Allah razı olsun öncelikle canım inan bazen uyku tutmuyor bu gece ki gibi insan içini dökmek istiyor.. Ortada tecrübeli aileler vardı aslında her iki tarafında ikinci deneyimi sonucta ama hep biz alttan alınca onların ve nişanlımın yaptıgı saygısızlıklar belli bi yeri aşınca haliyle bir yerde patlak verdi artık..cok yıpranmıslık var canım cok.. Aileme mi üzüleyim kendime mi.. Annem hala olsun borç ödenir gider ateşe atmadık ya seni verilmiş sadakamız varmıs diyip beni teselli ediyor.. Allah razı olsun onlardan. Sanada cok teşekkür ederim amin inşallah ♡
Arkadaslar her iki tarafında ikinci nişanı.. ve oğlan tarafı düğünü çabuk istediği için ve kız tarafının fikrine itaat etmediği için 2 aylık bi nişan maratonu..
ilk nişanlımda farklı şehire gelin gidicektim ve oturacagım evde kiracı olucaktım doğalgazlıydı doğalgaz girişli set üstü almıslardı ailem Ve küçük davlumbaz fırın almıslardı.. diğer esyalarımda gitmişti işimiz bozulunca bizim esyalarımızı göndermediler avukata verdik o sekilde yolladılar ama burclar yırtılmıs yatak odam kırık dökük geldi o zaman ki yaşadıklarımı şuan tarif dahi edemem. Herneyse baya ciddi masraflar çöpe gitti cunkü 2 hafta kala ayrılmıstık.. borclarımızda vardı ödüyorduk hep birlik bende çalışmaya baslamıştım.Orta halli bi aileyiz. Aradan 1 bucuk 2 sene gecti görücü usülü ile tekrar nişanlandım ama 1 sene boyuncada istediler düşündük ve düşündüm ani olmadı.. herneyse nişanlandık. Düğünü cok kısa tutmak istediler bize kalsanız biz 1 sene sonra dedik hem maddi acıdan toparlanırız hemde biraz daha tanımıs oluruz ailesini kendisini dedik (gerçi 1 ay yetti tanımaya) bunlar diretti ee annemler de düğünle ölüm ortada kalmazmış olsun madem dediler.. nişanımızdan 15 gun sonra nişanlımgile ailece oturmaya gittik altlı üstlü oturacagım kayınvalide adayımla caydan sonra alt kata indik evime bakmaya.. Diğer odalar derken mutfaga girdik..
Mutfakta buzdolabı yeri var.. setüstü yeri var ama setüstü ocak koyulacak yerin altı dolap yada ankastre falan değil boş.. yani fırın koyulcak. benimde fırınım davlumbaz. Annemde dediki minelin durum böyle böyle davlumbaz fırını var ne koyucaz onun altına dedi. Kayınbaba ee yeni fırın alıcaksınız dedi. Annem bişey demedi babam dahil oldu konusmaya ben hallederim (kendisi tesisatcı) bi kaç şeyle ben onu halleder yerlerini değiştiririm dedi. Kayınbaba hayatta ben bu evi neliklerle yaptırdım tek bir delik dahi açtırmam dedi. Annem de tamam o zaman dolap yaptıralım biz veririz parasını N. Abi şimdi acıkcası fırın alcak gücümüz yok düğüne bile zor kalkıstık dedi. Kayınbaba onuda kabul etmedi görüntüsü bozulur fırınınızı set üstünü satın üstüne katın alın dedi.
Annem ve babamla beraber moralimiz bozuk döndük eve.. Annem agladı o akşam cunkü zorumuza gitmişti. 2 gün sonra kayınvalide adayım geldi bize otururken N. 'in işyerinde (eşi) bi adam varmış 200 tlye verirseniz alcak ne diyosunuz diye annemin agzını aradı. Annemde asla S. Hanım olurmu hiç öyle şey ben hala hepsinin borcunu ödüyorum biz söyledik size hemen düğüne kalkısamayacagımızı siz acele ettiniz ben alamam dedi.
