• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidesiyle yakın oturan arkadaşlarım, bi fikir lütfen!!

ah canıııım sen bu sözleremi içerledin..ne kadar nazlıymışsın.sen sendeki kaynanaya kaynanamı diyorsun.?sen yine şanslısın aynı muhittesin ama yinede ayrısın.ben aynı evin içinde 21 yıldır oturuyorum.78 yaşında domuz gibi..öleceğide yok..zaten bunların geninde uzun yaşamak varmış.ben 14 yıl evvel tüberküloz oldum bu kadının yüzünden 9 ay tedavi gördümde düzeldim.bir deri bir kemik kalmıştım ne koca olacak nikahlı olduğum kişi ne de anacığı ilgilenip ne oluyor bu kadına da böyle hasta demediler.beni komşular doktora götürdü..bir tane bende var evlere şenlik..hangi kelimelerle anlatsam bilmem.diyeceksinki neden katlandın...2 oğlum sebebiyle..kimsem yoktu ne bana ne çocuklarıma sahip çıkacak..

aslında duruma uzaktan bakıldığında benim değil senin hayatı yaşayışında bi sorun var ablacım.bu kadarcık şeye nazlanmak değil derdim, bundan daha fazlasını yaşamak istemediğim için başından tedbir alabilmek.sırf bu yüzden senin gibi acı tecrübe edinmiş ablalarımdan arkadaşlarımdan akıl alıyorum ki senin yazdığın kadar acı tecrübeleri gün gelip inci gibi ben de dizmek zorunda kalmayayım.Çok zor bi hayatın varmış, allah sabrını vermiş sanırım hala katlanabildiğine göre, akıl vermek haddime değil ama bir an evvel o evden de insanlardan da hem kendini hem evlatlarını kurtar ablacım.

Bende kayınvalidemle aynı yerde oturuyorum. Aynı bahçenin içinde o karşı binada. Bana hiç bir zararları yok rahatsızda etmezler ama yinede çok hoş bir durum olduğunu söyleyemem.

Annem olsun dayım halam teyzem vs. geldiklerinde onlarda gelir hemen. Aslında ayıp olmasın diye geliyorlar ama yinede batıyor insana.

Seninkiyle hiç yaşanmaz gibi. Birde çalışmıyorsan zırt pırt gelir kesin. Hiç gerek yok bence.

yorum yapan arkadaşlar teşekkür ederim ama isterseniz kayınvalidemin kişiliğiyle alakalı biraz bilgi vereyim;
kendisi konusma tarzından da anlaşılacağı gibi gayet cahil ve patavatsız biridir.evine temizliğe gitmediğim için beni gelinlik yapmamakla suçlayan eski kafa bi yapısı var.daha bu hırsızlık olayı olana kadar telefonda basit bi olay için benimle aynen böyle konustuğu için tüm iletişimimi kesmiştim, 2 ay küs kaldım.
Eğer etilere taşınırsam kesinlikle aynı sokakta falan tutmam zaten mutlaka aramızda 10 dk yürüme mesafesi olur ama kendisi özellikle çocuğum doğduktan sonra (ilk torun) sık sık gelip gidecektir, kürt oldukları için aile kalabalık ve akraba ilişkilerine çok düşkünler kayınvalidem dışında teyzelerin ve halalarında sık sık ziyarete geleceklerini düşünüyorum.tüm bu dezavantajların yanında kendi aileme yakın olmak, eşimin işi eve yürüme mesafesinde olacağı için gün içerisinde sık sık görüşebilecek olmak da ayrıca cezbediyor beni.

lütfen yorumlarınızı esirgemeyin arkadaşlar, çok kafam karışık :50:

bu yorumdan sonra ne kadar uzak olursan o kadar iyi diyorum
dogumdan sonra annen falan gelir kalır yardımcı olur
ama ben olsam bu yakınına gitmem
ben de yakınım kv ye şimdi beni bırak eşim bile pişman düşün artık:51:

peki neden beraber yaşıyorsunuz onca yıldır? ev alıp çıkmayı düşünmüyormusunuz?

