• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidenizin annesine bakar misiniz

Ona böyle rahatlatıcı çaylar yapsan papatya rezene filan belki gündüz de uyur. Çünkü yaşlılarda anormal bi uykusuzluk oluyor

Oda arkadaşı oluruz:) bunu kızım doğduğundan beri söylüyorum, bana 2 çocuk yap, yaşlanınca dönüşümlü bakarlar demişlerdi, bende çocuğu bana baksınlar diye doğurmuyorum, tek çocuk yeter, ben yaşlanınca huzurevine giderim diyordum, öyle de yaparım eşim benden önce göçer giderse, zira ben zaten zor biriyim, bazen olmadık birşeye patlarım, uykum bozulsun sevmem, bu yaşta bile benle yaşam zorken ihtiyarlığımda kimseye of yeter dedirtmem, mecburiyeti de yok zaten çocuğumun, giderim paşa paşa huzurevinde keyif çatarım, belki yaşıtım bir ihtiyar delikanlıyla 2. bahar yaşarım, 2 okey çevirir, birkaç TV programı izlerim mis gibi.

Yaşlılık zordur, istemesenizde çocuklaşıyorsunuz, meraklılıklarınız oluyor, kendi işinizi göremeyince ya üzülüp ağlıyor ya agresif oluyorsunuz, konudaki anneannede yalnız kalmaktan korkuyor, tek başına ölüp gideceğim korkusu var, yaşı jenerasyonu da göz önüne alınınca çocuklarım bakacak, ben huzurevine gidersem ölürüm endişesi yaşıyor, toplumda ana babasına büyüğüne bakmayan evladı hayırsız addediyor, oysa bir arada yaşamak zordur, sabır tamam ama kimse evliya değil ki, taşıyor ister istemez, her iki tarafı da objektif değerlendirince bakana da zor bakılana da.

ben şimdiden kendime yer beğendim bile, birkaç tane.oğluma,gelinime ve eşime de söylüyorum.ben önce gidersem,eşim memlekete yerleşmeyi düşünüyor.1-2 tavuk,1-2 koyun keçi,bağ bahçe işleri,onun yaşlılık hayalleri.

ama olur ki önce o giderse,ben istanbuldan gitmem.seviyorum burayı,kışın sinemaya,tiyatroya gitmeliyim.yazın çay bahçesinde,kafelerde arkadaşlarınmla vakit geçirmeliyim.çocuğumu,olursa torunlarımı arada bir de olsa görmeliyim.
sağlığım el,verirse,kendi evimde otururum.belki yanıma bir yardımcı alabilirim.ama,sürekli bakım gerektiren bir hastalığım olursa da tam teşekküllü,hemşiresi,doktoru olan bir huzur evinde kalmak isterim.şimdiden gözüme birkaç tane kestirdim bile.

mune bizi yiyecek şimdi afiyetle :KK70:
ama insan huzurevi arkadaşını bir kalemde çizmez değil mi :p

bildiğim 3 ünüzden de küçüğüm sizden sonra evlenirimde belki orda tonton bir dedeyle :KK70:

Çiğ çiğ yer hemde :duduk:
Gelin haklıysa onun yanındayımm kaynana :KK53:
Kocaları gömmedik daha :sopa::KK70:

Çok zor biliyorum babaannemden babaannem bunamıştıda altı bezleniyordu zorla yemek yediriyoduk babamla ben bakıyordum annem yapamıyordu midesi almıyordu çünkü.
Yata yata heryerinde yaralar çıktı çokda yaşamadı zaten ama hala bazen üzülüyorum ağzını açmazdı yemeği yemezdi sıkılır oflardım keşke oflamasaydım diye ama çok zor.
Sizinkide zor çocuk gibi peşinde keşke dönüşümlü bakılsa

Bir de oglu var ama hem sorumsuz bir adam hem de karisiyla anneannenin iyi degil pek kadin ne yapsa suclu oluyor anneannenin gozunde. Anneanne ne yapsa geline batiyor. Zaten tum gun gelininin yaptiklarini dinliyorum. Oglunun bu durumlardan haberi yok anlatmiyor hir gur cikmasin huzurlari bozulmasin diye. Esim de zaten bu yuzden teklif etti. Esimin yorumuysa anneannem cakaldir. Sen iatemwdigin bir durum olursa tepkini belli et kirmadan yoksa cok guzel kullanir benim yaninda bisi yaparsa ben zaten derim diyor ama yok azicik onlar azicik biz bakalimlara girmiyor simdilik
Cok zor bir durum ama bu yaptığınız size cenneti kazandırır inşaallah. Sabredin kadincagiz çok yaşlı zaten. Onun hayir duası yeter size. Onu çocuk gibi düşünün lütfen huzurevi falan gibi bisey dusunmeyin o kadın bunu kaldiramaz ölür gider oralarda

