• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidenizin annesine bakar misiniz

Gorumcem bekar ve kayinpederimle yasiyor kayinpederim de ben almam eve bakamam cok bencil ben de 65 yasindayim. 10 sene baktim yeter biraz da oglu baksin diyor. Mevzunun sonu nereye varacak bilmiyorum ama esimle ciddi konusmaliyiz. Bu sekilde ona bagimli yasayamam ki ben. Insan bazen cocugundan bunaliyor. Boyle oldugunu anlamamisim ben 2 senede nolduysa olmus kayinvalidemdeyken hic boyle degildi. Zaten kayinpederim eski haline bakmam diyor bu halini bilse yanina ugramaz. Hayirlisi bakalim ben yaabilecegimi soylerim eşimetopu ona aticam artik. O bir sekilde begendigi yerden konuşuyor ona kirilmiyor suauyor en iyisi o cozsun.

diğer geline uzaktan çirkef demek kolaymış demekki
işte diğer gelini sinir hastası etmiş sıra size gelmiş
tam nefretlik yaşlı dediler mi tüylerim diken diken oluyor cinlerim tepeme çıkıyor
huzur evine ne dersiniz peki
ya da alıp karşınıza adam akıllı konuşmaya ne dersiniz ? bak böyle yapma dayanamıyorum burdan da kapı önüne koyulacaksın dıye?
ben yaşlıların hiçbir şeyi anlamadıklarına inanmıyorum basbaya her şeyi anlıyorlar
siz nasıl temelli evinize yerleşmesine izin verdiniz büyük cesaret
bu yorumumdan ötürü millet bombardıma tutacak '' eee sen yaşlanınca ... bilmem ne diye ama hiçç umrumda degil ben böyle düşünüyorum
ben yaşlanınca huzur evine kendim gideceğim
Yanlış dusunuyorsunuz. yaşlıya şefkat, çocuğa şefkat gibidir. İkisi de aynı durumda bir şekilde. Çocuğunuzu çocuk esirgemeye bırakıp, ondan sonra annelik iddia edemeyeceginiz gibi, ailenizin yaslisini da konfor için huzur evine bırakıp içiniz rahat arkanızı dönemezsiniz. Orda daha rahat diyemezsiniz. Tanımadığı, yıllarını paylaşmadığı insanların içinde rahat etmez birden bire sırf ortak noktaları yaşlılık diye. Yaşlılar da etrafta çocuk çocukla mutlu olur.

Yükü paylaşmaya çalışılabilir biraz daha ama huzur evi ideal bir seçenek değil. Ben de hep allah elden ayaktan düşürüp kimseye muhtaç etmesin diye dua ederim ama mesela anneme, ki yaşlı değil ama hasta ve beni pek sevmez eskiden beri açıkçası, yardım etmeyi boynumun borcu bilirim ama zor mu zor; evet gerçekten bazen çok bencil olabiliyorlar ama bu huyları psikolojiyi bozmayacak bir şekilde dengelemeye çalışmak en doğrusu.

Baki

Bakici fikrine ben sıcak bakıyorum zaten anneanne bakmiyor. Hergun arkadaslarini cagirirmis ben de onlara hamurisi yapip oyle gidermisim ise. Zaten onlar cok bisi beklemezmis bi borek olsa yetermis.
Benim koptugum yer de tam olarak burasiydi zaten. Anneanne ben senle yasamayi kabul ettim komsularinla degil diyebildim sonunda. Arada tabiki gelirler gelmesinler demiyorum ama hergun ben yokken evde birileri olmaz. Ben rahatsiz olurum dedim. Ne varmis rahatsiz olacak dedi. Sen yokken evune birisi gelsin ister misin dedim sustu.ayrica bak ilkokulda kizim var dersleri var kocam var yemek mi yapayim ise mi gideyim evin isini mi yapayim senin komsularina borek mi dedim. Calisma o zaman sen de otur oturdugun yerde dedi. Bana da gelenler geldi. Ne demek calisma kact yatak odasina kotu bisi dememek icin

Canım burdaki bakıcı sen oluyosun ozaman.
Nedemek çalışma çok yanlış.
Hergün hergün kim ister evinde kendi yokken millet doluşsun.