ev almak...eşim ev alacak beni rahat ettirecek ha..karun kadar zengin olsa bodrum katı yine almaz annesinden ayrı bir evde yaşamak onun için cehennemde yaşamaktır..55 yaşındadır eşim..anne kuzusu derler ya işte öyle..5 kardeşler içlerinden bir tek bu eşim böyle..eşim benden evvel 3 nişanlılık geçirmiş.ben evlendikten sonra öğreniyorum bunu..nişanlandıkları kızlar kaynanamdan için bu yuvamızı yıkar en iyisi yol yakınken ayrılalım demişler..hiç çekilecek insan değiller..bunların yaptığını anlatsam roman olur ..acı roman..şimdi büyük oğlum polis okulunun 1.yılını bitiriyor..bi bitirsin okulu başlasın mesleğine çocuklarımla ayrı şehir ayrı evde yaşayacağım..bu adamdan bu kadından uzak...

birisi bana eşek gibi geleceksiniz dese eşek inadım tutar gitmem.ne demek eşek b.k bu nasıl konuşmalar koskocaman kadın

ayrıca bunun neresini daha düşünüyorsun bilmem...gitmemelisin ama kocan sıkıntı çıkarır galiba ondan çekiniyorsun.

Kızlar merhaba,

evirip çevirip bi türlü doğru karara ulaşamadığım bi konuda yardımlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var.
konu şu;

ben 2 yıllık evliyim ve eşimin ailesi de benim ailemde istanbul avrupa yakasında aynı semtte oturuyor, etilerde.
biz evlenirken kayınvalidemin bitmek bilmez baskılarına ve karşı çıkışlarına rağmen anadolu yakasında oturmayı tercih ettik, bulunduğumuz yerden çok da memnunduk aslında, karışanımız görüşenimiz yoktu.taa ki 2 gün öncesine kadar.. 2 gün önce evime hırsız girdi, hem ev eşyalarımı hem ziynet eşyalarımı her şeyimi aldı götürdü .maddiyatında değilim, başımın gözümün sadakası olsun, yüzyüze gelmediğimize şükrediyorum ama herhalde hamile olduğumdan kaynaklanıyor ben bu durumdan çok etkilendim.eve girmek içimden gelmiyor, sanki evin içinde bi yabancı ordusu dolaşmış her yer leş gibi geliyor hiç bişeye elimi sürmek istemiyorum ve gündüzde dahil evde yalnız kalamıyorum.. buraya kadar tamam.

asıl olay şu;
bu olaydan sonra bu evden taşınmaya karar verdik ve eşim etilere ailelere yakın bi yere taşınmamızın daha doğru olacağını söyledi.çünkü eşimin işi de orada yakın bi yere taşınır hem yol hem yemek parasından kısmış oluruz gibi bi düşüncesi var.çocukta olunca tek kalmassın annene geçersin sıkılırsan falan diyo.haklı yanları çok tabi.ama.. ama dün kayınvalideme gittik eşime aynen şu cümleleri kurdu; "b.k mu var karşıda gitmeyin dedik gittiniz, büyük lafı dinlemediniz.şimdi bi dinlemeyin beni de göstereyim size, pılınızı pırtınızı toplayıp bu semte geliyosunuz, ben emlakçıyla konustum size ev bakıcak, ıh mıhh etmeyin eşşek gibi geleceksiniz buraya" dedi.eşim tartışmamak için sustu ben zaten muhattap dahi almadım, güldüm geçtim.

şimdi kayınvalidesiyle aynı semtte oturan arkadaşlar, bu durumun bana dezavantajı olur mu?
bi de bu kadın böyle emir verir gibi konusunca sanki etilere taşınsak sırf o emrettiği için taşınmışız gibi olucak, dediğimi yaptırdım deyip tepemize çıksın istemiyorum.kayınvalidemle aynı semtte oturmamın bana ne gibi zararları olur ya da evliliğime.
tecrübeli olanlar olmayanlar ne olur bi akıl verin bi fikir yürütün, ben bu stres ve kararsızlıkla daha fazla yaşayamıcam.:30:

canım şimdi aranızdaki mesafe (yakınlık samimiyet ) nasıl bilemem ama en baştan mesafe koymazsan hazır cevap olmazsan işin var:51:

birisi bana eşek gibi geleceksiniz dese eşek inadım tutar gitmem.ne demek eşek b.k bu nasıl konuşmalar koskocaman kadın

ayrıca bunun neresini daha düşünüyorsun bilmem...gitmemelisin ama kocan sıkıntı çıkarır galiba ondan çekiniyorsun.

haklısın vallahi
ya zaten kısmetten çıkmış o eşyalar biraz dar düşünmüş kv desi
onun evinde de kalsalar olacaktı zaten:37:

