Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende 6 ay ödedim. Annem ilk evlendiğimizde ne dedi biliyormusun papatya ? “ ya damat kızımı buraya göndermezse ?” Abime demiş. Korkuyormuş eşimle tartışırsam ailemin yanında göndermemesinden korkuyormuş. Duyunca pes dedim. Kim engel olabilir ki ? İstediğim heryere giderim. Bu tarz konularda annemi dinlemesemde bilinçaltına yerleşiyor. Hele ilk başlarda buraya geldiğinden kaynananın haberi varmı derdi bana. Tövbeler olsun kaynanama mı sorucam ? Burdakilere göre tüm suçu bazen eşimde görselerde çoğunlukla suç bende.Anneni dinleme gerçekten coook eskide kalmış kafası iyilikten değil koca bosarsa kızım napar korkusu var annenin annen ne diyorsa tersini yap Kanarya. Ben nisanliyken annemi dinledim cezasını evliliğimin ilk üç ayı ödedim ondan sonea anneme çok kızdım artık hayatta yorum yapamaz . O yüzden sen annene de ki anne bizim aile işlerimize karışma
Mesafeli devam ediyorum. Valla işlerine gelince bi bunların parası yok. İsteyince ne de güzel oluyor.Affetmek zorundada değilsiniz. Mesafeli devam. Ve parasi yetmiyorsa bir alt ust takim alsaymis bayram hediyesini babaanne mi aldi oldu şimdi
Evet malesef anneller çocuğun bilinçaltıni mahfediyorlar o yüzden kendi bildiğini yapBende 6 ay ödedim. Annem ilk evlendiğimizde ne dedi biliyormusun papatya ? “ ya damat kızımı buraya göndermezse ?” Abime demiş. Korkuyormuş eşimle tartışırsam ailemin yanında göndermemesinden korkuyormuş. Duyunca pes dedim. Kim engel olabilir ki ? İstediğim heryere giderim. Bu tarz konularda annemi dinlemesemde bilinçaltına yerleşiyor. Hele ilk başlarda buraya geldiğinden kaynananın haberi varmı derdi bana. Tövbeler olsun kaynanama mı sorucam ? Burdakilere göre tüm suçu bazen eşimde görselerde çoğunlukla suç bende.
Yok güzelim ne akrabalığı 2 senedir anca 2 3 kez annemlere gidilmiştir sık değil kayınvalidem zaten sanarsın annemden nefret ediyor. Annemler geldiğinde babam sorduğu için çağırmak durumunda kalıyorum kayınpederim iyidir onunla muhabbet ediyor. Yoksa kaynanam annemi arama mesaj atmaz ilk evlendiğimde beni kötülemişti anneme. Neymiş aramamışım köye gidince iyi çıkmamışım :) ay bak sinir geldi bana. Annem korkusundan birşey demediği gibi banada söyletmemişti. Şimdi olsa oğlun memnun anne zorla mı geldim ben ne diye anneme kötülüyorsun yakışmıyor sana diye çarparım yüzüne.Aileniz kayinailenizle neden bukadar görüşüyor? Akrabalıkmı var?
Yemeğe davetler, görümceyi çağırmalar görümceye gitmeler… ne gerek var bukadar görüşmeye?
Dünüde özet geçeyim. Kaynanam torununu kızına sormadan köye götütüyor. Tuvalete alıştırıcakmış götürüyorum çocuğumu diyip duruyor. Bu nasıl saygısızlık ya ? Annemde dedi ki “ kızına sormadın mı çocuğunu götürürken?” Yoo gttim valizini ben hazırladım kızım evde yoktu dedi. Bende bilerek anneme “ bak anne sen sakın öyle şeyler yapmıyorsun izin vermem” dedim güldüm. Kafayı yemişler. Sonrada diyorki kızımda dayamamaz belki. Ee dayanamaz tabi sen 30 yaşındaki oğlunu 2 gün görme özlüyorsun kim dayanır dedim :) keşke kızı bakmayacağı çocuğu doğurmasaymış. Çocuk annesine gitmiyor sürekli dede ve anneannede.Evet malesef anneller çocuğun bilinçaltıni mahfediyorlar o yüzden kendi bildiğini yap
İlginç.Yok güzelim ne akrabalığı 2 senedir anca 2 3 kez annemlere gidilmiştir sık değil kayınvalidem zaten sanarsın annemden nefret ediyor. Annemler geldiğinde babam sorduğu için çağırmak durumunda kalıyorum kayınpederim iyidir onunla muhabbet ediyor. Yoksa kaynanam annemi arama mesaj atmaz ilk evlendiğimde beni kötülemişti anneme. Neymiş aramamışım köye gidince iyi çıkmamışım :) ay bak sinir geldi bana. Annem korkusundan birşey demediği gibi banada söyletmemişti. Şimdi olsa oğlun memnun anne zorla mı geldim ben ne diye anneme kötülüyorsun yakışmıyor sana diye çarparım yüzüne.