Çok uzatmadan çözüm bulun bakıcıyıda geçtim huzurevi enmantıklısı şuanda

Ağlamasına dayanın sende ağla eşinde ağlasın ağlamakla çözülmüyo hiçbişey

Vallahi su an yaptigimdan daha fazlasi benim elimden gelmez. Ben hem burda kal hem ben de meslegimi yapayim sen de magdur olma gibisinden bakiciyi ortaya attim. Ama illa benim dedigim derse eve kadinlari doldurursa eaime durumu anlaticam o cozsun benden bu kadar cunku hicbir seye yanasmiyor ben orta yol bulayim dedikce o inat ediyor. Boyle olmaz ama bana da gunah o kadar emek verdin ben. 4 sene hergun 2 saat gidia 2 saat donus sehir değiştirerek okudum hem de kizim vardi ondan zaman caldim. Simdi kizim da okuldayken ne diye evde oturayim. Su an yaptigimdan daha fazlasini yapabilecek varsa da bastaci ederim o insani alnindan operim. Ama ben daha fazlasini yapamam. Esim otursun dusunsun bakiciya mi ikna eder dayisiyla mi cozer artik nasilsa

Yanlış dusunuyorsunuz. yaşlıya şefkat, çocuğa şefkat gibidir. İkisi de aynı durumda bir şekilde. Çocuğunuzu çocuk esirgemeye bırakıp, ondan sonra annelik iddia edemeyeceginiz gibi, ailenizin yaslisini da konfor için huzur evine bırakıp içiniz rahat arkanızı dönemezsiniz. Orda daha rahat diyemezsiniz. Tanımadığı, yıllarını paylaşmadığı insanların içinde rahat etmez birden bire sırf ortak noktaları yaşlılık diye. Yaşlılar da etrafta çocuk çocukla mutlu olur.

Yükü paylaşmaya çalışılabilir biraz daha ama huzur evi ideal bir seçenek değil. Ben de hep allah elden ayaktan düşürüp kimseye muhtaç etmesin diye dua ederim ama mesela anneme, ki yaşlı değil ama hasta ve beni pek sevmez eskiden beri açıkçası, yardım etmeyi boynumun borcu bilirim ama zor mu zor; evet gerçekten bazen çok bencil olabiliyorlar ama bu huyları psikolojiyi bozmayacak bir şekilde dengelemeye çalışmak en doğrusu.
ya aslında ben de sıra ıle bakılması taraftarıyım tamam hepten de huzurevıne bırakıp arkamızı dönüp gitmeyelım ama
yaşlılar bunu asla kabul etmyır çünkü sadece kendilerini düşünüyorlar kendi rahatlarını mesela aydan aya olsa hadi bir ay doldu gıt artık mı dıyecekler ya da zaten yaşlılar ıstemıyor orda oraya deyıp
sürekli bir kişide kalmak istiyorlar ona da tabı kimden yüz bulurlarsa ya da kimi sessiz bulup tepesine çökerlerse onu tercih ediyorlar
bu adalet mı ?
yaşlılar da biraz yardımcı olması gerekmıyor mu
konu sahıbının kadın da sureklı alttan alttan dıyormus ıste gerı gondermesınler dıye
ben burda rahatım dıye
ıyı de kardesım sen rahatsın da ben rahat mıyım ? ara da bir git de ben de rahat edeyim degil mi ama !!!
yaşlılar çocuk gibi bunu düşünemiyor demeyin bal gibi de akılları eğer yerindeyse tabi aklı ermeyen bunamıs olanlara sözüm yok ama azıcık aklı olan bal gibi de karsındakinin de bir canı oldugunu ve sııkıldıgını anlıyor ama işlerine gelmiyor
ben bu düşünceden rahatsızım ve bende Allaha tabıkı elden ayaktan düşmeden önce canımı alsın diye dua edıyorum ama bunun yanında da yaşlılığın getirdiği bu bencillikten de Allaha sıgınıyorum boyle olmamak için dua edıyorum

