Kayınvalidemle çok yakın yaşıyoruz evlerimiz yan yana. Kapıyı çalma huyu yoktur direk açar kapıyı girer. Bana da selam vermez oğluna merhaba oğlum der girer görüşürüz oğlum der çıkar. Akşam yemeğine denk geldiği zamanlarda sofraya davet ederim kendi yemeğini yerken benim yediklerimi sayar. Karın da zayıf ama maşallah iyi yiyor diyip duruyor eşime sürekli. Ben Türk’üm onlar yabancı annesi İngilizce bilmediği için pek anlaşamıyoruz. Bir tane de üvey kızım var eşimin benden önce ki ilişkisinden. Bizim de bir bebeğimiz oldu. Eşimin kızına 1,5 yaşından beri ben bakıyorum, bebeğin annesinin günlerinde ise bakıcı yerine kayınvalidem bakardı. O kadının evin içine kadar girmesine izin verirdi başlarda anlamaya çalıştım ama daha sonra haksızlık ve saygısızlığa katlanamadım. Kayınvalidem bebeği bana baktırıp annesi gelmeden 5 dk önce alır ben baktım bütün gün derdi. Eşime söylüyorum anlamaz tam bir ana kuzusu. Neyse yıllar geçti bir kızımız oldu kayınvalidem ayrımcılık yapıyor. Eşimin kızına sanki anası babası yokmuş gibi davranıyor koca kız oldu hala kucağında taşımaya çalışıyor bizim kız 1 yaşında yapmacık yapmacık torunum torunum diyor sadece. Eşimin kızını alıp yemeklere götürüyor bizim bebeğimize bir kere bir şey getirmişliği yok. Eşime anlatınca sana öyle geliyor diyor. Benim ailem ise onun kızına hep oyuncaklar alıyor asla öz evlattan ayırmıyorlar. Bende asla ayırmıyorum zaten onu da ben büyüttüm benim çocuğum o da. Ama kayınvalidemin böyle yapması beni çok negatif etkiliyor ve haliyle eşime ve kızına da bunu gösteriyorum. Şuan maalesef ki taşınamıyoruz … Bi öneriniz var mı …