kayınvalidesiyle aynı apt da oturan gelinler fikirlerinize ihtiyacım var:(

kızlar ben bi de duyduklarımın etkisinde kalıyorum çok.arkadşların başına gelenler vs. çok olumsuz etkiliyo beni.
eşinin ailesi bölümünde kaynana-gelin sorunları tavan yapmış.dipdibe oturup da mutlu olan çok az.bunları okudukca canım sıkılıyo. etrafımdan görüp duydukca daha beter kafama takılıyo

uyyyyy dıkandımmm akannehir

aynen bunlardan kaçamazsınız hepiniz ama anne evi gibi olmuyor

aşağa yukarı aynı yaşadığımız sorunlar

iyi yönleri de yabana atılcak gibi değil ama kızlar.
kira ödemıycez
bebekle ilgilenirler
yemeğimiz yoksa onlarda yiyiveririz.
(en önemlisi kira ve bebek ama her kayanana bebeğe bakmıyo.benimki seve seve bakar ama yaşlı kadına bırakamam ben herhalde.kucaklayamaz.1-2 saaatliğine bırakmak mümkün ama her gün bakamaz herhalde)
uzun uzun düşünmek lazım işte.maddi-manevi yönleri iyice hesaplayıp öyle hareket edelim.

altlı üstlü oturmak istmeyenler kayınvaldeleriyle iyi geçinemeyenler mi, yoksa iyi geçinenler de altlı üstlü oturmak istemıyor mu. merak ettim.

iyi geçinenlerde kalmak istemiyor.bi arkadaş yorum yazmıştı bunla ilgili.
onu bırakın keni annelerimzle nekadar iyiyiz.olurmu altlı üstlü.
eşinizle rahat etmek için ayrı olcak bence

valla kızlar kayınvalide ne kadar iyi olursa olsun olmazzzzzzzzz.....yani kendi ailenizede arkadaş çevrenizede eşinizin ailesinede uzakk olun gerçekten..en azından geçerken uğrayabilecekleri bi yer olmasınn..kendi ailenizde gümbürtüye gidecek ama adalaetli davranmak gerekiyorr..düşünsenize bi gün eşinize süpriz yapmak istiyorsunuz..masayı hazırlamışsınız herşey süper ama çat kapıııı görümceniz veya kaynınız kaynananız vssss.bunu çoğaltabiliriz..sonuçta herkes sizin gibi düşünceli olamaz...benim yakın arkadaş çevremde bunla ilgili örnekler o kadar çokki..evlenmeden önce eşimle herşeyi açık açık konuştum..nelerden rahatsız olacağımı biliyor...bi dönem kendi ailesine yakın yerden ev bulmuştu ben istemedim sebebinide açıkça söledim...ama aynısını kendi ailem içinde yaptımm kendi aileme yakın bi yerdede ev bulmuştuk iki tarafada uzak olmasını istiyorum dedim..aksine cevap bile vermedii...şuan iki tarafa da uzağız..kendi ailemde kaynadı arada ama yapacak bişi yok...gerçi evimiz eşimin ailesine nazaran bizimkilere daha yakın:)))))) benim en yakın arkadaşımın başına gelen bi olayy .. arkadaşım eşiyle aynı mahallede oturup o şeklde tanıştılar.oturdukları binalar yanyana...bende damadın oturduğu binada oturuyordum zaten...neyse bunlar ev ararken damadın oturduğu binanın 10.katında ev buldular tesadüf işte..damat istemedi ama kız arkadaşım ailesine yakın olduğu için tutma taraftarı oldu..tabi damadın aileside bi şekilde damadı ikna etti.damadın aileeside öle cahil insanlar gibi durmuyolardı...yani nasıl diyim daha modern olduklarını sanıyolardı....çevreye öle yansıtıyolardı...neyse bunlar evlendii...evlendikleri gecenin sabahı kapı çalınır ve çiftler kahvaltıya çağrılır....çok düşünceliler ya...kız gitmek istemesede bi şekilde gitmek zorunda kalır....bu çok küçük bi örnek sizlere...ve daha neler neler var inanın .yukarıdaki anlattığım olayda arkadaşım fazla evli kalamadı zaten 6 ay sonra boşandılar..ve daha neler yaşadı damadın ailesi yüzünden..çok pişman oldu ailelere yakın ev tuttuğu için ama iş işten geçmişti.......o yüzden sakın ha eşiniz böle bişiyi teklif dahi etse kabul etmeyin..küçükte olsa problem çıkıyo...ve psiko canım nişanlını ağzını arayabilirsin..hani biz evlenince nerden ev tutsak acaba felan diyebilirsin..hayal kurar gibi.şurdanolsun şöyle olsun gibilerinden.belki düşüncesini anlayabilirsin böylece...eğer aksi bişi söylersede açık açık konuşursun...yani sadece eşin mutlu olsun diye herşeye boyun eğersen üzülen sen olursun canımm...

