Kayınvalidenizi ve görümcenizi affedebilir misiniz ? Affedemiyorum.

Kusura bakmayın ama ben sizi fesat buldum bıraz acıkca soyluyorum. adı kv ve gorumce oldugu ıcın iste her yaptıklarında bır kotuluk arıyorsunuz evlerinde kıra vermeden kalıyorsunuz bilet lafını ediyorsunuz gorumcenı annen iftara cagıracak ona bıle bır engel oluyorsunuz herkes sizin sozunuzden cıkmasın ıstıyorsunuz boyle kendine de etrafa da huzur vermessın.

Hayırlı ramazanlar kızlar. İçimi sıkıntı kapladı biraz anlatıp rahatlamak istiyorum. 1 buçuk senelik evliyim kayınvalidemle geçici süre aynı apartmandayız görümcemle de evlerimiz yakın. Eski konularımdan bilmeyenler için ilk 6 ayımı kabusa çeviren ve nerdeyse ölü gibi yaşamama sebep oldu kaynanam ve görümcem. Gerek görümcemin kıskançlıkları hesap sormaları bağırmaları, kayınvalidemen üstünlük kurmaları laf sokmaları emir vermeleri hatırlamak istemediğim rezalet bir 6 ay ve 1 sene geçirdim.

Şuan iyiyim kayınvalidem de bana karşı iyidir inanılmaz ama görümcem de iyi davranıyor aslında davranmak zorunda kaldılar güçlendiğim ve kendimi ifade edip kendimi yedirmediğim için. Eşimle de iyiyiz Rabbim herkesin yuvasına huzur versin. Ben size şunu sormak istiyorum en ufak bir şey de sanki canımı almışlar gibi nefret ve kin var içimde. Eleştirebilirsniz ama yapamıyorum kızlar ısınamıyorum o yüzden bazen ne doğru ne yanlış ayırt edemiyorum. Mesela kayınvalidem torununa bisiklet almış ve bilet parası kalmadığı için eşimden istemiş sonra veririm diye pek sanmıyorum ama eksiye düştük. Daha önce de böyle vukuatı oldu vermedi eşimle kavga ettik tekrar vermeyeceğini söylemişti. Tamam ailedir elbette böyle durumlarda verilir ama ikiside çalışıyorlar üstelik kp emekli yani hediye alıcaksan ona göre kendini ayarla biz banka mıyız ? Eskiden birikmişlerden dolayı aşırı batıyor bu durum bana.
Görümcem şuan iyi davranıyor olsa da eskiden abisne şikayet etmelerinden, banada alıcaksın, benide götürceksin, sabah kahvaltıya çağırcaksın diye hesap sormalarından cicim aylarımı yaşayamadığımdan herşeyde bağırıp çağırmasından dolduğum için şuan o da batıyor bana. Annem iftara çağırıcak kayınvalidemi istemiyorum görümcem de gelsin çünkü eşime defalarca kez bağırmıştı beni de çağıracaksın bende gelicem diye evimde başbaşa misafir alamadım. Aldığım da da bağırdı abisine neden çağırmadın diye tamam eşim beni dinliyor olabilir ama yaşama sevincimi aldı içimden bunlar yaptıklarının minik kısmı.
Evet kötü davranışım yok kayınvalideme yardım ederim bazen internet alışverişi yapamaz yaparım para dert değil görümceme de yardım ederim ama hala sanki ben eski durumlar tekrarlanırsa diye açamıyorum kendimi. Tam sevdiği tatlıdan götürücem “bıraksana ya aldınız da noldu bu ne beğenmedim şunu neden almadın” diye bağırmadı bu kız ne tatlısı alması ? Diyorum kendi kendime. Eşim onlar için bir şey aldığında batıyor gözüme benim ailem para gitmesin borçları var derken bunlar banka olarak mı görüyor diye dolduruyorum kendimi. Şuan da sinirliyim eşime annen bisiklet için mi borç almış bizden madem öyle ona göre hesap yapsaymış demek istiyorum. Beni ilgilendirmez ama görümcemlerde iki kişi çalışıyor ama dünyanın en fakir insanı gibi davranıyorlar. Kaynanamda hiç para yok mesela sürekli kızına ve torununu harcıyor sonra da sen bana şunu al ben sana maaşı alınca veririm. Belki de fesat düşünüyorumdur bilmiyorum kızlar aranızdaki uzun süreli evliler söyleyin bana geçer mi ? Huzurum için unutmalı mıyım ? Yüzleşmeli miyim yoksa ilk baştaki kıskançlıktı da alıştılar mı ? içimi dökmek istedim yazmasanızda canınız sağolsun. 😞
Tatlim ben acikcasi şoyle soyleyeyim tabi bu benim fikrim. Gorumcene ve kayinvalidene cok da isinamazsin. Bu sekilde devam eder. Cunku basta nasil gidiyorsa sonuda oyle oluyo ya kendilerini degistirseler de olmuyor onlarin kisiligini ve karakterini biliyorsun aldin sattin. Ve sana karsi ne yaparlarsa yapsinlar samimiyetsiz gelirler.

