• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidenizin annesine bakar misiniz

Ben yaslilarin kendi rizalariyla
Akil melekeleriyle huzur evine gitme fikrini cok asil buluyorum ..
Nasil olsa oglum kizim var diyr yikilmak isteyen ana babalarin yaninda ..
Ama bu bi anda verilecek bi karar degil
Fazla radikal bizim ulkeye gore ..
Ezelden dik ve guclu olmasi gerekiyor bi insanin boyle bi karar alabilmesi icin ..
Ama evime siginmis ,magdur bi yasliyi da son nefesine kadar rahat ettirmek isterim orasi ayri ..
Ince cizgi iste bunlar zor kararlar ..

Böyle düşünüyor idiyseniz gerçekten.. birşey diyemem...
O zaman afferin babanneye az bile yapıyor alsın canını gelinin özel hayat falan hak getire :KK75:

ooo üstte yazdıklarımı okuyun önce.özel hayatı için,konu sahibine ne akıllar vermişim. sonra bana çıkışın.

ayrıca witch hunt ve yorumlarını çok beğeniyorum.yorumumu da ona yapmıştım,size ne oldu anlamadım.

diğer geline uzaktan çirkef demek kolaymış demekki
işte diğer gelini sinir hastası etmiş sıra size gelmiş
tam nefretlik yaşlı dediler mi tüylerim diken diken oluyor cinlerim tepeme çıkıyor
huzur evine ne dersiniz peki
ya da alıp karşınıza adam akıllı konuşmaya ne dersiniz ? bak böyle yapma dayanamıyorum burdan da kapı önüne koyulacaksın dıye?
ben yaşlıların hiçbir şeyi anlamadıklarına inanmıyorum basbaya her şeyi anlıyorlar
siz nasıl temelli evinize yerleşmesine izin verdiniz büyük cesaret
bu yorumumdan ötürü millet bombardıma tutacak '' eee sen yaşlanınca ... bilmem ne diye ama hiçç umrumda degil ben böyle düşünüyorum
ben yaşlanınca huzur evine kendim gideceğim

İnşallah gidersin canım. Ama huzur evlerine kendine bakmayan akıl sağlığı veya nörolojik durumu uygun olmayan yaşlıları almıyorlar. Alzheimer hastaları Parkinson hastaları vs huzur evlerinde istemiyor. Allah düşürmesin diyelim be diyelim. Türkiyede ki huzur evleri öyle tvlerdeki gibi de değil. Devlet kurumlarında sıra var. Onlar bile 1500 liradan basliyor. Özeller de 2500 TL'den başlıyor. Emekli maaşınin veya bir kira gelirinin vs olmasına gayret et derim.

Canım anaanne yaa :(
Herkesin sırayla bakması gerekiyor
Rabbim sizinde yardımcınız olsun
Çocuklaşmıştır artık o
Ama şunu diyemeden geçemicem çok iyi yüreğiniz var merhametlisiniz
Onunda hatalarını yaşlılığına verin
Belkide uyurken odanıza girmeyeceğini ,wc de iken konuşmanızın uygun olmayacağınızı,hatta anneanneciğim telde konuşurken kimin aradığı hakkında soru sormaması gerektiğini anlatsanız belki bir durur anlar gibi geliyor.....
KOlaylıklar dilerim

Bakıcısı olması lazım bütün gün onunla olacak biri. Ona da üzüldüm aklı gidip geliyor demekki. Yoksa neden yapsın kızınıda kaybedince belliki iyice kötü olmuş. Size de eziyet oluyor. Bakıcıdan başka çare yok.

Ne iyi insansınız. Zaten evlat acısı yaşamış bir kadın. Güzel güzel kırmadan rahatsız olduğunuz konuları anlatın. Kadının parası da varmış. Kocanız söylesin, bir yardımcı kadın tutun. Hem anneanneye arkadaşlık eder, hem de sizin yükünüz hafifler.

