Kayinvalidenizin annesine bakar misiniz

Ben yaslilarin kendi rizalariyla
Akil melekeleriyle huzur evine gitme fikrini cok asil buluyorum ..
Nasil olsa oglum kizim var diyr yikilmak isteyen ana babalarin yaninda ..
Ama bu bi anda verilecek bi karar degil
Fazla radikal bizim ulkeye gore ..
Ezelden dik ve guclu olmasi gerekiyor bi insanin boyle bi karar alabilmesi icin ..
Ama evime siginmis ,magdur bi yasliyi da son nefesine kadar rahat ettirmek isterim orasi ayri ..
Ince cizgi iste bunlar zor kararlar ..

Böyle düşünüyor idiyseniz gerçekten.. birşey diyemem...
O zaman afferin babanneye az bile yapıyor alsın canını gelinin özel hayat falan hak getire

ooo üstte yazdıklarımı okuyun önce.özel hayatı için,konu sahibine ne akıllar vermişim. sonra bana çıkışın.

ayrıca witch hunt ve yorumlarını çok beğeniyorum.yorumumu da ona yapmıştım,size ne oldu anlamadım.

İnşallah gidersin canım. Ama huzur evlerine kendine bakmayan akıl sağlığı veya nörolojik durumu uygun olmayan yaşlıları almıyorlar. Alzheimer hastaları Parkinson hastaları vs huzur evlerinde istemiyor. Allah düşürmesin diyelim be diyelim. Türkiyede ki huzur evleri öyle tvlerdeki gibi de değil. Devlet kurumlarında sıra var. Onlar bile 1500 liradan basliyor. Özeller de 2500 TL'den başlıyor. Emekli maaşınin veya bir kira gelirinin vs olmasına gayret et derim.

Canım anaanne yaa
Herkesin sırayla bakması gerekiyor
Rabbim sizinde yardımcınız olsun
Çocuklaşmıştır artık o
Ama şunu diyemeden geçemicem çok iyi yüreğiniz var merhametlisiniz
Onunda hatalarını yaşlılığına verin
Belkide uyurken odanıza girmeyeceğini ,wc de iken konuşmanızın uygun olmayacağınızı,hatta anneanneciğim telde konuşurken kimin aradığı hakkında soru sormaması gerektiğini anlatsanız belki bir durur anlar gibi geliyor.....
KOlaylıklar dilerim

Bakıcısı olması lazım bütün gün onunla olacak biri. Ona da üzüldüm aklı gidip geliyor demekki. Yoksa neden yapsın kızınıda kaybedince belliki iyice kötü olmuş. Size de eziyet oluyor. Bakıcıdan başka çare yok.

Ne iyi insansınız. Zaten evlat acısı yaşamış bir kadın. Güzel güzel kırmadan rahatsız olduğunuz konuları anlatın. Kadının parası da varmış. Kocanız söylesin, bir yardımcı kadın tutun. Hem anneanneye arkadaşlık eder, hem de sizin yükünüz hafifler.

Bana akli gidip geliyor gibi geldi
Yoksa normalde boyle degilmis
Kontrolden gecmesi lazim sanirim
Uzuldum ya
Ama konu sahibi karsimda olsa alninda operdim
Ne iyi bi kadinmis almis bakmis
Bu zamanda boyle insanlarin olmasi bu dunyaya umudumu arttiriyor .

orta yaşlarda(54 yaşındayım)huzur evi fikri,çok mantıklı geliyor.ben de eşime zaman zaman,hangimiz sona kalırsak,huzur evine gidelim,oğlanla gelini rahatsız etmeyelim diyorum.

annem de bundan 10 sene önce,yaşlanınca,size gelmem,huzur evine yatırın beni, derdi.şimdi 75 yaşında,parkinson hastası,konusunu dahi açmıyor.bize de gelmek istemiyor ama,ben evimde oturayım,siz gelin burada bana bakın diyor.yaşlanınca,ya korkulardan,ya da bencillikten fikirler değişiyor.bu yüzden asla asla demiyorum.inşallah,kimseye muhtaç olmadan,öleyim diye dua ediyorum.

yine eskilerden bir laf "allah, yatırıp,kapılara baktırmasın"

Sen bakıcı her türlü tut ve işe başla. İşe hemen baslayamayacaksan yarım gün falan dernek, kirs ne bileyim kütüphane vs kendine dışarıda faaliyetler yarat. Dışarı çık.

