• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynana derdi

aman iyi olmuş. öle bi kadınla hayat geçmez zaten. yok çirkinsin yok beni dinliceksin. allah alla kadına bak. bi iyilik yapıo onu d başına kaka kaka yapıo. sanki sen keyfine çalışıosun. keyfinden çocuklarından ayrı kalıyosun bütün gün. onun oğlunun sırtındaki yük azalsın diye dişini tırnağına katıyorsun sende. adam 2.iş bulmak zorunda kalmasın. zorluk çekmeyin diye. oldu oğlu da onun lafıyla boşayacaktı zaten seni. çok iyi olmuş inceldiği yerden kopmuş.

eşinizin tutumu ne oldu bu durumda?

esim iki tqrfta hatali doyor kesinle gorusmememiz konusunda olur dedi

Alın size kaynana gibi bi gorumcem var benimde hemde daha 17 yaşında bazı sorunlar yaşadık eşimle daha doğrusu boşanma eşine geldik ve evde tek tavır alan bu gorumcem tamam eşimle hala sorunlar var ama allahın izniyle duzelicez evden gitmiyorum hem nasıl gideyim 1 çocuğum var 2 yaşında nasıl bosanayim siz söyleyin arkadaşlar bi insan nasıl nefret eder ya çocuğumu da sevmesin istemiyorum onun sevgisine kalmadı benim oğlum her neyse sizinle paylaşmak istedim arkadaşlar baya doldum kimseye bişey anlatamıyorum kusuruma bakmayın ; (

Eklentiler

• $1404989801880.jpg
    $1404989801880.jpg
    26,8 KB · Görüntüleme: 187
Çinli Gelin Kaynana Hikayesi

Kaynanasıyla geçinemeyen gelinin hayret verici intikamı ve gelişen akıl almaz hikayesi!

Uzun yıllar önce Çin'de LiLi adlı bir kız evlenir, aynı evde kocası ve kaynanasıyla birlikte yaşamaya başlamış. Lakin kısa süre sonra kayınvaldesiyle geçinmenin çok zor oldugunu anlar. İkisinin kişiligi tamamen farklıdır, buda onların sık sık kavga edip tartışmalarına yol açar. Bu Çin geleneklerine göre hoş bir davranış degildir ve çevrenin tepkisine yol açar.

Birkaç ay sonra bitmez tükenmez gelin kaynana kavgalarından ev kendisinin ve annesiyle karısı arasında kalan eşi için cehennem haline gelmiştir.

Artık herşey yapmak gerektigine inanan genç kız doğruca babasını eski arkadaşı olan aktara koşar ve derdini anlatır.

Yaşlı adam ona bitkilerden yaptıgı terkip hazırlar ve bunu 3 ay boyunca hergün azar azar kaynanası için yaptıgı yemeklar koymasını söyler.

Zehir az az verilecek, böylece onu gelininin öldürdügü belli olmayacaktır. Yaşlı adamgenç kıza kimsenin ve eşinin şüpelenmemesi için kaynanasına çok iyi davranması, ona en güzel yemekleri yapmasını, her zamankinden daha büyük bir ilgi göstermesini söyler.

Sevinç içinde eve dönen Li Li yaşlı adamın dediklerini aynen uygular. Hergün en güzel yemekleri yapar ve kaynanasının tabagına azar azar zehiri damlatır. Kimseler şüphelenmesin diyede ona çok iyi davranır.

Bir süre sonra kayınvaldesi de çok degişmiştir ve gelinine kendi kızı gibi davranmaya başlar. Evdeartık barış rüzgarları esiyordur.

Genç kız kendisini ağır bir yük altında hisseder. Yaptıklarından pişman vaziyette aktarın yolunu tutar ve yaşlı adama, şimdiye kadar kaynanasına verdigi zehirleri onun kanından temizleyecek bir iksir için yalvarır. Kayınvallidesinin artık ölmesini istememektedir. Yaşlı adam karşısında gözyaşlarını tutamadan konuşup duran Li Li' ye bakar ve kahkahalarla gülmeye başlar.

