Benden size bir diyalog daha; evliliğimizin 2. ayı galiba, bir pazar sabahı, kayınvalidemin telefonuna uyanıyoruz,
Kayınvalide: Napıyorsunuz,
eşim : Uyuyorduk anne, artık uyandık
K: İyi hadi kahvaltıya gelin
Eşim: Yok anne, biz evde yeriz saol siz yiyin
K: tamam iyi o zaman kahvaltınızı da alın buraya gelin beraber yiyelim.
Eşim: ................. eşim ne diyeceğini bilemez telefonu ben alırım
K:Kızım nasılsın, hadi bize gelin
Ben: Anne gelemeyiz ben çamaşır yıkayacam, ev işi yapacam, bu hafta ankara'ya gittim geldim, ev çok dağınık
K: Tamam çamaşırını da al gel, ben evi yaktım içerisi sıcak, dışarıda da güneş vurdu bizim eve yıkar kurutursun,
Ben: Anne bizim eve de aynı güneş vuruyor, sorun yok
K: Olsun sen gel burda daha iyi kurur.
Ben: ........... telefonu eşime veriyorum
Eşim: Anne sen bişey yapma biz gelemeyiz, gelecek olsak ararız.
K:Tamam...
2 gün sonra gideriz kayınvalideye, masanın üstünde yarı kurumuş börek var,
K: Börek yiyin,
biz: Saol anne tokuz,
K: Olsun olsun yiyin, o sizin hakkınız, ayırdım ben buraya, geçen gelecem dediniz gelemediniz, o gün sizin için yaptırdım o böreği, hakkınızı yiyin
Biz :yine suskun..
Kayınvalidemle eşim arasındaki diyaloglar çok iyidir, yazacağım diyaloga ben şahit değilim ama her zaman anlatılır çok gülerim. Biz evlenmeden 1-2 sene önce eşime kız bakıyorlar, kim iyi temiz bir kız var dese kayınvalidem sormadan etmeden eşimi götürüyor. Birine daha gidiyorlar, eşim bakıyor ve çıkıyor, arabadaki halleri şöyle;
Eşim: Anne sen bu kızı nerden buldun,
Kv: ...... ablan söylemişti,
Eşim: Anne bu kızı hiç sormadın mı sen,hani öğretmendi,
Kv: Ha öğretmen ha muhasebeci ne farkı var cnm,
Eşim: Peki anne bu kızın yaşı kaç sence ,
Kv: Sormadım ama var herhalde biraz, 30 u geçmiş (eşim 27 yaşında), ne olacakta cnm bir kaç yaş,
Eşim: Anne sence bu kızla biz yakışırmıyız, aklın kesiyormu,
Kv: Olabilir ne bileyim sen beğendiysen ben bişey diyemem, senin gönlün düştüyse artık,
Eşim: Anne ne gönlü düşmesi , bu kız kaç kilo (kızın yanında eşim ufak tefek kalmış, hem boyu uzun hemde iriymiş) , manyakmısın sen, benden kaç yaş büyük , Allah rızası için cevap ver, sen benim yerimede olsan evlenirmisin ?
Kv: Hayır evlenmem.
Eşim: .... O zaman bana kastın ne seninnnn....... diyip eşim kopar....
dedim ya kayınannecimi çok severim oda beni sever sağolsun (Maşallah)
ama bazen komik ve gereksiz dialoglar yaşanıyor..benim eve çok gelmezler evler yakın olduğundan biz onlara gideriz.. eş dost yemeği verdik evimizde herkes balkonda oturuyor.. buzdolabının üstünde de eşimin bana yazdığı ufak notlardan ''seni seviyorum'' yazılı olan duruyor.. annem ters çevirdi.
-niye ters çevirdin anne? dedim
-baban görür kızım ayıp..
-akşam yattığımızda kardeş kardeş uyuduğumuz düşünmüyosunuz heralde.. dedim..
-bak deliye yaa.. dedi gülüştük..
İlk tanışma gününde;
-İngilizce öğretmeniymişsin.
-Evet, çalışıyorum bir kurumda bik bik efendim.
-Sen evlenincede çalışırsın, malum hayat zor bik bik.
-Evet, tabii efendim.
-Haftasonları ve geceleride özel ders vermeye evlere gidersin malum hayat zor bik bik.
-(Ordan da elime tefimi, zilimi alıp pavyona gideyim bari oldu olacak, densiz!)
İkinci görüşme bayram ziyaretinde;
-Tatlı getirmişsin.
-Evet, bilmem severmisiniz ama.(200 liraya özel gümüş tabakta sunulmuş yaklaşık 2 kilo halis mulis fıstıklı baklava)
-Hiç sevmem! Keşke bunu alacağına bana çiçek alsaydın !
(İkram eder)
-Ayyy bu çok tatlıymış, ne var içinde böyle ıyy şekerli şekerli ?
(Poh var içinde tövbe tövbe, baklavada ne olur, nar ekşisi mi olacaktı? )
yook kızzz öyle deme :) benim ki çok iyidir.. ben ona göre kötü bile sayılırım..:) kız yok evde kızları oldum.. kendi evime bile yollamıyo bizde yaşa diye (evlerimiz çok yakın )
kalırız çoğunlukla.. eve gittiğimde de gelsenize akşam napıyosunuz evde der.. gerçekten bunu öğrenmek ister misin derim :) güleriz.. ben çekiniyorum anne banyo yapmaya derim.. aa kızım bunun ayıbı mı olur der..
kaç yıldır hala her sofra kaldırma bulaşıktan sonra teşekkür eder.. böyle biri işte.. (Maşallah)
merhabalar bende bi ay sonra evleniyorum bazı yazılanlardan korkuyorum valla sağı solu belli olmuyor kaynanalarınbu arada ceyarın nerde ne yazdığını merak edenler arama kutusuna cinsellik yazsın hemen çıkıveriyor karşına şahsen ben öyle yaptım ve öyle buldum ceyarı
çoook gülerek okuyorum.
benim kayınvalidem olacak insan şimdiden ne numaralar ne dümenler çeviriyor anlatamam. önceleri sinir oluyordum kafama çok takıyordum, daha evlenmeden niye böyle der diye şimdi gülüp geçiyorum..
yüzüme sende bizim kızımızsın deyip arkamdan ''o kız''olmak bambaşka bir duygu
Altlıüstlü oturuyoruz kayınvalidemle ama ayrı yiyoruz beraber değiliz
Kv:Kızım akşama ne yapsak acaba kızartmamı yapsak
ben:Sen istiyorsan yap inmeyiz biz aşağıya başka birşey yapacağım
Kvöner mi yapsak acaba
Ben:Yok siz istediğinizi yapın
Kv:hamur işi mi yapsak
Ben:Aşağıda yemek yemek istemiyorum
Kv:O zaman sende yapıp yiyelimdediği olacak illa beni duymuyor bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?