Herşeyi doğrusu ile açık açık yazdım sizce böyle bi aile ile evlilik yürürmüydü.. bu arada Nişanlım ise bana surat asıp konusmadı annemler sırf kabul etmedi o akşam bu durumu diye
Sonuc ise başka başka sebeplerden daha düğünüme 1 ay kala ayrıldım.. demekki 1 ay bile yetiyormus tanımaya bunu öğrendim. İyiki düğünüm seneye kalmamış her hayırda bir şer,her şerde bir hayır var dedikleri bu olsa gerek
sana vereceği eve bir delik bile açtırmayacaksa o kv adayıTeşekkür ederim 2nci nişanım olmasına ragmen bittiğinde arkamı dönüp dahi bakmadım.. cok yıprandım cunkü artık acabalarla dibini göremediğim suya dalamazdımAynen öyle saygı ne yazıkki yoktu zaten..
Ya eskiden kız evi naz eviydi ve kız tarafının istedikleri doğrultusunda yapılacaklar yapılırdı bu yeni nesil kayınebeveynler ne ayak anlamadım gittiArkadaslar her iki tarafında ikinci nişanı.. ve oğlan tarafı düğünü çabuk istediği için ve kız tarafının fikrine itaat etmediği için 2 aylık bi nişan maratonu..
ilk nişanlımda farklı şehire gelin gidicektim ve oturacagım evde kiracı olucaktım doğalgazlıydı doğalgaz girişli set üstü almıslardı ailem Ve küçük davlumbaz fırın almıslardı.. diğer esyalarımda gitmişti işimiz bozulunca bizim esyalarımızı göndermediler avukata verdik o sekilde yolladılar ama burclar yırtılmıs yatak odam kırık dökük geldi o zaman ki yaşadıklarımı şuan tarif dahi edemem. Herneyse baya ciddi masraflar çöpe gitti cunkü 2 hafta kala ayrılmıstık.. borclarımızda vardı ödüyorduk hep birlik bende çalışmaya baslamıştım.Orta halli bi aileyiz. Aradan 1 bucuk 2 sene gecti görücü usülü ile tekrar nişanlandım ama 1 sene boyuncada istediler düşündük ve düşündüm ani olmadı.. herneyse nişanlandık. Düğünü cok kısa tutmak istediler bize kalsanız biz 1 sene sonra dedik hem maddi acıdan toparlanırız hemde biraz daha tanımıs oluruz ailesini kendisini dedik (gerçi 1 ay yetti tanımaya) bunlar diretti ee annemler de düğünle ölüm ortada kalmazmış olsun madem dediler.. nişanımızdan 15 gun sonra nişanlımgile ailece oturmaya gittik altlı üstlü oturacagım kayınvalide adayımla caydan sonra alt kata indik evime bakmaya.. Diğer odalar derken mutfaga girdik..
Mutfakta buzdolabı yeri var.. setüstü yeri var ama setüstü ocak koyulacak yerin altı dolap yada ankastre falan değil boş.. yani fırın koyulcak. benimde fırınım davlumbaz. Annemde dediki minelin durum böyle böyle davlumbaz fırını var ne koyucaz onun altına dedi. Kayınbaba ee yeni fırın alıcaksınız dedi. Annem bişey demedi babam dahil oldu konusmaya ben hallederim (kendisi tesisatcı) bi kaç şeyle ben onu halleder yerlerini değiştiririm dedi. Kayınbaba hayatta ben bu evi neliklerle yaptırdım tek bir delik dahi açtırmam dedi. Annem de tamam o zaman dolap yaptıralım biz veririz parasını N. Abi şimdi acıkcası fırın alcak gücümüz yok düğüne bile zor kalkıstık dedi. Kayınbaba onuda kabul etmedi görüntüsü bozulur fırınınızı set üstünü satın üstüne katın alın dedi.
