Kayınvalideniz,Kayınpederiniz sizin fırınınızı ve set üstünüzü istemeyip satmaya kalksa !

Çok iyi niyetlisiniz ama istemeniz gereken şeyler normal şeyler. Sorun çıkmasın şöyle olmasın, evin rengini değiştirmek isteyince bırak sorun çıkacaksa çıksın, böyle basit şeylerden çıksın ki insanların gerçek yüzleri de ortaya çıksın. Bugün sorun çıkmasın yarın sorun çıkmasın, sabır taşı değiliz ki hiç birimiz. Amin, inşallah doğru zamanda doğru kişi çıkar karşınıza.
Teşekkür ederim canım :( evet galiba fazla iyi niyetli davrandım onlarda bunlardan faydalanmak istediler.. ama işte olayın içinde böyle düşünemiyorsunuz malesef. :(:( cok haklısınız

Ömür boyu kahir cekmek cok zor arkadasim, o yüzden iyi yapmisin. Inan bastan nasil baslarsa gercektende hersey öyle gidiyor. Kötü baslayan seyler ilerde düzelmiyor, ben hic rastlamadim. Ele karismak zor, karsilikli anlayis gerektirir, hosgörü gerektirir. Bazilari tam dagdan inme ayi afedersiniz. Görgü yok, anlayis yok. Cekinmeden catir catir annene banana bugün "siz alin, siz yapin" diye istekte bulunan insanlar, yarin öbür gün ne yapmazlardi. Cooook iyi yapmissin. Kaliteli bir sürü insan var bu dünyada, emimin en iyileriyle karsilasacaksin.
Gerçekten haklısın canım bası neyse sonuda öyle gidiyor.. :( bende hiç rastlamadım başı böyle kötü olup sonu iyi olan.. ele karısmak gercekten cok zormuş iyiki seneye kalmamıs diyorum suan canım :( bizde ayıptır bile kız tarafından böyle isteklerde bulunmak.. ama işte malesef herkesi kendiniz gibi görüyorsunuz..Allah razı olsun arkadasım inşalllah inşallah Bundan sonra hayırlısı olur hakkımda..

Ben sahsen her iki ailenin yalnisi oldugunu düsünüyorum. Açikçasi iki aile birbirinden cahil.
Hayir diyelim kayin aile çok kötü, senin ailen hangi akilla hizmet seni tanimadigin birine veriyorlar? Tekrar hangi akilla hizmet gidip kizina o aileye tanima vakitini vermeyip, ellerinde bes kurus olmadan dügün hazirliklarina baslar? Ve son olarak daha henüz tanimadiklari ailenin, onlara baski eden ailenin, kizini onlarin alt katinda oturmasina izin verirler?

Bide üstelik damat adayi daha önce saygisizlik etmis ailenize. Yani hayir bir firin için yüzük atiyorsunda, ailene karsi saygisizlik edildiginde susuyorsun?? Bide üstelik bu 1inci nisanin degilki diyelim ki acemi, daha birsey bilmiyor diye.

Görünen o ki geçmisten hiç bir ders çikarmamisin. Umarim bu sefer ders çikarirsin. Ilerde önce kendi ayaklarin üzerine durmayi ögren, kendi ekmegini, kendi parani kazan. Ondan sonra biri hayatina girince iyice tanimaya çalisi. 1,2 sene en az o kisi ile flört döneminden sonra ailene tanistir.

valla bence bu aileledede hayır yok ne demek ben bu evi nasıl yaptım bi delik acamazsın ooooo işin zor yarın öbür gün bu senin ısık yakmanada elektirik süpürgesi ne de karısır bence düsün derim tabi senin acından kötü olucak 2 ci nisan atmak istemeyebilirsin ama evlilik oyun degil hayatını komsu icin heba etme sana sahip cıkan bi ailen de varken ii düsün