Ardından der ki:

"Sevgili Li Li! Sana verdiklerim sadece viteminlerdi. Olsa olsa kayınvaldeni daha da güçlendirdin, hepsi bundan ibaret. Gerçi zehir ise senin beyninde olandı. Sen ona iyi davrandıkça o da sevgiye yöneldi.Böylece siz gerçek ana kız oldunuz!"

Kıssadan hisse:Eski bir Çin atasözü''GÜL VEREN ELDE GÜLKOKUSU KALIR"

annemle kayınvalidemin arası yürüme 10 dk.mesafe olduğu için böyle şeyler yaşamaktan korktum evim annelerimize araçla 20 dk. uzaklığında. otobüsle en az 1 saat.

Uzun bir aradan sonra ben geldim konumu okuyanlar bilir o olaylardan sonra mecburen kaynana ile barışık işten çıktım çocuklarıma kendim bakıyorum kaynana da g örümceğin çocuklarına bakmaya gitti ama birbirimizi gene görmeye tahammül yok ne telle konuşuyoruz ne bişey

Benim sormak istediğim şimdi nasıl bir yol izleyelim kadını sevmiyorum ve arada geliyor gene bizde kalmaya çalışıyor ona müsaade etmiyorum olanlardan sonra nasıl davranmalı çünkü sevmediğim direk anlaşılıyor

Konuyu açalı 2 yıl olmuş ne günler gecirmisim çok zor bir şekilde cocuklarimi tek başıma büyüttüm

Kaynanamin bizden gitmesinin tek alternatif i benim işten çıkmadı işten çıktım ve kendime çok rahat ve guzel bor hayat kurdum şu anda çocuklarım kreş e gidiyor onlar mutlu ben mutlu kayinvalide ise şehir dışında bana dişini geciremeyemeğini anladı senede 1 belki torunları ni görüyor bütün derdi huzur bozmakmis ben çareyi bu şekilde buldum en azından artık hayatima Karışma hakkını o a vermedim bulunduğu yeri iyi biliyor

arkadaşlar böyle bir konu açacağımı kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi

öncelikle kendimi anlatayım 4 yıllık evliyim kayınvalidemi 4 senede belki 4 kere görmüşümdür eşim askerdeyken ne yemin törenine gitti nede yarım saatlik mesafedeki oğlunu görmeye gitti ben borç içinde yüzerken oğluna benim bakmam gerektiğini asla tek kuruş yardımı dahi olmadı varsa yoksa kendi kızı ve damadı bizim cenazemiz oldu hiçbir şekilde baş sağlığı dilemedi örnekleri çoğaltırsak hiçbir zaman beni kabul edemedi her zaman bana biz örf adet gelenek biliriz dedi ama bana hiçbir şekilde uygulamadı ve uygulatmadı

ben trakyada doğmuş ve yetişmiş biriyim kendileri de erzurumlu kapalılar 5 aylık ikiz çocuklarım var ve çalıştığım için kaynanam bakıyor ama katlanamıyorum kendi evi bir sokak ötede olmasına rağmen evine gitmiyor çocuklarıma aldığım kıyafete kendi giyimime kuşamıma herşeye karışır oldu benim çocukları sevmeme öpmeme dahi karışıyor ne olur bana yardım edin dayanamıyorum artık bir yere giderken bile ondan izin alacakmışız ben açığım ve oruç tutmadığım için hakaret ediyor bana beceriksiz sen ne anlarsın tarzında laflar sokuyor bu zamana kadar çocuklarıma hiçbir şley yapmadı görümcemin çocuğunun eski kıyafetlerini getirmiş sürekli onları giydiriyor sanki çocuklarımın hiç kıyafeti yok bana inadına inadına yapıyor beni çocukların üvey annesi kendisini de öz annesi gibi görüyor

arkadaşlar bu tarz durumla karşılaşan oldu mu ve ne yapmam gerek

eşimin tepkisini soranlar ise eşime dedim annen gitsin sadece gündüzleri kalsın dediğimde tek kadın ne zararı var sen büyütüyorsun idare et oluyor valla bu gidişle boşanacağım bu zamana kadar herşeyle başa çıkan ben bu sorunla nasıl başa çıkarım

hayatımın en büyük hatası da kaynanama yakın ev satın alkarak oldu ya o evi satıp başka yere yerleşeceğim yada....
seni benim konuma alayım tatlım diyecektim ki zaten sen olayı çözmğüşsün ama senin çözüm benimkine pek uymuyor

bu sornsala çözüm aramaktayım bu duruma düşmeden bu hakden nasıl kurtulurum olayımız bu