Canım anaanne yaa :KK43:
Herkesin sırayla bakması gerekiyor
Rabbim sizinde yardımcınız olsun
Çocuklaşmıştır artık o
Ama şunu diyemeden geçemicem çok iyi yüreğiniz var merhametlisiniz
Onunda hatalarını yaşlılığına verin
Belkide uyurken odanıza girmeyeceğini ,wc de iken konuşmanızın uygun olmayacağınızı,hatta anneanneciğim telde konuşurken kimin aradığı hakkında soru sormaması gerektiğini anlatsanız belki bir durur anlar gibi geliyor.....
KOlaylıklar dilerim

Bana akli gidip geliyor gibi geldi
Yoksa normalde boyle degilmis
Kontrolden gecmesi lazim sanirim
Uzuldum ya :KK43:
Ama konu sahibi karsimda olsa alninda operdim
Ne iyi bi kadinmis almis bakmis
Bu zamanda boyle insanlarin olmasi bu dunyaya umudumu arttiriyor .

orta yaşlarda(54 yaşındayım)huzur evi fikri,çok mantıklı geliyor.ben de eşime zaman zaman,hangimiz sona kalırsak,huzur evine gidelim,oğlanla gelini rahatsız etmeyelim diyorum.

annem de bundan 10 sene önce,yaşlanınca,size gelmem,huzur evine yatırın beni, derdi.şimdi 75 yaşında,parkinson hastası,konusunu dahi açmıyor.bize de gelmek istemiyor ama,ben evimde oturayım,siz gelin burada bana bakın diyor.yaşlanınca,ya korkulardan,ya da bencillikten fikirler değişiyor.bu yüzden asla asla demiyorum.inşallah,kimseye muhtaç olmadan,öleyim diye dua ediyorum.

yine eskilerden bir laf "allah, yatırıp,kapılara baktırmasın"

Geliniyle anlasamadigi icin ben daha gitmem dedi oldu bittiye getirdi biraz. Esim bana teklif ederken hep demedi hic degilse kisin bizde kalsa demisti ama simdi anneanne burda rahatim yerinde size de yük olmam ki ben 2 tane kedi bakan insana mi bakmaz dedi ve bitti olay onun gözünde

Sen bakıcı her türlü tut ve işe başla. İşe hemen baslayamayacaksan yarım gün falan dernek, kirs ne bileyim kütüphane vs kendine dışarıda faaliyetler yarat. Dışarı çık.

Acaba ona bir uğraş bulsanız olur mu
Dikkatini çekeceği, onu oyalayacak zaman geçirtecek şeyler,
Allah yardımcınız olsun, siz çok iyi birşey yapamışsınız
Anladığım kadarıyla tek sıkıntısı çok soru sorup konuşması yanlız bırakmaması,
İnşallah bir çare bulunur..

Bana akli gidip geliyor gibi geldi
Yoksa normalde boyle degilmis
Kontrolden gecmesi lazim sanirim
Uzuldum ya :KK43:
Ama konu sahibi karsimda olsa alninda operdim
Ne iyi bi kadinmis almis bakmis
Bu zamanda boyle insanlarin olmasi bu dunyaya umudumu arttiriyor .

AYNEN öyle takdir edilecek bir kadın bu zamanda
Bencede gerekli tetkiklere ihtiyacı var ozaman
Rabbim yardımcıları olsun inşallah xxxDizZyxxx xxxDizZyxxx .AMİN....

Herkese iyi dilekleri dualari icin cok tesekkur ederim. Sanirim ise baslayinca bakici tutmak daha icime sindi. Yoksa benden rahatsizsin ondan tuttun deyip kusebilir. Alingan cunku biraz. Kiyamiyorum ama orta yol da bulmak istiyorum bu yuzden zor bir durum ben de insanim yasim daha 30 bunaliyorum bazen. Fikirlerin cogundan feyz aldim. Allah hepinizden razi olsun.