Annem ve babamla beraber moralimiz bozuk döndük eve.. Annem agladı o akşam cunkü zorumuza gitmişti. 2 gün sonra kayınvalide adayım geldi bize otururken N. 'in işyerinde (eşi) bi adam varmış 200 tlye verirseniz alcak ne diyosunuz diye annemin agzını aradı. Annemde asla S. Hanım olurmu hiç öyle şey ben hala hepsinin borcunu ödüyorum biz söyledik size hemen düğüne kalkısamayacagımızı siz acele ettiniz ben alamam dedi.
Herşeyi doğrusu ile açık açık yazdım sizce böyle bi aile ile evlilik yürürmüydü.. bu arada Nişanlım ise bana surat asıp konusmadı annemler sırf kabul etmedi o akşam bu durumu diye
Sonuc ise başka başka sebeplerden daha düğünüme 1 ay kala ayrıldım.. demekki 1 ay bile yetiyormus tanımaya bunu öğrendim. İyiki düğünüm seneye kalmamış her hayırda bir şer,her şerde bir hayır var dedikleri bu olsa gerek
Evet canım o da var sonradan fırını gitti kendisi aldı ama neler neler yaptıktan sonra.. hiç bir değeri hiçbir kıymeti kalmadı o gunkü denilenlerden sonra.. verilmiş sadakam varmış canım Allah razı olsun senden de..tatlım ailenin eli açık olması her dediklerini yapacakları anlamına gelmez.bugün fırından tartışma çıkıyorsa o evlilik nasıl bir ömür sürebilirki.bi fırın yüzünden insanlar bu kadar bencil olabiliyorsa nerede kalplerdeki merhamet.koca koca insanlar nasılda çirkefçe karşındakini kırabiliyor o anneciği ağlatabiliyor..oğulları denen erkek müsveddesi nasıl senin ailene saygısızlık yapabiliyor.yok canım yok cidden insan oğlu çiğ süt emmiş.bi erkek evleniyorsa önce karısı onun ailesi olur.babasınada ayrı bi kıl oldum zaten hem kendi evine oturtuyor hemde bi delik deldirmem diyor.beynini delecen görecek gününü.çok sinir oldum ya
Biz iç anadolu bölgeliyiz burcutk.. bizde yatak odası ve mutfak kıza aittir. Aldı canım bu satma olaylarından sonra ama hiçbir anlamı kaldı o kadar seyden sonra ben napayım ki fırını.. Aynen öyle cok haklısın canım bunu bende dusundum yarın birgün benide postalıcaklardı.. Sanırım gercekten Allah beni koruyor.. Teşekkür ederim sanada canımm..Aa siz nerelisiniz ah minel? Neden hem yatak odası, hem beyaz eşya, hem çeyiz alıyordunuz? Zaten o kadar şey alınmış; evi çok kıymetli olan kayınpeder bi' fırın alıverseymiş ya?
Kendinizi üzmeyin; mesele 300-500 TL değil elbette. Bu vesileyle nasıl insanlar olduklarını gördünüz. Setüstü ocak için 200 TL'ye müşteri bulan insanlar yarın siz hasta olsanız "Astarı yüzünden pahalıya geldi" diye ailenize geri yollardı.
Cok teşekkür ederim her konuda ettiler.. ama Allaha havale ettim amin inşallah cok teşekkür ederim hayırlısı olsun bundan sonra olmıcaksa hiç olmasınCanım hiç üzülme artık, en doğrusunu yapmışsın. Daha evlenmeden böyle babasının kuklası olan bir adamla çok mutsuz olurdun. Ailene çok saygısızlık etmişler. Allah karşına daha düzgün birini mutlaka çıkarır. Sen içini ferah tut.
