaydınız.
Bu şekilde düşün daha kolay sabredersin canım.

2.5 sene oldu cnm evleneli. 2-3 aya inşallah çıkmayı düşünüyoruz. evimizin bitmesine çok az kaldı. ama ben de üüst kata çıkacağım:63:
güzel dileklerin için çoooooook tşk edrm Allah razı olsun cnm. cümlemize Rabbim sabır versin. gerçekten çok zor.
ben de üst kata çıkacağım ya. bu sorunların kökten biteceğine inanmıyorum zaten.illa ki hala dsorunlar olacak. ama yine de sen iyisindir dimi

Bahçemiz var, kayınvalidem eşim falan ekiyorlar.KAyınvalidem bahçe sulama hastası sabah akşam sulayayım dese eşim hayır demez.
Eşim 2-3 gün de bir sular, yeterli de gelir ama kayınvalidem her gördüğünde oğlum suladın mı, hadi sula der.
Geçen oturuyoruz, bebek istediğimiz için konu durup durup bebeğe geliyor.
Neredeyse 30 tane toruları olmasına ragmen dört gözle bekliyorlar bizimkini.

K: Torunum olsun adını Sula koyucam ben(Sıla demek istiyor)
Eşim: Yuh anne, bahçeyi sulamayı unutmayayım, her çocuğa seslendiğim de bahçe aklıma düşsün diye di mi, az değilsin:60:
B: :52::52::52:

topiğe yeni katıldım. şimdilik hepsini okuyamadm ama okuyacağım inşallah. konu çok hoşuma gitti. gerçekten iyi kaynanalarda var galiba:53: burada okuduğum ve anladğm kadaryla:1:
ben de kaynanamı kısaca anlataym: biz 2 yılı geçti evleneli hala birlikte oturuyoruz.evde 4 kişi yaşıyoruz kaynana ve kayınpederde var.
çünkü en çok biz kullanıyoruz. bazen kaynanam kullanmak ister:63: daha mause u tutmayı bile bilmiyor.hatta mause un tuşlarına basmayı bile. anlatıyoruz anlatıyoruz anlamıyor:57::57: sanki gözleri kör kulakları sağır gibi. ekrana bakıyo önündeki yazılanları okumuyor. okusa anlamıyor. az önce anlattıklarımızı unutuyıor. yani işkence gibi. bunları bi moron a anlatsaydık çoktan pc kurdu olurdu.
gecenin bi yarısı odamıza pat diye girip pcyi açıyor. bi de soruyor "yatıyomusunuz"diyor,biz de"evet yatıyoruz"diyoruz. "tamam iki dakka işim var"diyor. dalıyor içeri.
eşimle ikimizde çalışıyoruz ve ertesi gün erken kalkıyoruz. gece 11-12 demiyor. oturuyo pc başında ,bi de arkadaşlarını arıyor bağıra bağıra tlfla konuşması var bi de. hiç düşünce yok. anlamıyoruz arkadaşlar bu nasl bir düşünce sistemi.
hadi çalışmamız veya sabah erken kalkacak olmamızı geçtim, sonuçta mahremimiz orası, ve biz karı-kocayız, o saatte ne işin var senin odamızda.
eşim kaç defa bağırdı çağırdı ama anlamıyor. hatta alınıyor bi de böyle imalı imalı "kusura bakmayın rahatsız ettim" deyip kızarak gidiyor kadın ya. çıldırmamak elde değil. kadını 2356 yerinden şişlemek istiyorum. bi de tavır yapıyor.
bi de elalemin yanında "ay ben kaynana değilim anneyim, ben çok anlayıişlıyım,yok ona karışmam buna karışmam"
ay sinir olurum böyle insanlara desturrr!! yaniii..
bizimkide pat diye girer yatak odamıza en sinir olduğum şey
ben o geldiği zaman kapımı kilitleyip yatıyorum ne yapayım ya özel denen bir şey var

Bir gece saat 2 sularında odamızın kapısı çalar:

(k) Polaaat uyudunmu yavrum (ben yokum tabi)

(p) Hayır uyumadım anneee uyumaya çalışıyorum

Kayınvalide Pat! içerde, ben tabi uyuyor numarası yapıyorum

(k) Sevgi bak sana ne aldım :53: Nereden anladı uyumadığımı?

