• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana diyaloglarım

Benden size bir diyalog daha; evliliğimizin 2. ayı galiba, bir pazar sabahı, kayınvalidemin telefonuna uyanıyoruz,
Kayınvalide: Napıyorsunuz,
eşim : Uyuyorduk anne, artık uyandık
K: İyi hadi kahvaltıya gelin
Eşim: Yok anne, biz evde yeriz saol siz yiyin
K: tamam iyi o zaman kahvaltınızı da alın buraya gelin beraber yiyelim.
Eşim: ................. eşim ne diyeceğini bilemez telefonu ben alırım

K:Kızım nasılsın, hadi bize gelin
Ben: Anne gelemeyiz ben çamaşır yıkayacam, ev işi yapacam, bu hafta ankara'ya gittim geldim, ev çok dağınık
K: Tamam çamaşırını da al gel, ben evi yaktım içerisi sıcak, dışarıda da güneş vurdu bizim eve yıkar kurutursun,
Ben: Anne bizim eve de aynı güneş vuruyor, sorun yok
K: Olsun sen gel burda daha iyi kurur.
Ben: ........... telefonu eşime veriyorum

Eşim: Anne sen bişey yapma biz gelemeyiz, gelecek olsak ararız.
K:Tamam...

2 gün sonra gideriz kayınvalideye, masanın üstünde yarı kurumuş börek var,
K: Börek yiyin,
biz: Saol anne tokuz,
K: Olsun olsun yiyin, o sizin hakkınız, ayırdım ben buraya, geçen gelecem dediniz gelemediniz, o gün sizin için yaptırdım o böreği, hakkınızı yiyin
Biz :yine suskun..

:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60: bu ne yaaaaaa kadina gelmicez diyonuz o diyo gelcektiniz gelmediniz...bari bundan böyle deyin heeee anne gelcez hemen oradayiz ve gitmeyin o zaman belki der ay niye geldiniz:60::60::60::60::60: isim vardiiiii

dedim ya kayınannecimi çok severim oda beni sever sağolsun (Maşallah)
ama bazen komik ve gereksiz dialoglar yaşanıyor..benim eve çok gelmezler evler yakın olduğundan biz onlara gideriz.. eş dost yemeği verdik evimizde herkes balkonda oturuyor.. buzdolabının üstünde de eşimin bana yazdığı ufak notlardan ''seni seviyorum'' yazılı olan duruyor.. annem ters çevirdi.

-niye ters çevirdin anne? dedim
-baban görür kızım ayıp..
-akşam yattığımızda kardeş kardeş uyuduğumuz düşünmüyosunuz heralde.. dedim..
-bak deliye yaa.. dedi gülüştük..

Kayınvalidemle eşim arasındaki diyaloglar çok iyidir, yazacağım diyaloga ben şahit değilim ama her zaman anlatılır çok gülerim. Biz evlenmeden 1-2 sene önce eşime kız bakıyorlar, kim iyi temiz bir kız var dese kayınvalidem sormadan etmeden eşimi götürüyor. Birine daha gidiyorlar, eşim bakıyor ve çıkıyor, arabadaki halleri şöyle;
Eşim: Anne sen bu kızı nerden buldun,
Kv: ...... ablan söylemişti,
Eşim: Anne bu kızı hiç sormadın mı sen,hani öğretmendi,
Kv: Ha öğretmen ha muhasebeci ne farkı var cnm,
Eşim: Peki anne bu kızın yaşı kaç sence ,
Kv: Sormadım ama var herhalde biraz, 30 u geçmiş (eşim 27 yaşında), ne olacakta cnm bir kaç yaş,
Eşim: Anne sence bu kızla biz yakışırmıyız, aklın kesiyormu,
Kv: Olabilir ne bileyim sen beğendiysen ben bişey diyemem, senin gönlün düştüyse artık,
Eşim: Anne ne gönlü düşmesi , bu kız kaç kilo (kızın yanında eşim ufak tefek kalmış, hem boyu uzun hemde iriymiş) , manyakmısın sen, benden kaç yaş büyük , Allah rızası için cevap ver, sen benim yerimede olsan evlenirmisin ?
Kv: Hayır evlenmem.
Eşim: .... O zaman bana kastın ne seninnnn....... diyip eşim kopar....

:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:

bu neeeeeeee yaaaaaaaaaaaaaaaaaa:60::60::60::60::60::60::60::60:

1 yıllık evliyim.. Eşimin memleketinde düğün oldu bursadada. Neyse gittik düğün ve ocak ayında gittik 1 sene içinde 2 kez gittik. Annanemler hacca giidcekler insallah eşim benım memleketi hiç görmedi hem annannemlerı 1 yıldır gormuyordum hemde esımı gezdrmek ıcın x e gitmeye karar verdık. Eşim sen söle annemlere bu bayram gelmıcegımızı dedı. Bende aldım teli

A: anne nasılsın sağlığın iyi mi
B: iyi sen nasılsın napıoonn (kızım fılan yok )
A: bende iyiyim babamlar nasıl
B: iyiler gelmıyonuz mu
A: anne annanemlerı 1 yıldır gormuorum onlar hacca gtcekler seneye gorebbılırım ancak calısıyorumda bu bayram onlara gtcez size ınsallah kurbanda gelcez
B: hep kendı tarafına gıdıyon hee
A: olur mu öle sey daha ocak ayında sıze geldık ya
B: yok yok ferdi abınlerde gelmıcek sizde gelmıonuz (1 tane kızı yanında sankı yetım kaldı töbeee)
A: ama anne annanemler hacca gtcekler gtmeseler sıze gelırdk
B: yok ben bışey demiorum demiorum hadi iyi gunler
A: Tak telefon kapanır.

Bu daha minumumu yaptgınınn :1:

dedim ya kayınannecimi çok severim oda beni sever sağolsun (Maşallah)
ama bazen komik ve gereksiz dialoglar yaşanıyor..benim eve çok gelmezler evler yakın olduğundan biz onlara gideriz.. eş dost yemeği verdik evimizde herkes balkonda oturuyor.. buzdolabının üstünde de eşimin bana yazdığı ufak notlardan ''seni seviyorum'' yazılı olan duruyor.. annem ters çevirdi.

-niye ters çevirdin anne? dedim
-baban görür kızım ayıp..
-akşam yattığımızda kardeş kardeş uyuduğumuz düşünmüyosunuz heralde.. dedim..
-bak deliye yaa.. dedi gülüştük..

hahaha çok iyiiymiş buu :1:

çok taze ddün akşam olan olayı anlatıyorum

eltimlerdeyiz hep birlikte oturyoruz kayınvalidem görümcem eltim sadece bayanalr var bende yeni evliyim ve farklı şehirden gelin geldim onalrda hep ya nişan düğün kına için geldikleri için hiç gezemediler ve diolog aynen şu

görümcem: evarologlunun evleri heralde ilçeydi
ben: yok merkezi orası ilçe değil dedim deprem bölgesi ya çok yüksek binalar yok ondan öyle zannetmişinizdir dedim
kaynana: hımmmmm kenar mahalle.... ( bu arada kendisi çingene mahallesinde oturur ve kadınalr bildiğin sokakta kapı önünde oturur onun bunun dedikodusunu yapar biz ilk gititğimizde annem fenalık geçirdi zor ayıttım ama sonuçta onalrın yaşam tarzı saygı duyduk ee bende orda oturmucaktım sonuçta hiç kimse bu konu hakkında birşey demedik)
ben: derin nefes alır sakineşmeye çalışırım ve derimki
ben: hıııh dinime küfreden müslüman olsa
kaynanam: :44:

İlk tanışma gününde;
-İngilizce öğretmeniymişsin.
-Evet, çalışıyorum bir kurumda bik bik efendim.
-Sen evlenincede çalışırsın, malum hayat zor bik bik.
-Evet, tabii efendim.
-Haftasonları ve geceleride özel ders vermeye evlere gidersin malum hayat zor bik bik.
-(Ordan da elime tefimi, zilimi alıp pavyona gideyim bari oldu olacak, densiz!)

İkinci görüşme bayram ziyaretinde;
-Tatlı getirmişsin.
-Evet, bilmem severmisiniz ama.(200 liraya özel gümüş tabakta sunulmuş yaklaşık 2 kilo halis mulis fıstıklı baklava)
-Hiç sevmem! Keşke bunu alacağına bana çiçek alsaydın !
(İkram eder)
-Ayyy bu çok tatlıymış, ne var içinde böyle ıyy şekerli şekerli ?
(Poh var içinde tövbe tövbe, baklavada ne olur, nar ekşisi mi olacaktı? )

:60::60::60: ay koptum yaaa

kadina bak yaaa insan der sagol kizim Allah razi olsun cok incesin....

canım aynı benim kayınvalidemi yazmışsın:)

