• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidesiyle yakın oturan arkadaşlarım, bi fikir lütfen!!

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
123
Kızlar merhaba,

evirip çevirip bi türlü doğru karara ulaşamadığım bi konuda yardımlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var.
konu şu;

ben 2 yıllık evliyim ve eşimin ailesi de benim ailemde istanbul avrupa yakasında aynı semtte oturuyor, etilerde.
biz evlenirken kayınvalidemin bitmek bilmez baskılarına ve karşı çıkışlarına rağmen anadolu yakasında oturmayı tercih ettik, bulunduğumuz yerden çok da memnunduk aslında, karışanımız görüşenimiz yoktu.taa ki 2 gün öncesine kadar.. 2 gün önce evime hırsız girdi, hem ev eşyalarımı hem ziynet eşyalarımı her şeyimi aldı götürdü .maddiyatında değilim, başımın gözümün sadakası olsun, yüzyüze gelmediğimize şükrediyorum ama herhalde hamile olduğumdan kaynaklanıyor ben bu durumdan çok etkilendim.eve girmek içimden gelmiyor, sanki evin içinde bi yabancı ordusu dolaşmış her yer leş gibi geliyor hiç bişeye elimi sürmek istemiyorum ve gündüzde dahil evde yalnız kalamıyorum.. buraya kadar tamam.

asıl olay şu;
bu olaydan sonra bu evden taşınmaya karar verdik ve eşim etilere ailelere yakın bi yere taşınmamızın daha doğru olacağını söyledi.çünkü eşimin işi de orada yakın bi yere taşınır hem yol hem yemek parasından kısmış oluruz gibi bi düşüncesi var.çocukta olunca tek kalmassın annene geçersin sıkılırsan falan diyo.haklı yanları çok tabi.ama.. ama dün kayınvalideme gittik eşime aynen şu cümleleri kurdu; "b.k mu var karşıda gitmeyin dedik gittiniz, büyük lafı dinlemediniz.şimdi bi dinlemeyin beni de göstereyim size, pılınızı pırtınızı toplayıp bu semte geliyosunuz, ben emlakçıyla konustum size ev bakıcak, ıh mıhh etmeyin eşşek gibi geleceksiniz buraya" dedi.eşim tartışmamak için sustu ben zaten muhattap dahi almadım, güldüm geçtim.

şimdi kayınvalidesiyle aynı semtte oturan arkadaşlar, bu durumun bana dezavantajı olur mu?
bi de bu kadın böyle emir verir gibi konusunca sanki etilere taşınsak sırf o emrettiği için taşınmışız gibi olucak, dediğimi yaptırdım deyip tepemize çıksın istemiyorum.kayınvalidemle aynı semtte oturmamın bana ne gibi zararları olur ya da evliliğime.
tecrübeli olanlar olmayanlar ne olur bi akıl verin bi fikir yürütün, ben bu stres ve kararsızlıkla daha fazla yaşayamıcam.:30:

Bu kadar sert ve kötü konuşmaya karşı keşke sizde konuşasaymışsınız...Evet bende buraya gelicem ama anneme yakın olmak istiyorum artık diyebilrdiniz mesela...Artık o andan sonra bir şey söylemek saçma...Sizin için iyi olacak bende oraya taşınmanız ama çok sert duruşlu olmalısınız.Mesafeyi çok iyi bir şekilde korursanız sorun olmaz...Size bu şekilde davrananlara cevap vermekten de çekinmeyin.Ezilmezseniz böylece...Allah yardımcınız olsun ve hırsız olayı içind geçmiş olsun

Bu durum kayınvalidenin karakterine göre değişir.

Ancak oğluna ve gelinine avam bir üslupla hitap eden kayınvalide tipine
mümkün olduğunca uzak durmakta fayda var.

Ben olsam o lafların üstüne inadına dediği semtten ev tutmazdım...

ben bu kadar psikopat cahil ve kendini bilmez terbiyesiz bi kadının dibine gelmek şöyle dursun dahada kaçar bursaya falan taşınırdım.