Onu kizdirmamak ve kirmamak amaçlı siz bi psikolog gitseniz durumu anlatsaniz belki ona hafif bi sakinleştirici veya durumuna göre başka birşey verirler diğer ilaçların arasında onları da verseniz yada kendiniz için gitseniz psikolojiniz bozulmuş gibi doğal olarak. Benim eşimin babaannesinin evi yandı kayinvalidem de dahi 3 gelini var kimse istemedi ben karı koca yanıma aldım sizinki gibi herşeye karışıyordu bisey dedinmi kusuyodu eve gelenlerle dedikodumu yapıyordu odamıza kapı çalmadan yada seslenmeden içeri giriyodu birinde gecenin bi vakti yarı ciplakken daldı ve o gün arkadan konuşmasından tutun yaptığı herşeyi yüzüne vurdum aynı evin içinde yemeklerini yaptım ama hiç konuşmadık en sonunda bisey olmamis gibi konuşmaya başladı ama bu defa dikkat etti yaptıklarına. Zaten kısa sure sonrada gittiler evleri olmuştu. Ben bütün bunlar yaşanırken 20 yaşımdaydim 6 aylık oglumla da ilgileniyordum ama Allah kolaylık ve sabır versin kendinizi daha beter durumda olanları düşünerek avutabilirsiniz bi nebze de olsa. Ayrıca gercekten tebrik ederim onu kirmamak için odaniza gitmeniz sabriniz gercekten Allah sizinle olsun kalbiniz çok güzelmiş ben sizin kadar ince değilim olamadım

Sanmıyorum yapabilsin ayri evde senelerce kayinvalidem bakti benim tahminimce 7 sene falan 2 senedir de ogluyla 9 10 sene is yapmamis kadin. Bu saatten sonra yapamaz zaten. Bakiciyi bizim evde bile istemiyor hele ayri ev desek kiyameti koparir aglarken
Babaanne için çok kaba bi tabir var literatürde de ben etmiyim o lafı. Hiç bi şeyden memnun olmuyo sen üzüleceğine o üzülsün insanlar kendi anne babasına bu kadar hassas davranmıyo senin durumun var madem kadın tut ya da gitsin. Dayının karısına da çok kızmamak lazım aslında her şey dışarıdan göründüğü gibi değil demek ki kadını da bıktırdı o da farklı çözümler buldu kendince.

Vallahi su an yaptigimdan daha fazlasi benim elimden gelmez. Ben hem burda kal hem ben de meslegimi yapayim sen de magdur olma gibisinden bakiciyi ortaya attim. Ama illa benim dedigim derse eve kadinlari doldurursa eaime durumu anlaticam o cozsun benden bu kadar cunku hicbir seye yanasmiyor ben orta yol bulayim dedikce o inat ediyor. Boyle olmaz ama bana da gunah o kadar emek verdin ben. 4 sene hergun 2 saat gidia 2 saat donus sehir değiştirerek okudum hem de kizim vardi ondan zaman caldim. Simdi kizim da okuldayken ne diye evde oturayim. Su an yaptigimdan daha fazlasini yapabilecek varsa da bastaci ederim o insani alnindan operim. Ama ben daha fazlasini yapamam. Esim otursun dusunsun bakiciya mi ikna eder dayisiyla mi cozer artik nasilsa
Aslında ilginç bir şekilde su düşünceye sahip oluyorlar ben yaşlandım bugun yarın ölucem o genc daha yasayacak benden sonra yapmak ıstedıgını yapar benım dediğim olsun (kı cogu namazlı nıyazlı ecelın oldugunu kımın once kımın sonra gıdecegının bılınmeyecegını bılıyor)ama bu bir çogunda var cogu yaslılık huyszlugu bundan gelıyor bırde gencken cok dikta olanlar boyle benım dediğim olsun diyenler daha bencıl yapıda olanlarda bu cok oluyor.Benzer yaşlılarda tanıdım açık konusucam eve gelecek kadını kaçıracak yemek yedın onu yaptın bunu yaptın diye o yüzden bakıcınızı önceden yaşlı bakımı yapmış birinden seçmeniz gerekiyor (huysuzluklarına alısık oluyorlar tınlamıyorlar)Birde destek aldırabilirsiniz yaşlılık depresyonu diye birşey var herşeyi geçtim yediklerinden içtiklerinden daha az b vitamini d vitamini aldıkları için bu bile huysuzluk yapabiliyor.Bakıcıyı tutmadan önce bir uzmana danısın nasıl yaklasmanız gereklı nasıl söylenmeli siz kendinizden taviz vermeden nasıl bir orta yol bulursunuz vs bu tarz durumlarla cok karsılasıyorlar sızı yonlendırebılırler.Huysuz olunca sıkıntı oluyor biraz bencil yaklaşıyor gercekten cocuk derken cıddıydım kucukken anne calısma benle kal dıye ısrar ederler ne dersenız dıyın her sabah kıyamet koparya o hesap
Kalbınız cok merhametlı Allah yardımcınız olsun ınsallah ne o kırılsın ne sız stres olun siz onu kırmadıgınız sürece (ses yukseltme agır konusma vs )kusmesıne takılmayın o kozdur hep denenır siz normal olun konusmazsa konusmasın enınde sonunda konusacak