Kızlar merhaba,

evirip çevirip bi türlü doğru karara ulaşamadığım bi konuda yardımlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var.
konu şu;

ben 2 yıllık evliyim ve eşimin ailesi de benim ailemde istanbul avrupa yakasında aynı semtte oturuyor, etilerde.
biz evlenirken kayınvalidemin bitmek bilmez baskılarına ve karşı çıkışlarına rağmen anadolu yakasında oturmayı tercih ettik, bulunduğumuz yerden çok da memnunduk aslında, karışanımız görüşenimiz yoktu.taa ki 2 gün öncesine kadar.. 2 gün önce evime hırsız girdi, hem ev eşyalarımı hem ziynet eşyalarımı her şeyimi aldı götürdü .maddiyatında değilim, başımın gözümün sadakası olsun, yüzyüze gelmediğimize şükrediyorum ama herhalde hamile olduğumdan kaynaklanıyor ben bu durumdan çok etkilendim.eve girmek içimden gelmiyor, sanki evin içinde bi yabancı ordusu dolaşmış her yer leş gibi geliyor hiç bişeye elimi sürmek istemiyorum ve gündüzde dahil evde yalnız kalamıyorum.. buraya kadar tamam.

asıl olay şu;
bu olaydan sonra bu evden taşınmaya karar verdik ve eşim etilere ailelere yakın bi yere taşınmamızın daha doğru olacağını söyledi.çünkü eşimin işi de orada yakın bi yere taşınır hem yol hem yemek parasından kısmış oluruz gibi bi düşüncesi var.çocukta olunca tek kalmassın annene geçersin sıkılırsan falan diyo.haklı yanları çok tabi.ama.. ama dün kayınvalideme gittik eşime aynen şu cümleleri kurdu; "b.k mu var karşıda gitmeyin dedik gittiniz, büyük lafı dinlemediniz.şimdi bi dinlemeyin beni de göstereyim size, pılınızı pırtınızı toplayıp bu semte geliyosunuz, ben emlakçıyla konustum size ev bakıcak, ıh mıhh etmeyin eşşek gibi geleceksiniz buraya" dedi.eşim tartışmamak için sustu ben zaten muhattap dahi almadım, güldüm geçtim.

şimdi kayınvalidesiyle aynı semtte oturan arkadaşlar, bu durumun bana dezavantajı olur mu?
bi de bu kadın böyle emir verir gibi konusunca sanki etilere taşınsak sırf o emrettiği için taşınmışız gibi olucak, dediğimi yaptırdım deyip tepemize çıksın istemiyorum.kayınvalidemle aynı semtte oturmamın bana ne gibi zararları olur ya da evliliğime.
tecrübeli olanlar olmayanlar ne olur bi akıl verin bi fikir yürütün, ben bu stres ve kararsızlıkla daha fazla yaşayamıcam.:30:
[/

İlk önce kendine stres yapmamalısın.sen stres yaptıkları kaynanan senin üzerine daha çok gelmeye başlar mümkün oldukça sakin kalmaya çalış.ama dayanamıyorsa kaynanana bu meseleyi konuş derim :)

yorum yapan arkadaşlar teşekkür ederim ama isterseniz kayınvalidemin kişiliğiyle alakalı biraz bilgi vereyim;
kendisi konusma tarzından da anlaşılacağı gibi gayet cahil ve patavatsız biridir.evine temizliğe gitmediğim için beni gelinlik yapmamakla suçlayan eski kafa bi yapısı var.daha bu hırsızlık olayı olana kadar telefonda basit bi olay için benimle aynen böyle konustuğu için tüm iletişimimi kesmiştim, 2 ay küs kaldım.
Eğer etilere taşınırsam kesinlikle aynı sokakta falan tutmam zaten mutlaka aramızda 10 dk yürüme mesafesi olur ama kendisi özellikle çocuğum doğduktan sonra (ilk torun) sık sık gelip gidecektir, kürt oldukları için aile kalabalık ve akraba ilişkilerine çok düşkünler kayınvalidem dışında teyzelerin ve halalarında sık sık ziyarete geleceklerini düşünüyorum.tüm bu dezavantajların yanında kendi aileme yakın olmak, eşimin işi eve yürüme mesafesinde olacağı için gün içerisinde sık sık görüşebilecek olmak da ayrıca cezbediyor beni.