Görümceme de annem gidemedi çünkü hanfendi takmadı. Bilmiyorum anneme göre iyilikten mi araya mesafe girmesinmiş olsunmuş bilmem ne. Bakın kaynanam köye gidicek adım kadar eminim mesaj atıcak engel olamıyorum sonrada değersizleşiypr.
Haha inanın anlamıyorum kaygılarından iyi olması gerektiğini düşünüp mesaj atıp arıyor ya da çağırıyor işte bana görede çok gereksiz. Babam yapmaz mesela ağırdır o yüzden o daha kıymetli ki benim annem daha büyüktür mesala ama bayramda bile aradığını hatırlamıyorum annemi. Anneme söylediğim de de olsun ben bi iyiliği karşılıksız yapıyorum diyor. O iyiliğini benim kaynanama yapma senle uğraşamam dediğimde de ben kötü oluyorum.İlginç.
Böyle görüşmeler, gidip gelmeler.
Bizde anca birbirlerine selam söylerler, hastalık vs olursa geçmiş olsun diye aranır. Okadar. Görümcem yok ama olsa annem onunla neden görüşmek istesin, annem kendi görümceleriyle bile görüşmez
Ayyy insalalh senin çocuğunu böyle sahiplenmez bu ne ya kaç yaşında çocuk olur mu öyle şey ben kendi anneme vermemDünüde özet geçeyim. Kaynanam torununu kızına sormadan köye götütüyor. Tuvalete alıştırıcakmış götürüyorum çocuğumu diyip duruyor. Bu nasıl saygısızlık ya ? Annemde dedi ki “ kızına sormadın mı çocuğunu götürürken?” Yoo gttim valizini ben hazırladım kızım evde yoktu dedi. Bende bilerek anneme “ bak anne sen sakın öyle şeyler yapmıyorsun izin vermem” dedim güldüm. Kafayı yemişler. Sonrada diyorki kızımda dayamamaz belki. Ee dayanamaz tabi sen 30 yaşındaki oğlunu 2 gün görme özlüyorsun kim dayanır dedim :) keşke kızı bakmayacağı çocuğu doğurmasaymış. Çocuk annesine gitmiyor sürekli dede ve anneannede.
İzin vermem ki bi çocuğun yanı annenin yanıdır herkes haddini bilsin bence kızına yapabilir ama bana yapamaz.Ayyy insalalh senin çocuğunu böyle sahiplenmez bu ne ya kaç yaşında çocuk olur mu öyle şey ben kendi anneme vermem
Ne degisik iliskileriniz var afedersiniz de. Anneniz kv yi nie iftara cagiriyo mesela. Nerdeyse 10 yillik evliyim dugun cenaze harici biraraya gelmez bizimkiler. Annenizle babanizla yuz goz olduklarinda hem onlar hakkinda hem sizin hakkinizda istediklerini konusabileceklerini dusunurler bence. Unutmak affetmek zorunda degilsiniz. Mesafe koyup uzaklasmaniz daha mantikli. Para konusunda da tek suclu esiniz. Vermeyecek. Acikca istemiyorum diyeceksinizHayırlı ramazanlar kızlar. İçimi sıkıntı kapladı biraz anlatıp rahatlamak istiyorum. 1 buçuk senelik evliyim kayınvalidemle geçici süre aynı apartmandayız görümcemle de evlerimiz yakın. Eski konularımdan bilmeyenler için ilk 6 ayımı kabusa çeviren ve nerdeyse ölü gibi yaşamama sebep oldu kaynanam ve görümcem. Gerek görümcemin kıskançlıkları hesap sormaları bağırmaları, kayınvalidemen üstünlük kurmaları laf sokmaları emir vermeleri hatırlamak istemediğim rezalet bir 6 ay ve 1 sene geçirdim.