çokşükür
kayınvalideden yana dilimiz yanmadı ama burda yazılanlar gerçekten çok komik;)
yada trajikomik mi deseydim:)

yook kızzz öyle deme :) benim ki çok iyidir.. ben ona göre kötü bile sayılırım..:) kız yok evde kızları oldum.. kendi evime bile yollamıyo bizde yaşa diye (evlerimiz çok yakın )

kalırız çoğunlukla.. eve gittiğimde de gelsenize akşam napıyosunuz evde der.. gerçekten bunu öğrenmek ister misin derim :) güleriz.. ben çekiniyorum anne banyo yapmaya derim.. aa kızım bunun ayıbı mı olur der.. :D

kaç yıldır hala her sofra kaldırma bulaşıktan sonra teşekkür eder.. böyle biri işte.. (Maşallah):nazar::nazar::nazar:

merhabalar bende bi ay sonra evleniyorum bazı yazılanlardan korkuyorum valla sağı solu belli olmuyor kaynanaların :60::60: bu arada ceyarın nerde ne yazdığını merak edenler arama kutusuna cinsellik yazsın hemen çıkıveriyor karşına şahsen ben öyle yaptım ve öyle buldum ceyarı :60::60::60::60::60:

muhahahahahaha ceyarin kulaklari cinlasin:60::60::60:

valla okudum tek tek çok komik geLiyor insana buradan okudukLarı ama yaşayan anLıyor bazı şeyLeri gerçekten bu kayınvaLide oLan şahsiyetLeri hiç anLamam araLarından istina çıkar diye düşünüyordum ama çıkmıyormuş ben de 9 ay nişanLı kaldım nişanLımın annesi iLk başLarda yemeğimi kendi eLLeriyLe yediriyordu bana daha sonra nişanLımın istemediği her şeyi uyguLamaya ve beni zor durumda bırakmaya başLadı son zamanLarda nişanLımLa sürekLi tartışır oLduk durumu anLatmaya çaLıştım yaLnız ana kuzusu bir erkekten de bir şey bekLemenin anLamsız oLacağını sonradan fark ettim ve ayrıLık kararı aLdım şuan da iyi ki ayrıLmışım diyorum daha bu yaşımda o kadar tecrübe sahibi oLdum ki insanLarı tanıdım ve bir erkeğin koLay koLay oLgunLaşamadığını anLadım her şey de bir hayır varmış gerçekten ALLAH hepinize sabır versin canLarım gerçekten zor :97:

çoook gülerek okuyorum.
benim kayınvalidem olacak insan şimdiden ne numaralar ne dümenler çeviriyor anlatamam. önceleri sinir oluyordum kafama çok takıyordum, daha evlenmeden niye böyle der diye şimdi gülüp geçiyorum..
yüzüme sende bizim kızımızsın deyip arkamdan ''o kız''olmak bambaşka bir duygu:1:

kızlar ben de düşünüyorum düşünüyorum mutlaka benimde komik bir konuşmam olmuştur diye..
az önce bi konuşma oldu..
yerde agzı tıpa ile kapalı su şişesi vardı( süt şişelerini bilirsiniz)
yanlışlıkla ayagım çarptı ve düştü.
bende baktım aman nasılsa agzı sıkı kapalı dökülmez diye aldırış etmedim..
kaynanamın gözünden kaçmamış yattı yerden kafasını kaldırıp
kv:elibeses onun kapagı kapalı mı dedi Allahım yarabbim dedim içimden sonra dayanamayıp
ben:açık olsa öyle bırakmazdım anne dedim ama sinir oldum yanii bide baktıgımı görüyor..

yani bile bile suyu dökücemi mi düşünüyor.

ama eltim bilerek bu sekilde seyler yaptıgı için kadın yoğurdu üfleyerek yiyor sanırım :9:

çoook gülerek okuyorum.
benim kayınvalidem olacak insan şimdiden ne numaralar ne dümenler çeviriyor anlatamam. önceleri sinir oluyordum kafama çok takıyordum, daha evlenmeden niye böyle der diye şimdi gülüp geçiyorum..
yüzüme sende bizim kızımızsın deyip arkamdan ''o kız''olmak bambaşka bir duygu:1:

arkadaşım hiiiiç takmaya gerek yok bende önceleri çok takıyordum bi baktım kadın baya baya yönetiyor hadi ordan dedim sonrada olması gereken bi tartışma çıktı aslında işimede geldi şu anda görüşmüyoruz onunla ben sadece aşkitomla görüşüyorum neler demiş neler o kız varya o kız diye başlayan bi dolu cümle :27: ama şu var beni sevmesine gerek yok benimde onu sevmeme gerek yok yeterli miktarda saygı olsun yeter