Cok iyi anliyorum sizi...
Yaşlılık cok zor.
Insan yadlandikca cocuklasiyor..
En basitinden konunuzda anneanne yerine 3 yasindaki kizim ya da oglum dese cok dogal ne var ki bunda? deriz degil mi?
Iste suan anneannenizde cocuk aslında.
Bu gozle bakarak düşünün bir de..
25 yaşıma ragmen agir olmasada(elhamdülillah) bir cok hastalığım var..bel fıtığı, safra ameliyati,kalpte mitral yetmezlik. Bi cekapa girsem daha neler cikar Allah bilir.
Ölüm hep akilda.yaşlılık da aynı sekilde

Her hastaligima şükrediyorum fakat yasliligim nasıl olacak Allah bilir..hep dua ediyorum Allahim baskasina muhtac etmeden al canimi.
Hep bunu dusunerek cevremdeki yaslilara davranıyorum.
Ha ayni evde yasamak cok farkli sabri cok zorlar eminim ama bakarsanız bisey kaybetmezsiniz ama bir col sey kazanirsiniz.

bence sabret. kadın seni sinir etmek için yapmıyor sonuçta. eve de yardımcı tut eşine söyle. idare et derim ben

Kizlar ben 30 yasindayim 8 senedir de evliyim. Elbette ki mukemmel olmasa da fena da olmayan bir evliligim var. Kayinvalidemi cok severdim hatta oyle ki annemden daha iyi anlasirdik. Ne yazik ki iyi insanlar fazla yasamiyor herhalde genc yasinda beyin kanamasindan vefat etti 2 yil once. Hayattayken annesine o bakiyordu. Vefatindan sonra abisi bakmaya basladi. 2 yildir oradaydi ama geliniyle aralari pek iyi degil biraz cirkefe baglayan bir gelini var kocasiyla sorun yasasa 85 yasindaki kadindan cikariyor acisini. Laf sokusturmalar surat asmalar yedigini bogazina dizmeler gırla kisacasi. Esim kiyamadi tabiki anneannesine ve bizle yasasin mi bundan sonra dedi. Anneanne iyi kadindir aslinda kayinvalidem bakarken yuk olmayayim diye odasindan cikmazdi orgusu kurani tv programlari hayati boyleydi. Ben de kabul ettim Allah rizasi icin icim el vermedi kadincagiz erimis kucucuk kalmisti cunku. Ben de en fazla bir sene icerisinde calismaya baslarim cok zorlandigim Allah korusun kotu bir hastaligi oldugu yerde bakici tutariz diye düşündüm ve esim de onayladi bu dusuncemi. Amaaa anneanne hic eskisi gibi degil. Uyandigi gibi yatak odama girip ben uyuyor olsam da kiziiim ben uyandiiiim diye sesleniyor. Butun gun ben hangi odadaysam oraya geliyor pesimden ayrilmiyor. Bir arkadasim gelse 1dk yalniz birakmiyor hep bizimle oturuyor. Hatta gecen oyle bir olay yasadikki nasil anlatilir bilemedim. Wc deyim kizim tuvalette misin dedi evet anneanne dedim 5dk geleyim mi bisi dicem dedi sok gecirdim anneanne cikicam simdi gelirim ben dedim haa tamam dedi gitti Alahtan. Biri arasa daha ben telefonda konusurken dakika basi kim diye sormasindan onu cevaplamadan gorusemiyorum karsi tarafla. Dun bir is gorusmesine cagirmak için aradilar nitekim hattin diger ucundakine ne diyecegimi bilemedim anneannenin sorularindan. Kimmis niye aramis cevap vermedikce israrla soruyor. Iyilikten maraz dogar dedikleri bu olsa gerek. Onu da anliyorum oglunda cok yalniz kalmis ruhsal acidan ama hergun gelinini 50 kere dinlemekten bunaldim. Ben bakabilecegimi sanmıyorum bu durumda demek de iaime gelmiyor ama sınırlarımin uzerine cikmaya basladim artık. Evde 5dk yalniz kalamiyorum bir odada. Bunaltici bir durum olmaya basladi. Onceden boyle oldugunu bilseydim en azindan arada sirada tabiki gelsin ama tek basima ben ustlenemem derdim. Artik olan oldu.Siz olsaniz ne yapardiniz bir akil verin. Bu arada esimin bir de kiz kardesi var ama henuz bekar kayinpederimle yasiyor. Kayinpederim de istemiyor ben senelerdir bakıyorum biraz da oglu baksin diyor bu yuzden gorumcem bakamaz ama bu durum olmasa da bakar mi muamma
Kusura bakmayin uzun oldu ama ne yapacagimi sasirdim bir akil verin bana
Allah razı olsun sizden ne denir ki umarım çabucak bir çıkış kapısı bulursunuz üzülmezsiniz.