lütfen yorumlarınızı esirgemeyin arkadaşlar, çok kafam karışık :50:

canım benim kayınvalidemlerde doğulu hatta bende doğuluyum özellikle bizim doğuluların saçma sapan adetleri gelinlerden beklentileri memnuniyetsizlikleri yüzünden 7 ayda boşanma noktasına geldim kaç kere ve bunun en büyük sebebi kayınvalidemle yakın olmamız. bizimde yürüme mesafesi 10 dkka falan ama tabiri caizse hayatımızın içine ettiler. şu an eşimin işi için bi kaç ay daha burda olmak zorundayız ama sonrasında semti bırak başka ülkeye bile gitmeyi düşünüyoruz. eskiden kendi ailemden ayrılamam falan diyordum ama artık herşeyden geçtim. kayınvaliden ile ilgili yazdıklarına da bakılırsa kesin pişman olursun terside olabilir ama bence asla bu riski alma psikolojik hasarları büyük olabiliyor çünkü

ay aman kayınvalidenizin üslubuna bak ... bu kadınla aynı semte otur da bak gör o zaman yeni konu açarsın her şeye karışıyor kv diye

sakın derim oturma aynı semtte çok kırıcı bir dili var... oğlu büyümüş koca adam olmuş konuşma tarzına bak sanki 5 yaşında çocukla konuşuyor benim kızım 3 yaşında

ben bir şey isterken getirir misin yada şimdiden elbise alırken bile onun da fikrini alıyorum..

canım benim kayınvalidemlerde doğulu hatta bende doğuluyum özellikle bizim doğuluların saçma sapan adetleri gelinlerden beklentileri memnuniyetsizlikleri yüzünden 7 ayda boşanma noktasına geldim kaç kere ve bunun en büyük sebebi kayınvalidemle yakın olmamız. bizimde yürüme mesafesi 10 dkka falan ama tabiri caizse hayatımızın içine ettiler. şu an eşimin işi için bi kaç ay daha burda olmak zorundayız ama sonrasında semti bırak başka ülkeye bile gitmeyi düşünüyoruz. eskiden kendi ailemden ayrılamam falan diyordum ama artık herşeyden geçtim. kayınvaliden ile ilgili yazdıklarına da bakılırsa kesin pişman olursun terside olabilir ama bence asla bu riski alma psikolojik hasarları büyük olabiliyor çünkü

canım ayrı semt ayrı şehir ülke falan lafta
kadın niğdede yaşıyor oğlu ve gelini izmirde ne yaptı ettiyse tl da boşattı
yapacak her türlü yapar arada boğaz olduğu hali buysa etilerdekini düşünemiyorum

ama yinede iyi olmanızı temenni ederim

Siz etilerde oturmuş olsaydınız da evinize hırsız girecekti oturmasanız da.

Gireceği varsa etilere taşınsanız gene girer.Buna engel olamazsınız ki :26:

Kayınvaliden karşısında çocuk var sanıyor galiba :ssz:

Şu ettiği laflara baksana resmen hakaret etmiş :19:

Ben olsam inadına gitmezdim istediği semte.

Huyum kurusun çok da inadımdır :ssz:

inadım da inadım, herkesin dilinde bu cümle
arkadaşlar nasıl yapıyorsunuz bunu biraz da bana deyin hele...
inadımdan gitmem diyor herkes, eşiniz peki?????
ben de evlenmeden önce inattım ama sanırım baskılanıyorum değişmek zorunda kalıyorum törpüleniyorum.......
konu sahibi arkadaş için kv hariç diğer bütün sbebepler etileri gösteriyor, çok daha kolaylık yaşayacağı bi yer bura. eşin nasıl kabul etti işi etilerdeyken anadolu da oturmayı, ailen de orda, bebek olunca ailene bayaa bi ihtiyacın olucak, eşine de , eşinin işi yakın olması sana avantaj ama kv n ne olucak??? mümkün mertebe araç kullnamadan gelemeyeceği bi yerden tutarsın olur biter....
ailene yakın olman iyi olucak bence

bu tarzdaki bir kv ile yakın olmayı tercih etmezdim. yakın olmak çok zor.özellikle bebekten sonra o mesafe bir türlü ayarlanmıyor.her hakkı kendilerinde görüyorlar. çatkapı yemek vakti gelmeler, haftasonu alakasız saatlerde gelmeler çok oluyor.nasılsa bebek var evdesinizdir muhabbeti çok sıkıcı. yediğimize,içtiğimize herşeye karışılıyor.ben çok bunalıyorum.eşimle sorunlar yaşıyorum.

kv nize uzak annenize daha yakın bir yer tercih edin derim.mümkün değilse başka semt.

