Kayınvalideye bayram ziyareti

Bundan sonra asla arama ama bence yine de süslü püslü ol git. Öyle soğuk kuru bi iyi bayramlar dersin sonrasında da bir kelime bile etmez muhatap olmazsın. Misafir gibi koltukta otur kalkma, telefona filan bak eşinle konuş gül. Kafana takıp üzüldüğünü sanmasın.

Gidin ama aramayın bir daha. Sadece bayram, düğün vs gibi özel zamanlarda ya da acil aranması gereken zamanlarda arayın yeter. Ama hiç gitmemek olmaz.

Merhaba canlar , Kayınvalidemle aramız uzun süredir bozuk neden olduğunu anlatmam gerçekten çok uzun sürer ama ben yüze yüze geldiğimizde ya da bir yerde karşılaştığımızda saygı çerçevesinde ama eskisi gibi de yakın olmadan davranmaya çalışıyorum . Bu süreçte kandil , anneler günü olunca vs bu tarz özel günlerde yine de aramaya çalışıyorum içimden gelmese de ama kendisi telefonlarımı ya açmıyor yada açsa bile inanılmaz tavırlı bi şekilde çok kısa cevaplar veriyor . Sırf bu nedenle bende artık aramaları da kestim . Gel gelelim şuan ki duruma aynı semte oturuyoruz kendisiyle ve aramızda 20. Dk mesafe var en son geçen bayram eşimle birlikte gitmiştim evlerine onzamanda yine mesafeli ama saygılı bir şekilde davranmıştım .ama eşim hafta da bir gider sürekli arar konuşur ailesiyle de annesiyle de bende asla müdahale etmem .
Bugün de şöyle bi durum oldu bayramın birinci günü ama eşim bugün çalışıyor kaynanamda kurban olayını kendi kardeşleri ile yaptı biz kurban da kesmedik eşim çalışmasaydı zaten bütün gün kurban için annesiyle birlikte ilgilenecekti ama çalışıyor bende aram zaten bozuk olduğu için bayramın ikinci günü eşimle birlikte ziyarete giderim diye düşündüm neyse öğlen kaynanamı bayramını kutlamak için aradım ama açmadı hani desem ki kurban telaşları var ama daha sonra da aramadı . Zaten normalde de açsa emimin çok soğuk ve niye aradın der gbi konuşacaktı . Böyle olunca bende eşimi arayıp anneni aradım ama hala akşam olmasına rağmen bana geri dönmedi dedim o da ben arayayım açar dedi gayet normal bi şekilde . Yarın eşim annesine giderken bana da gel dediğinde telefonumu bile açmadığı için benim gelmeme lüzum yok sen git diyeceğim nasıl olsa senin telefonunu açıyor benimkini açmıyor bile diyeceğim. Sizce hata mı yapıyorum lütfen akıl verin arkadaşlar ? Gidersem de kendimi gurursuz gibi hissedeceğim çünkü bana sürekli aynı şeyi yapıyor ya açmıyor ya da kısa keserek konuşuyor hal böyle olunca da zorlamanın anlamı yok diye düşünüyorum . Haksız mıyım sizce ? Şimdiden çok teşekkür ederim zaman ayırıp okuduğunuz içn 🌸
Ben olsam eşimi tek göndermem. Hiç bişey yokmuş gibi davranırım. Sen görevini yapmışsın gidemedigin için aramak istemissin. Belki yakınsınız diye o seni gelir diye de beklemiste olabilir bilemedim ama takılmayın bence eşinizle gidip gelirsiniz. Bu kayinvalide ile alakalı bişey değil eşinle alakalı bişey çünkü. Ben eşim olmadan aileme bayramda gitmek istemem.

Bence görsel olarak gidip yanında bulunun ama muhabbet etmeyin. Ama asla bir daha aramayın.Anneler günü,kandil,bayram asla telefon etmeyin.En fazla mesaj atın,kısa ve öz.

