üşenmeden bütün sayfaları okudum, bazılarını okurken karnıma ağrılar girdi gülmekten.
nazlıusta'nın diyaloglarına hem güldüm hemde içim ezildi (börek olayına).
bende 4 buçuk senelik sevgililik sonra nişanlandım, 1 buçuk yıl nişanlı kaldım, geçtiğimiz ay kayınvalidemle (eski) nişanın atılmasına sebep olan diyaloğu yazayım;
nişanlım askerden 2 günlüğüne izne geldi. ilk akşam pikniğe gittik. yemekler yeniliyor derken bir zamanlar nişanlım olan kişi;
- aşkım bundan da al, der elleriyle yedirir.
arkasından kayınvalide;
- aaaaa banada ver öyle banada !!!
ben tabi
nişanlımın amcası;
- ne o yenge gelinini mi kıskandın?
masada ki herkes kendisi de dahil kahkaha...
bu sefer ben
gideceği gün...
nişanlım: bu ne böyle miyase çok açık bu ( üstümde ki bluz )
ben: abartma istersen nesi açık bunun, derken fonda bir ses beliriyor, tabi ki kayınvalide konuya dahil olma derdi içinde;
- doğru söylüyor B haklı açık gerçekten açık
o sırada yine nişanlımın amcası:
- gitmeyin kızın üstüne!!!
nişanlımın değilde amcasının beni korumasına o kadar bozuluyorum ki... sinirden ağlamamak için zor tutuyorum kendimi, arabaya biniyoruz, havaalanına gidicez. bu arada arabada kendi annem de var. yolda bi yerlerde duruyorlar, nişanlım ile babası birkaç bişey almak için iniyorlar. arkasından nişanın atılmasına sebep olacak şu konuşma geçiyor aramızda;
Kayınvalide- sen hiç B'nin sözünü dinlemiyorsun, böyle olmaz, kız kısmısı alttan almasını bilmeli.
Ben- haklı olduğum konularda alttan almam biliyorsun.
K- B haklı bu sefer, üstündeki çok açık ayrıca lafını da dinlemiyorsun, sen kızsın alttan almasını bileceksin, o sinirlendiğinde suscaksın. sende çok konuşuyorsun, olmaz böyle.
B- birincisi; benim kılığıma-kıyafetime hiç kimse karışamaz, ikincisi; ben nerde nasıl giyinceğimi gayet iyi biliyorum kimse bu konuda bana akıl veremez, üçüncüsü; ben hala anamın-babamın evindeyim bak yanında annem oturuyor bilmem farkındamısın?
K- aaaa neler diyorsun miyase sen böyle. hmmm şimdi annenin evindesin annenin sözünü dinliyosun o zaman evlenince kocanın evinde olcaksın o zaman kocanın sözünü dinlersin, sen B'nin huyunu biliyorsun suyuna gidiceksin biraz... vs vs vs... ( tahrik edici konuşmasını devam ettiriyor ama sinirden devamını hatırlamıyorum)
sonunda dayanamayıp kendimi arabadan dışarı atıyorum, nişanlımla babasının gelmesini bekliyorum. geliyorlar, havaalanına gidiyoruz, havaalanında nişanlım olcak kişiye annesinin bana karışmamasını söylüyorum, '' benim annem herşeye karışır'' cevabını alıyorum. eve geliyorum 6 yılın bütün eşyalarını toplayıp, paketleyip adresine gönderiyorum.