Diğer arkadaşın dediği gibi bu kayınvalidenizin karekteriyle alakalı. Bende aynı semtte sayılırım minibüsle 10 dk araçla 5 dk ama kayınvalidemin evime gelmişliği sayılıdır. Bende çalışıyorum oda. Ama eltim bundan 1,5 sene kadar önce kayınvalidemin üst katında oturuyordu 3 sene kadar. Yaşamadıkları sıkıntı kalmadı, ikiside birbirinden illallah etti. Eltim kv nin 2-3 sokak ötesine kiraya taşındı.

Bence aynı semtte olabilirsin ama çok yakın olma eğer musalat olur diyorsan.

Kayınvalidenizin konuşma şekli ve tavrı hiç hoş değil. Bence o semtte taşınmayın derim. Belki daha yakına olabilir, ama oraya değil. Siz şimdi alışmışsınız, kayınvaliden nasıl biri bilmem ama, devamlı gelip giderse, belki bundan rahatsızlık duyabilirsin.

k.valide ile yakın semtler de oturulur sonuçta eşlerimizin anneleri,bizleri parçalayacak da değiller gerekli olursa mecbur olunursa katlanılır da ancaak senin bu belirttiğin cümleleri kuran bu zihniyette olan bir k.valide ile bırak aynı semtte oturmayı aynı şehirde nefes bile almak istemem..

k.valide değil de kaynanatör mübarek!

Son düzenleme:
yorum yapan arkadaşlar teşekkür ederim ama isterseniz kayınvalidemin kişiliğiyle alakalı biraz bilgi vereyim;
kendisi konusma tarzından da anlaşılacağı gibi gayet cahil ve patavatsız biridir.evine temizliğe gitmediğim için beni gelinlik yapmamakla suçlayan eski kafa bi yapısı var.daha bu hırsızlık olayı olana kadar telefonda basit bi olay için benimle aynen böyle konustuğu için tüm iletişimimi kesmiştim, 2 ay küs kaldım.
Eğer etilere taşınırsam kesinlikle aynı sokakta falan tutmam zaten mutlaka aramızda 10 dk yürüme mesafesi olur ama kendisi özellikle çocuğum doğduktan sonra (ilk torun) sık sık gelip gidecektir, kürt oldukları için aile kalabalık ve akraba ilişkilerine çok düşkünler kayınvalidem dışında teyzelerin ve halalarında sık sık ziyarete geleceklerini düşünüyorum.tüm bu dezavantajların yanında kendi aileme yakın olmak, eşimin işi eve yürüme mesafesinde olacağı için gün içerisinde sık sık görüşebilecek olmak da ayrıca cezbediyor beni.

lütfen yorumlarınızı esirgemeyin arkadaşlar, çok kafam karışık :50:

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Kayınvalidenizin eline fırsat geçmiş .evinize hırsız girdiği için bunu fırsat bilerek sizi kendi yakınına çekmeye çalışıyor.Bence hiç yakına taşınma.

yorum yapan arkadaşlar teşekkür ederim ama isterseniz kayınvalidemin kişiliğiyle alakalı biraz bilgi vereyim;
kendisi konusma tarzından da anlaşılacağı gibi gayet cahil ve patavatsız biridir.evine temizliğe gitmediğim için beni gelinlik yapmamakla suçlayan eski kafa bi yapısı var.daha bu hırsızlık olayı olana kadar telefonda basit bi olay için benimle aynen böyle konustuğu için tüm iletişimimi kesmiştim, 2 ay küs kaldım.
Eğer etilere taşınırsam kesinlikle aynı sokakta falan tutmam zaten mutlaka aramızda 10 dk yürüme mesafesi olur ama kendisi özellikle çocuğum doğduktan sonra (ilk torun) sık sık gelip gidecektir, kürt oldukları için aile kalabalık ve akraba ilişkilerine çok düşkünler kayınvalidem dışında teyzelerin ve halalarında sık sık ziyarete geleceklerini düşünüyorum.tüm bu dezavantajların yanında kendi aileme yakın olmak, eşimin işi eve yürüme mesafesinde olacağı için gün içerisinde sık sık görüşebilecek olmak da ayrıca cezbediyor beni.

lütfen yorumlarınızı esirgemeyin arkadaşlar, çok kafam karışık :50:

Benim kayınvalidemde patavatsız ve herkezi yönetmeyi seven biri o yüzden uzak olmak en iyisi..

