• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidesiyle aynı apt da oturan gelinler fikirlerinize ihtiyacım var:(

benim kayınvaldeyle bi sorunum yok.sadece 1-2 sürtüşme yaşandı hafşften 1 sene önce. şimdi canım-cicim durumundayız ama ben ilerisi için endişeliyim. bi de evliliğimizin ilk yıllarını başbaşa geçirmek isityorum kocamla. zaten ailelerimiz yaşlanınca onlara biz bakcaz.bari şimdi elleri ayakları tutuyorken biz de kendi hayatımızı yaşayalım.
ama 350-400 ytl kira da vermek istemıyorummmm

kızlar ne zaman netleşcek sizin ev durumunuz.bizimki 1-2 ay içinde belli olcak kira mı-üst kat mı.

canım benimde sorunum yok şükür kayınvaldemle.
ama yinede aynı apt da oturmak istemiyorum.
benim durumum muamma.düğünüme çok var çünkü.
ama en kısa zamanda konuşup bu konudaki tavrımı ortaya koycam

ay içim sıkıldı benimde aynı apartmanda oturma ihtimalim var...
Madem aynı apartmanda oturma fikri kaçınılmaz, ii olmanın yollarını arasak olmazmı kızlar yaa...
Çünkü benim ayrı olma gibi bi ihtimalim yok...

altlı üstlü oturunca olumlu yönleri çok aslında
1- kira vermiycen (bu ekonomik kriszde çok önemli)
2- bebek olunca bebeğe bakar. 1-2 saatliğine de olsa bırakırsın,işlerini yaparsın veya kocanla gezmeye gidersin
3- sen yokken evine gelen gidenden haberin olur.postacıdan haberin olur vs..
4- çalışan bayanlar için- evde yemek yoksa aşağıda yiyiverirsiniz.yorgun argın bi de yemek pişirmekle uğraşmazsın

olumlu olarak aklıma gelenle bunlar..
siz de aklınıza gelen olumlu yönleri yazın da bi durum değerlendirmesi yapalım

olumsuz yönler:
1- kocanla üst katta istediğin gibi kıkırdaşıp cilveleşemezsin. aman duymasınlar ayıp olur diye.
2- bi yere gitceksen haber vermek zorundasın.eve döndüğünde illa bi görünmek zorundasın ben geldim diye.
3- haftasonu kocanla bi plan yapsan, bahçede çalışılcak diye kocanı alıkyorlar.
4- cocuğunun eğitimine karışırlar.
5- misafirlerine hizmet etmek zorundasın
6- bayram temizliğinde kendi evinden sonra kayannanın evini temizlemek sorundasın.
7-kocanla tartışamazsın.sesleri duymasınlar diye. (ay bi de koşup yukarı geliyorlarmış siz niye tartışıyosunzu diye.valla derim ben oynaşmak istiyorum,oğlunuzda tık yok diye :) ondankavga ediyoruz. -bi daha da sormazlar herhalde:)
8- akşam biraz oturduktan sonra kendi evinize gitmek isteseniz "biraz daha otursaydınız ya,hadi çay,meyve de yiyin.." derler.eve geçmeniz taa 12yi bulur.. ( bunu kesin yaparlar diye tahmın ediyorum)

aklıma gelen olumsuz yönler bu kadar.
sizin aklınıza nelere geliyo bakalım

ben kayınvalidemle aynı evde 5 sene yaşadım. çokta şikayetcı degıldım. bence evlenınce onları kendıne cok alıstırma. yanı bırazda olsa komsu gıbı davran. mesela hergün alt kata inme. her mısafırı geldıgınde hizmet için orda bulunma. azıcık mesafelı davran. yanı senı gelın olarak görsünler, hizmetcı olarak degıl. bıraz katı oledu belkı bu cümle ama öyle.

ben cok ıyı gecındım. Kayınvalıdem süper bır ınsan. 8 senedır evlıyım daha bı kere tartısmadık. (bende uyumluyum tabi) kısacası korkmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. yukarıdakı arkadas saymıs eksı ve artılarını. doğru bıraz onlara bagımlı yaşıcaksın. kocanın hatırına katlanıcan

herşeye rağmen olumsuz yönleri ağırlıkta bence
en önemlisi kendi evinde rahat olamıcaksın
sonuçta nezaman zile bascakları belli olmaz
özel hayat die bişey olmaz geceler dışında
iyi düşünmek lazım

zeynebim sizin ne gibi sorunlarınız var?
iyi senin nişanlın kabul etmiş ne güzel
nişandan önce herşeye laylaylom bakıom
nişanlanınca işler değişti.korkuom artık
erkekler korkar derler ama ben daha çok korkuom

cnm kayınvaldemle görünürde bir problem yok ama içerden içerden sevmiyrz birbirimizi.
saygı çerçevesinde yürütmeye çalışıyrz.
olumsuz tavırları var.

