• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideyle Yanyana yaşamak

turkgelin

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Mart 2023
24
0
1
28
Kayınvalidemle çok yakın yaşıyoruz evlerimiz yan yana. Kapıyı çalma huyu yoktur direk açar kapıyı girer. Bana da selam vermez oğluna merhaba oğlum der girer görüşürüz oğlum der çıkar. Akşam yemeğine denk geldiği zamanlarda sofraya davet ederim kendi yemeğini yerken benim yediklerimi sayar. Karın da zayıf ama maşallah iyi yiyor diyip duruyor eşime sürekli. Ben Türk’üm onlar yabancı annesi İngilizce bilmediği için pek anlaşamıyoruz. Bir tane de üvey kızım var eşimin benden önce ki ilişkisinden. Bizim de bir bebeğimiz oldu. Eşimin kızına 1,5 yaşından beri ben bakıyorum, bebeğin annesinin günlerinde ise bakıcı yerine kayınvalidem bakardı. O kadının evin içine kadar girmesine izin verirdi başlarda anlamaya çalıştım ama daha sonra haksızlık ve saygısızlığa katlanamadım. Kayınvalidem bebeği bana baktırıp annesi gelmeden 5 dk önce alır ben baktım bütün gün derdi. Eşime söylüyorum anlamaz tam bir ana kuzusu. Neyse yıllar geçti bir kızımız oldu kayınvalidem ayrımcılık yapıyor. Eşimin kızına sanki anası babası yokmuş gibi davranıyor koca kız oldu hala kucağında taşımaya çalışıyor bizim kız 1 yaşında yapmacık yapmacık torunum torunum diyor sadece. Eşimin kızını alıp yemeklere götürüyor bizim bebeğimize bir kere bir şey getirmişliği yok. Eşime anlatınca sana öyle geliyor diyor. Benim ailem ise onun kızına hep oyuncaklar alıyor asla öz evlattan ayırmıyorlar. Bende asla ayırmıyorum zaten onu da ben büyüttüm benim çocuğum o da. Ama kayınvalidemin böyle yapması beni çok negatif etkiliyor ve haliyle eşime ve kızına da bunu gösteriyorum. Şuan maalesef ki taşınamıyoruz … Bi öneriniz var mı …

Kapinin anahtarini vermeyebilirdiniz,
Cocuguna bakmakla mükellef olan kişi babasi yani sizin esiniz,
Cocuga surekli bakmak istemiyorsaniz almayabilirdiniz,
Cocugun annesi kayinvalidenin evine girebilir.
Sizi görünmez kılan kişi eşiniz. Kayinvalidenizin size karsi bir sorumluluğu yok. Rahatsiz edici davranışlarına esiniz müdahale etmeli. Tasinsanizda kurtulamazsiniz.
Herseyi kabullenip evlilige devam edip birde cocuk yapmissiniz. Şimdide ben duzeni değiştirmek istiyorum diyorsunuz. Degistiremezsiniz maalesef

3 maymunu oynamak lazım böyle bir durumda o zaman.
Ben ilk fırsatta tasinirdim veya net bir çizgi çizerdim ama pek öyle bir şey yapacak biri gibi durmuyorsunuz. Her şeye razı gelerek bugünleri siz inşa etmissiniz.

Kapinin anahtarini vermeyebilirdiniz,
Cocuguna bakmakla mükellef olan kişi babasi yani sizin esiniz,
Cocuga surekli bakmak istemiyorsaniz almayabilirdiniz,
Cocugun annesi kayinvalidenin evine girebilir.
Sizi görünmez kılan kişi eşiniz. Kayinvalidenizin size karsi bir sorumluluğu yok. Rahatsiz edici davranışlarına esiniz müdahale etmeli. Tasinsanizda kurtulamazsiniz.
Herseyi kabullenip evlilige devam edip birde cocuk yapmissiniz. Şimdide ben duzeni değiştirmek istiyorum diyorsunuz. Degistiremezsiniz maalef.
Anahtarı yok, kapılar Türkiye de ki gibi değil. Yurtdışında yaşıyorum kapılar iki taraflı açılabiliyor.Dış kapılar amerikan kapı. Saygısızlık olmasın diye de kapıyı gün boyu kilitli tutmuyorum. Düzen böyle değildi hanımefendi kendi kendinize asıp kesmişsiniz ama evlenip taşındıktan sonra gördük bu raddeye geldiğini. Sevgililik döneminde hiç böyle sorunlar yaşanmadığı için kabul edilmiştir belki de evlilik ? Başınıza gelseydi yine de böyle konuşabilir miydiniz acaba? Bir önerisi olan var mı diye sormuştum zaten ama anlayamamışsınız, Maalesef :)