tecrübelirime dayanarak söyleyim yandın kızım sen.kabul edersen sen bittin

şu anda farklı ülkelerde olmamıza rağmen karışıyolar herşeye
aynı apartman içinde olduğumuzu düşünemiyorum bileakannehir
yıllık izinler kabus gibi geliyor bana
evlenince herşey değişiyor ne kadar iyi olursa olsun çok zor

aynen yaşadıklarını bende yaşıyorum çok zor ya...her zaman sinir bozucu bişey çıkıyor lmaz:

bence de kötü bir durum aynı apartmanda oturmak ama birden gaza gelip sorun çıkmasına sebep olma....biraz daha ılımlı yaklaş bence sonuçta sevdiğin insan var arada aynı apartmanda oturupta mesafe koyabilirsin canım opuyorumnanaktan

neyse bunlar evlendii...evlendikleri gecenin sabahı kapı çalınır ve çiftler kahvaltıya çağrılır....çok düşünceliler ya...kız gitmek istemesede bi şekilde gitmek zorunda kalır....bu çok küçük bi örnek sizlere...ve daha neler neler var inanın .yukarıdaki anlattığım olayda arkadaşım fazla evli kalamadı zaten 6 ay sonra boşandılar..=[/QUOTE .!.:
ben burdaki kötü niyeti anlayamadım biraz daha açarmısınız

evinin yolu ayrı olsun ,gönülleriniz bir olsun canım..yakın olunca gerçekten sorunlar çıkıyo.. kayınvaliden melek olsa da sen saygıda kusur etmesen de, fedakarlık yapmaktan eksik yaşarsın hayatını.. en iyisi hiç değilse bi yarım saatlik mesafede olucaksınız.. ziyaretinize gidersiniz,onlar gelir.. ama aynı apartmanda olunca her gün gelmeni bekler.. gelmezsin laf yapar,yapmasa da içinden düşünmesi yeter.senin de için rahat etmez.en iyisi bu sorunları yaşamıcak uzaklıkta olmanız

ben anladığım kadar anlatmaya çalışayım o gün karı koca ilk sabahlar heralde istediği saatte uyanıp baş başa kahvaltı etmek isterler istediği gibi giyinip yatıp kalkmak isterler

özel anları olsun isterler sabah sabahh kapı vurmanın anlamı yok

canım bu çift yeni evlenmiş..daha saatler olmuşş..kapıya dayanıp kahvaltıya çağırmanın ne anlamı varkii.o kadar çok düşünüyosan bir tepsiye kahvaltılıkları koyarsın onuda kapının önüne koyup zile basıp çeker gidersin değilmiiii..ee kahvaltıya çağrılan çiftlerde koca armut olunca balıklama atlar böyle bir teklife..hiç düşünmez ve sormazda acaba eşim istermi istemezmi diyeee......düşünsene aylarca hatta yıllarca aynı eve giriceniz günün hayalini kuruyorsunuz..sabah ilk kahvaltınızı eşinizle yapmayı beklerken aileside ortak oluyoo...sinir oluyorum çiftlerin hayatına müdahale ediyolar yaaa..yani glip görmek isteyen insan zaten gelip görür değilmi..

bende kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz...

ama çok şükür ben 1.5 yıllık evliyim hiç bir sorunum olmadı...

ama her şeyin altın kuralı var kanımca....

o kurallar uygulandımı gerisi basit.... birde herşey iki taraflı ...... yani gelinler anneleri gibi görmeliler

kayınvalidelerde kızları gibii..

eğer bu şekilde değilse olmaz zaten...

kızlar konuştum ben.dedim yalan söyleyemem ben yapamam dedim.
belki kötü gelin olcam bu yüzden dedim ama kendimi biliom yapamam dedim
orda bi ev varken kiraya çıkmakta tuhaf geliyor dedi nişanlım.
bu konuda uyuşmuyoruz.o istiyo ben istemiyorum.
benim için önemli ama bu konu

cnm nişanlında haklı olabilir kendi açısından. boş bir ev var ortada ama siz kira veriyorsunuz.
senin için zor bir durum tabikide birde yanlış anlamadıysam bütün kardeşler ve kayınvaldenle aynı apartmanda oturucaksınız değil mi???
bu daha zor olur asında ama şöyle bir avantajın var.
çalışan bir bayansın sonuçta evde olmıcaksın sürekli
çağırsalarda yemek yer aşağı inersiniz yine.
bazı zorlkları olsa da dene belki hiç sandığın gibi olmıcak. hem yrn öbür gün çocuğun olduğunda da ben nereye bırakıcam da işe gidicem derdi olmaz.sıkma kendini bence bu kadar oluruna bırak.
aynı ev değil sonuçta kapını kapadın mı yine yalnızsın.birazda birikim yapma şansınız olur ilerde yine kendinize ev alır çıkarsınız memnun kalmazsan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…