arkadaşlar ben bunu yaşayan biri olarak diyorum ki ne kadar iyi olursa olsun kayınvalideniz kesinlikle altlı üstlü çok zor oluyor.
onlara sorarsanız çok memnunlar neden olmasınlar sevgili oğulları dizlerinin dibinde, misafir geldiğinde hizmet edecek gelinleri yanlarında, yaşlılar başlarına birşey gelse hemen ordasınız.tabi ki büyükler için çok büyük avantaj bu durum.
gençler için de avantajları yok değil. bebeğinize bakıyorlar , yeri geliyor yemeğinizi yapıyorlar.ama olmuyor gerçekten zor. biz kayınvalidemin vefatından sonra taşındık zaten evden ama zorlukları şunlar:
-- istediğiniz zaman evinize çıkamıyorsunuz .misafir gelebiliyor , yemek ,çay servisi istiyorlar.
--- eşinizle doya doya kavga bile edemiyorsunuz hemen çıkyorlar evladım ne oldu demeye bu da eşinizin ailesiyle çok fazla yüz göz olmanıza sebep veriyor.
--- bi aşağı bir yukarı canınız çıkıyor ama onlara söyleseniz nankör olduğunuzu düşünürler.
---evinizde istedğiniz gibi dolaşamıyorsunuz her an kapıya birini gelme ihtimali var.
---eşinizle dışarı çıkarken ya haber vermek zorundasınız ya da onlar da geliyor sizinle.
---evinize bir misafir gelse nezaket icabı geliyorlar ama bu sefer siz özel konuşamıyorsunuz misafirinizle
yani sonçuta her iki tarafta iyi niyetli bile olsa malesef olmuyor çünkü istekler farklı.
sonuçta eşinizle karı koca gibi değil abi kardeş gibi geçiniyorsunuz.
eviniz de otel odası oluyor yatmaya gidiyorsunuz.
nasıl bir dil kullanırsınız bilmem ama nişanlınıza bunu güzelce anlatın ve kesinlikle ayrı eve çıkın derim.