Kizlar ben 30 yasindayim 8 senedir de evliyim. Elbette ki mukemmel olmasa da fena da olmayan bir evliligim var. Kayinvalidemi cok severdim hatta oyle ki annemden daha iyi anlasirdik. Ne yazik ki iyi insanlar fazla yasamiyor herhalde genc yasinda beyin kanamasindan vefat etti 2 yil once. Hayattayken annesine o bakiyordu. Vefatindan sonra abisi bakmaya basladi. 2 yildir oradaydi ama geliniyle aralari pek iyi degil biraz cirkefe baglayan bir gelini var kocasiyla sorun yasasa 85 yasindaki kadindan cikariyor acisini. Laf sokusturmalar surat asmalar yedigini bogazina dizmeler gırla kisacasi. Esim kiyamadi tabiki anneannesine ve bizle yasasin mi bundan sonra dedi. Anneanne iyi kadindir aslinda kayinvalidem bakarken yuk olmayayim diye odasindan cikmazdi orgusu kurani tv programlari hayati boyleydi. Ben de kabul ettim Allah rizasi icin icim el vermedi kadincagiz erimis kucucuk kalmisti cunku. Ben de en fazla bir sene icerisinde calismaya baslarim cok zorlandigim Allah korusun kotu bir hastaligi oldugu yerde bakici tutariz diye düşündüm ve esim de onayladi bu dusuncemi. Amaaa anneanne hic eskisi gibi degil. Uyandigi gibi yatak odama girip ben uyuyor olsam da kiziiim ben uyandiiiim diye sesleniyor. Butun gun ben hangi odadaysam oraya geliyor pesimden ayrilmiyor. Bir arkadasim gelse 1dk yalniz birakmiyor hep bizimle oturuyor. Hatta gecen oyle bir olay yasadikki nasil anlatilir bilemedim. Wc deyim kizim tuvalette misin dedi evet anneanne dedim 5dk geleyim mi bisi dicem dedi sok gecirdim anneanne cikicam simdi gelirim ben dedim haa tamam dedi gitti Alahtan. Biri arasa daha ben telefonda konusurken dakika basi kim diye sormasindan onu cevaplamadan gorusemiyorum karsi tarafla. Dun bir is gorusmesine cagirmak için aradilar nitekim hattin diger ucundakine ne diyecegimi bilemedim anneannenin sorularindan. Kimmis niye aramis cevap vermedikce israrla soruyor. Iyilikten maraz dogar dedikleri bu olsa gerek. Onu da anliyorum oglunda cok yalniz kalmis ruhsal acidan ama hergun gelinini 50 kere dinlemekten bunaldim. Ben bakabilecegimi sanmıyorum bu durumda demek de iaime gelmiyor ama sınırlarımin uzerine cikmaya basladim artık. Evde 5dk yalniz kalamiyorum bir odada. Bunaltici bir durum olmaya basladi. Onceden boyle oldugunu bilseydim en azindan arada sirada tabiki gelsin ama tek basima ben ustlenemem derdim. Artik olan oldu.Siz olsaniz ne yapardiniz bir akil verin. Bu arada esimin bir de kiz kardesi var ama henuz bekar kayinpederimle yasiyor. Kayinpederim de istemiyor ben senelerdir bakıyorum biraz da oglu baksin diyor bu yuzden gorumcem bakamaz ama bu durum olmasa da bakar mi muamma
Kusura bakmayin uzun oldu ama ne yapacagimi sasirdim bir akil verin bana
kadın yaslı bişey deme yazık