Eyer eşinle birlikde karar vere biliyorsaniz, ne mutlu size.
Bu durumda, epey bir uzak durmaniz daha hayırlı olduğunu düşünüyorum.

Eyer taşınırsan, eminim bir an önce tekrar kaçma planları yapacaksın:)
Annene yakın olayim derken ve o evden kacayim derken, doluya yakalanacaksiniz.

Bak arkadaşım sakın ama sakın onun semtine taşınma neden mi?
Nedenini açıklamadan önce kendimi tanıtayım ben aşağıdada gördüğün gibi 3 seneye yakındır evliyim kv ile aynı şehirdeyiz fakat evimizin mesafesi uzak o yüzden sürekli gelemiyor.Zaten çalışıyoruz o yüzdende çok gelemiyo. Fakat ben şuan izindeyim. Her neyse bebek olana kadar aramızda hiç bir sorun yok sayılırdı. Fakat bebeğim oldu artık katlanamıyorum.Gelip gelip bebeğimi heryerinden öpmeler, şöyle yapın böyle yapmayın karışmalar... El kadar bebeğimi dudağından öpüyor. Tuhaf tuhaf sevgi sözcükleri kullanarak bebeğimi seviyor. Ama artık dayanamıyorum. Ben annesi olarak dudağından öpmüyorum. Sen kim oluyorsun? Birde eskiden daha az görüşürdük bebek bahanesiyle daha sık geliyorlar. Ve bende bebeğimi sürekli kontrol etmek zorunda kalıyorum.Çok rahatsız oluyorum. O yüzden sende bebek olduktan sonra başına gelebilecekleri iyi düşün ona göre oraya taşın derim

Gorgusuz kadın :ssz:
Bence fazla yakın olmamanızda yarar var

Kızlar merhaba,

evirip çevirip bi türlü doğru karara ulaşamadığım bi konuda yardımlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var.
konu şu;

ben 2 yıllık evliyim ve eşimin ailesi de benim ailemde istanbul avrupa yakasında aynı semtte oturuyor, etilerde.
biz evlenirken kayınvalidemin bitmek bilmez baskılarına ve karşı çıkışlarına rağmen anadolu yakasında oturmayı tercih ettik, bulunduğumuz yerden çok da memnunduk aslında, karışanımız görüşenimiz yoktu.taa ki 2 gün öncesine kadar.. 2 gün önce evime hırsız girdi, hem ev eşyalarımı hem ziynet eşyalarımı her şeyimi aldı götürdü .maddiyatında değilim, başımın gözümün sadakası olsun, yüzyüze gelmediğimize şükrediyorum ama herhalde hamile olduğumdan kaynaklanıyor ben bu durumdan çok etkilendim.eve girmek içimden gelmiyor, sanki evin içinde bi yabancı ordusu dolaşmış her yer leş gibi geliyor hiç bişeye elimi sürmek istemiyorum ve gündüzde dahil evde yalnız kalamıyorum.. buraya kadar tamam.

asıl olay şu;
bu olaydan sonra bu evden taşınmaya karar verdik ve eşim etilere ailelere yakın bi yere taşınmamızın daha doğru olacağını söyledi.çünkü eşimin işi de orada yakın bi yere taşınır hem yol hem yemek parasından kısmış oluruz gibi bi düşüncesi var.çocukta olunca tek kalmassın annene geçersin sıkılırsan falan diyo.haklı yanları çok tabi.ama.. ama dün kayınvalideme gittik eşime aynen şu cümleleri kurdu; "b.k mu var karşıda gitmeyin dedik gittiniz, büyük lafı dinlemediniz.şimdi bi dinlemeyin beni de göstereyim size, pılınızı pırtınızı toplayıp bu semte geliyosunuz, ben emlakçıyla konustum size ev bakıcak, ıh mıhh etmeyin eşşek gibi geleceksiniz buraya" dedi.eşim tartışmamak için sustu ben zaten muhattap dahi almadım, güldüm geçtim.