Hayırlı ramazanlar kızlar. İçimi sıkıntı kapladı biraz anlatıp rahatlamak istiyorum. 1 buçuk senelik evliyim kayınvalidemle geçici süre aynı apartmandayız görümcemle de evlerimiz yakın. Eski konularımdan bilmeyenler için ilk 6 ayımı kabusa çeviren ve nerdeyse ölü gibi yaşamama sebep oldu kaynanam ve görümcem. Gerek görümcemin kıskançlıkları hesap sormaları bağırmaları, kayınvalidemen üstünlük kurmaları laf sokmaları emir vermeleri hatırlamak istemediğim rezalet bir 6 ay ve 1 sene geçirdim.

Şuan iyiyim kayınvalidem de bana karşı iyidir inanılmaz ama görümcem de iyi davranıyor aslında davranmak zorunda kaldılar güçlendiğim ve kendimi ifade edip kendimi yedirmediğim için. Eşimle de iyiyiz Rabbim herkesin yuvasına huzur versin. Ben size şunu sormak istiyorum en ufak bir şey de sanki canımı almışlar gibi nefret ve kin var içimde. Eleştirebilirsniz ama yapamıyorum kızlar ısınamıyorum o yüzden bazen ne doğru ne yanlış ayırt edemiyorum. Mesela kayınvalidem torununa bisiklet almış ve bilet parası kalmadığı için eşimden istemiş sonra veririm diye pek sanmıyorum ama eksiye düştük. Daha önce de böyle vukuatı oldu vermedi eşimle kavga ettik tekrar vermeyeceğini söylemişti. Tamam ailedir elbette böyle durumlarda verilir ama ikiside çalışıyorlar üstelik kp emekli yani hediye alıcaksan ona göre kendini ayarla biz banka mıyız ? Eskiden birikmişlerden dolayı aşırı batıyor bu durum bana.
Görümcem şuan iyi davranıyor olsa da eskiden abisne şikayet etmelerinden, banada alıcaksın, benide götürceksin, sabah kahvaltıya çağırcaksın diye hesap sormalarından cicim aylarımı yaşayamadığımdan herşeyde bağırıp çağırmasından dolduğum için şuan o da batıyor bana. Annem iftara çağırıcak kayınvalidemi istemiyorum görümcem de gelsin çünkü eşime defalarca kez bağırmıştı beni de çağıracaksın bende gelicem diye evimde başbaşa misafir alamadım. Aldığım da da bağırdı abisine neden çağırmadın diye tamam eşim beni dinliyor olabilir ama yaşama sevincimi aldı içimden bunlar yaptıklarının minik kısmı.
Evet kötü davranışım yok kayınvalideme yardım ederim bazen internet alışverişi yapamaz yaparım para dert değil görümceme de yardım ederim ama hala sanki ben eski durumlar tekrarlanırsa diye açamıyorum kendimi. Tam sevdiği tatlıdan götürücem “bıraksana ya aldınız da noldu bu ne beğenmedim şunu neden almadın” diye bağırmadı bu kız ne tatlısı alması ? Diyorum kendi kendime. Eşim onlar için bir şey aldığında batıyor gözüme benim ailem para gitmesin borçları var derken bunlar banka olarak mı görüyor diye dolduruyorum kendimi. Şuan da sinirliyim eşime annen bisiklet için mi borç almış bizden madem öyle ona göre hesap yapsaymış demek istiyorum. Beni ilgilendirmez ama görümcemlerde iki kişi çalışıyor ama dünyanın en fakir insanı gibi davranıyorlar. Kaynanamda hiç para yok mesela sürekli kızına ve torununu harcıyor sonra da sen bana şunu al ben sana maaşı alınca veririm. Belki de fesat düşünüyorumdur bilmiyorum kızlar aranızdaki uzun süreli evliler söyleyin bana geçer mi ? Huzurum için unutmalı mıyım ? Yüzleşmeli miyim yoksa ilk baştaki kıskançlıktı da alıştılar mı ? içimi dökmek istedim yazmasanızda canınız sağolsun. 😞
Kayınvalide görümce 6 ay süresince bunları yaparken seyreden eşinizi nasıl affettiyseniz onları da affedersiniz. Güçlenip kendinizi ifade edebildiğiniz için durmuşlar eşiniz durun dediği için değil. Yani arada duvar olup iki tarafı dengeleyip birbirinden koruması gerekirken bunu yapmamış. Karısının ezilmesine yaşama sevincini almalarına engel olmamış.
Görümceniz abisine bağırıp çağırırken sizi şikayet ederken eşiniz durup dinliyor muydu? Niye onların yaptıkları aklınıza geliyor da eşinizin yapmadıkları gelmiyor ?

