Kayinvalidenizin annesine bakar misiniz

Açık ve net "hayır" sebebi de, benden daha yakın ve müsait akrabaları var. İyi niyette bir yere kadar ama bukadar ı fazla

Yorumlariniz icin hepinize ayri ayri tesekkur ederim. Esimle konustum ve bakici fikrini ilk o ortaya atti ben zaten farkindayin herseyin ama senden ses cikmayinca lafini edemedim zor bir kadin olmus dedi. Ben konusur ikna ederim gerekirse azivcik tepkimi belli ederim dedi artik top onda. Zaten bu aksam yasanan olaydan sonra anneanne solda sifir kaldi. Hemen kabul etti. Kayinpederim hastaymis bari corba yapip gotureyim dedim. Corbayi gordugu gibi ben bu corbayi hayatta icmem corbani da al git dedi. Bende de film koptu esime lutfen babanla alakali bana daha bisi deme diyebildim artik. Bugun anladimki benim miladim o kadar uzuldumki ben o adamin pesinde pervane oldum babacim diye cunku kendi babami 9 yasinda kaybettim. Bundan sonra bisi halledilecelse esimde mevzu. Ben lizima ve kendime bakiyorum 2 3 saattir sol kolum uyusuyor sirtimda ve göğsümde inanilmaz bir sanci var. Kimseye demedim ama korkuyorum. Gorumcem bile bundan sonra herkese resti cek aenden kıymetli kizin haric bisi olmamali gozunde dedi. Bu sadece babam ve anneanne degil abim icin de gecerli dedi. Anlayin durumu diye yaziyorum. Tekrar tesekkur ederim mevzulardan bakamadim cumku buraya

Allah için bu kadına bakılacak, dönüşümlüolarak bakmayı deneyin, Allah mukafatını verecektir.Huzurevi düşünmeyin, aile içinde daha mutlu olacaktır

Yaşlı bakımı çok zor ama bi okadarda sevap.. bi ara benim kv nin anneside bize gelmişti ozaman kv nin yanındaydım.. inanın dünya ile bağlantım koptu.. yaşlıydı kırmak istemiyordum bide 100 küsurlardaydı yaşı.. yatalak sayılırdı kv olduğuna rağmen hiç bir sosyal yaşantım kalmamıştı.. ama geçici olarak gelmişti gitti geri.. bide ben bakamayacağımı açık açık değilde imalarımla belli ettim..

Zaten kaç sene daha yaşayacak bu kadın bakıverin gitsin .
Gelen insanların yanında oturmasının ne sakıncası var ayrıca?
Evinize gelenler anlayış göstermek zorunda .85 yaşında bir insanın çocuklaşabileceğini herkes bilir.Anlayış göstermek zorundalar.

Bugun de esim dedi 2 ay bizde 2 ay dayimda kalir eskisi gibi degil cunku sana da yazik diye kayinpederimden sonra anneannenin yaptiklari umursanmayacak kadar kucuk kaldi

Burda anlaşılmayan ya da yanlış anlaşılan bir durum var;

Tamam ebeveynlere yaşlandığında elden ayaktan düşünce bakılmalı kabul ama bu bakım ya kendi evlatları tarafından ya da tutulacak bir bakıcı tarafından yapılmalı, bakımı yapmak zorunda olan hep kadınlar oluyor, şu an hanımefendi anneanneye bakıp herşeyiyle ilgileniyor ama sorsanız millet kadının kendi torunu ne güzel bakıyor diyordur.

Diyorsunuzki aaa ne güzel çok sevap bilmemne, bu şekilde rahatsızlık duyarak sıkılıp bunalarak evde huzursuz yaşayarak sevap kazanılmaz kimbilir belki kalp kırıp günaha bile girilir. Açıkçası hem evde o kadar sıkıntıya girip düzen bozulup huzur kaçıp üstüne bir de günaha gireceksem anneanneye bakıcı tutulması en mantıklısı.

Bir de son msjı okudum, geçmiş olsun ihale komple size kalmış... iki ay falan diye süre bile belirlenmiş ama o dayı anasına bakmaz, anneanne de sizle yaşamaya devam eder.

Anneanneye size yakın iki göz ev tutup yanına bir bakıcı ayarlayın derim yatılı. Benim çevremde var bu şekilde yapanlar. İhtiyarlar kendi evinde düzeninde yaşıyor hem hem de yanında bakıcısı olduğundan yalnız kalmıyorlar. Çocukları da sık sık ziyaret ediyor. xxxDizZyxxx

Tek söyleyeceğim uzaktan davulun sesi çok hoş gelir. Siz baktinizmi yada sizinle kalan evinizde yaşlı oldumu.