cnm kayınvaldemle görünürde bir problem yok ama içerden içerden sevmiyrz birbirimizi.
saygı çerçevesinde yürütmeye çalışıyrz.
olumsuz tavırları var.

nasıl anladın sevmediğini. hangi hareketlerinden. mesela nişanlılık döneminde anlaşılır nasıl kişi oldukları.derler ya ben hiç bilmiyorum nasıl anlıycamı. nerden ipucu verir. bilen varsa söylesin kızlar.şimdiden neye dikkat etmemiz gerekiyor. var mı bunun bi formülü.

cnm ben nişanlanmadan öncede geçinemezdim.
hep onun dediği olsun istiyor.
biz nşan günü koyuyruz mesela atıyrm 10 haziran hyr 13 haziran da olcak gibi:)
seviyorum diyormuş ama ben inanmıyrm.
seven insan üzmek istemez.
telefonda konuşmamıza bile karışıyor.
ama arkadan arkaya yooo benim bir problemim yok.
sağlığınızı düşünüyrm diyor

benim kayınvalde ile sadece geçen sene 1-2 sürtüşme oldu. nişan elbisem konusunda. bi de beni dışlamak maksadıyla nişnalıma bişeyler söyledi.. haftada 3-4 kere giderdim evlerine.o günlerden sonra da 10 günde 1 gidiyorum. başka da açık bi kötülüğü olmadı bana karşı. 1 senedir de iyiyiz. beni görünce öper sarılır. canım kızım v.s der. ama ben geçen seneki olaylar aklıma geldikçe onun bu güler yüzüne çok mutlu olamıyorum. şimdi ne isteseniz onu alın, herşey istediğiniz gibi olcak dıyo. herhalde ben ayağımı kesince herşey düzeldi.araya mesafe koy diyenleri yeni yeni anlıyorum..ben de bi saygızılıkta bulunmuyorum gerçi.

ya bi mesafe hep olcak zaten.
tatışmaya izin vermicek kadar
zor bu işler çok zorrrr

biz de aynı partmanda oturacağız kayınvalidemlerle alt üst değil arada 4 kat olacak ama yine de aynı bina.çalıştıgım için sorun olmayacagını düşünüyorum.nişamnlımda ailesine çok bağlı değildir su an bile odasına çıkar orda geçirir vaktini.ve başta nasıl olursa nasıl alışılırsa öyle devam eder diye düşünüyorum ben.bakalım inşallah iyi olur.tabi uzakta gibi olmaz.ama ben onlara gitmedikten sonra eve ne zaman gelip ne zaman çıktıgımı görmezler.

her zaman beklentileri olacak

bekar gibi hareket edemiyeceksiniz

:kahve:

benim kayınvalde ile sadece geçen sene 1-2 sürtüşme oldu. nişan elbisem konusunda. bi de beni dışlamak maksadıyla nişnalıma bişeyler söyledi.. haftada 3-4 kere giderdim evlerine.o günlerden sonra da 10 günde 1 gidiyorum. başka da açık bi kötülüğü olmadı bana karşı. 1 senedir de iyiyiz. beni görünce öper sarılır. canım kızım v.s der. ama ben geçen seneki olaylar aklıma geldikçe onun bu güler yüzüne çok mutlu olamıyorum. şimdi ne isteseniz onu alın, herşey istediğiniz gibi olcak dıyo. herhalde ben ayağımı kesince herşey düzeldi.araya mesafe koy diyenleri yeni yeni anlıyorum..ben de bi saygızılıkta bulunmuyorum gerçi.

cnm benimde öyle bikaç olumsuz tavrı oldu.
şimdi güler yüz göstersede kızımda dese inanasım gelmiyor samimiyetine.
ztn nişanlandık 3 ay oldu yaptı yine yapıcağını.
bu saatten sonra kızım da dese ne derse desin. tek kelimesine inanmam

cnm benimde öyle bikaç olumsuz tavrı oldu.
şimdi güler yüz göstersede kızımda dese inanasım gelmiyor samimiyetine.
ztn nişanlandık 3 ay oldu yaptı yine yapıcağını.
bu saatten sonra kızım da dese ne derse desin. tek kelimesine inanmam

aslında ben o yaşananlardan dolayı herhangi bir kin beslemıyorum.oldu geçti diyorum. ama arada geçen olayların ileride de tekrarlanmasından korkuyorum.zaman zaman da olsa böyle tatsızlıklar yaşayacaksam ne anladım ben o evlilikten.kocamla mı evlendim, ailesiyle mi evlendim.

ama yok ya, geçmişte yaşananların etkisi. o bana öyle laflar etmeseydi, şimdi koşa koşa üst katlarında oturmak isterdim.

Back