şimdi kayınvalidesiyle aynı semtte oturan arkadaşlar, bu durumun bana dezavantajı olur mu?
bi de bu kadın böyle emir verir gibi konusunca sanki etilere taşınsak sırf o emrettiği için taşınmışız gibi olucak, dediğimi yaptırdım deyip tepemize çıksın istemiyorum.kayınvalidemle aynı semtte oturmamın bana ne gibi zararları olur ya da evliliğime.
tecrübeli olanlar olmayanlar ne olur bi akıl verin bi fikir yürütün, ben bu stres ve kararsızlıkla daha fazla yaşayamıcam.:30:

ah canıııım sen bu sözleremi içerledin..ne kadar nazlıymışsın.sen sendeki kaynanaya kaynanamı diyorsun.?sen yine şanslısın aynı muhittesin ama yinede ayrısın.ben aynı evin içinde 21 yıldır oturuyorum.78 yaşında domuz gibi..öleceğide yok..zaten bunların geninde uzun yaşamak varmış.ben 14 yıl evvel tüberküloz oldum bu kadının yüzünden 9 ay tedavi gördümde düzeldim.bir deri bir kemik kalmıştım ne koca olacak nikahlı olduğum kişi ne de anacığı ilgilenip ne oluyor bu kadına da böyle hasta demediler.beni komşular doktora götürdü..bir tane bende var evlere şenlik..hangi kelimelerle anlatsam bilmem.diyeceksinki neden katlandın...2 oğlum sebebiyle..kimsem yoktu ne bana ne çocuklarıma sahip çıkacak..

eşim tabi ki annesinin bana çektirecekleriyle alakalı bana hak vermediği için bu tedirginliklerimi gereksiz ön yargılar olarak nitelendiriyor.bir de muhtemelen etilere taşınsam bile maksimum 2 yıl o semtte kalıcam çünkü sonrasında ev alıp kendi evimize çıkmayı düşünüyoruz ve asla etilerde ev alabilecek kadar zengin değiliz :)

şimdi evimizle eşimin işinin arasında çok fazla uzaklık olduğu için eve gelmesi akşam saat 10'u buluyor ve yalnızlıktan kafayı yememe ramak kaldı diyebilirim.hiç bişey umrumda değil aslında tek isteğim eşime ve aileme biraz daha yakın olabilmek ama kayınvalidem hakkında söylediklerinizde de çok haklısınız.sanırım yakınında olursam beni fazlasıyla üzecek!!

kayınvalidemle aramda 2 sokak var:10: ben hiç bir zararını görmedim aksine çok da faydası olur Allah razı olsun, yemek yaptığında buraya da yollar, bişey aldığında bize de bölüştürür:6: ama bu benim kayınvalidem, seninki pek yola gelir cinsten değil gibi:26::26:
ama arandaki mesafeyi korursan, saygını korursan bu durumu avantaja çevirebilirsin:31:
dediği laflara da alınma , emin ol o da üzüldüğü için diyordur, ama aşırıya kaçmış biraz o başka:31:

ah canıııım sen bu sözleremi içerledin..ne kadar nazlıymışsın.sen sendeki kaynanaya kaynanamı diyorsun.?sen yine şanslısın aynı muhittesin ama yinede ayrısın.ben aynı evin içinde 21 yıldır oturuyorum.78 yaşında domuz gibi..öleceğide yok..zaten bunların geninde uzun yaşamak varmış.ben 14 yıl evvel tüberküloz oldum bu kadının yüzünden 9 ay tedavi gördümde düzeldim.bir deri bir kemik kalmıştım ne koca olacak nikahlı olduğum kişi ne de anacığı ilgilenip ne oluyor bu kadına da böyle hasta demediler.beni komşular doktora götürdü..bir tane bende var evlere şenlik..hangi kelimelerle anlatsam bilmem.diyeceksinki neden katlandın...2 oğlum sebebiyle..kimsem yoktu ne bana ne çocuklarıma sahip çıkacak..

peki neden beraber yaşıyorsunuz onca yıldır? ev alıp çıkmayı düşünmüyormusunuz?

bu konuşmaya taşınacağım varsa da taşınmam inat karakterimdir....:D
ama bende 2 ay sonra kvnin üst katına taşınacam :27::27::27::27::27::27::27::27::27:

Back