Kayinvalidenizin annesine bakar misiniz

Bu konuyu zaten artik esime havale ettim. Bir sekilde senin halletmen gerek seklinde o da 2 ay bizde 2 ay dayimda kalir bu kadar bunaltabilecegi aklima hic gelmemisti dedi eskiden tonton bir kadindi ne oldu da boyle oldu anlamadim alzheimer olsa anlarim hasta derim o da yok iste check up sonuclarini biliyorsun. Herhalde orada cok yalniz kaldi ama bu haliyle tamamen senin ustlenmen olmaz dedi. Sonucta sana bile dusmemeli yengem de mecbur degil sorumlulugu en cok dayima sonra kardesimle bana ait olmali dedi. Kisaca anlayisli davrandi ya da olanlari farketti. Bu kadarina razi olurum zaten problem yok.

Ama su an asil problem kayinpederim son yaptigini affedemiyorum. 2 gecedir uyumuyorum ve sol kolum 2 gundur uyusuk sirtima sanki bicak saplaniyor gecmedi hala. Pazartesi kardiyolojiye gidicem. Kizlar dua edin kotu bisi cikmasin.

Ama su an asil problem kayinpederim son yaptigini affedemiyorum. 2 gecedir uyumuyorum ve sol kolum 2 gundur uyusuk sirtima sanki bicak saplaniyor gecmedi hala. Pazartesi kardiyolojiye gidicem. Kizlar dua edin kotu bisi cikmasin.
İşte İnsan iyi oldu mu kimseye yaranamıyor. Nankör kayınbaban.. demiyor çorba yapmış getirmiş. Mecbur bile değilsin evde kızı var. Bundan sonra sadece kendine ve kızına yoğunlaş. Sıkma kendini..

Ayni seyler benim de aklimdan gecti inanin. Hatta ben demeden gorumcem de esim de bundan sonra babami eve sokmasan yeridir 10 senedir cektirmedigi kalmadi sana dediler

İnşallah kötü bir şey çıkmaz . Bazen stresten de olabiliyor bir keresinde doktora söylediğim de sadece magnezyum verdi kasları rahatlatmak için. Fazla kafaya takma maya çalış. Eşin kadir kıymet bilen biriki senin yanında duruyor. Senin için çok iyi bir şey. Hergun kk da ne hayatlar okuyoruz eşlerini yok yere bile saymayan.

Umarım Allah gönlüne göre versin herşeyi.
İnşallah güzel sonuçlarla donersin

Insallah bu belirtiler illaki kalp rahatsizligindan olacak diye bir sey yok sonucta. Bazen sinir sikismasindan da olabiliyormus umarim oyle bisidir. Kayinpederim icin de bisi demiyorum. Allaha havale ettim. Her cumartesi birlikte yemek yerdik. Sadece esime en azindan 1 2 hafta babani cagirma dedim tamam dedi.
Esimin suan yanimda olma evresine gelene kadarki yasadiklarimi ben bilirim. Tanidigim en aileci adamlardan biriydi ama ona bile dank etti. Kayinpederim kayinvalidemin cenazesinde olur olmaz sebeplerden azarlarken bile agzini acmayan bir adamdi. Sanirim ona da dank etti artik.

Doğrudur inanırım, bizde vardı öyle bir yenge, asla kayınvalidesine bakmadı, zorunda mıydı, değildi ama kayınvalidesinin evinde oturup kayınvalidenin kiralarda o evden o eve taşınmasına da gönlü pek güzel razı geldi, sorsanız çok çile çeken çocukları için kocasına katlanan bir kadın fakat kocası gayette sessiz, o kadar ki adam annesi için bir tas çorba pişirtemezdi karısına.

Yaşlanan insanlara bakılmalı elbette, vicdan sahibi hiç kimse büyüklerini sokakta bırakmaz, bakımsız bırakmaz, bir hal çaresine bakar ama eğri oturup doğru konuşmak lazım, birine bakmak kolay değildir, insan çocuğuna bakarken bunaldığı zamanlar oluyor, büyüklerine bakıpta tek bir gün bile olsa of demeyen yoktur, denir insanız, sabır taşabilir.

Tek çocuk olsa tekim dersin, yok başkası dersin fakat bakacak başka aile fertleri varken tek kişiye yüklenmekte haksızlık.

Umarım bu dönüşümlü bakma işinde diğerleri su koyvermez.