Geç de olsa kendinizi ezdirmemeyi lafınızı dinletmeyi başarmışsınız. Niyetim aklınıza nifak sokmak değil, sadece adaletli davranmanız gerektiğini düşünüyorum. Onlar suçluysa birinden güç alarak yaptılar, eşiniz herkese haddini ve yerini bildirmediği için tepenize çıkıp at koşturmuşlar.

Belli bir yaştan sonra partnersizlik insanı gerçekten çok kötü etkiliyor. Benim de kuzenin bu durumda devamlı herşeyi eleştirme, aksilik, huysuzluk var. Erkek egemem açıyla bakmak istemiyorum ama hani bir sevişse rahatlayacak derler ya ben katılıyorum bu söze.
Elbette kötü etkiler ama huysuzluk çözüm değil ki ? İyi olsaydı başım gözüm üstüne zaten yaşıt sayılırız çift çift vakit geçirirdik. Eleştirme aksilik bağırma hesap sorma ve sürekli ilgi istiyor. Sonuç hüsran.

Allah daha iyi etsin eşini seviyorsan görmezden gelmek zorundasın anladığım kadarıyla sana bireysel bir saygisizliklari olmamis sadece yönetmeye çalışmışlar basaramamislar
Hayır olmadı bireysel olarak yaptıklarında kalp kırarım çünkü. Görümcemin bir kere oldu kendi sattığı ürünü almayıp marketten aldım diye abisne yanımdan “ benden almadın neden almadın yürü git” diye bağırınca ve ürün kadın ürünü olunca “ bi dakka ya abin ne alaka ben aldım canım istedi aldım sorun ne demiştim. O daha kötü demişti :) genelde yanımda eşim üzerinden laf sokarlar hep ama bu da beni rahatsız ediyor.