Ben oldum lohusayken beni sen gidebilirsin ama çocuklar asla gidemez tarzı tehditler çok şeyler yaptılar ama ne oldu oğlu da anladı bişeyler çünkü bosanacaktim şu an onlar benim yaşadığım yerde bende tatoldeyim çünkü bana değer vermiyor ama insan torunları ni arayip sormaz mi benim iki çocuğum var biri eşime benziyor bazen onu soruyor sanki kizim çocukları değil o kadar büyük ayrımlar yapılıyor ki çareyi işten çıkıp uzak durmakta buldum

Ben oldum lohusayken beni sen gidebilirsin ama çocuklar asla gidemez tarzı tehditler çok şeyler yaptılar ama ne oldu oğlu da anladı bişeyler çünkü bosanacaktim şu an onlar benim yaşadığım yerde bende tatoldeyim çünkü bana değer vermiyor ama insan torunları ni arayip sormaz mi benim iki çocuğum var biri eşime benziyor bazen onu soruyor sanki kizim çocukları değil o kadar büyük ayrımlar yapılıyor ki çareyi işten çıkıp uzak durmakta buldum
ıyyy hayatından çıkart öyle tipleri aşkım kapışmak der ki annelik kutsaldır her anne kutsal değildir kutsallık hakedilen bir MERTEBEDİR bu da ona yaklaşmış biraz, kan emen anneye dönüşüyorlar bazı bazı neyse sen olayına bak

Canim benim kizim dogdugunda bana vermek istemezdi kv sutun yok derdi kucagindan indirmezdi dayanamadim ve agzima geleni soylemistim lohusalikla hatta bigun cocuk uyandi agliyo o kostu hayirdir emzircen mi dedim o oldu bida gerekirse sert konus

Güzellikle anlamoyorlar maalesef herseye karisiyorlar maalesef güzellikle olmuyor torun olunca bu kayinvalidelerı tanıyamaz hale geliyorum en güzeli çocuk olunca bakıcıya baktirmak

Eski konuma denk geldim nasıl zor zamanlardan geçmişim o kadini hayatımdan cikartamadi m ama onunla ilgili herşeyi hayatimdan bosanarak çıkarttım böyle olacağı belliydi ama gerçekten çok ama çok mutluyum arada ufak tefek sıkıntılar olsa da onların elimden aldığı hayatimi tek tek geri almaya çalışıyorum güçlü bir kadın güçlü bir anne olabilmek için

:KK9: Önemli olan sizin mutluluğunuz..

Ne güzel söylemiş şair,
mutluluğu bende bulan,
benimdir, gerisi misafir

Bu yazı temmuzda yazılmış. Şuan boşandım demişsiniz. Eşiniz sizin yanınızda olmadı demek. Çocuklarınız sizde mi? Ev kredi borç olayları vardı. Noldu ki onlar.

Çocukların velayetini ben aldım ev satıldı yarı yarıya paylastirilacak tapu işlemleri tam bitmedi Aslında ben işten ayrılıp para musluğu kesilince herkes düşman oldu ben i aileyle ilerimi goremedigim için ve cocuklarim öyle kavga dövüş içinde biyumesin diye bosandim sanırım boşanma gerçekleşince insan çocuklarından da boşanıyor mis

Kendi hayatima gelince ailemle yaşıyorum çocuklarım baba eksikliğini şu an pek anlamıyorlar pedagog öyle söyledi kpss kursuna gidiyorum o arada iş bakıyorum yeni yeni birşeyleri yoluna koymaya çalışıyorum

Back