Acaba ona bir uğraş bulsanız olur mu
Dikkatini çekeceği, onu oyalayacak zaman geçirtecek şeyler,
Allah yardımcınız olsun, siz çok iyi birşey yapamışsınız
Anladığım kadarıyla tek sıkıntısı çok soru sorup konuşması yanlız bırakmaması,
İnşallah bir çare bulunur..

AYNEN öyle takdir edilecek bir kadın bu zamanda
Bencede gerekli tetkiklere ihtiyacı var ozaman
Rabbim yardımcıları olsun inşallah xxxDizZyxxx .AMİN....

Herkese iyi dilekleri dualari icin cok tesekkur ederim. Sanirim ise baslayinca bakici tutmak daha icime sindi. Yoksa benden rahatsizsin ondan tuttun deyip kusebilir. Alingan cunku biraz. Kiyamiyorum ama orta yol da bulmak istiyorum bu yuzden zor bir durum ben de insanim yasim daha 30 bunaliyorum bazen. Fikirlerin cogundan feyz aldim. Allah hepinizden razi olsun.

Kadının iki tane maaşı varmış bakıcı parasını siz vermeyin. Bak yine taşlanıcam cidden ama böyle iyi niyetinden kullanılan insanlara üzülüyorum

Agziniza saglik ne guzl anlatmisiniz yazinizi okuyunca icimi bir huzur kapladi.Allah hepimizi sizin gibi merhametli insanlarla karsilastirsin ins.

Ne guzl dusunmussunuz Allah mukafatini size kat kat verir.Yasli bakmak zordur anneannem ve dedemin bakimiyla hep annem ilgilendi cokta zorlandigi zamanlr oldu bunaldigi.zamanlar oldu.Ikiside simdi hayatta degiller ama annemin vicdani rahat iyiki baktim diyor.3kardes annemler teyzem cani isterse ugrardi dayim hic ugramadi bile biz baktik iyikide bakmisiz.Ise baslayinca bir bakici tutarsiniz hem yalnız kalmaz hem akliniz evde kalmaz butun gun iste olacaginizdan geceleride bakmak okadar agir gelmez.
Allah yardimciniz olsun yasli bakimi.zordur cok cabuk kirilirlar cocuk bakimindan bile zordur ama cokta huzur verir insana kalben ruhen ferahlarsiniz.Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin cok zor bakanada bakilanada.

Dedem bizle kalıyor sanki annemin bebeği gibi. Kadın bi yere gitse kapılarda bekliyo sürekli soruyo bize annen nerde?diye
Sürekli annemin işini gücünü bırakıp onla köye gelmesini istiyo

Çok zor valla. Büyükler varken size düşmemeli.

Cok yakin arkadasimin esinin halasi yalniz bi kadindi.
Cocugu olmamis.
Boyle yegenlerinde falan kaliyodu.
Arkadasima geldigi zaman bende arkadasimdaydim.
Bi suru soru sordu bana alzheimer kadin unutuyo yine soruyo.
Biz mutfaga gectik yanimiza geldi.
Ordada sordu sordu.
Tatli bi kadindi ama bizi bi konusturmuyodu.
Sonra evi vardi kadinin maasida.
Bakici tuttular öldü gecen yıl.

Bakici tutulmasindan yanayim.
İnsan cok sabirli olmali.

Siz öyle yapiyosunuz diye itham ederek söylemiyorum fakat sabredilemeyecekse,bu insanlarin kalbi kirilacaksa, söve söve bakilcaksa bu da iyi degil.

İhtiyaci olan insanlar var az bir meblayada bakan biri bulunur.

Bence sizin eve yakınlardan 2odalı ev tutun ziyaret edersiniz gün içi hem madem 2 maaş alıyor nineniz oda sizde rahat edersiniz günlük bakıcı ev işi yemek vs tutulması bu işi kolaylaştırır bu benim fikrim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…