Şuan iyiyim kayınvalidem de bana karşı iyidir inanılmaz ama görümcem de iyi davranıyor aslında davranmak zorunda kaldılar güçlendiğim ve kendimi ifade edip kendimi yedirmediğim için. Eşimle de iyiyiz Rabbim herkesin yuvasına huzur versin. Ben size şunu sormak istiyorum en ufak bir şey de sanki canımı almışlar gibi nefret ve kin var içimde. Eleştirebilirsniz ama yapamıyorum kızlar ısınamıyorum o yüzden bazen ne doğru ne yanlış ayırt edemiyorum. Mesela kayınvalidem torununa bisiklet almış ve bilet parası kalmadığı için eşimden istemiş sonra veririm diye pek sanmıyorum ama eksiye düştük. Daha önce de böyle vukuatı oldu vermedi eşimle kavga ettik tekrar vermeyeceğini söylemişti. Tamam ailedir elbette böyle durumlarda verilir ama ikiside çalışıyorlar üstelik kp emekli yani hediye alıcaksan ona göre kendini ayarla biz banka mıyız ? Eskiden birikmişlerden dolayı aşırı batıyor bu durum bana.
Görümcem şuan iyi davranıyor olsa da eskiden abisne şikayet etmelerinden, banada alıcaksın, benide götürceksin, sabah kahvaltıya çağırcaksın diye hesap sormalarından cicim aylarımı yaşayamadığımdan herşeyde bağırıp çağırmasından dolduğum için şuan o da batıyor bana. Annem iftara çağırıcak kayınvalidemi istemiyorum görümcem de gelsin çünkü eşime defalarca kez bağırmıştı beni de çağıracaksın bende gelicem diye evimde başbaşa misafir alamadım. Aldığım da da bağırdı abisine neden çağırmadın diye tamam eşim beni dinliyor olabilir ama yaşama sevincimi aldı içimden bunlar yaptıklarının minik kısmı.
Evet kötü davranışım yok kayınvalideme yardım ederim bazen internet alışverişi yapamaz yaparım para dert değil görümceme de yardım ederim ama hala sanki ben eski durumlar tekrarlanırsa diye açamıyorum kendimi. Tam sevdiği tatlıdan götürücem “bıraksana ya aldınız da noldu bu ne beğenmedim şunu neden almadın” diye bağırmadı bu kız ne tatlısı alması ? Diyorum kendi kendime. Eşim onlar için bir şey aldığında batıyor gözüme benim ailem para gitmesin borçları var derken bunlar banka olarak mı görüyor diye dolduruyorum kendimi. Şuan da sinirliyim eşime annen bisiklet için mi borç almış bizden madem öyle ona göre hesap yapsaymış demek istiyorum. Beni ilgilendirmez ama görümcemlerde iki kişi çalışıyor ama dünyanın en fakir insanı gibi davranıyorlar. Kaynanamda hiç para yok mesela sürekli kızına ve torununu harcıyor sonra da sen bana şunu al ben sana maaşı alınca veririm. Belki de fesat düşünüyorumdur bilmiyorum kızlar aranızdaki uzun süreli evliler söyleyin bana geçer mi ? Huzurum için unutmalı mıyım ? Yüzleşmeli miyim yoksa ilk baştaki kıskançlıktı da alıştılar mı ? içimi dökmek istedim yazmasanızda canınız sağolsun.
Bu kadar iç içeyken içinin soğuması çok zor canim.Evet insan ister istemez düşünüyor acaba affedermiyim içim soğur mu diye çünkü ağır bi yük ama içlerindeki kötülüğü hissettiğm için soğumuyor. Teşekkür ederim annem bilsede iyi geçinmem lazımmış olmazmış öyle davet etmesi gerekiyormuş kim tutulmazmış müslümaanmışız öyle etme böyle etme diyor. Bu söylemlerle bilinçaltındayı yinede çok şey başardım
Haklısın canım ama kayınvalidem bilet parasını göndermiş. Yani o problemde çözüldü yüz vermiyorum artık. Anneme engel olmam gerekiyor. Benim çocuğuma bişey yapamaz buna izin vermem ben doğurduysam söz hakkı bendedir 18 yaşına kadar. Durun bakalım kocamla bayramda gezi planımız var bunu duyan görümcem ve kaynanam sitem edip laf edicekker kendimi ona hazırlıyorumBu kadar iç içeyken içinin soğuması çok zor canim.