Anlattiklarini birebir bende yasadim anilarim depresti ama benimki banyoda baska bir durumdu benim halada herseyime karisirlar evimden kendi istediklerini kafalarina gore degistirirler yeni seyler alirlar kendi zevklerine gore gelirler asarlar ederler hic sormazlar cook iyi yapmissin hic takma bile kurtulmussun

Anlattiklarini birebir bende yasadim anilarim depresti ama benimki banyoda baska bir durumdu benim halada herseyime karisirlar evimden kendi istediklerini kafalarina gore degistirirler yeni seyler alirlar kendi zevklerine gore gelirler asarlar ederler hic sormazlar cook iyi yapmissin hic takma bile kurtulmussun
Gercekten mi.. cok üzüldüm demekki bası ne ise sonuda öyle gidiyor.. Kurtuldum elhamdulıllah cok zor dönemler atlattım ama kurtuldum..

valla bence bu aileledede hayır yok ne demek ben bu evi nasıl yaptım bi delik acamazsın ooooo işin zor yarın öbür gün bu senin ısık yakmanada elektirik süpürgesi ne de karısır bence düsün derim tabi senin acından kötü olucak 2 ci nisan atmak istemeyebilirsin ama evlilik oyun degil hayatını komsu icin heba etme sana sahip cıkan bi ailen de varken ii düsün
4 ay oldu canım nişanı atalı evcilik olmadıgını dusunerek ayrıldık.. cok canımı yaktılar ama Allaha havale ettim.. cok sukur ailem destekci.. teşekkür ederim yorumun ıcın cok haklısın canım.

Ben sahsen her iki ailenin yalnisi oldugunu düsünüyorum. Açikçasi iki aile birbirinden cahil.
Hayir diyelim kayin aile çok kötü, senin ailen hangi akilla hizmet seni tanimadigin birine veriyorlar? Tekrar hangi akilla hizmet gidip kizina o aileye tanima vakitini vermeyip, ellerinde bes kurus olmadan dügün hazirliklarina baslar? Ve son olarak daha henüz tanimadiklari ailenin, onlara baski eden ailenin, kizini onlarin alt katinda oturmasina izin verirler?

Bide üstelik damat adayi daha önce saygisizlik etmis ailenize. Yani hayir bir firin için yüzük atiyorsunda, ailene karsi saygisizlik edildiginde susuyorsun?? Bide üstelik bu 1inci nisanin degilki diyelim ki acemi, daha birsey bilmiyor diye.

Görünen o ki geçmisten hiç bir ders çikarmamisin. Umarim bu sefer ders çikarirsin. Ilerde önce kendi ayaklarin üzerine durmayi ögren, kendi ekmegini, kendi parani kazan. Ondan sonra biri hayatina girince iyice tanimaya çalisi. 1,2 sene en az o kisi ile flört döneminden sonra ailene tanistir.
Canım öncelikle yorumun için cok teşekkür ederim.. coğu yerlere katılsamda söylediklerinin özellikle ailemin cahil oldugunu beyan ettiğin yere ve ailemin göz yumup beni verdiklerini söylediğin yere vede benim bütün bunlara karsı sustugumu sandıgın yere katılmıyorum.. çünkü ailem cahil insanlar değil elhamdülillah 2ncisi sizler suan sadece anlattıgım kadarını biliyorsunuz bunun birde perde arkası var.. yani benim burada anlatmadıgım.. siz öyle öngörmüşsünüz suan burada ama ailem asla beni kakalamak için vermedi tüm aile onayladı bende dahil o sekilde oldu.. 3ncusu ise susmussunuz demişsiniz sussaydım ben suan o insan müsveddesi ile evli olurdum.. Ama cok sukur ne kendimi ne ailemi ezdirdim. Ayrıca tanımıyosunuz etmiyosunuz demişsiniz beni uzun süre istediler demiştim konumda ayrıca konustukta bi süre ama görücü usulu oldugu için cok uzatılmaz vede görücü usulunu halen daha destekleyen biriyim cunku o kadar cok cevremde ornegi varki karsılastırdıgım zaman aşk evlilikleri ile bana göre aşk evliliği diye birşey yok sevgi saygı varsa yürür o ilişki saygın yoksa istersen tap neye yarar.. Ben hiçbi zaman koca meraklısı olmadım bunu herkes bilir cevremde hala dahada derler yani bundan sonra hayırlısı olsun benim için hayırlısı olmıcaksa hiç olmasın.. ben cok ders cıkardım birinci nişanımdan da ikinci nişanımdan da.. o olgunlukla nişanlandım ben ama işte içlerine girmeyince bazı seyleri göremiyorsunuz nişanlandıktan sonra cıktı ortaya coğu şey.. Ben cok kötü ailelere denk geldim yaşayan bilir arkadasım. Davulun sesi dısardan hoş gelir size.. Cok teşekkür ederim yorumunuz için inşallah bazı hedeflerimden sonra evlilik düşünüyorum.. oda acabasız dibini görebildiğim sevdiğim insanla.. hayırlısı herşeyin..

