• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayinvalidemm :(

Yapsan da yapmasan da yaranamazsın. O yüzden yapmamak daha mantıklı bence. Böyle yapıp yapıp sinir olacağına. Çocuğunu bahane et gitme. Yavaş yavaş uzaklaş.

tüylerim diken diken oldu sinirden. kayınvalidenin evini temizlemek nedir ya çok tuhaf. herkesin evi kendine... gelin mi almışlar hizmetçi mi.

Temizlige cagirmiyor zaten oturmaya gittigimizde hadi cocuk uyurken bos durmayalim da diyor biraz yuzsuz yapamam dedigimde utanmiyo bi daha bi daha soyluyo esimm yanimda olmadan gitmiyorum artk bende geldiklerinde hic gulup konusmuyorum anlasin biseylere bozuldugumu diye biyle yavas yavas olacak galiba ya biraz psikolojisi bozuk bi kadin disariyi gormek istemiyorum diye perde acmazdi ona yardim ederek duzelir sandim ama saffflik isde

Kayinpederm daha anlayisli bi adam gece esime sormus neyi var neden boyle davraniyo bi sorun Mu var diye onunla acik acik konuscam artk

o 40 yaşında olduğuna göre sende 18 yaşında falansın bulmuş küçük cahil gelini ezdikçe eziyo
eşinde süs görevimi görüyo benim eşimin düşük tehlikesi var, yeni doğum yaptı lohusa diyemiyomu

o 40 yaşında olduğuna göre sende 18 yaşında falansın bulmuş küçük cahil gelini ezdikçe eziyo
eşinde süs görevimi görüyo benim eşimin düşük tehlikesi var, yeni doğum yaptı lohusa diyemiyomu
.

Hayir 22 yasinda evlendik ewt yine kucuk ama cahil denilecek kadar degil ayrica hic oyle sessiz birisi olmadiigimi soyledim ama bu konuda hata yaptim isde tecribesizlik diyelim.. Esimin yaninda yada yanimizda baska biri varken kalkar kendi isini kendi yapar onun yaninda hic oyle bi kadin. Degil buna ragmen bak annem yapiyo isde demedi bana inandi cok konustu Kizdi ama faydasi olmadi yine o yokken yapiyo

söyle kv dene
böyle böyle demişsin hiçbişey yapmadım mı gerçekten anne
pess diyorum Allah sorar de

oturduğunuz evi o mu verdi size?
ondan da yapıyor olabilir
bide çok küçüksünüz herhalde
yaşlarınız kaç
ben sordum Z zipzip :) :)

Arkadaslar ben birbucuk senelik evliyim kayinvalidemle 2 katli bievde oturduk ustte o altta ben simdi tasindilar beraberken her evisi yapacaginda aksamdan yarin erken gel temizlik yapalim derdi bide sabah hadi artk der gibi cagri atardi hic bensiz is yapmazdi herseye tamam deyip yapardm benim dusuk tehlikem vardi ve buna ragmen boyle olmaz merdivenleri sirayla yikayalim bu boyle olmaz demisti hemde ocak ayinda buz gibi havada yine tmm dedim sezeryanla dogum yaptm doguma gitmeden bi gece once oturup pogaca yaprak sarma borek yaptik saat kaclara kadar misafirlere veririm diye doguma yorgun uykusuz gittim.. Neyse daha anlatmadigim bisuru sey.. Ben 10 gunluk dogum yaptim tasindilar beraber topladk esyalari ben bir gun onlarda kalip esyalari yerlestirdk zaten agrimda oldugu icin eve geldk o hafta icinde esimin kardesi askere gidecekti o evi bilmezler diye benim evime geldi misafirler eglence duzenlediler bi oncekigun bahcede yine benim evimde ve kynvalidem misafir gibi aksam geldi gece gitti tasinirken kullanmadigi herseyi burda birakti ustkatada baska birileri ituracagi icin cati katoni onun evini ben bebegimle temizledim aglaya aglaya dalga gecer gibi sanadazahmet oldu ama dedi simdi de her haftasonu bize kalmaya geliyorlar misafir gibi sadece bebegimi seviyo ama ben onlara her gittigimde once temizlik sonra hamurisi yapiyoruz o dlaba koysunda misafir gelince zorlanmasin diye ve tum bunlara ragmen esime aglamis tasinirken yardim etmedi yemegimi yapsa yeterdi diye oglumun evine cekinerek geliyorum istemeduigi belli diye.. Esimin babaannesi kynvalideme kizim niye boyle yaptiniz kiz Yeni dgum yapti deyince o pisligide o twmizlesin demis. Daha 40 yasinda ve ben cok yoruldm yiprandim ne yapmaliyim
Çok iyi anlıyorum seni ben suan kv yüzünden boşanma arifesinde yim lafını esirgeme eşinin yanında ii konuş arkadan kv kötü davran onlar başka dilden anlamıyor