Annen senin esinle aranın açılmasından korkuyor,hatta bu iftara cagirmalar ben onlara iyi davranayım onlar da kızıma iyi davransınlar diye düşündüğünden.Anne olarak elbette niyeti iyi olabilir ama yanlış.Sen mesafe koymaya çalışırken bir yandan sana kötülüğü dokunmuş, evliliğinin ilk zamanlarını sana zehir etmiş insanlari iftara çağırarak samimiyet kurması çok yanlış.Isin dini boyutunu bilemem canim.Ama bence annenle gerekirse daha acik konuşup yasadigin sıkıntıları daha detaylı anlat.Hicbir anne 23 yasinda kızının geceleri içime içime ağladım cümlesine kayıtsız kalamaz.Hem de biraz anlaşılmaya ihtiyacın var ve konunda da çok haklisin..Ayrıca mesafeyi biraz daha açmalısın.Mesafe koyup yemeklere gitmek olmuyor is çıkışı esinle biraz oturup dönmeniz daha makul.Bir de bu sorunları duzeltmeden çocuk sahibi olmayı düşünme.Kizinin çocuğunu bile kızından damadından habersiz köye götüren kv seninkini ne yapmaz.Koye yerleşince yanina da yatili gelmeyeceğinden emin olursan eşinin de bu gereksiz ailesine vericiligi bir hale yola koyulursa o zaman düşünürsün bence.
Ödemesine sevindim yine de mesafeni koru.Annenle de daha detaylı konuşursan anlayacağını düşünüyorum,babanla da kobusabilirsin babalar kızlarına daha hassaslar kıyamazlar..Haklısın canım ama kayınvalidem bilet parasını göndermiş. Yani o problemde çözüldü yüz vermiyorum artık. Anneme engel olmam gerekiyor. Benim çocuğuma bişey yapamaz buna izin vermem ben doğurduysam söz hakkı bendedir 18 yaşına kadar. Durun bakalım kocamla bayramda gezi planımız var bunu duyan görümcem ve kaynanam sitem edip laf edicekker kendimi ona hazırlıyorum
Çok bozulucaklar hatta kaynanam kesin kızımıda götürsenize dicek görümcem bağıracak ama izin vermeyeceğim benden haber alamazsanız bilin ki saç başa girdim ahahahÖdemesine sevindim yine de mesafeni koru.Annenle de daha detaylı konuşursan anlayacağını düşünüyorum,babanla da kobusabilirsin babalar kızlarına daha hassaslar kıyamazlar..
Çocuk konusunda tabiki annesi olarak sen karar verirsin ama bu aile seni zorlayabilir iyice köye yerlestiginden emin olduktan sonra çocuk isini düşünürsen daha rahat edersin hem de daha konforlu bir hamilelik süreci geçirirsin.
Bayramda başbaşa birlikte zaman geçirme fikri çok güzel,sana da çok iyi gelir ama diğer tarafa nasil gelir bilmiyorum:))))
Hahahah Sefan olsun tatlım git tabi onu da kocası götürsün ☺Çok bozulucaklar hatta kaynanam kesin kızımıda götürsenize dicek görümcem bağıracak ama izin vermeyeceğim benden haber alamazsanız bilin ki saç başa girdim ahahah
Haha söyleyeceğim umarım kan çıkmazHahahah Sefan olsun tatlım git tabi onu da kocası götürsün ☺
Herkesin kendi kocası ve maaşı olduğuna göre bu sitemleri bana değil kocalarınıza yapın de geç. Bayram beraber geçirilir derlerse de biz zaten hep beraberiz özleşelim biraz iyi gelir dersin yapıştır gitsin affetmeHaklısın canım ama kayınvalidem bilet parasını göndermiş. Yani o problemde çözüldü yüz vermiyorum artık. Anneme engel olmam gerekiyor. Benim çocuğuma bişey yapamaz buna izin vermem ben doğurduysam söz hakkı bendedir 18 yaşına kadar. Durun bakalım kocamla bayramda gezi planımız var bunu duyan görümcem ve kaynanam sitem edip laf edicekker kendimi ona hazırlıyorum
Günaydınlar öncelikle şunu söylemek istiyorum, bu sizin içinizin fesat olması değil, sizi bu hale getiren karşı taraf, ben 2.5 yıllık nişanlılıkta buna benzer şeyler yaşadım, kızına ve kızının çocuklarına a dan z ye kadar yapar alırdı bana ve oğluna gelince oğlum sen al ben almışım gibi söyle kaç defa kayınvalidenin alması gereken çeyizlik eşyalar mı dersiniz düğün salonu mu dersiniz birçok şeyi ben ve ailem aldık kızıyla birlikte kendileri almış yapmış gibi göstermeye çalıştılar yazık ki böylelerine kızıyla oğlu arasında ayrım yapan aileler... O bisiklet parasını eşinizden istemeyip kendisinin alması hatta gerekirse kızına birlikte alalım demesi gerekirdi...Hayırlı ramazanlar kızlar. İçimi sıkıntı kapladı biraz anlatıp rahatlamak istiyorum. 1 buçuk senelik evliyim kayınvalidemle geçici süre aynı apartmandayız görümcemle de evlerimiz yakın. Eski konularımdan bilmeyenler için ilk 6 ayımı kabusa çeviren ve nerdeyse ölü gibi yaşamama sebep oldu kaynanam ve görümcem. Gerek görümcemin kıskançlıkları hesap sormaları bağırmaları, kayınvalidemen üstünlük kurmaları laf sokmaları emir vermeleri hatırlamak istemediğim rezalet bir 6 ay ve 1 sene geçirdim.