Önceden ne oldugunu bilmiyorum ama bence siz celiskili sinyaler veriyorsunuz. Mesafeli olmak istiyorsunuz ama ariyorsunuz bazi günlerde, yoksa sez cikmiyor. Karsi taraftan siz aradiginiz zaman acmasini ve "iyi davranmasini" bekliyorsunuz, halbuki karsi taraf da sizin kadar "mesafeli/soguk" davranma hakkina sahip. Yani ben birine mesafe koyuyorsam o insanin da benden sogucagini beklerim. Aynisi evine gidince beklenmeli. Bundan sonra iliskiniz buzdolabi ayarinda devam eder ancak. Ama esinizi tek gönderseniz küslügü ilan etmis olursunuz o zaman tamamina aramaniza da gerek kalmaz

Zaten eve bayram ziyaretine gidecekseniz aramanız gereksiz olmuş, yukarda ki arkadaşa katılıyorum hem mesafeli olmak istiyorsunuz hemde arayıp duruyorsunuz. Bayram ziyaretine gidin ama bundan sonra hastalık ölüm durumu hariç hiç aramayın mesafenizi koruyun. Şahsen bnm gelinimde evime bayramdan bayrama gelse araya küslük soksa bende anneler günü veya diğer günlerde beni yalandan aramasını istemezdim.

Aşırı sinir olmuş durumdayım eşimi tek göndermekte istemiyorum çünkü o da çok buruk oluyor kıyamıyorum ona da . Ama kayınvalideme de sinir olduğum için gidince yüzüm asla gülmez daha da tavırlı olurum diye korkuyorum .
Kendine kıyama biraz da. Gitsin tek başına bişey olmaz.

Önceden ne oldugunu bilmiyorum ama bence siz celiskili sinyaler veriyorsunuz. Mesafeli olmak istiyorsunuz ama ariyorsunuz bazi günlerde, yoksa sez cikmiyor. Karsi taraftan siz aradiginiz zaman acmasini ve "iyi davranmasini" bekliyorsunuz, halbuki karsi taraf da sizin kadar "mesafeli/soguk" davranma hakkina sahip. Yani ben birine mesafe koyuyorsam o insanin da benden sogucagini beklerim. Aynisi evine gidince beklenmeli. Bundan sonra iliskiniz buzdolabi ayarinda devam eder ancak. Ama esinizi tek gönderseniz küslügü ilan etmis olursunuz o zaman tamamina aramaniza da gerek kalmaz
Mesafeli olduğumuz için zaten sürekli aramıyorum ama bayram gibi özel günlerde büyükler arada kan davası yoksa aranır o kadar da eşimin annesini silemem sonuçta hayatımdan değil mi . Ben zaten bana çok candan davransın gibi bir beklenti içinde değilim ama komple telefonu bile açmamakta tamamen ipleri kopartmak isteyen bi anlama geliyor . Şahsi olarak yüz yüze gelip bir kere tartışmadık , bir kere saygı sınırını aşacak bir tavrım olmadı sadece çok samimi olunca anlaşmazlıklar çıkıyor arada bu nedenle bayram kandil gibi özel günler dışında çok iletişim kurmamaya çalışıyorum ama telefonumun dahi açılmaması büyük nezaketsizlik .

Zaten eve bayram ziyaretine gidecekseniz aramanız gereksiz olmuş, yukarda ki arkadaşa katılıyorum hem mesafeli olmak istiyorsunuz hemde arayıp duruyorsunuz. Bayram ziyaretine gidin ama bundan sonra hastalık ölüm durumu hariç hiç aramayın mesafenizi koruyun. Şahsen bnm gelinimde evime bayramdan bayrama gelse araya küslük soksa bende anneler günü veya diğer günlerde beni yalandan aramasını istemezdim.
İnanın evlerine sık gitmem daha büyük sorunlara yol açıyor çünkü genel olarak anlaşamıyoruz . Bende sağlıklı bir mesafede kalmak istiyorum . Bugün de eşimin ısrarı üzerine birlikte gittik iki saat oturduk ve yine birlikte kalktık telefonumu açmamış olmasından bahsetmedim bile sadece mesafeli bir şekilde arada sıcaklık olmadan gerçekleştirdik bayram ziyaretini . Çıktıktan sonra da eşime ben senin hatrın için geldim bugün bundan sonra da yine senin hatrın için geleceğim ama annen zaten telefonumu bu kaçıncı kezdir açmıyor asla aramam telefondan bir daha dedim . Eşim de bana hak verdi en azından bizim aramızda konu tatlıya bağlandı diyebilirim .