Bir yardımcı alsaniz? Yani anneanne ve evin islerine yardimci olur, siz de çalışırsiniz
Yardımcı onunla ilgilenirken siz de kendinize özel islerinizle.ilgilenirsiniz

Konuyu okumadim. Basliga gore cevap veriyim. Baktim ben ama kendisi durmadi ille de köy diye tutturdu ve gitti. Eltimle beraber baktik. Vefat etti simdi. Yine olsa yine bakarim

Bugun esim anneanne ile konustu. Eger dayima kapiyi kapatirsan arada sirada yalniz kalman icab edebilir sonucta biz sen evdesin diye hic disari cikmayacak degiliz. Yazin tatile gisiyoruz 1 hafta 10 gun yokuz kalabilecek misin diye basladi. Ayrica bu kiz evde yokken hergun hirini cagiramazsin ben rahatsiz olurum dizzyi bilmem dedi. Ama hergun eve geldigimde evden gitmis bir suru kadinin pisligini cekemem her gun biri gelecek diye evi toplu birakamam sonucta birlikte yapiyoruz herseyi deyip kendini koydi topun agzina. Arada gitmezsen ben dayima ne derim. Yengemle anlasamiyorlar de dersen diyim hep bizde kal ama yalniz kalmaya da alusman lazim bu durumda dedi. Anneanne de yoook ben yalnız kalamam kapilari kapatmayalim o zaman dedi. Dayin ararsa al diyim de azicik da orada kalayim burda ne kadar kaldiysam yuUm olsun dedi olay cozuluyor gibi. Esim sonucta oglu o arada rahatlatmak icin aliriz ama cogunluk burada degil orada parasini yemeyi biliyorlar dedi. Ben hic girmedim hatta cogunlukla kizimla ilgilendim. Bir ara ev tutalim bakici tutalim belki daha rahat edersin gibi konusmus ama aglamaya baslamis tamam olmasin iyle o zaman demis istenmese de cogunlukla gelininde kalmaya razi anlamadim ben dusunce yapisini ama elimden geleni yaptim. Benim yaptiklatimi vazife belledi saglik sorununun olmadigini da ogrenince. Daha kotulerse bakiciyla birlikte ustlenitim o ayri ama bulasik yikayip kendi camasirini benim makine acmadigim gunde acaniliyorsa o kadar duakun değil diye simdilik cogunluk dayida arada bizde olmak uzere cozduk

bu durumu yaşamayan bilemez çok iyi dusun bu sorumluluk çok ağır öncelikle çok iyi bir psikolojik destek alman lazım çünkü emin ol 1yilda 3yilin yükünü taşımış olucan kendi çocukları var bence onlar bakmali zamanla ne sabrin ne psikolijin kalır dersen ki vicdan ?? sorumluluk kendi cocuklarinda

Canim ne kadar yuce gonullusun Allah kalbine gore versin bence iwe bawlarsan sorun olmaz eyer evde yalniz kaliyorsa problem deyil seninde kafan dagilir ara sira 15 gunlugune oglugilde kalma wansi olsa sende dinlenirsin yalniz kala bilirsiniz cok buyuk sevaba girmiwsin ama zorlugunu anliyorum Allah yar ve yardimcin olsun

Çözüm bulmussunuz sevindim.
Esimin-su an nisanlimin anneannesini düşünüyorum, Allah kimseye muhtac etmesin gercekten zor bir baskasiyla evi paylasmak ancak kendisini cok severim ayni dediginiz gibi kimseye bir zarari dokunmaz. Tesbihini ceker, evde hayvan varsa onu sever. televizyon bile izlemez.

Olaylar tamamen benim disimda gelisti aslinda ben biraz esime bahsedince o da dayima ayip oluyor 3tur beni ariyor ne zaman alayim diye dedi. Dayiyi severim problem yengedeydi bastan beri. Bu aksam daha detauli konustu anneanneyle esim. Biz her sene tatile gidiyoruz 1 hafta 10 gun bu surecte yalniz kalabilevek misin diye sordu. Mümkün degil deyince o zaman o kapiyi da kapatmamak lazim bunalinca hemen telefon et alirim ama asil yerinin yurdunun orasi oldugunu dayim bilmeli yoksa o kapiyi kaparsina getirdi. Cok sukur ki anneanne ters anlamadi tatlilikla baglandi mevzu. Kim 85 yasindaki bi insanin kalbi kirilsin ister ki. Benim tam istedigim sey oldu. Hic kalp kirmadan cohunlukla dayida bunalinca bizde seklinde baglandi mevzu. Hatta esim eger cok dayanamicak gibi olursan dayima heraeyi anlatir burada bakici tutariz dizzy calisinca herseye yetisemez ama bakici tam da senin istediğin gibi sohbet bile eder cozeriz ama henüz bu kadarina gerek var mı diye sordu yok yok dedi anneanne de tatliya baglandi. Allah hepinizden razi olsun önerilerinizle yardimci oldunuz. Tesekkuri borc bilirim ayri ayri hepinize. Hayirli aksamlar tekrar

ay bence sizin üsütnüze vazife bile değil de neyse
eşiniz torun yani evlatları varken torun mu bakarmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…