(b) Ne aldın anne

(k) (elindeki küçücük 5 cm çapında masa saatini göstererek) bak bunu aldım nasıl güzel mi? :53:

(b) Teşekkür ederim anne (O arada tabi oğluşuyla muhabbet etti pazara gitmiş başından neler geçmiş satıcılarla atışmış vs.)

Diğer gün mutfağımda saatim olmadığı için saati oraya koydum, bir süre sonra baktım ki yok :44: Kayınvalideme sordum, geri almış! Mutfağa koydum diye değer vermemişim saatin orada ne işi varmış :53:

Hediyeleşmeyi sever benim kayınvalidem.

Devamı gececek...

ooof :1:
bana da almış kayıncalidem kocamaaaaaaaaaaaaaaaan bi saat salona asın diye ısrar edip duruyo bende eşimin sorumsuzşuğuna veriyorum suç atıyorum ama çok alakasız salonumla yaağğğ salonum krem mor saat koyuuuu kahverengi dardayım :1:

2.5 sene oldu cnm evleneli. 2-3 aya inşallah çıkmayı düşünüyoruz. evimizin bitmesine çok az kaldı. ama ben de üüst kata çıkacağım:63:
güzel dileklerin için çoooooook tşk edrm Allah razı olsun cnm. cümlemize Rabbim sabır versin. gerçekten çok zor.
ben de üst kata çıkacağım ya. bu sorunların kökten biteceğine inanmıyorum zaten.illa ki hala dsorunlar olacak. ama yine de sen iyisindir dimi

Tamamen kurtulamayacaksın desene.OLsun kapın ayrı olsun en azından.Geldi mi gelecek mi odama diye derdin olmaz.
Ama baştan önlemleri almalısın.Sakın anahtarını verme.Yeme içme ayrı olsun.Baştan nasıl alıştırırsan öyle gider.
Ya ben de yaşyorum sorun, yaşamaz mıyım.Bizimkiler çok kalabalık, gelen giden bitmez çok boğulurum.
Eşimle özelimiz kalmamıştı bir ara.Konum var orada ayrıntılı yazıyor canım.Ama kayınvalidemden yana şanslı görüyorum kendimi.

ah canım benim ya ben iki ay kaldım evim bitene kadar daa yetti de arttı Allah sabır versin.. bnece gece yatarken kilitleyin kapınızı geceleri bende alışkanlıktır mesela kendi evimde de kilitliyorum :44:

Hava yağışlı olayına çok güldüm.. Rahmetli ninem (babamın babaannesi) bizde kalırdı. Babam işten gelirdi anneme sorardı atıyorum bugün ne yaptın, ninemde orda hem namaz kılar hemde atlardı ''hiç bişey yapmadı, elhamdülillahi......'' namazına kaldığı yerden devam ederdi.... Rahmetli çok muzur kadındı...

süpper yaa Allah mekanını cenneet eylesin çok güldürdü beni:60::60::60::60:

Benimki süper kaynana zaten:nazar: zaten o salak deyişi öyle tatlıydı ki, bi de şiveli söyledi sanki iltifat ediyor gibi geldi bana, hala anlatır anlatır güleriz.
Eşiniz cevabını vermiş ne güzel.Bazıları kıskançlığından ne yapacağını şaşırıyor sonra komik duruma düşüyorlar.Allah yardımcınız olsun. Kaçırmış olabilirim, beraber mi oturuyorsunuz?