Esime durumu sindiden anlaticam da o onunla uygun zamanini bulsun konussun yoksa o kadar acele olmasini gerektirwn bi durum degil sonucta yarin ise baslamiyorum. Ama takildigim bir iki mevzuyu ben anlaticam artik telefondayken beklemesini wc ya da yatak odasi at diye girmemesini falan. Ama bosuna dememisler iyilikten maraz dogar diye al iste oldu bile. Bakalim umarim esmin de hal caresi bulabilir

Esime durumu sindiden anlaticam da o onunla uygun zamanini bulsun konussun yoksa o kadar acele olmasini gerektirwn bi durum degil sonucta yarin ise baslamiyorum. Ama takildigim bir iki mevzuyu ben anlaticam artik telefondayken beklemesini wc ya da yatak odasi at diye girmemesini falan. Ama bosuna dememisler iyilikten maraz dogar diye al iste oldu bile. Bakalim umarim esmin de hal caresi bulabilir
Geçen gün bir üyeye yazdığım öneriyi size de yazayım, anneannenin birde oğlu var değil mi? Bence sağ olan evlatları toplayın, herkes her ay belli bir miktar nakit versin, oturduğunuz apartmanda bir göz dahi olsa bir ev tutun oraya yerleştirin anneanneyi, evini temizlemesi için biri bulunur, yemekte yapar gelen yardımcı kadın, bekar görümceniz, oğlu, varsa başka çoçukları da ara ara gelip ilgilenirler, böylece hem size yakın olur eliniz üzerinde olur hemde sizin bir özel hayatınız olur.

Huzurevi denince herkes bir tepki gösteriyor ama biz çocuk doğururken yaşlılığımızda bize baksın diye doğurmuyoruz, çocuklarımıza bakarkende yaşlılığa yatırım için bakmıyoruz, çocuğa doğmak ister misin diye sormuyoruz, istiyoruz yapıyoruz, büyütünce bize bakmıyor diye vay ben sana baktım sende bana bakacaksın dememek lazım, şahsen ben Allah göstermesin eşime birşey olsa ve bakıma ihtiyaç duyan bir yaşlı olursam huzurevine gitmeyi planlıyorum, kendi yaşıtlarımla yaşayabildiği kadar yaşar giderim.

Geçen gün bir üyeye yazdığım öneriyi size de yazayım, anneannenin birde oğlu var değil mi? Bence sağ olan evlatları toplayın, herkes her ay belli bir miktar nakit versin, oturduğunuz apartmanda bir göz dahi olsa bir ev tutun oraya yerleştirin anneanneyi, evini temizlemesi için biri bulunur, yemekte yapar gelen yardımcı kadın, bekar görümceniz, oğlu, varsa başka çoçukları da ara ara gelip ilgilenirler, böylece hem size yakın olur eliniz üzerinde olur hemde sizin bir özel hayatınız olur.

Huzurevi denince herkes bir tepki gösteriyor ama biz çocuk doğururken yaşlılığımızda bize baksın diye doğurmuyoruz, çocuklarımıza bakarkende yaşlılığa yatırım için bakmıyoruz, çocuğa doğmak ister misin diye sormuyoruz, istiyoruz yapıyoruz, büyütünce bize bakmıyor diye vay ben sana baktım sende bana bakacaksın dememek lazım, şahsen ben Allah göstermesin eşime birşey olsa ve bakıma ihtiyaç duyan bir yaşlı olursam huzurevine gitmeyi planlıyorum, kendi yaşıtlarımla yaşayabildiği kadar yaşar giderim.