Son düzenleme:
Arkadaslar her iki tarafında ikinci nişanı.. ve oğlan tarafı düğünü çabuk istediği için ve kız tarafının fikrine itaat etmediği için 2 aylık bi nişan maratonu..
ilk nişanlımda farklı şehire gelin gidicektim ve oturacagım evde kiracı olucaktım doğalgazlıydı doğalgaz girişli set üstü almıslardı ailem Ve küçük davlumbaz fırın almıslardı.. diğer esyalarımda gitmişti işimiz bozulunca bizim esyalarımızı göndermediler avukata verdik o sekilde yolladılar ama burclar yırtılmıs yatak odam kırık dökük geldi o zaman ki yaşadıklarımı şuan tarif dahi edemem. Herneyse baya ciddi masraflar çöpe gitti cunkü 2 hafta kala ayrılmıstık.. borclarımızda vardı ödüyorduk hep birlik bende çalışmaya baslamıştım.Orta halli bi aileyiz. Aradan 1 bucuk 2 sene gecti görücü usülü ile tekrar nişanlandım ama uzun süre boyuncada istediler düşündük ve düşündüm ani olmadı.. herneyse nişanlandık. Düğünü cok kısa tutmak istediler bize kalsanız biz 1 sene sonra dedik hem maddi acıdan toparlanırız hemde biraz daha tanımıs oluruz ailesini kendisini dedik (gerçi 1 ay yetti tanımaya) bunlar diretti annemler de düğünle ölüm ortada kalmazmış olsun madem dediler.. nişanımızdan 15 gun sonra nişanlımgile ailece oturmaya gittik altlı üstlü oturacagım kayınvalide adayımla caydan sonra alt kata indik evime bakmaya.. Diğer odalar derken mutfaga girdik..

Mutfakta buzdolabı yeri var.. setüstü yeri var ama setüstü ocak koyulacak yerin altı dolap yada ankastre falan değil boş.. yani fırın koyulcak. benimde fırınım davlumbaz. Annemde dediki minelin durum böyle böyle davlumbaz fırını var ne koyucaz onun altına dedi. Kayınbaba ee yeni fırın alıcaksınız dedi. Annem bişey demedi babam dahil oldu konusmaya ben hallederim (kendisi tesisatcı) bi kaç şeyle ben onu halleder yerlerini değiştiririm dedi. Kayınbaba hayatta ben bu evi neliklerle yaptırdım tek bir delik dahi açtırmam dedi. Annem de tamam o zaman dolap yaptıralım biz veririz parasını N. Abi şimdi acıkcası fırın alcak gücümüz yok düğüne bile zor kalkıstık dedi. Kayınbaba onuda kabul etmedi görüntüsü bozulur fırınınızı set üstünü satın üstüne katın alın dedi.