Tabiki bizde annemize babamiza bakicaz. Benim annemin babamin en çok nazi bana geçer. 65 yasindalar. Kalbimide kirsalar onların başımın üstünde yeri var. Giderim bir kosede ağlarım biter. Bazen bana derler bak bizim nazimizi çekmek zor oluyor der. Siz bizleri kolay mı buyuttunuz derim. Onların kalbi kırılmasın . Rahmetli dedeme sıra ile baktık. Tek bir kisiye eziyet olmasın diye. Babama anneme bizlere etmediği eziyet kalmadı. Diğer çocuklarinada .ama kimse huzurevinde vermez bizlerde .

Bilmiyorum bakan herkesin Allah yardımcısi olsun. Çok sabır istiyor.

Sanırım ben başta kabul etmezdim.
Çünkü kendimde o sabrı göremiyorum.
Ama siz kabul etmişsiniz, şimdi bakamam demek de hoş olmaz gibi.
Bilemedim.

valla ne denir bilemedim gerçekten zor gibi bakması.
benim eşiminde annanesini ben çok severim bakmak
çok isterim hatta başlığı okuyunca evet diyesim gelmişti.
ama seninki bambaşka olmuş ya alzmeır falan olma ihtimali
olabilir mi? ne bilim yaşlı sonuçta ölüm korkusu gelmiş olabilir
valla yaşlılar bebek gibi oluyorlar işin çok zor..allah sabır versin
eşinle paylaş bence..

Cok guzel huzur evleri var cokta iyi bakıyorlar bence degerlendrn derim

ben de yıllarca kayınvalideme baktım. Ben çok kolay olduğuna dair bir söylemde bulunmadım ki. Sıra ile bakılması en doğru olanı ama sırf birileri bakmıyor diye o insanlar ortada mı kalsın .

ben de yıllarca kayınvalideme baktım. Ben çok kolay olduğuna dair bir söylemde bulunmadım ki. Sıra ile bakılması en doğru olanı ama sırf birileri bakmıyor diye o insanlar ortada mı kalsın .

Kusura bakmayın ben yanlış anladım o zaman. Tabiki de bende ortada kalmasına karşıyım. Bir taraf a yük binmesi doğru değil. Bakana da zor yatana da zor.

Oncelikle allah yardımcınız olsun yaşlı birine bakmak biraz zor olucak birbirinize alışmak filan ama zaten çok yaşlı kaç sene daha yaşar ki yaşlılar erken kalkmaya alışık oluyorlar büyük ihtimal acikiyor o yüzden ben kalktım filan diyordur kirmaymaya çalışın bizde yaslanacagiz ve kimbilir kimin eline dusecegiz allah yardımcınız olsun

Cok bakmak isterim ama yapamam diye düşünüyorum,çünkü kendimi biliyorum.
Ama kv deyle yasamaktan daha kolaydir gibime geliyor.en azindan torununu kiskanmaz aranizi bozmaya çalışmaz.

Gelen insanlar da bana geliyor sonu
Diğer gelini suçlamissiniz ama siz de az kalmis kadincaza patlicakmissiniz

Sanirim okuduklarinizi yanlis anladiniz ben kirici laf soylememek adina uyicam bahanesiyle yatak odasina kactim ne yapmisim da az kalsın pataklicak intibasi uyandirdim anlamadim

Su konuya da bir aciklik getireyim ayrica diger geline cirkef dememin sebepleri var. Butun gun kocasini anneanneye cekistirip sen evlat yetistirememissin adam degil senin oglun diyerek yedigi yemegi bile burnundan getirirdi ben aahit oldum kac kere. Bir keresinde anneanne dayanamadi. X tamam ben evlat yetistiremedim ama bu kavgada ne yapabilirim soyle yapayim dedi. Yenge tamam tamam sus senin gibi cahillerle ugrasamam dedi.bunlar aklimda kalani 2 lafindan bir tanesi ben guzelim hanimefendiyim herkes beni cok begeniyor ogluna yakistiramiyor gitmiyorsam 2 cocugum icin ben cennete gidicem gor sen de gibi sacma sapan akil sagligindan supheye dusurecek laflar. Derdi de anneanne kizinin yaninda kalirken neden onlara maddi yardimda bulunmadi. Anlayacaginiz yenge anneanneye bakmazken soyluyordu bunlari. Sonradan bunaldi da cenesine vurdu gibi bir durum yok

Keşke bakıcı demeseydin.. anneannenin bakıcılık bir durumu yok ki.. ben işe başlıcam ben ede yokken temizlik yemek için kadın çağıracam deseydin. Ona bişey demeye hakkı yok ki. Hem bakıcı diye birini tutunca ev işine elini sürmüyorlar ben kadına bakmaya geldim diye. Kadın yatalak değil bişi değil. Gelip o da anneanneyle oturur. varsa ilaçlarını getirir bakıcı olarak gelince. Yakın çevremde gördüm. Siz en iyisi eve temizlik ve yemek için kadın tutucam deyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…