bu sitede bi burayı birde kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri takip ediyorum bazen eğlenceli bazen üzüntülü ama okudukça fark ettim ki sanırım oğullarımız evlenene kadar gayet normal insanlarız oğlanlar evlenip karısıyla aynı evde yaşamaya başlayınca bizlerde nedense artık mutasyona uğrayıp değişiveriyoruz ve acımasız birer kayınvalde olup çıkıveriyoruz oğlum şu anda 20 yaşında inşallah evlendiğinde bende mutasyona uğramam allah herkesin evladına hayırlı eşler nasip etsin bizleride ( tüm kaynanalarıda ) doğru yola sevketsin AMİNNNN...:61:

*kızım bu akşam halana gidecez gelir misiz?
*anne biliyorsun eşim halasıyla konuşmuyor yani benide göndermiyor,malesef istesemde gelemiyorum
*SEN BİLİRİSİN KIZIM
*ANNE BEN BİLSEM GELİCEM EŞİM SALMIYOR
*Sen bilirsin....istersen gel...
Gelde çatlama...sen bilirsin...ben bilsem gidicem diyorummmmmmmmm....

Altlıüstlü oturuyoruz kayınvalidemle ama ayrı yiyoruz beraber değiliz:27:
Kv:Kızım akşama ne yapsak acaba kızartmamı yapsak
ben:Sen istiyorsan yap inmeyiz biz aşağıya başka birşey yapacağım
Kv:Döner mi yapsak acaba
Ben:Yok siz istediğinizi yapın
Kv:hamur işi mi yapsak
Ben:Aşağıda yemek yemek istemiyorum
Kv:O zaman sende yapıp yiyelim:60::60::60::60:dediği olacak illa beni duymuyor bile:27::27:

Altlıüstlü oturuyoruz kayınvalidemle ama ayrı yiyoruz beraber değiliz:27:
Kv:Kızım akşama ne yapsak acaba kızartmamı yapsak
ben:Sen istiyorsan yap inmeyiz biz aşağıya başka birşey yapacağım
Kv:Döner mi yapsak acaba
Ben:Yok siz istediğinizi yapın
Kv:hamur işi mi yapsak
Ben:Aşağıda yemek yemek istemiyorum
Kv:O zaman sende yapıp yiyelim:60::60::60::60:dediği olacak illa beni duymuyor bile:27::27:

:60::60::60::60::60::60::60::60:

arkadaşlar topiği en başından okudum. çok güldüm ama çok da düşündüm. sürekli bu tarz bir muameleye maruz kalmak çok can sıkıcı. şu ana kadar başıma böyle bir şey gelmedi ama evlilik çok farklı galiba. umarım kimse böyle gereksiz can sıkıcı diyaloglar yaşamaz. ama bu arada lafını esirgemeyen, çaktırmadan gediğine koyan gelinleri tebrik ediyorum.:))))))

Kayınvalidem eltime ve onun eşine düşkündür, eltiminburnu aksa kıyamet kopar. Bunların borçları varmış, kocası kendine kredi çekemeyince eltimin üstünden kartlar almış, banka bilgileride kayınvalidemin evine gelmiş dert yanıyor.
k.v: bu oğlan ne olacak böyle , kıza acımamış kredi kartı almış, kredide çekmiş, 9,000 TL yazık değil mi elin kızına .......... (yaklaşık 1 saat sürdü bu konuşma,eşim ve bende dinledik)

Aradan 1-2 ay geçti, eşimin bi yerden alacağı vardı, alamadı mecburen alacağa beklemek yerine ev aldık, ama üstüne para vermemiz gerekti, elde avuçta ne varsa gitti, üstüne 40,000 kadar kredi çektim ben. Kayınvalidenin yorumu,

k.v : Öyle yerden ev mi alınır,
Ben: Anne ev sana daha da yaklaştı, şuan oturduğum yer daha uzak.
k.v. : Ben beğenmedim, son kat almışın, hiç mi aklın yok.
Ben: Zaten zar zor aldık ara kat kalmamış, hem ara kat daha pahalı artık gücümüz yetmez.
k.v. : İnsan biraz daha kredi çeker adam gibi ev alırdı, hem bu arka yola bakıyormuş, ev bir kere alınır..................... (Bu cümlenin de devamı yaklaşık 5 dk sürmüştür)
Ben: Ben artık bu konudan çok yoruldum, alındı bitti

Takdir göreceğimiz yere, yerden yere vuruluruz işte...

Back