asla. insanlar bayramda anne babalara ayrı gayri gelen çiftleri görünce boşanacaklarını düşünürler. dış çevreden bahsediyorum. uzak kuzenler vs ayrı ayrı düğüne bayrama ne zaman tek gelseler sonrasında boşandılar. eşler anne babaları ayrı ziyaret etmemeli. her kavgada haklı bile olsanız başınıza kakılacak bir durum yaratmayın. sen benim annemin bayramını bile kutlamadın dedirtmeyin. eşiniz yalnız giderse birkaç dangalak da hayırdır eşin nerede derse size kinlenir. gidin. adamı elalemin diline düşürmeye gerek yok. tadınız kaçar sonra. iki saat oturun kalkın. kv yüzünden değil eşinize sevginiz yüzünden.
Evet kesinlikle katılıyorum . Eşim ayrı gitse hem ben orda nasıl bir ortam olacak diye huzursuz olacaktım hemde başka akrabalardan gelen gidenlerde vardı ve eşim mahçup olacaktı tel gittiği için . Bende bu düşüncelerle hazırlanıp eşimle birlikte gittim .

Siz mesafeliyseniz kvniz de mesafeli olma hakkını kullanabilir bence. Ama anlatımınızdan şu çıkıyor ki siz nesafeli olmak istiyorsunuz ama kvnizin size karşı twitter kuşu gibi cıvıldamasını istiyorsunuz. Bu da saçma oluyor haliyle.

Ayrıca bayram ziyareti zaten kurban sebebiyle ilk gün yapılmaz bence,herkesin işi ve kurban telaşı olur diye. İkinci gün zaten ziyaretine gideceğiniz herhangi bir insanı ilk gün aramanıza gerek yok. İkinci gün gittiğinizde bayramlaşırsınız.

Merhaba canlar , Kayınvalidemle aramız uzun süredir bozuk neden olduğunu anlatmam gerçekten çok uzun sürer ama ben yüze yüze geldiğimizde ya da bir yerde karşılaştığımızda saygı çerçevesinde ama eskisi gibi de yakın olmadan davranmaya çalışıyorum . Bu süreçte kandil , anneler günü olunca vs bu tarz özel günlerde yine de aramaya çalışıyorum içimden gelmese de ama kendisi telefonlarımı ya açmıyor yada açsa bile inanılmaz tavırlı bi şekilde çok kısa cevaplar veriyor . Sırf bu nedenle bende artık aramaları da kestim . Gel gelelim şuan ki duruma aynı semte oturuyoruz kendisiyle ve aramızda 20. Dk mesafe var en son geçen bayram eşimle birlikte gitmiştim evlerine onzamanda yine mesafeli ama saygılı bir şekilde davranmıştım .ama eşim hafta da bir gider sürekli arar konuşur ailesiyle de annesiyle de bende asla müdahale etmem .
Bugün de şöyle bi durum oldu bayramın birinci günü ama eşim bugün çalışıyor kaynanamda kurban olayını kendi kardeşleri ile yaptı biz kurban da kesmedik eşim çalışmasaydı zaten bütün gün kurban için annesiyle birlikte ilgilenecekti ama çalışıyor bende aram zaten bozuk olduğu için bayramın ikinci günü eşimle birlikte ziyarete giderim diye düşündüm neyse öğlen kaynanamı bayramını kutlamak için aradım ama açmadı hani desem ki kurban telaşları var ama daha sonra da aramadı . Zaten normalde de açsa emimin çok soğuk ve niye aradın der gbi konuşacaktı . Böyle olunca bende eşimi arayıp anneni aradım ama hala akşam olmasına rağmen bana geri dönmedi dedim o da ben arayayım açar dedi gayet normal bi şekilde . Yarın eşim annesine giderken bana da gel dediğinde telefonumu bile açmadığı için benim gelmeme lüzum yok sen git diyeceğim nasıl olsa senin telefonunu açıyor benimkini açmıyor bile diyeceğim. Sizce hata mı yapıyorum lütfen akıl verin arkadaşlar ? Gidersem de kendimi gurursuz gibi hissedeceğim çünkü bana sürekli aynı şeyi yapıyor ya açmıyor ya da kısa keserek konuşuyor hal böyle olunca da zorlamanın anlamı yok diye düşünüyorum . Haksız mıyım sizce ? Şimdiden çok teşekkür ederim zaman ayırıp okuduğunuz içn 🌸
Sırf bayramda gelmedi bakın diyebilmek için yapmış kaynana. Bu oyuna gelme bayramda git.

X