Kaynana diyaloglarım

inan bozmak maksatlı söylememiştim.biz de çok iyi anlaşırız.öyle arada oluyor diyaloglar .tam bu topiği okurken olay cereyan edince yazıvereyim dedim.ama annelerimizle aramızdaki diyaloglar olsa orada da buna benzer şeyler olur.insanız neticede her saatimiz her saatimize uymuyor ...

nişan alışverişi yapılıyo annem yengem eşim kaynanam hepberaberiz cümbürcemaat
kıyafetti ayakkabaydı herşeyi aldık bi tek saten gecelik takımı alıncak ve de tabiki iççamaşırı
dükkana girdik kaynanam fiyatları duyunca şu şahane cümleyi kurdu
amann çok pahalıymış kazağının içinde onları kim görcek o kadar para verilmez onlara
yahu kadın benim iç çamaşırımı niye görsünler zaten onlar oğlun için demek gelmişti içimden

vallahi arkadaşlar kusura bakmayın bazı adetlerimizi sevmiyorum...iç çamaşırı almaya bile okadar kişi ile gidilirmi yav...okumuş etmiş ailelerden bile duydum..hepbirlikte gidildiğini çok saçma:97:

vallahi arkadaşlar kusura bakmayın bazı adetlerimizi sevmiyorum...iç çamaşırı almaya bile okadar kişi ile gidilirmi yav...okumuş etmiş ailelerden bile duydum..hepbirlikte gidildiğini çok saçma:97:

17 sene önce ben daha 17 yaşındaydım bunlar olurken şimdiki hayata bakışım olsaydı bunlar ve daha bissürü şeye asla izin vermezdim tabiki
ayrıca özellikle iççamaşı almaya gidilmedi toplu bi nişan alışverişydi

Son düzenleme:

biliyorum sadece çamaşır alınmadığını...parasını sadece damat vericek olsada yani kayınvalide yada kayınpeder vermeyecekse bile..bazen beraber....
bu saçma bence...hem bu gelinlerin elinde değil çoğu zaman biliyorum...

Canım zaten yanımda değil mutlu olsun diye bende istediğini yaptım.
Ben ciddiiye alınmıycak insanların laflarına sinirlenmiyorum uyarımı yaptım sonrasında
İstediğini söylesin konuşsun en fazla 5 gün konuşuyo senede
İçinde kalmasın patlar mazallah

1 hafta önce aradı kendisi
Hevuk B. neolmuş
Neolmuş
Canım sıkkın diyo hep aradığımda
B.Eeeee sorsaydın niye sıkkınmış canı
Demiyo sen napıyosun onaki bukadar canı sıkılıyo
Ben Napıcam ona
Eee canı niye sıkılıyoo
Ben ay ne biliyim gelince sorarım ararım seni nie sıkılıyomuş
Akıllı olun haa diyo bide
Sonrasını anlatmama gerek yok herhal
Arkadaşım aynen bu ifadeyle kaldı yanımda
Asla afetmem sabrımın sınırlarını aştığında bir kimse kim olursa olsun.
Bugün tekrar aradı bildiğin melek Eşim köye gidicek sende gel diye ısrar ediyo
Kaşınıyo galiba Allah tan uzakta çoktan boğazlamıştım

Benzer konuyu bende yaşadım benim kayınvalidemde demişti ki bizim oğlan hep yüzüstü yatar bundan sonra neyin üstüne yatacaksa artık Ben şok şok şok...

tövbe tövbe şaka gibi ya, söylenecek söz mü bu? çok utanç verici. nasıl rahat insanlar var ya. biz bu genç halimizle utanıyoruz onlar yaşlarına başlarına bakmadan böle şeyler söylüyorlar

alemsin winstonlight

ama ben de bu kadar özenip masraf yapıp ondan sonra bu tepkiyi alsaydım bir daha da hediye falan almazdım. çok sinir bozucu bir durum gerçekten...

benim kayınvalidem de ilginç bir şekilde benim kıyafetlerime karışmaya çalışır. daha ilk tanışma gününde oğlu ile tanışmadan beni bir köşeye çekti ve üzerimdeki maviden aldığım beyaz gömleğimi kast ederek -ki herkes çok yakıştırır bu gömleği bana- ''oğlum kendine çok büyük gözle bakar, bu elbiseyi değiştir'' dedi. ben böle

daha tanışalı bir kaç saat olmuş ve elbiseme karışmaya çalışıyor. tabi duruma çok bozuldum ve elbetteki elbiseyi değiştirmedim

sonradan iş ciddiye binince ailem kayınvalidemin bu tarz bazı sözlerinden çok rahatsız oldu ve evliliği istemedi. zoruluk çıkınca ben de şimdiki nişanlıma ailemin istememe sebepleri olan müstakbel kayınvalidemin bu sözlerini bir bir anlattım

tabi nişanlım da şok oldu ve çok da utandı. annesine de bu sayede bir sınır koydu. o günkü elbiseyi olayını anlattığımda ise bana üzerimdeki giysileri hiç hatırlamadığını söyledi =) böylece kayınvalide ile olan savaşımda 1-0 önde gider oldum

Bir sabah eşimle uyandık ve günün planını yapmaya karar verdik...