Aynen öyle bende içime içime ağlardım.
Bişey desem “onlar şaka yapıyo sen alıngansın” derdi.
Ama geçti.Güçlü hissediyorum.Eskide kaldı o günler.
“Sende mi burdaydın?” öyle mi
Sen kimsin? Derdin ne?Bu alaycılık niye? İnsanlıktan nasibini hiç mi almadın?Yarın bir gün bende evlenirim el içine düşerim de mi demiyosun? Hiç mi ilahi adaletten korkmuyosun?
Bi gün devran öyle bir döner, öyle pişman olur ki...hiç şaşmaz bu işler
Sizde o vakit geldiğinde boşuna ezdirmişim kendimi dememek için dik duruşunuza devam edin 🌸🌸
Ah güzelim evli çocuğu var. Eşimle eşi yakın yerde çalışıyorlar genelde eniştesini alıp beni almaya geliyor ama ben erken çıkınca eniştesini alınca ben çok bekliyorum o yüzden eşime beklememesini söylüyorum ki bu en doğal hakkım. O günde beklememiş yolda enişte arıyor diyorki “ kardeşine sordum abim gelmedi dedi bende dedim ki karısını almaya gitmiştir tamam tamam anladım” dedi kapattı. Yani biliyorlar beni almaya geliyor aylardır böyle. Geçerken uğradık görümcem annesinde eşim içeri girdiği gibi bağırdı sen benim kocamı neden almadan geliyorsun bana baksana diye. Çıktım arkadan aa sendemi burdaydın dedi güldü. Ben kimim ya ? Tabikide burdayım ki biliyorsunda olduğumu. Güçsüzüm sustum sadece. Nasıl enerjim yok ama suçluluk hissediyorum eşini almadık diye sorumlusu benmişim gibi. Diyemedim zorundamıydık anlamadım erken çıktım ben bekleyemezdik diye. Eşim dedi ama sönmedi içim be. Sonra işte bana iyi davranıyor şimdi. Ne önemi var ki ?

Kızmaz olur muyum ? Söylüyor param yok avanstan çekiyorum şu zamana kadar vermen lazım diye ama yinede sinirleniyorum söylememize rağmen aynılar. Kardeşine de kaç kez söylemesine rağmen kardeşi daha çok bağırarak isterse alıcaksın bana bak diye o yüzden sevemiyorum
hatırladım sizi :) en son dürüm aldırıyordu abisine dimi bu gıcık görümce :)
ben en son orda kaldım sonra kavga çıkardınız mı ne yaptınız?

içinizden affedemediğiniz için en ufak şeyleri batıyor ama kv nin de yaptığı hoş değil
ben olsam :) x den para istemişsin anne keşke paranı dikkatli harcayıp ayarlasaydın gereksiz yere eksiye düştük diye söylerdim

İş kocada bitiyor gerçekten, eşinin olayların farkında olması ve tavrını koyması, senin yanında durması büyük şans; ailesinin ne mal olduğunu bile bile eşini ezen hanzoları o kadar çok okuduk ki burda, adına sevindim.

Pişman olup geri adım atmış değiller, güçleri yetmediği için kesilmiş sesleri, o yüzden de unutamıyorsun bence olanları, haklısın da ama sürekli düşünmek sana zarar verir. Eşinle mutluysan, onların sana karşı artık ayaklarını denk alıyor olmalarının tadını çıkar bence, kazanan sen olmuşsun çünkü çok şükür.

Çok sevmek, yakın olmak zorunda da degilsin, zamanla daha da mesafe girer araya bence, iyi de olur.

+Oradan taşının.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Pişman olup geri adım atmadıklarını sadece güçlerinin yetmediğini çevremdeki herkes söylüyor sanırım evet bu yüzden içlerni bildiğim içinde açılamıyorum.
Bir gün ağlayarak saatlerce anlattım eşime farkında değildim dökmüşüm içimi. Evet biliyorum ilk başlarda yaptılar haklısın ama şuan yapmıyorlar iyiler ağlama tamam dedi. Evet iyiler ama yaptılar bu gerçek değişmiyor. Bende yapabilirdm ama yapmadım ki görümcemin canını çok güzel acıtırım gerek ilgisiz eşiyle gerek cahilliğiyle ama yapmadım. Mutlu olsun dedim geçtim.

