• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kuzeninin densizliği

Var böyleleri.
Bizim bir tanıdık var. Yeni evlendiğinde sessiz sakin biriydi. Herkesin peşinde dönerdi. Yemek servisinde oturmaz, çay servisinde bardağın biri boşalır birini doldururdu. Bayağı misafirperver bir tip yani. Kendisi evleneli 3 yıl oldu. Bu yılda eşinin erkek kardeşini nişanladılar. Bir gün bizi de yemeğe davet ettiler. Yeni nişanlanan kız da orada. Bu 3 yıllık evli olan, sessiz sakin hamarat kızımıza bir öz güven gelmiş; nişanlı olan kızı emirler yağdırıyor. Canım şunu şuraya koy, canım çay servisi yap, canım bulaşıkları topla vb. Kıza şov yapıyor :KK70: Aklınca büyük gelin ya, kızın üzerinde üstünlük kurmaya çalışıyor

Çok üstünler canımmm, elti kıskançlığı da ayrı bir dert iyi ki eltim yok :rolleyes:

Askerde miyiz ya.Bu ne böyle ast-üst ilişkisi.Misafir oturur,ev sahibi iş yapar.Bu kadar basit.Anlamıyorum bu insanları.Boşluktan ne yapacaklarını bilmiyorlar.
Eşiniz de konuyu uzatmak istememiştir bence.O yüzden öyle demiştir.Tabii siz daha iyi tanırsınız.

Ben sizin devrin gelinlerinden değilim deseydin :27:
Hiiiç muhattap olma bence, eşinde gerekeni söylemiş. Evet siz haklısınız.

O kadar muhabbete gireceğinize kalkıp bi çay koysaydınız bu kadar uzamazdı :KK14: demlik elinize mi yapışırdı ki

Sen gelinsen o kuzenin gelini degilsin. Gelinligimi kaynanama gosteririm deseydin. Neyse benim yapacagim da su olur;

O ilk lafi actiginda 'cay koydugunu goremedik' filan, o arada ben hic cevap vermezdim o yok gibi davranirdim. Ya tavana bakarim yada yanimdakine baska bir soru sorardim. Yani onu tamamen yok sayardim. Hic lafi uzatmaya gerek yok en etkili yol bu. Cunku gereksiz otesi bir muhabbet ve o kuzenden cehalet akiyor resmen.

Ha cevap verecek olsam da 'az ye de kendine hizmetci tut' derim. Zaten benim laflar agir olur o yuzden ortamlarda kimse bana bisey diyemez.:KK53:

İyi akşamlar kızlar merhaba. Bugün eşimin halasına gittik . Halasının 4 adet kızı var 1i evli o da oradaydı, 2 tane de gelini var gelinleri ile aynı apartmandalar. Biz gidince gelinler de geldi 2 görümcem de geldi.

Her neyse çaylar koyuldu içiliyor eşim kuzenleri ile balkona çıktı orada oturuyorlar biz de kadın kadına kaldık , eşim balkona gider gitmez kuzeni herhalde fırsat kollamış olacak ki birtanem hiç senin kalkıp işlendiğini bir çay döktüğünü göremedik henüz dedi,

Bende x abla evimdeyken görmüşsündür burada görmemen normal dedim (annesi de yani eşimin halası o misafir dedi kızına), niyeymiş dedi bu kadar kız varken misafire düşmez dedim ama sen gelinsin dedi bende x ve y de gelin dedim

Sen yeni gelinsin ama kendini göstermen etrafımızda pervane olman lazım gibisinden bir laf etti pervane lafına acayip sinirlendim ama ortam kalabalık ve büyük olarak eşimin halası da olduğu için ve ortamda çocuklar da olduğundan seviyemi koruyarak konuşmaya çalıştım kendimi evimde gösteririm dedim

Gittiğim yerlerde de gerektiğinde yardım ediyorum bilen biliyor kimsenin gözüne girme gibi ekstra bir çabam yok dedim dedim küçük görümcem evet abla yengem yardım ediyor dedi

