kayınvalidesiyle aynı apt da oturan gelinler fikirlerinize ihtiyacım var:(

bence sakın aynı binada oturma.yok öyle kapın ayrı saçmalıkları gel birde bana sor sen bakalım.girdiğni,çıktığını,gelenini, gidenini bir lafd etsinler kocanı sana karşı doldursunlar görürsün o zaman.ben çekiyorum bari sen çekme.şimdi ben bu lanet yerden gitmek istiyorum eşim gitmiyo aklın varsa o eve gitmezsin.hayatın zehir olsun istemiyosan.

sizin oturcağınız eve kiracı koyabilirler psiqo
ordan alınan paraylada siz kiranızı ödersiniz bu şekildede bir çözüm bulunabilir.

ya benim abimler alt katta oturuyorlar yengeme sorsanız belki dert yanar bilemem ama bence gayet rahatlar mesela ben en son abimlere ocak ayında gitmiştim bir de dün çalışıyor çünkü abim de yengem de annem de çok karışmaz hatta biz aynı binada oturmaktan rahatsızız yeğenim sabah akşam bizde gitmiyo evine git desek ağlıyo okulu başladı da kurtulduk
ben de annemin alt komşusu olacağım ilerde inş. ama tabii ki bu konuda önemli olan kayınvalidenin kişiliği o çok karışacak kaynanalık yapacak birisi ise tabii sorun olur ama iyi niyetli yardımcı olmaya çalışan birisi ise daha bile rahat olabiliyor

arkadaşlar ben bunu yaşayan biri olarak diyorum ki ne kadar iyi olursa olsun kayınvalideniz kesinlikle altlı üstlü çok zor oluyor.
onlara sorarsanız çok memnunlar neden olmasınlar sevgili oğulları dizlerinin dibinde, misafir geldiğinde hizmet edecek gelinleri yanlarında, yaşlılar başlarına birşey gelse hemen ordasınız.tabi ki büyükler için çok büyük avantaj bu durum.
gençler için de avantajları yok değil. bebeğinize bakıyorlar , yeri geliyor yemeğinizi yapıyorlar.ama olmuyor gerçekten zor. biz kayınvalidemin vefatından sonra taşındık zaten evden ama zorlukları şunlar:

-- istediğiniz zaman evinize çıkamıyorsunuz .misafir gelebiliyor , yemek ,çay servisi istiyorlar.
--- eşinizle doya doya kavga bile edemiyorsunuz hemen çıkyorlar evladım ne oldu demeye bu da eşinizin ailesiyle çok fazla yüz göz olmanıza sebep veriyor.
--- bi aşağı bir yukarı canınız çıkıyor ama onlara söyleseniz nankör olduğunuzu düşünürler.
---evinizde istedğiniz gibi dolaşamıyorsunuz her an kapıya birini gelme ihtimali var.
---eşinizle dışarı çıkarken ya haber vermek zorundasınız ya da onlar da geliyor sizinle.
---evinize bir misafir gelse nezaket icabı geliyorlar ama bu sefer siz özel konuşamıyorsunuz misafirinizle
yani sonçuta her iki tarafta iyi niyetli bile olsa malesef olmuyor çünkü istekler farklı.
sonuçta eşinizle karı koca gibi değil abi kardeş gibi geçiniyorsunuz.
eviniz de otel odası oluyor yatmaya gidiyorsunuz.
nasıl bir dil kullanırsınız bilmem ama nişanlınıza bunu güzelce anlatın ve kesinlikle ayrı eve çıkın derim.

evet çok haklısın :1hug:

kızlar sizde bukadar takmayın üzülürsünüz imkanı olanlar oturmasın ama oturucak olanlarda restini birkere çekerlerr

mesela benim kayınvalidem çok iyi sağolsun allah bozmasın ama

sürekli istiyorki ben akrabaları ziyarete gidim kandilde gidim dolanim bayramda gidim dolanim herkesiii...

bir yaptım iki yaptım bu bayramda ısrar ederse hayırrr gitmiyorum demeyidee bilirim ama birdahada ısrar edemez çünkü ben kontorl edilmekten yönetilmekten aslaa hoşlanmam

benimde başıma geldi baktım akrabalara beni karalıyor eşime dedim bir daha gitmem

beni çağırdığında bana haber verme gitmiyecek o de işi var de

gidiyorsun birde insanı yerden yere vuruyor artık gidmiyorum ne hali varsa görsün

:lepi:

zor bi durum ben aynı apartmanda değil aynı sokakta bile oturmak istemezdim nekadar mesafeli olursan okdar iyi diye düşünüyorum

açıklama için teşekkürler cadısıla17 ve ayfe85 kusura bakmayın biraz geç oldu ama :1rolleyes: ben biraz daha iyi niyetli baktım sanırım. yani bu aile biraz saf da olabilir tabi saf gibi görünen ama bunun ardına sığınan insanlarda olabilir.ama ben biraz daha alttan alınması yanındayım bizlerde birgün kayınvalide olcaz sonuçta. gerçi bilemiyorum sitede arkadaşların yazdıklarını okuyunca ne insanlar varmış diyorum tabi benimkiler çokça iyi niyetli ve saflar bende yaptıkları hataları saflıklarına veriyorum sonuçta bizler onlardan daha eğitimliyiz.onların yaşadıkları yıllarla suanki yıllar arasında fark var.ama karşı taraf bunu farkedemeyebilir.bu arada bende kısmetse onların üst katına taşınacağım evlenince tabi saydıklarınızın hepsi doğru ama biraz da alttan almak lazım gerçi ikimizde geç saatlere kadar çalıştığımız için çok da sorun olmaz diye düşünüyoruz Allah herkesin gönlüne göre versin

tatlım bebişim sakın aile apt.yetmiyomuş gibi 2bina yanım kayınvalidem kötü bişey sakın kabul etmeki benim kayınvalidem modern ve çok tatlı bir kadın ama seni şartlar zorluyor SAKINNNNNNNN ne yaparsan yap uzak git!

bende eltücüm ve kaynanamla aynı apartmanda oturuyorum pek tavsiye etmem. ben kira ödemektense kendi evimizde oturalım sonra taşınırız diye düşünerek oturmaya başladım. ama hala burdayız. ben biraz başıma buyruk olduğum ve kaynanamı pek evimin içine karıştırmadığım için pek zararı olmuyor. ama bunu sağlamak bayağı vakit aldı ve eşimle kavgalara sebep oldu

haklısınız kızlar.zaten düşüncem net kendimi biliyorum yapamam
ama nişanlımda ikna olmuyor.daha doğrusu bu olaya sorunmuş gibi bakmıyor
nerden biliosun denedinmi diyor
bende sen bigün başkasıyla evlenip oturduğunda sorunlar başladığında bu kızın bi bildiği varmış dersin dedim.
ya mutlu olursam ozaman nolcak dio.böyle şeymi olur dio neler düşünüosun dio
ama bu mesele kafamda çözülmüyor

ayy aynı inan benimkide kafana takacak başka şey bulamadın heralde dio :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…