Benden size bir diyalog daha; evliliğimizin 2. ayı galiba, bir pazar sabahı, kayınvalidemin telefonuna uyanıyoruz,
Kayınvalide: Napıyorsunuz,
eşim : Uyuyorduk anne, artık uyandık
K: İyi hadi kahvaltıya gelin
Eşim: Yok anne, biz evde yeriz saol siz yiyin
K: tamam iyi o zaman kahvaltınızı da alın buraya gelin beraber yiyelim.
Eşim: ................. eşim ne diyeceğini bilemez telefonu ben alırım
K:Kızım nasılsın, hadi bize gelin
Ben: Anne gelemeyiz ben çamaşır yıkayacam, ev işi yapacam, bu hafta ankara'ya gittim geldim, ev çok dağınık
K: Tamam çamaşırını da al gel, ben evi yaktım içerisi sıcak, dışarıda da güneş vurdu bizim eve yıkar kurutursun,
Ben: Anne bizim eve de aynı güneş vuruyor, sorun yok
K: Olsun sen gel burda daha iyi kurur.
Ben: ........... telefonu eşime veriyorum
Eşim: Anne sen bişey yapma biz gelemeyiz, gelecek olsak ararız.
K:Tamam...
2 gün sonra gideriz kayınvalideye, masanın üstünde yarı kurumuş börek var,
K: Börek yiyin,
biz: Saol anne tokuz,
K: Olsun olsun yiyin, o sizin hakkınız, ayırdım ben buraya, geçen gelecem dediniz gelemediniz, o gün sizin için yaptırdım o böreği, hakkınızı yiyin
Biz :yine suskun..
11 gün boyunca evde hep temizlik wardı bir eline sağlık demedi nankörbulasık makınesınde yıkanmadı bulasıklar azcık cıkıyordu bulasık yıkıyordum.. Bir buzdolabı süsü alalım dıye eşimle şakalasıyorduk almadım ama sadece yerini değiştirdim.. Nasıl bagırmaya basladı kurt kuzunun maskarası oolurrmuss benımı oynatıyorsun dıye bagırdı da bagırdı bende anne yanlıs anladın dedim sus oynatıyosun benı dedı eşimdee ona kızdıı kız şaka yaptı ne biçim ınsansın dıye dewam ettı bagrmaya neyse ben salona geçtim eşimde geldi canını sıkma dedi..
aradan 1 saat gectı Allahım benımde evlatlarım olucak dedım Allah ve eşim için gıdeyımde yardıma ıhtıyacı var mı sorayım dedım kapıdan bır ıhtıyacın var mı dedık oda basladı iş bitti sen yenı gelıorsun dıye bu kez bende içeriye girdim yanlıs anladıgını anltmak ıcın anne neden böyle yapıorsun ben hep sıze hızmet ederım dıye oda bana demesın mi o babanın evındeydı gösteriş içindi dıye bende cok sinirlendimm mılletın kaynanası yemek temızlık yapmıormus şükretmeliymişim ona tesekkur etmelıymısım bana yemek yapmak zorunda değilmişşşşş sanki ne yemek yapıor ammmaaa neyse eşim tartıstıgımızı duydu mutfaga daldı annesine kızdı kadında ona sen benı buna degıısyorsun dıye elındekı kazanı bana fırlattı ben dondum soka girdimm senınde evladın olsun sende yasa fılan dedii aglamaya basladı..
Eşimde gıyın cıkalım evden dedi bende tamam dedım kayınpederım kayınwalıdem görumcem kayınwalıdem surat astılar bana konusmadılar ben ogullarını guya dolduruyorum ya.. Eşime yinede dıorum ki kültür farkı ondan böle yapıolar uzulme dıyorumm....
Arkadaslar bunu kayınwalıdem 1 gece onlarda kalıdk 2. gunun sabahına yaptı düşünün.. Bazen eşim onlara arka cıkıyor anlam weremıorum..