Aynen müdürüm katılıyorum,boş oda varsa bende alayım :uykucu:

Tatlı dille rahatsız olduğunuz tarafları anlatın dikat etmesini isteyin... Ama çok yaşlı yeteri kadar kıran kırmış kalbini bari siz kırmayın... valla ben üzüldüm tayzeye

Aynen müdürüm katılıyorum,boş oda varsa bende alayım :uykucu:
Oda arkadaşı oluruz:) bunu kızım doğduğundan beri söylüyorum, bana 2 çocuk yap, yaşlanınca dönüşümlü bakarlar demişlerdi, bende çocuğu bana baksınlar diye doğurmuyorum, tek çocuk yeter, ben yaşlanınca huzurevine giderim diyordum, öyle de yaparım eşim benden önce göçer giderse, zira ben zaten zor biriyim, bazen olmadık birşeye patlarım, uykum bozulsun sevmem, bu yaşta bile benle yaşam zorken ihtiyarlığımda kimseye of yeter dedirtmem, mecburiyeti de yok zaten çocuğumun, giderim paşa paşa huzurevinde keyif çatarım, belki yaşıtım bir ihtiyar delikanlıyla 2. bahar yaşarım, 2 okey çevirir, birkaç TV programı izlerim mis gibi.

Yaşlılık zordur, istemesenizde çocuklaşıyorsunuz, meraklılıklarınız oluyor, kendi işinizi göremeyince ya üzülüp ağlıyor ya agresif oluyorsunuz, konudaki anneannede yalnız kalmaktan korkuyor, tek başına ölüp gideceğim korkusu var, yaşı jenerasyonu da göz önüne alınınca çocuklarım bakacak, ben huzurevine gidersem ölürüm endişesi yaşıyor, toplumda ana babasına büyüğüne bakmayan evladı hayırsız addediyor, oysa bir arada yaşamak zordur, sabır tamam ama kimse evliya değil ki, taşıyor ister istemez, her iki tarafı da objektif değerlendirince bakana da zor bakılana da.

Oda arkadaşı oluruz:) bunu kızım doğduğundan beri söylüyorum, bana 2 çocuk yap, yaşlanınca dönüşümlü bakarlar demişlerdi, bende çocuğu bana baksınlar diye doğurmuyorum, tek çocuk yeter, ben yaşlanınca huzurevine giderim diyordum, öyle de yaparım eşim benden önce göçer giderse, zira ben zaten zor biriyim, bazen olmadık birşeye patlarım, uykum bozulsun sevmem, bu yaşta bile benle yaşam zorken ihtiyarlığımda kimseye of yeter dedirtmem, mecburiyeti de yok zaten çocuğumun, giderim paşa paşa huzurevinde keyif çatarım, belki yaşıtım bir ihtiyar delikanlıyla 2. bahar yaşarım, 2 okey çevirir, birkaç TV programı izlerim mis gibi.

Yaşlılık zordur, istemesenizde çocuklaşıyorsunuz, meraklılıklarınız oluyor, kendi işinizi göremeyince ya üzülüp ağlıyor ya agresif oluyorsunuz, konudaki anneannede yalnız kalmaktan korkuyor, tek başına ölüp gideceğim korkusu var, yaşı jenerasyonu da göz önüne alınınca çocuklarım bakacak, ben huzurevine gidersem ölürüm endişesi yaşıyor, toplumda ana babasına büyüğüne bakmayan evladı hayırsız addediyor, oysa bir arada yaşamak zordur, sabır tamam ama kimse evliya değil ki, taşıyor ister istemez, her iki tarafı da objektif değerlendirince bakana da zor bakılana da.

Çocuklarımızı bize baksınlar diye dünyaya gdtirmiyoruz tabiki,elleri üstümüzde olsunlar arada ziyaretimize gelsinler yeter bizlere..
Çok ta yanlız kalmayalım ama değilmi,arada onlarada gidip gelmek lazım çayımızı kahvemizi de içelim.

Ama yerim ben o anneanneyi..Çok büyük bi sevap yaptığınız öncelikle bunu belirtim..Allah razı olsun sizden..
Yaptıklarına gelince yaşlılar çocuklasir derler sizin anneannede öyle demekki ..Sizle konuşmak dertlesmek istio.Muhtemelen çok yalnız kalmış oğlunun evinde..Kibarca aksamdan mesela anneanne ben sabah uyucam biraz lutfen uyandırma deyin.Cok bunalınca gündüz ben odamdayim uzanicam biraz deyin.Çok çok bunalirsaniz bi iş bulun acilen:anneadayı:

Back