Bence teyzeyi uyarın güZelce.Tamam yaşlı yalnız kalmasın falan da az biraz da saygılı düşünceli olsun bi zahmet.
Kurallar koyun yani beni erkenden uyandırma telefonla konuşurken rahatsız etme sürekli peşimde dolanma gibi mesela.
Sonuçta ı misafir kurallara uymak zorunda kalacaksa orada.

ama maaşlarını siz almalısınız...haksızlık bu...yardımcı bir kadın tutarsınız...zahmetsiz rahmet olmaz...kimin evinde yaşarsa maaşını da beraberinde götürecek...

Valla ben zamaninda kimse bakmiyor diye üzülüp baktim ne yapcan yaslilik zor biz kimbilir ne halde olucaz

Kizlar ben 30 yasindayim 8 senedir de evliyim. Elbette ki mukemmel olmasa da fena da olmayan bir evliligim var. Kayinvalidemi cok severdim hatta oyle ki annemden daha iyi anlasirdik. Ne yazik ki iyi insanlar fazla yasamiyor herhalde genc yasinda beyin kanamasindan vefat etti 2 yil once. Hayattayken annesine o bakiyordu. Vefatindan sonra abisi bakmaya basladi. 2 yildir oradaydi ama geliniyle aralari pek iyi degil biraz cirkefe baglayan bir gelini var kocasiyla sorun yasasa 85 yasindaki kadindan cikariyor acisini. Laf sokusturmalar surat asmalar yedigini bogazina dizmeler gırla kisacasi. Esim kiyamadi tabiki anneannesine ve bizle yasasin mi bundan sonra dedi. Anneanne iyi kadindir aslinda kayinvalidem bakarken yuk olmayayim diye odasindan cikmazdi orgusu kurani tv programlari hayati boyleydi. Ben de kabul ettim Allah rizasi icin icim el vermedi kadincagiz erimis kucucuk kalmisti cunku. Ben de en fazla bir sene icerisinde calismaya baslarim cok zorlandigim Allah korusun kotu bir hastaligi oldugu yerde bakici tutariz diye düşündüm ve esim de onayladi bu dusuncemi. Amaaa anneanne hic eskisi gibi degil. Uyandigi gibi yatak odama girip ben uyuyor olsam da kiziiim ben uyandiiiim diye sesleniyor. Butun gun ben hangi odadaysam oraya geliyor pesimden ayrilmiyor. Bir arkadasim gelse 1dk yalniz birakmiyor hep bizimle oturuyor. Hatta gecen oyle bir olay yasadikki nasil anlatilir bilemedim. Wc deyim kizim tuvalette misin dedi evet anneanne dedim 5dk geleyim mi bisi dicem dedi sok gecirdim anneanne cikicam simdi gelirim ben dedim haa tamam dedi gitti Alahtan. Biri arasa daha ben telefonda konusurken dakika basi kim diye sormasindan onu cevaplamadan gorusemiyorum karsi tarafla. Dun bir is gorusmesine cagirmak için aradilar nitekim hattin diger ucundakine ne diyecegimi bilemedim anneannenin sorularindan. Kimmis niye aramis cevap vermedikce israrla soruyor. Iyilikten maraz dogar dedikleri bu olsa gerek. Onu da anliyorum oglunda cok yalniz kalmis ruhsal acidan ama hergun gelinini 50 kere dinlemekten bunaldim. Ben bakabilecegimi sanmıyorum bu durumda demek de iaime gelmiyor ama sınırlarımin uzerine cikmaya basladim artık. Evde 5dk yalniz kalamiyorum bir odada. Bunaltici bir durum olmaya basladi. Onceden boyle oldugunu bilseydim en azindan arada sirada tabiki gelsin ama tek basima ben ustlenemem derdim. Artik olan oldu.Siz olsaniz ne yapardiniz bir akil verin. Bu arada esimin bir de kiz kardesi var ama henuz bekar kayinpederimle yasiyor. Kayinpederim de istemiyor ben senelerdir bakıyorum biraz da oglu baksin diyor bu yuzden gorumcem bakamaz ama bu durum olmasa da bakar mi muamma
Kusura bakmayin uzun oldu ama ne yapacagimi sasirdim bir akil verin bana
O karakterine bağlı benim kv annesi kendini sevdiriyor ne yalan soyliyim keşke kv de öyle yapıda olsaydı demisimdir...Kimseye karşı kırıcı olmayan öyle kendi halinde bi hanım işte bakarım ben ona ya o pamuğa bakılmaz mi ama kv yönlendirmesi olacaksa işler değişir: )

Açık ve net "hayır" sebebi de, benden daha yakın ve müsait akrabaları var. İyi niyette bir yere kadar ama bukadar ı fazla

Back