- 1 Mart 2010
- 44.839
- 114.139
- 798
- Konu Sahibi xxxDizZyxxx
-
nasıl bir yer ?Az bile anlatıyorlar
Babam huzur evinde öldü
Hiç öyle güllük gülistanlık bir yer değil
nasıl bir yer ?
peki babanız kendısı mı gitmek istedi?
aaa çok üzüldümAnnemle babam ayrıydı
Babam beni 14 yaşımda anneme gönderdi ve bir daha beni ve kardeşlerimi hiç aramadı, tam 24 yıl
Biz aradığımızda istemiyorum sizi derdi
Yıllar sonra huzur evi personeli aradığında öğrendim orada olduğunu, kalktım görmeye gittim, yaşlanmış, çökmüştü tabi, bazı hastalıkları da vardı, o tarihlerde 70 yaşındaydı. Alın beni buradan diye çok ağladı ancak annem sizi evlatlıktan reddederim dedi, gidin görün ama alamazsınız dedi, hoş kardeşlerim görüşmek niyetinde değildi. Ziyaret etmeye başladım, ortam temiz, hemşireler falan iyi görünüyor. Sonra yatalak hastaların geceleri dövüldüğünü öğrendim babamdan, abartıyordur diye düşündüm oradan çıkmak için gözümle görene kadar. Ayrıca tüm kalanlarda bir yalnızlık, mutsuzluk durumu hakim, alıp dışarı çıkarsan da, sık sık ziyaret etsen de asla mutlu değiller. Devletin huzur evlerinden hiç bahsetmiyorum bile Darül-aceze yi ilk gördüğümde dilim tutulmuştu. Para durumlarına göre rahatlıkları değişiyor, iyi bir gelir ya da bağışlayacak mülkünüz var ise bir odanız oluyor yoksa sadece maaşlıysanız başka yaşlıların da olduğu bir koğuşta kalınıyor ki bu çok zor bir durum, yıllarca oturmuş yaşam alışkanlıkları olan insanlar için. Zor yani, huzur evi öyle çok da sevimli bir şey değil, çaresiz kalınır insanın kimsesi olmaz anlarım ama ailesi olan yaşlıların orada olması benim gönlüme ağır geliyor. Babam annem öldükten 6 ay sonra öldü, son nefesine yetişemedim bile, içimde yaradır huzur evi meselesi, Rabbim kimseyi ailesinden ayrı düşürmesin
Herkese iyi dilekleri dualari icin cok tesekkur ederim. Sanirim ise baslayinca bakici tutmak daha icime sindi. Yoksa benden rahatsizsin ondan tuttun deyip kusebilir. Alingan cunku biraz. Kiyamiyorum ama orta yol da bulmak istiyorum bu yuzden zor bir durum ben de insanim yasim daha 30 bunaliyorum bazen. Fikirlerin cogundan feyz aldim. Allah hepinizden razi olsun.
Okuduğum kadarıyla anneanne dinç birisi. Kendini bırakmamış. 2 günde arkadaşlarını çağırdığına göre kendince bir sosyal çevresi de var.Huzurevi mumkun degil arkadaslarini cagiriyor 2 gunde bir ev hinca hinc o yuzden bir gun boyle geldiklerinde ben yerinde olsam huzurevine giderim dedi kadinin bir tanesi anneanne basladi aglamaya ölürüm beni oraya birakirlarsa diye o yuzden orasi mumkun degil
Huzurevine zaten benim gonlum de razi degil kaldi ki biri lafini acsa fena oluyor. Sirayla bakma isi de olmaz malesef ben kimseye diyemem senin karin da soyle soyle yapiyormus ondan aldik ama tek basina zor oluyor ver maas kartlarini bakici tutucam diye. Cok sukur durumumuz fena degil ben tutarim bakiciyi cok bunaldigim durumlari da kirmadan guzelce izah ederim. Ama az once bakici lafinj citlattim. Ben istemem evde yabanci kadin komsulari cagiririm hergun yalniz da kalmam ama yabanci olmaz dedi. Bir an orada kopuyorum zannettim. Ilk defa bozuldum anneanneye. Hem bizle kalsin hem ogluyla gelini kirilmasin birbirine hem bakici tutulmasin istiyor. Calisicam diye tutturmasan nolur sanki bile dedi. Ben o kadar emek verdim anneanne tabiki karsiligini gormek isterim. Ayrica evde boguluyorum ben dedim. O yuzden cocugum varken okumaya karar verdim dedim. Anlatamadim ben geldim diye evden kacmak icin calisiyorsun sen dedi. O zaman kirildim işte. Kalbini kirmamak icin o kadar ugrastigim kadin ben uzulur muyum ne dusunurum demedi bile
İyide böyle hayat geçmezki
Baştan düşününce çok güzel bi davranış sizinki ama uzun vadede size zor.
Bakıcı olmaz diyosunuz işe giricem diyosunuz e sonra neolucak ?
Elden ayaktan düştüğünde gezemediğinde ?
Biyere gitmek isteseniz gidemeyeceksiniz aaa boşver bacağım ağrıyo diycek yada yürüyemiycrk.
Huzurevi fikri engüzeli sürekli gidip görürsünüz orda arada alıp evede getirirsiniz.
Bakıcı tutacağınızı şimdilik söylemeyin.Baki
Bakici fikrine ben sıcak bakıyorum zaten anneanne bakmiyor. Hergun arkadaslarini cagirirmis ben de onlara hamurisi yapip oyle gidermisim ise. Zaten onlar cok bisi beklemezmis bi borek olsa yetermis.
Benim koptugum yer de tam olarak burasiydi zaten. Anneanne ben senle yasamayi kabul ettim komsularinla degil diyebildim sonunda. Arada tabiki gelirler gelmesinler demiyorum ama hergun ben yokken evde birileri olmaz. Ben rahatsiz olurum dedim. Ne varmis rahatsiz olacak dedi. Sen yokken evune birisi gelsin ister misin dedim sustu.ayrica bak ilkokulda kizim var dersleri var kocam var yemek mi yapayim ise mi gideyim evin isini mi yapayim senin komsularina borek mi dedim. Calisma o zaman sen de otur oturdugun yerde dedi. Bana da gelenler geldi. Ne demek calisma kact yatak odasina kotu bisi dememek icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?