Evlenirken yanınızda asla oturmam! dedi, biz de ona göre küçük bir ev tuttuk. 2. ayımızda yanımızda kalmaya başladı, ona ayrı oda açmak durumunda kaldık, çalışma odamızı da yatakodamıza taşıdık, bilgisayarları filan. Evin halini düşünün. Daha sonra kendikendine çıkarttığı kavgalar yüzünden gitmek zorunda kaldı.

benımkıyle benzıyorlar.soz nısan ve dugun alısverıslerınde ben neyı begensem kw de ayyy ben de onu begendım aynı zevkımız dedı.ıkı lafının bırı aynıyız gelınımle.gelın kayınvalıdenın topragından olurmus.halbukı hıcbır ozellıgımız benzemez:1:benı kendıne ornek alıyor.anneler gunu ıcın kayınvalıde kayınpeder esım ben kahvaltıya gıttık.haftasonlarından acıldı konu.ben dedım kı pazar gunlerı esımın kahvaltı hazırlaması hosuma gıdıyor.zaten her aksam yemeklerı ben hazırlıyorum.o da benım ıcın bır jest oluyor eger canı ısteyıpte yaparsa.bır anda sohbet ona dondu.kayınpedere donup haftasonları kahvaltıyı sen hazırla ben cok hoslanırım oyle seylerden demesın mı.ben sokkkk:1:ozenıyor mu desem acaabaaaaaa:52:

bazı kaynanalrda oğlunu gelnden kıskanıyor ya. belki öyl ebir durumdan olablr

evlenirken yanınızda asla oturmam! Dedi, biz de ona göre küçük bir ev tuttuk. 2. Ayımızda yanımızda kalmaya başladı, ona ayrı oda açmak durumunda kaldık, çalışma odamızı da yatakodamıza taşıdık, bilgisayarları filan. Evin halini düşünün. Daha sonra kendikendine çıkarttığı kavgalar yüzünden gitmek zorunda kaldı.

hayırlısı olmuş...

Evlenirken yanınızda asla oturmam! dedi, biz de ona göre küçük bir ev tuttuk. 2. ayımızda yanımızda kalmaya başladı, ona ayrı oda açmak durumunda kaldık, çalışma odamızı da yatakodamıza taşıdık, bilgisayarları filan. Evin halini düşünün. Daha sonra kendikendine çıkarttığı kavgalar yüzünden gitmek zorunda kaldı.

Nihayet kurtulmuşsun.

ah canım benim ya ben iki ay kaldım evim bitene kadar daa yetti de arttı Allah sabır versin.. bnece gece yatarken kilitleyin kapınızı geceleri bende alışkanlıktır mesela kendi evimde de kilitliyorum :44:

aman Yarabbim kilitleseek neler olur biliyor musun???:53:
hatta bir defasında eşimle sabah işe giderken odamızı kitledik. biz yokken odaya girip pc ile uğraşıyor çünkü. eşimde bundan hoşlanmıyor tabii ben de.
o yüzden bi gün işe kitledik giittik.
o gün işteyim . tlfum çaldı .
baktım kaynana: odanızın kapısı kilitli giremiyorum, dedi.
ben:bilmiyorum anne ö.. (eşim) kitlemiştir dedim,
anahtarın yerini sordu.
bilmiyorum ö.. a sor dedim..
eşime attım topu.
tabii ben içimden bi ohhh çektim

daha sonra eşimi aramış. basmış fırçayı "istemiyosanız odanıza girmemi söyleyin bi daha girmem, "
falan filan.
be kadın hala mı anlamıyorsun girmeni istemediğimizi. kapıyı kitlemişiz. ve hala anahatrı soruyor.
ve bu söylediklerini unuttu gitti. hiç bi şey değişmedi hala gece gündüz demeden gelir pcnin başına.

eşimede şaşıp kalıyorum: bazen annesine :int faturasını ödeyemedik kesildi.
diye yalan söyleyip gönderiyor.
bazen de pc bozuk diyor.
şimdi de sabah çıkarken pc nin arkadan bağlantı kablosunu çıkar giremesin dedi. ben de gündüzleri öyle yapıyorum:1:
ama geceleri devam tabii:63:

Bir tane daha benden,

dün akşam kayınvalidemdeyim iş çıkışı yemeğe gittim eşim işi vardı geç geldi gelir gelemz hemen mutfağa gititm tepsiye eşime yemek hazılradım,içeri geldim eşim yemek yicek işte,

kayı: çatal kaşık koydunmu (herşeye karışacak ya illa )
ben: Yok biz normalde elle yediğimiz için koymadım dedim
kayın::44::44::44::44::44::44::44:

Back