Kayınvalidemler taşınıyor çok şükür en kısa zamanda.

Papatyam bisikleti kaynanam almış 1600 tl ye. Kızının kocasıda sefa sürsün.
İyi vallahi alıyorsa beş bine alırsın size niye dokunuyor ben hatırlıyorum sen borçtan kendine çanta alırken dikkat ediyorsun o para alınana kadar susma çok ciddiyim bak anne ne zaman vereceksin bize çok lazım de

Bilet parası istemiş derken ne kadar istemiş? Zaten altlı üstlü oturuyoruz demiştiniz, neyin bileti bu?
Hanfendi 5 günlüğüne köydeki evine gidiyor. Oraya yerleşicekler ya. Avansı yatmamışta sonra veririm demiş istemiş işte. Neden kendilerinin hesabını ona göre ayarlamıyorlar ?

Sonuna kadar haklısın. Şuan da insan olmuş gibi yapmaları sana eskiden yaşattıklarını değiştirmiyor içinde öfke nefret olması hatta onları sevememen çok normal ama tek tavsiyem bu duygu sana zarar verir onları boşver bir kenara at. Kendi içinde yüzleş, bir terapist şunu önermişti; Ögke duydugunuz kişi karşınızda gibi konuşmaya, içinizde söyleyip söyleyemediklerinizi ne varsa hepsini sesli şekilde dökün bağırmak istyprsan bağır, ama ne hissettirdilerse sana bunları yüksek sesle söyle bir dene bakalım.
Ve Allaha havale et en güzel yer zaten adalet yerini buluyor hiç merak etme.
Sen ne zaman affedersen kendi içinde ozaman hızura erersin.

Sizin konularınızı anlamiyorum
Herşeyin suçlusu eşinizinken hep kv ve görümceye yükleniyorsunuz.
Güçlendim falan diyorsunuz ama kendinizi kandırıyorsunuz. Geçici aynı binadayız diyorsunuz yine kendinizi kandırıyorsunuz. İşin kötüsüde hepsinin farkındasınız, eşinizle iyi olduğunuzu sanıp ona birşey söylemiyorsunuz. Düzenli aralarda burda konu açıp sürekli aynı şeyleri başka cümlelerle yazıyorsunuz. Gözümde güçlü, kararlı bi kadın canlanmiyor asla sizin konularınızda.
Yapmamda hadi yaptım ve kardeşime deli gibi bağırsam, bana şunu al bunu al desem en fazla 2 kez yaparım bunu 3üde sen hayırdır ya bi kendine gel bakim der. Yeğenine şunu al bunu al diye komut versem abime, kocan ne iş yapiyor der mesela? Anlatabildimmi yüz verirsen karşındaki astar ister. Ama bunda isteyen kadar o yüzü verende kabahatli.
Ayrıca seneledir bedelsiz aile evinde oturuyorsunz, bilet parası şu parası bu parasıda gözünüze gelmesin bi zahmet ya.
Şimdi dersiniz istesem ev alır çıkarım. Ama hep lafta.
Eleştirelere açığım kendimi kandırmıyorum köye gidiceklerine eminim çünkü tüm eşyalar orda aşağıda sadece yatak odası var mutfak eşyalarıyla. Eşimin defalarca kez “ kocanla git, sus alla alla, ne alcam sana” dediğini biliyorum peki ne oldu ? Daha çok bağırdı. He elbette eşimde de suç var bunu inkar edemem daha sert olmalı daha net olmalı fakat ben şuan apayrı bir konudayım. Hayatım boyunca yaptıklarından dolayı sevemeyecek miyim ? Güçlü olmadığımı düşünebilirsiniz sizi burda ikna etmeye çalışmayacağım ama ben çok GÜÇLÜYÜM.