Annem ve babamla beraber moralimiz bozuk döndük eve.. Annem agladı o akşam cunkü zorumuza gitmişti. 2 gün sonra kayınvalide adayım geldi bize otururken N. 'in işyerinde (eşi) bi adam varmış 200 tlye verirseniz alcak ne diyosunuz diye annemin agzını aradı. Annemde asla S. Hanım olurmu hiç öyle şey ben hala hepsinin borcunu ödüyorum biz söyledik size hemen düğüne kalkısamayacagımızı siz acele ettiniz ben alamam dedi.
Herşeyi doğrusu ile açık açık yazdım sizce böyle bi aile ile evlilik yürürmüydü.. bu arada Nişanlım ise bana surat asıp konusmadı annemler sırf kabul etmedi o akşam bu durumu diye
Sonuc ise başka başka sebeplerden daha düğünüme 1 ay kala ayrıldık.. demekki 1 ay bile yetiyormus tanımaya bunu öğrendim. İyiki düğünüm seneye kalmamış her hayırda bir şer,her şerde bir hayır var dedikleri şeyi yaşayarak daha iyi anladım:KK43:

Konuyu okurken yazmayı planladıgım sey ayrılabılıyosan ayrıldı kı yapmıssın :) allah gonlune gore versın bu aıleyle bıse olmaz hele kı kayınbaba nerde gorulmus gelınun ceyızıne karıstıgı demıyokı ben alırım kızım falan ayy sok gecırdım ne aıleler varmıs sen sukur namazını kıldınmı canım allahın sevgılı kuluymussun . Hıc uzulme ıkıncı nısan dıye mıllet kac evlılık yapıyo allah senı mukafatlandırır o annenın durumuna cok uzuldum bı anneye yapılmaz o kv olacak cadının yaptıgı sey allah yasattıgını yasatsın ona ay cok sınırlendım gorgusuzler

Canım Bazen bazı şeyler üst üste gelir dert paratoneri gibi hissedersin kendimden biliyorum:KK53::KK53: ama olmamış olması iyi olmuş bunlarla ömürmü geçer bi dedikleri bi dediklerini tutmuyo kendileri düğünü erkenden isteyip bide olanı beğenmiyorlar hadi onlar kayınbana kaynana ya nişanlına nedemeli herkes sana sırt çevirse senin haklı olduğun zaman eşinde sana sırt çevirirse evlilik bunun neresinde hani iyi gün kötü gün bence canım sen git bi şükür namazı kıl çekilmez öyle insanların derdi

Hiç sevmiyorm böyle şeyleri herşeye karışan bi kayınpeder hiç çekilmez! bide evlendin diyelim.emin ol eve bakar kapıya bakr hasar varmı diye. boşver allah büyük hakknda hayrlısı olsun...

pardonda bu nee beeeeee.. amma da kiymeytli evleri varmiş. alsinlar mezara götürsünler. pinti insanlar. hiç üzülme. hatta sevin çünkü onlar sizin başımızın etini yerlerdiiii. nasibindeki iyi insan bulur seni. ama annenize çok üzüldümm yaaaa :( Allahlarindan bulsunlar inşallah. böyle ufak tefek zımbırtılardan kaç kişinin yuvaları yıkılmıştır. kvler kp ler karişmasinlar işlere yaa. (her iki taraf için) karişmaaaayyyiiiinnnnn. sadece yardımcı olunn.

Sayın Ah minel,
kurallar gereği içerik silmek yasak ve ceza alma sebebidir, konularınızı 3. keredir siliyorsunuz, milyon kere silsenizde her defasında geri getirilir ve sizde uyarı almaya devam edersiniz.

Pişman olacağınız konuları ya açmayınız ya da konu açtıysanız sizlere zaman ayırıp yorum yazmak için emek harcayan üyelerin emeklerine saygı gösterip içerik silerek sayfalar dolusu yorumu havada bırakmayınız.

Konularınız başka bölüme taşınsa taşındığı bölümde kimse ilgilenmiyor dersiniz burda bir sürü yorum yapılmış ama içerik silinmiş.

Back
X