Herkese iyi dilekleri dualari icin cok tesekkur ederim. Sanirim ise baslayinca bakici tutmak daha icime sindi. Yoksa benden rahatsizsin ondan tuttun deyip kusebilir. Alingan cunku biraz. Kiyamiyorum ama orta yol da bulmak istiyorum bu yuzden zor bir durum ben de insanim yasim daha 30 bunaliyorum bazen. Fikirlerin cogundan feyz aldim. Allah hepinizden razi olsun.
Kadının iki tane maaşı varmış bakıcı parasını siz vermeyin. Bak yine taşlanıcam cidden ama böyle iyi niyetinden kullanılan insanlara üzülüyorum

Alah kimseleri elden ayaktan düşürmesin kimseyi kimseye muhtaç ettirmeden hayırla ölüm nasip etsin yaşlılık muhtaçlık çok zor okurken içim cız etti
Yaşlı insan =Çocuk bunu bilerek bir işlere girişmek lazım bakın eskiden odasından çıkmak istemiyor olabilir ama yaşlanınca özellikle 70 devrilince ölüm korkusu başlıyor yanlız kalmak istemiyorlar birileri hep yanlarında olsun istiyorlar unutup çok soru soruyorlar alıngan oluyorlar inat oluyorlar hepkendi dedikleriolsun istiyorlar hatta sizikızdırmak istiyorlr bilerek damara basan davranışlarda bulunabiliyorlar İLGİ SEVGİ istiyorlar Hürmet bekliyorlar kımbılır gunde kac defa kayınvalıdenız gelıyor aklına ıcınden o olmeseydı ben olseydım olsaydı beni yere göge koymazdı diye düşünüyordur.
Yapamayacaktıysanız kabul etmeseydiniz açıkcası simdi surat vs olursa olmaz herseyı gectım Allahın gönlüne güç gider
çalışınca kadın alırsınız daha önce yaşlı deneyimli o sekılde idare edersiniz gündüz evde olmayınca akşamdan akşama en cok kadını cekıstırır sıze Çocugunuza nasıl davranıyorsanız onada oyle davranın hatta çocugunuzdan daha şevkatli daha ilgili . Yaşlı evin bereketidir ,nasibidir göndermeyin kötü davranan geline (belki benim kan bağım değil esimin annesının annesid iye düşünüyorsunuz ınanın cok zorlar bılıyorum ama Allahyardım ediyor gonlunu kırmayın sakın

Ne eş ne evlat ne para ne mal ne mülk hepsinin biranda puff diye yok olmayacagının başkasına muhtaç olmayacagımızın garantisi yok o şu anda muhtaç (kardesı vs olsada muhtac )Allah hoşnut tuttugunuza hoşnut eder sizi

Agziniza saglik ne guzl anlatmisiniz yazinizi okuyunca icimi bir huzur kapladi.Allah hepimizi sizin gibi merhametli insanlarla karsilastirsin ins.