Affetmeyin ve potansiyellerini de unutmayin.Iyi yuzlerini gostermelerine aldirmayin.Para icin anonim şekilde konusun yanlarinda devamli.Anca yetiiriyoruz falan diye.Kocan icin de size bisey demiyor ama eksilere giriyor de yuvarlak bisekilde.Huzurlari kacsin.Güvenme ve inanma iyi hallerine.Ozlerine dönerler yakinda.
Dönmesinler savaş çıkar valla :)

Kusura bakmayın ama ben sizi fesat buldum bıraz acıkca soyluyorum. adı kv ve gorumce oldugu ıcın iste her yaptıklarında bır kotuluk arıyorsunuz evlerinde kıra vermeden kalıyorsunuz bilet lafını ediyorsunuz gorumcenı annen iftara cagıracak ona bıle bır engel oluyorsunuz herkes sizin sozunuzden cıkmasın ıstıyorsunuz boyle kendine de etrafa da huzur vermessın.
Evet engel oluyorum çünkü çalışmadığı zaman abisi üzerinden bana sürekli laf sokardı. Onlar 1 biz 2 gitsek “ çağırmıyorsun abi sen zaten anca gelirsin çağırmazsın çağıracaksın bana bak kahvaltıya çağır beni” diye emirler verirdi. Kahvaltıyı abisimi hazırlicak ? Çalışıyorum ve tek izin günümde tabikide sürekli çağıramam. Annem kaç kez gitmek istedi de oralı olmadı gelsin bile demedi ee o zaman anneme de gelmesn bu çok oldu ? Bana çetele tutuyorsa bende tutarım.

Tatlim ben acikcasi şoyle soyleyeyim tabi bu benim fikrim. Gorumcene ve kayinvalidene cok da isinamazsin. Bu sekilde devam eder. Cunku basta nasil gidiyorsa sonuda oyle oluyo ya kendilerini degistirseler de olmuyor onlarin kisiligini ve karakterini biliyorsun aldin sattin. Ve sana karsi ne yaparlarsa yapsinlar samimiyetsiz gelirler.
Evet samimiyetsiz geliyor ısınamıyorum ve sanırım hiç ısınamayağım. Çok üzücü.

Kayınvalide görümce 6 ay süresince bunları yaparken seyreden eşinizi nasıl affettiyseniz onları da affedersiniz. Güçlenip kendinizi ifade edebildiğiniz için durmuşlar eşiniz durun dediği için değil. Yani arada duvar olup iki tarafı dengeleyip birbirinden koruması gerekirken bunu yapmamış. Karısının ezilmesine yaşama sevincini almalarına engel olmamış.
Görümceniz abisine bağırıp çağırırken sizi şikayet ederken eşiniz durup dinliyor muydu? Niye onların yaptıkları aklınıza geliyor da eşinizin yapmadıkları gelmiyor ?

Geç de olsa kendinizi ezdirmemeyi lafınızı dinletmeyi başarmışsınız. Niyetim aklınıza nifak sokmak değil, sadece adaletli davranmanız gerektiğini düşünüyorum. Onlar suçluysa birinden güç alarak yaptılar, eşiniz herkese haddini ve yerini bildirmediği için tepenize çıkıp at koşturmuşlar.
Eşim çoğundan habersizdi. Hissettiklerimi yaşadıklarımı istediklerimi asla söylemedim üstüne bağırıp eşimi suçlayarak kavgalar çıkardım böylelikle hiç anlamadı. Bir gün onun yanında kayınvalidem bana sormadan şuraya götürücem diyince hey dur orda kız çalışıyor dinlencek dedi diye annesi bağırdı sofra başında. Eşim beni savundukça daha da bağırdılar kinlendiler daha çok laf soktular. Eşimin yanında genelde hep bana iyiydiler sanki kişisel saldırmıyorlarda eşime sitem ediyormuş gibi yaptılar. Mesela şöyle kaynanam sabahın 10 unda izin günü beni arayıp her hafta uyandırdı neymiş kahvaltıya incekmişim ya da kızına gidicekmişiz. Tabi önce eşime sorarmış uyuyormu diye eşimde evet dediği halde arar uyandırırdı ama eşim sandı ki annes rahatsız etmiyor bende diyemedm korktum.

X