Bayağıdır canım balık ekmek istiyordu ve o gün sahile gidip balık yiyecektik günümüz güzel geçecekti .

---diye düşünürken kapı çaldı ve kaynanam geldi.
sanki bizim konuşmamızı duymuş gibi bugünlerde hiç balık yemiyoruz bi balık alsanızda yapsak yesek demez mi .( Şaka gbi)

eşimle birbirimize baktık ve gülüşmeye başladık .Noldu dedi bi planınız mı vardı ?

Bizde söyledık . o da ;

aaa ! ne güzel .Hadi hep beraber balık pikniği yapalım demez mi.Tabi eşime de uymuştu ki gülmeye başladı ve olur dedi.

O an sinirden gözlerim dönmüştü ne zaman plan yapsak ,hep kaynanam yüzünden gidemiyoruz.Engel taşı ya.

Tabi sahile gidemedk .Onlar gitti pikniğe ben gitmedim...

(buna benzer sinir bozucu cok anım vadır)

Canım sinirr bozucu kesinlikle ama bunlar küçük sorunlar ben neler yasadım neler oy oy içim yanıyor

:89:

:89:

Ocak ayında kayınvalidemlere gittik 11 gün evden cıkmamaya kaldık eşim ameliyat oldu herneyse. eşim ameliyat olcak özel hastanedeyiz. oda 2 kişilik ben dedim ki sessizce eşime ben senın yanında kalırım eve gitmem dedim oda taamam dedi neyse kayınvalidem basladı oglan benım oglum ben dogurdum biz kalıcaz yanında dıye bende eşime baktım sesını cıkarmadı kadın tekrarladı oglanımı ben dogurdum bız kalıcaz dıye eşimde siz eve gidin anne dedi 3.cuye soyleyınce bende anne o senın oglunsa benımde kocam dedım..

Neyse eşimi amelıyattan cıkınca erkek hastanın odasına almıslar yanında kayınpederım kaldı. Kaldı sözlerını yerıne getrdıler ama kocacım o gece neler cekmıs

eve gittik hastaneden neyse kayınwalıdem ve ben acıktık anne ne yıyelım dedım dolapta yemek vardı dedı neyse sesimi cıkarmadım. Yedık kadın yedıkten sonra ne dese begenırsınız 1 hafta önce yapmıstım sayendee yedikk insan ac olunca nasılda yiyor demi dedii yalnız en cok ben yedımm meger kalan 1 haftalık artık yemeklermıs ne yapcaksınn banaaa bunun gibi neler yaptılar yapıyorlarda....

Ben yüce mahkemeye Allaha havale edıorummmm

Anam ne fitne fesat bir kadınmış öyle Allah yardımcın olsun

ya varya sadece bızımle yarısmak gerektıgınde düşkünler ogullarına yoksa hıcte okadar ılgılı deıller

hahahahahahahaha buna bayıldım ya.:84:

11 gün boyunca evde hep temizlik wardı bir eline sağlık demedi nankör bulasık makınesınde yıkanmadı bulasıklar azcık cıkıyordu bulasık yıkıyordum.. Bir buzdolabı süsü alalım dıye eşimle şakalasıyorduk almadım ama sadece yerini değiştirdim.. Nasıl bagırmaya basladı kurt kuzunun maskarası oolurrmuss benımı oynatıyorsun dıye bagırdı da bagırdı bende anne yanlıs anladın dedim sus oynatıyosun benı dedı eşimdee ona kızdıı kız şaka yaptı ne biçim ınsansın dıye dewam ettı bagrmaya neyse ben salona geçtim eşimde geldi canını sıkma dedi..

aradan 1 saat gectı Allahım benımde evlatlarım olucak dedım Allah ve eşim için gıdeyımde yardıma ıhtıyacı var mı sorayım dedım kapıdan bır ıhtıyacın var mı dedık oda basladı iş bitti sen yenı gelıorsun dıye bu kez bende içeriye girdim yanlıs anladıgını anltmak ıcın anne neden böyle yapıorsun ben hep sıze hızmet ederım dıye oda bana demesın mi o babanın evındeydı gösteriş içindi dıye bende cok sinirlendimm mılletın kaynanası yemek temızlık yapmıormus şükretmeliymişim ona tesekkur etmelıymısım bana yemek yapmak zorunda değilmişşşşş sanki ne yemek yapıor ammmaaa neyse eşim tartıstıgımızı duydu mutfaga daldı annesine kızdı kadında ona sen benı buna degıısyorsun dıye elındekı kazanı bana fırlattı ben dondum soka girdimm senınde evladın olsun sende yasa fılan dedii aglamaya basladı..

Eşimde gıyın cıkalım evden dedi bende tamam dedım kayınpederım kayınwalıdem görumcem kayınwalıdem surat astılar bana konusmadılar ben ogullarını guya dolduruyorum ya.. Eşime yinede dıorum ki kültür farkı ondan böle yapıolar uzulme dıyorumm....

Arkadaslar bunu kayınwalıdem 1 gece onlarda kalıdk 2. gunun sabahına yaptı düşünün.. Bazen eşim onlara arka cıkıyor anlam weremıorum..

Siz olsaydınız ne yapardınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…