Nezaketen bari bir kere çay dökmeye kalksın o zaman dedi bende x abla ben şimdiye kadar senin kendine dahi çay doldurduğunu görmedim dedim ben bu eve artık misafir olarak geliyorum bana iş yaptırmıyorlar dedi ve çocuğunu öne sürdü, bende yapmayı tercih etmiyorum dedim , aman aman iyi dedi daha da bir şey demedim uzatmak istemedim çok sinirlendim çünkü patlayabilirdim

Kızlar kabahatli olan ben miyim sizce? eşimin halasını saymıyorum ama evde bana bu lafları söyleyen insanla birlikte 4 kızı var halasının 2 gelini var, ayrıca 2 görümcem de vardı o kadar insanın içinde hizmeti ben mi yapmalıyım kızların biten çayını ben mi doldurmalıyım? ben zaten çay pek içmem bir bardak nadiren iki onu da kendim götürürüm mutfağa kızlarından dolduran görmedim bir küçük gelini doldurmak istedi ben gittim kendim aldım hizmet beklemedim kendime, ama benden bekleniliyor , zaten gittiğim yerlerde yardım ediyorum gerekiyorsa, babamın evinde tek kız olmama rağmen gelen misafirden asla yardım almadım , eşimin ailesi arada çok kalabalık geliyorlar o zaman yardım eden oluyor yoksa kimseden yardım almam da yetişemeyince mecbur,

Eşime söyledim eşim de o kuzenini çok seviyor o öyle sen onu takma uğraşmayı sever herkese öyle dedi

Ne demek ya uğraşmak ?????

Kötü amaçlı değilmiş zaten kötü amacı olsa ağzına s....... dedi eşim

Ben iyi niyet göremiyorum bu konuda şahsen , bir laf sokmalar ,kendine hizmet beklemeler...

Sizce kim haklı ?
Maşallah size inşallah bende böyle kendini savunabilirim. Ben olsam orda sinirden ağlar çıkar giderdim. İdare edemezdim ortamı. Yada mal gibi kalırdım.
Öyle uğraşma olmaz. Baya laf sokmuş ama ağzının payınıda almış terbiyesiz. Bizde misafire asla kaf söylenmez çocuk bile olsa

yaaa ne pervanesiymiş geçecekler o muhabbetleri öffff hala böyle zihniyette insanlar mı var ya. kızları olmasa bi bakıma anlarım ama hiç bir zorunluluğun yok. arnavut falan mı bunlar? onlar çok önem verir böyle göreneklere.

Benim esimin halasi da boyle sacma sapan laflar etmisti. Kadin daha evlendigim ilk gun bize hizmet edersin artik dedi. Yuzunu bile gormek istemiyorum o kadinin. Bir de misafirlikte soylemis bu lafi size. Notunu verin ve onu tinlamadiginizi belli edin. Yeni gelinsin pervane olman lazim lafa bak sanki hizmetci almis da performansini gostermesini bekliyor. Yuhhh....

Kadına bak illa kendine hizmet ettirecek. Bu kadına göre de erkekler oturur hep kadınlar hizmet eder onlara yemek hazırlar çay getirir götürür. Sonra kadın mutfakta aşçı yatakta o.. olmalı kocasının ayağını yıkamalı filan...

Bu fırsatı değerlendir ve o kadınla arana mümkün olduğunca mesafe koy.
Evine filan da asla çağırma derim fırsat bu fırsat .Neden çağırmıyorsun derlerse herkesin içinde kalbimi çok kırdı dersin .
Bariz kötü bi insan çünkü kurtul derim.

Susmayarak en iyisini yapmışsın canım. Kimseye kendini göstermek zorunda değilsin. Şu yeni gelin kavramı hala konuşuluyor ya sinir oluyorum.

Pervane ne ya... ama ben bişeyi anladım bu tip insanlar için Kendiniüzmeye değmez onlar rahat umursamaz çünkü. Nasıl alistirirsanherkesi öyle gider. Bence çok doğru yapmışsınız tebrik ediyorum

Back