Kizlar ben 30 yasindayim 8 senedir de evliyim. Elbette ki mukemmel olmasa da fena da olmayan bir evliligim var. Kayinvalidemi cok severdim hatta oyle ki annemden daha iyi anlasirdik. Ne yazik ki iyi insanlar fazla yasamiyor herhalde genc yasinda beyin kanamasindan vefat etti 2 yil once. Hayattayken annesine o bakiyordu. Vefatindan sonra abisi bakmaya basladi. 2 yildir oradaydi ama geliniyle aralari pek iyi degil biraz cirkefe baglayan bir gelini var kocasiyla sorun yasasa 85 yasindaki kadindan cikariyor acisini. Laf sokusturmalar surat asmalar yedigini bogazina dizmeler gırla kisacasi. Esim kiyamadi tabiki anneannesine ve bizle yasasin mi bundan sonra dedi. Anneanne iyi kadindir aslinda kayinvalidem bakarken yuk olmayayim diye odasindan cikmazdi orgusu kurani tv programlari hayati boyleydi. Ben de kabul ettim Allah rizasi icin icim el vermedi kadincagiz erimis kucucuk kalmisti cunku. Ben de en fazla bir sene icerisinde calismaya baslarim cok zorlandigim Allah korusun kotu bir hastaligi oldugu yerde bakici tutariz diye düşündüm ve esim de onayladi bu dusuncemi. Amaaa anneanne hic eskisi gibi degil. Uyandigi gibi yatak odama girip ben uyuyor olsam da kiziiim ben uyandiiiim diye sesleniyor. Butun gun ben hangi odadaysam oraya geliyor pesimden ayrilmiyor. Bir arkadasim gelse 1dk yalniz birakmiyor hep bizimle oturuyor. Hatta gecen oyle bir olay yasadikki nasil anlatilir bilemedim. Wc deyim kizim tuvalette misin dedi evet anneanne dedim 5dk geleyim mi bisi dicem dedi sok gecirdim anneanne cikicam simdi gelirim ben dedim haa tamam dedi gitti Alahtan. Biri arasa daha ben telefonda konusurken dakika basi kim diye sormasindan onu cevaplamadan gorusemiyorum karsi tarafla. Dun bir is gorusmesine cagirmak için aradilar nitekim hattin diger ucundakine ne diyecegimi bilemedim anneannenin sorularindan. Kimmis niye aramis cevap vermedikce israrla soruyor. Iyilikten maraz dogar dedikleri bu olsa gerek. Onu da anliyorum oglunda cok yalniz kalmis ruhsal acidan ama hergun gelinini 50 kere dinlemekten bunaldim. Ben bakabilecegimi sanmıyorum bu durumda demek de iaime gelmiyor ama sınırlarımin uzerine cikmaya basladim artık. Evde 5dk yalniz kalamiyorum bir odada. Bunaltici bir durum olmaya basladi. Onceden boyle oldugunu bilseydim en azindan arada sirada tabiki gelsin ama tek basima ben ustlenemem derdim. Artik olan oldu.Siz olsaniz ne yapardiniz bir akil verin. Bu arada esimin bir de kiz kardesi var ama henuz bekar kayinpederimle yasiyor. Kayinpederim de istemiyor ben senelerdir bakıyorum biraz da oglu baksin diyor bu yuzden gorumcem bakamaz ama bu durum olmasa da bakar mi muamma
Kusura bakmayin uzun oldu ama ne yapacagimi sasirdim bir akil verin bana

Ne guzl dusunmussunuz Allah mukafatini size kat kat verir.Yasli bakmak zordur anneannem ve dedemin bakimiyla hep annem ilgilendi cokta zorlandigi zamanlr oldu bunaldigi.zamanlar oldu.Ikiside simdi hayatta degiller ama annemin vicdani rahat iyiki baktim diyor.3kardes annemler teyzem cani isterse ugrardi dayim hic ugramadi bile biz baktik iyikide bakmisiz.Ise baslayinca bir bakici tutarsiniz hem yalnız kalmaz hem akliniz evde kalmaz butun gun iste olacaginizdan geceleride bakmak okadar agir gelmez.
Allah yardimciniz olsun yasli bakimi.zordur cok cabuk kirilirlar cocuk bakimindan bile zordur ama cokta huzur verir insana kalben ruhen ferahlarsiniz.Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin cok zor bakanada bakilanada.

Dedem bizle kalıyor sanki annemin bebeği gibi. Kadın bi yere gitse kapılarda bekliyo sürekli soruyo bize annen nerde?diye
Sürekli annemin işini gücünü bırakıp onla köye gelmesini istiyo

Çok zor valla. Büyükler varken size düşmemeli.

Cok yakin arkadasimin esinin halasi yalniz bi kadindi.
Cocugu olmamis.
Boyle yegenlerinde falan kaliyodu.
Arkadasima geldigi zaman bende arkadasimdaydim.
Bi suru soru sordu bana alzheimer kadin unutuyo yine soruyo.
Biz mutfaga gectik yanimiza geldi.
Ordada sordu sordu.
Tatli bi kadindi ama bizi bi konusturmuyodu.
Sonra evi vardi kadinin maasida.
Bakici tuttular öldü gecen yıl.

Bakici tutulmasindan yanayim.
İnsan cok sabirli olmali.

Siz öyle yapiyosunuz diye itham ederek söylemiyorum fakat sabredilemeyecekse,bu insanlarin kalbi kirilacaksa, söve söve bakilcaksa bu da iyi degil.

İhtiyaci olan insanlar var az bir meblayada bakan biri bulunur.

Bence sizin eve yakınlardan 2odalı ev tutun ziyaret edersiniz gün içi hem madem 2 maaş alıyor nineniz oda sizde rahat edersiniz günlük bakıcı ev işi yemek vs tutulması bu işi kolaylaştırır bu benim fikrim

Back