Diğer nişanlısından evin rengi yeşildi diye ayrılmıslar.. kız değiştirmek istemiş kabul etmemişler. Banada sende kabul etmezsen kiraya cıkarız dedi nişanlım...Ya eskiden kız evi naz eviydi ve kız tarafının istedikleri doğrultusunda yapılacaklar yapılırdı bu yeni nesil kayınebeveynler ne ayak anlamadım gitti
O konuda kesinim diğer nişanlısından evinn rengi yeşil diye kavga etmişler ayrılmıslar.. banada sende değiştirmeye kalkarsan kiraya cıkarız dedi babam kabul etmez dedi.sana vereceği eve bir delik bile açtırmayacaksa o kv adayı
ileride evlenince de o evin hiçbirşeyine karıştırmazdı
annenle baban çok yerinde davranmışlar
herşeyin hayırlısı canım
e kiraya çıksaydınız o zaman,ayrıldığınıza göre yeterince sevmiyormuşsunuz.bu yüzden ayrılmanız iyi olmuş.oysa insanlar,sevdikleriyle evlenebilmek için ,nelere katlanıyorlar.bir fırın yüzünden ayrılmak bana abes geldi.O konuda kesinim diğer nişanlısından evinn rengi yeşil diye kavga etmişler ayrılmıslar.. banada sende değiştirmeye kalkarsan kiraya cıkarız dedi babam kabul etmez dedi.sağolasın canım..
Herşeyin farkındayım canım simdiden böyle yapanlar ilerde napıcaktı..Yok artık ya... Ne kadar anlayışsızlar. Hem kp in ilk kez böyle çeyiz işine karşıp ben onu istemem yenisini alın dediğini duyuyorum. Hele nişanlına ne demeli... 1 sene boyunca seni isteyen adam... Verilmiş sadakan varmış. Sana bazı konularda tecrübe sahibi olan birisi olarak yazıyorum. Nişanlın seni tutsaydı, ailesine siz karışmayın ne getirirse kullanıcaz deseydi, evlilik sorunlarla da olsa yürüdü. Ama nişanlın bile sana surat asmış, bu aileyle evliliği bırak nişan dönemi bile yürümemiş. Hem neden altlı üstlü oturacaksın ki, sana daha çok karışsınlar diye mi? Bence iyi düşün arkadaşım, aileni ezme. Baban ne iyi adammış maşallah, mürüvetini görmek için maddi sıkıntıda da olsa adam orta yol bulmaya çalışmış, annen ağlamış falan... En başta senin ailene yazık... Onların yaptığı fedakarlığa bak, nişanlının ailesinin yaptığı burnu havadalığa... Hakkında hayırlısı olsun.
Canım biz bu yüzden ayrılmadık.. daha neler neler var ayrıca ben ayrılmadım nişanlım denen müsvedde ayrıldı sonradan da eski sevgilisine dönmüş.. meğer basta annesi istedi diye benle mişanlanmış konustugu kız varmıs ben bunu nişanı atmadan 1 hafta evvel öğrendim. Yani birtek bunlar değile kiraya çıksaydınız o zaman,ayrıldığınıza göre yeterince sevmiyormuşsunuz.bu yüzden ayrılmanız iyi olmuş.oysa insanlar,sevdikleriyle evlenebilmek için ,nelere katlanıyorlar.bir fırın yüzünden ayrılmak bana abes geldi.
Malesef cok direttik ama işte olmadı bi yandan da iyiki olmamış öyle diyorum yoksa gercek yüzlerini göremicektim en azından böyle 1 ay nişanlı kaldım. Yok kesinlikle artık 40 kere düşünmeden bişey olmaz teşekkür ederim canım..niye hemen evlilik olayın girilmiş ki hatanız bu olmuş, ikinci nişan diye aceleye gelip hemen halledilmeye çalışmamalıydı. sen sanki kargoya verilip hemen ir yere yetiştirilmesi gereken bir eşya gibi.. zarardan dönmüşsünüz düzgün tanımadan ve ailesine karşı da kendini tanıtmadan hemen karar verme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?