Siz olsaydınız ne yapardınız
ben hangisini anlatsam bilmiyorum yanı okdr cokkiyenı evlyken bızde kalmıstı bı gun bizde uyandık esmle keyf yapıorz lönk die grdı ıcerı kapı calmak yok! kalkın hadı acıktık dedı (saat 8:30 da) bide ne zaman onun yanında oglun kılo almıs ıı bakıo deseler abur cubur yıolardırda ondan allıodr dıo hala ondan guzel yemek yaptıgımı kabullenmıo ya ahahhaha nişanlıyken yemek secen esım smdı hıc yemek secmıo afıyetle bı tencereyı bıtırıo
ben hangisini anlatsam bilmiyorum yanı okdr cokkiyenı evlyken bızde kalmıstı bı gun bizde uyandık esmle keyf yapıorz lönk die grdı ıcerı kapı calmak yok! kalkın hadı acıktık dedı (saat 8:30 da) bide ne zaman onun yanında oglun kılo almıs ıı bakıo deseler abur cubur yıolardırda ondan allıodr dıo hala ondan guzel yemek yaptıgımı kabullenmıo ya ahahhaha nişanlıyken yemek secen esım smdı hıc yemek secmıo afıyetle bı tencereyı bıtırıo
Hiç alttan alma aman anne şöyle böyle diye açıklama ve sık görüşme çok da resmi ol saygılı ama altta kalmadan cevabını ver
şöyleydi böyleydi dedikçe daha da kuduruyormuş kadın haklı çıkma kompleksi var sanırım sen lafını ver açıklama yapma aman aman dedikçe daha da ezmeye çalışan bir tip bu kadın
Eşim üzülür evliliğimiz yıpranmasın dıye suusyorum.. Eşim cok nadirdir bana hak werdiği ne war yani yemek yapmak zorunda değil sana dıyorbenim annemler ona ewlat gibi dawranıolar örnek werıorum ona benım annemler sana karsı öle değiller dıorum sana annem yemek yapmak zorunda degılım demıor dıyorum yapmasın diyor. Bazen kayınwalıdemee cok benzıyoooo
ablama dun kıyafet almak ıcın dısarı cıktık eşim dior ki ablan olunca nasıl da gıdıyorsun benım kardesıme gtmezsın dıyorr ayrm yapıormıusummm bende dedım kı onlar bana bu seklde mı dawranıolar kii
nişanlıyken kayınwalıdeme akerden esarp kayınpederıme kiğılıdan gömlek gorumcemede sevenhıllden tişört alıp paketleyıp anneler gununde evlerıne kargoyla gondermıstımm
kayınwalıdem hıc takmadı esarbı kayınpederımın gömlegınıde hıc ustunde gormedım gorumcemde yatakta pijama olarak gıyıyorken gördummm
buna ragmen nasıl savunabılıor onları benı cıldırtıyorlar.. Biz bide uzakta oturuyoruzz ama saolsun bu tip kaynannalar telefondan da yetısıyoooooooo
o son oldu hedıye almadım
1 sene boyunca çarpıştık eşimle halada ara ara dewam ediyor sıkıldım bunaldım inan. Allaha havale edıorum onları kendi kızlarıda war Rabbim buyuk okadar canımı yaktılar ki
1 sene boyunca çarpıştık eşimle halada ara ara dewam ediyor sıkıldım bunaldım inan. Allaha havale edıorum onları kendi kızlarıda war Rabbim buyuk okadar canımı yaktılar ki
üzüldüm ya bende yazdıklarını okuyunca seni kabullenememişler galiba
ben olsam aç dururdum ama yine de yemek yemezdim orda off sinir oldum şimdi
gerçekten çok sabırlısın ben olsam katlanamazdım herhalde
Güya bbbeni severek aldılar düşünün. Diğer geline birşey diyemıor söyleyemıor. Abi susturmus herkesi çıt yok. aamaa ben kocam işte ne diyeyım kii
Aklıma geldıkce yazıyorum
Eşimle onlarda kalırken kadın gece sa 3-4 de hergun ama odamıza girdi bende anne neyapıosun dıorumm hiç ustunuz acık mı dıye bakmaya geldım dedı ewın butun anahtarları toplanmıs yok ortada arkasına sandalye koyduk yitip yine girdi. Eşimde dıor ki kafası dalmıstır ondan girmiştir dioo bir kez dalarda 4 kez dalmaz yaaa
Güya bbbeni severek aldılar düşünün. Diğer geline birşey diyemıor söyleyemıor. Abi susturmus herkesi çıt yok. aamaa ben kocam işte ne diyeyım kii
Aklıma geldıkce yazıyorum
Eşimle onlarda kalırken kadın gece sa 3-4 de hergun ama odamıza girdi bende anne neyapıosun dıorumm hiç ustunuz acık mı dıye bakmaya geldım dedı ewın butun anahtarları toplanmıs yok ortada arkasına sandalye koyduk yitip yine girdi. Eşimde dıor ki kafası dalmıstır ondan girmiştir dioo bir kez dalarda 4 kez dalmaz yaaa
daisy 3434 ne haber....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?