Hangi millettenler ? çocuğun annesine açıkça söyle, kulağında kalır mutlaka. Kayınvalideyede açık açık söyle, hemde beklemeden, bir şey yaptığında anında tepkini göster, bekledikçe yaptığının doğru olduğunu sanır
Hangi millettenler ? çocuğun annesine açıkça söyle, kulağında kalır mutlaka. Kayınvalideyede açık açık söyle, hemde beklemeden, bir şey yaptığında anında tepkini göster, bekledikçe yaptığının doğru olduğunu sanır
Saygısızlık etmemek için bir şey demedim. Ben eşimle paylaştım o söyleşin diye ben söylersem kötü olurum ama evladı söylerse anlar diye . Ben çocuğun annesiyle konuştum artık girmiyor. Sorun onun evine de girmesi değil aynı girişi paylaşırız benim bahçemden geçiyor ve bilerek pencereminde önünde durup kahkahalar atıyordu.. Asıl sorunum çocukları ayırt etmesi zaten çocuğun annesiyle ben baş ederim evelallah 😂 haklısınız artık dur demenin vakti geldi

3 maymunu oynamak lazım böyle bir durumda o zaman.
Ben ilk fırsatta tasinirdim veya net bir çizgi çizerdim ama pek öyle bir şey yapacak biri gibi durmuyorsunuz. Her şeye razı gelerek bugünleri siz inşa etmissiniz.
Saygısızlık yapmayım diye susarak hata ettim ..

Anahtarı yok, kapılar Türkiye de ki gibi değil. Yurtdışında yaşıyorum kapılar iki taraflı açılabiliyor.Dış kapılar amerikan kapı. Saygısızlık olmasın diye de kapıyı gün boyu kilitli tutmuyorum. Düzen böyle değildi hanımefendi kendi kendinize asıp kesmişsiniz ama evlenip taşındıktan sonra gördük bu raddeye geldiğini. Sevgililik döneminde hiç böyle sorunlar yaşanmadığı için kabul edilmiştir belki de evlilik ? Başınıza gelseydi yine de böyle konuşabilir miydiniz acaba? Bir önerisi olan var mı diye sormuştum zaten ama anlayamamışsınız, Maalesef :)
Evet aynen boyle konuşurdum. Hata yaptiysam kendimi elestiririm ki ders cikarabileyim.

Sevgiliyken al cocuga bak diyecek halleri yoktu. Nasil bir sorun yasamayi beklediniz? Esiniz ana kuzusu oldugunu belli etmistir. Annesi arar, annesine "hayir" demez, annem üzülmesin diye dolasir. Annesine karsi olmasi gerekenden daha fazla hassasiyet gosteriyordur. Gormek istememissinizdir. Anlayamadigim bisey de yok. Herseyi kabul edip yillarca ses cikarmadiginiz icin bu saatten sonra degistiremezsiniz diyorum. Esinize bundan sonra annen kapiyi calmadan girmeyecek deyin bakalim yapacak mi?
Buraya gelecek yorumlarin cogunda emin olun eşinizin pasifligi ve sizin kabulleniş kisminiz sorgulanacak.

Essek gibi bakacak demistir, gerci bebeklikten baktigi icin cocukla arasında güzel bi bağ olustugunu varsayıyorum, ben olsam kapinin kilidini degistirip bi de kocayi yolarim, baska yapacak bisey yok gibi
Ben bu konulara aynı yorum yapıyorum
Geleceği esnada çırılçıplak olacak ve erotik bir film açacak
Bak bakalım.bir daha geliyor mu anahtar olsa dahi :KK70:

Back