Canım durumumuz biraz farklı ama yinede anlatayım istedim yaşananları. Aile apartmanında oturuyoruz. Ben,büyük eltim ve kayınvalide ile. 5 yıldır evliyim. Kayınvalidemin sürekli gidecek ve gezecek biryerleri, akrabaları ve kardeşleri var. Dolayısıyla kendisi gittiğinde kayınpederim, özürlü kaynım ve diğer kaynımın yemek ve diğer işleri eltimle bana kalıyor. 21 aylık bir kızım var bu arada evden çalışıyorum. Bugüne kadar kayınvalidemin bana hiçbir yardımı olmadığı gibi geçen hafta cumartesi günü cenaze nedeni ile memleketine gitti. Oradan geçerken kardeşinin eşini de bırakalım hadi bir iki gün orada kalalım diye gittiler. Oradan başka bir kardeşine daha uğrayacaklar belki bir belki iki gün yine kalacaklar. Ha bu arada kaynanam giderken evde inşaata başlamak üzereydiler. O gitti. Bütün ev kaldırıldı. Şap atıldı, fayans yapıldı. Ev boyandı üstüne parkeler yapılacak. Bu arada olan bize oluyor tabiiki. Hem aşağıyla ilgileniyoruz, hem yemek hazırlıyoruz, hemde ütüydü falandı filandı derken inan şu 10 günde artık yorgunluktan bitap düşmüş haldeyiz. Hala da ne zaman geleceği belli değil. Ha uzak olsaydık bunlarla ilgilenmemize gerek olurmuydu tabiiki hayır. Ama yakın olunca maalesef herşeyle ilgilenmek zorundasın. Ama bunlara karşılık kayınvaliden senin için ne yaptı dersen hiç. Doğum yaptığımda yalnızca 10 dakikalığına hastaneye uğradı. Neden mi? Çünkü sonraki gün bayramdı ve çok önemli olan baklavayı yapması gerekiyordu.

Doğumdan sonra annem yalnızca 1 hafta yanımda kalabildi ve sonra beni kız kardeşimle bırakıp gitti. Kız kardeşim yemek yapmayı bilmez, ben sezeryanlıyım. Aynı binada elti, kaynana ve bayram nedeniyle 2 hafta kalmak üzere annesine gelen görümce varken hiç kimse 1 tabak çorba bile çıkarmadı bana. Hem işimi gücümü, hem yemeğimi hemde çocuğumla ilgilenme kısmını tek başıma hallettim. Ha bu arada 3 ay boyunca yalnızca bebeği yıkamaya yardım için geldi ve günde kırk kere görümceyle birlikte gelip emzir ha bebeği emzir sakın mama verme deyip beni saatlerce ağlatıp gittiler. Sütüm zaten çok azdı. Sayelerinde 3 aydan sonra süt falanda kalmadı.

Daha anlatılacak çok şey var ama konunu daha fazla sabote etmek istemiyorum. Belki baktığın zaman çok küçük olaylar gibi görünebilir gözüne. Ama inan bana kaynana ve kayınperede yakın oturmak en az 10 sene yaşlandırdı beni. Sürekli herşeyine karışılmasını istemiyorsan hiiiiiiç yaklaşma bile derim.

Arkadaşım bu hırsızlık olayında parmak izi falan alındı mı ?
Kaynananda sizin evinizin anahtar yedeği var mıydı ?
Kaynananda yapmış ve bu oyunu tertiplemiş olabilir mi?
En iyi kaynana ölü kaynanadır. Ben aynı evde oturdum ve hala oturuyorum. Başıma gelmedik kalmadı .Ev aldık allah izin verirse en kısa zamanda taşınacağım başına asla musallat etme derim.Yakın gelme bence uzakta otur otobüs mesafesi olsun gelmesi gitmesi zor olsun mümkünse gelmesin :)Ben 15 aralıktan beri aynı evde küsüm. Mayısın 13ü bu gün konuşmayı da asla düşünmüyorum. Bana da aileme de yapmadığı pislik terbiyesizlik kalmadı. Bilgine...

Kızlar merhaba,

konu şu;

asıl olay şu;

dertsiz başına dert alma cesaretli ol biraz hırsıza karşı önlemini al gireceği varsa taşınacağın evede girer

Back