Şuan iyiyim kayınvalidem de bana karşı iyidir inanılmaz ama görümcem de iyi davranıyor aslında davranmak zorunda kaldılar güçlendiğim ve kendimi ifade edip kendimi yedirmediğim için. Eşimle de iyiyiz Rabbim herkesin yuvasına huzur versin. Ben size şunu sormak istiyorum en ufak bir şey de sanki canımı almışlar gibi nefret ve kin var içimde. Eleştirebilirsniz ama yapamıyorum kızlar ısınamıyorum o yüzden bazen ne doğru ne yanlış ayırt edemiyorum. Mesela kayınvalidem torununa bisiklet almış ve bilet parası kalmadığı için eşimden istemiş sonra veririm diye pek sanmıyorum ama eksiye düştük. Daha önce de böyle vukuatı oldu vermedi eşimle kavga ettik tekrar vermeyeceğini söylemişti. Tamam ailedir elbette böyle durumlarda verilir ama ikiside çalışıyorlar üstelik kp emekli yani hediye alıcaksan ona göre kendini ayarla biz banka mıyız ? Eskiden birikmişlerden dolayı aşırı batıyor bu durum bana.
Görümcem şuan iyi davranıyor olsa da eskiden abisne şikayet etmelerinden, banada alıcaksın, benide götürceksin, sabah kahvaltıya çağırcaksın diye hesap sormalarından cicim aylarımı yaşayamadığımdan herşeyde bağırıp çağırmasından dolduğum için şuan o da batıyor bana. Annem iftara çağırıcak kayınvalidemi istemiyorum görümcem de gelsin çünkü eşime defalarca kez bağırmıştı beni de çağıracaksın bende gelicem diye evimde başbaşa misafir alamadım. Aldığım da da bağırdı abisine neden çağırmadın diye tamam eşim beni dinliyor olabilir ama yaşama sevincimi aldı içimden bunlar yaptıklarının minik kısmı.
Evet kötü davranışım yok kayınvalideme yardım ederim bazen internet alışverişi yapamaz yaparım para dert değil görümceme de yardım ederim ama hala sanki ben eski durumlar tekrarlanırsa diye açamıyorum kendimi. Tam sevdiği tatlıdan götürücem “bıraksana ya aldınız da noldu bu ne beğenmedim şunu neden almadın” diye bağırmadı bu kız ne tatlısı alması ? Diyorum kendi kendime. Eşim onlar için bir şey aldığında batıyor gözüme benim ailem para gitmesin borçları var derken bunlar banka olarak mı görüyor diye dolduruyorum kendimi. Şuan da sinirliyim eşime annen bisiklet için mi borç almış bizden madem öyle ona göre hesap yapsaymış demek istiyorum. Beni ilgilendirmez ama görümcemlerde iki kişi çalışıyor ama dünyanın en fakir insanı gibi davranıyorlar. Kaynanamda hiç para yok mesela sürekli kızına ve torununu harcıyor sonra da sen bana şunu al ben sana maaşı alınca veririm. Belki de fesat düşünüyorumdur bilmiyorum kızlar aranızdaki uzun süreli evliler söyleyin bana geçer mi ? Huzurum için unutmalı mıyım ? Yüzleşmeli miyim yoksa ilk baştaki kıskançlıktı da alıştılar mı ? içimi dökmek istedim yazmasanızda canınız sağolsun.