Bu kadar yüz verirseniz, her dediğine tamam derseniz, yok temizliği yok misafiri koşturup giderseniz elinize sağlık demek yerine yemeğide yapsaydı der kv.niz. Eşinize açık açık söyleyin ya, yeni doğum yaptım yoruluyorum, her haftasonu misafir istemiyorum diyin, bu ne düşüncesizlik. Gelinin evine üşüşen erkek taraflarından nefret ediyorum.

Normalde kimseye hayir diyemem ben ama lohusayken yapmam bide sezeryanliymissin bune zalimlik boyle ya hamileyken neler etmis cek kendini geri yapmak zorunda degilsin

canım k.validen kesinlikle merhametsiz, vicdansız bir kadın
ben lohusalık ve hamilelik dönemimi düşündüm de, annem bir taraftan k.validem bir taraftan önümde arkamda dolandılar
içeceğim su, yiyeceğim yemek önüme geldi
değil doğum tebriğine gelenlere bir şeyler hazırlarken beraber yapmak!

normal günleri geçtimde, 10 günlük lohusadan üstelik sezeryanla doğum yapmış bir lohusadan iş beklemek nedir yahu?

eşin olmadan asla ve asla k.validene gitme
misafir gelecek, şu olacak bu olacak dese bile gelemem diyeceksin
ama eşin gidelim dediğinde, ikiletmeden ondan önce kapıya çıkacaksın
orda da güler yüzünü esirgemeyeceksin, en fazla ama en fazla bir iki kere çay dökmeye kalkacaksın
hiç bir işi üzerine almayacaksın, bebeğinle ilgileneceksin

sana kalmak için geldiklerinde, o gün normalde ne pişireceksen onu pişireceksin
özel ilgi göstermeyeceksin, yataklarını açmayacaksın mesela
en fazla yerini söyleyeceksin, onlar kendileri alıp açacak
bir iki, bir iki alışırlar
yaptıkları suratı görmezden geleceksin, çok da tınnn havasında olacaksın
ama demiyorum ki saygısızlık yap
günlük hayatını yaşayacaksın
eşine de şikayet etmeyeceksin

taviz tavizi getirir, senin durumunda da bu olmuş
hata sende!
sen evinden, kocandan ve bebeğinden sorumlusun
iki evin işini nasıl yapacaksın yahu?
neden yapacaksın ya da?
karşılıklı yardımlaşma olur da, senin yaptığın hizmetçilik olmuş
sen kendine bunu reva görürsen, onlar haydi haydi görür

silkelen ve kendine gel
küçücük kıza bunları yapabildiklerine göre, vicdan yoksunu bunlar
yaptıkça da fazlasını isteyeceklerdir

ama sen sen ol, eşine şikayet etme
politik ol, güler yüzlü ol ama onların özel işleri için parmağını da kıpırdatma

allah yardımcın olsun canım

Valla geç değil arkadaşım, zira kadın daha 40 yaşında..
Yaşlıda idare ediyorum desen anlıycazda, kayınvalidenin sana çektireceği koca bir ömür var daha :KK53:
Söyle valla ayıp değil, o yüzsüzse sen ondan yüzsüz ol..
Biz yeni evliyken eşimle kayınvalidemgile gittik, baktım eltimle kayınvalidem ütü yapıyo, biri katlıyo asıyo falan biri ütülüyo.. ''Allah aşkına hiç rahatsız olmayın anne, ben yokmuşum gibi davranın, ben yapsam kendi ütümü yaparım, bi çay koyyum ben'' dedim :KK70: Deyiş o deyiş, şimdi ''kızım kendi evinize anca yetişiyonuz siz çalışıyosunuz'' modunda kayınvalidecim :KK51:

Arkadaslar ben birbucuk senelik evliyim kayinvalidemle 2 katli bievde oturduk ustte o altta ben simdi tasindilar beraberken her evisi yapacaginda aksamdan yarin erken gel temizlik yapalim derdi bide sabah hadi artk der gibi cagri atardi hic bensiz is yapmazdi herseye tamam deyip yapardm benim dusuk tehlikem vardi ve buna ragmen boyle olmaz merdivenleri sirayla yikayalim bu boyle olmaz demisti hemde ocak ayinda buz gibi havada yine tmm dedim sezeryanla dogum yaptm doguma gitmeden bi gece once oturup pogaca yaprak sarma borek yaptik saat kaclara kadar misafirlere veririm diye doguma yorgun uykusuz gittim.. Neyse daha anlatmadigim bisuru sey.. Ben 10 gunluk dogum yaptim tasindilar beraber topladk esyalari ben bir gun onlarda kalip esyalari yerlestirdk zaten agrimda oldugu icin eve geldk o hafta icinde esimin kardesi askere gidecekti o evi bilmezler diye benim evime geldi misafirler eglence duzenlediler bi oncekigun bahcede yine benim evimde ve kynvalidem misafir gibi aksam geldi gece gitti tasinirken kullanmadigi herseyi burda birakti ustkatada baska birileri ituracagi icin cati katoni onun evini ben bebegimle temizledim aglaya aglaya dalga gecer gibi sanadazahmet oldu ama dedi simdi de her haftasonu bize kalmaya geliyorlar misafir gibi sadece bebegimi seviyo ama ben onlara her gittigimde once temizlik sonra hamurisi yapiyoruz o dlaba koysunda misafir gelince zorlanmasin diye ve tum bunlara ragmen esime aglamis tasinirken yardim etmedi yemegimi yapsa yeterdi diye oglumun evine cekinerek geliyorum istemeduigi belli diye.. Esimin babaannesi kynvalideme kizim niye boyle yaptiniz kiz Yeni dgum yapti deyince o pisligide o twmizlesin demis. Daha 40 yasinda ve ben cok yoruldm yiprandim ne yapmaliyim
Başta hata yapmışsınız. Ne münasebet ev temizlemeler, doğum öncesi poğaça, börek yapmalar. Hep daha fazlasını isteyip asla tatmin olmayan bir kayınvalideye hemde, kıymet bilse neyse diyeceğim o da yok.
Çekin kendinizi, çocuğum var firsatım yok , yapamam deyin. Yalanda değil cocugunuz var, onunla ilgilenmeniz gerek.
Esinizle konuşun sizi bu kadar ezdirmesin, kayınvalideniz genç kadın yapsın temizligini bi zahmet.

Suanda 23asindaym hatta 24 diyelim 2 gunsonra dogum gunum.. Ayrica oyle sessiz ev kizi bi kiz degildim okuyorum calistim daha once ama esim bana bu kadar deger verirken bosver yapiyim dedim iyilikten maraz dogar derler aynen oyle oldu ve hala da ben bunlari bilmiyormusum gibi guler aramiyorm onu diye laf sokar esimi cok kiskaniyo gittiklerinden beri arkanda anneni unutma ara sor diyo esimde cok bunaldi hercevabi veriyo ama anlamiyo daha dogrusu isine gelmiyo

Kendinizi neden bu kadar ezdirdiniz. .
Mecburmuydunuz . .!
Eşiniz yaptıklarınızı görmüyormu. . . İşin gücün çocuğun yokmuş gibi her işine koşturmuşsun. .
Bu saate kadar dur demediysen bundan sonra demelisin. .
İşim var diyin çocuğum var diyin. .
Kimsenin kölesi olmayn

Eşiniz bu lafın üzerine bişey dememiş mi yani?
Çok alıştırmışsınız kv nizi.Hep daha fazlasını istiyor.

Ewt cok yumusak yuzluyum hayir diyemiyorm bu haftasonuda beraberiz bak simdiden belli ustelik dogum gunum olmasina ragmen

kabul etmeyin bu hafta sonu doğum günüm var diyin.

eşinize diyin; doğum günümde çekirdek ailemiz olarak kalmak istiyorum diye. evde olmayın o gün gelsinler kapıya arasınlar (madem müsait değiliz dediğinizde de geliyorlar); dışarıdayız gelemeyiz diyin ve gitmeyin; geri dönsünler ;)

geçen sene kv-kp umreye gideceklerdi tarih tam belli değildi ama doğum günüme denk gelebilirdi memlekette olmamız; 1 ay öncesinden uyardım eşimi orada olsak bile aileyle bir şey yapmak yok o günü baş başa bana ayıracaksın, misafirmiş falan umrumda değil diye.

Eşiniz bu lafın üzerine bişey dememiş mi yani?
Çok alıştırmışsınız kv nizi.Hep daha fazlasını istiyor.[/QUOTE
Demis cok sey soylemis ama anlamamis sacma sacma cevaplar vermis bu tasinma konusunda esim kizmis kacar gibi gittinizyardim edecegine karima deyince Baban dogumdan once tasinalim diyordu oyle mi yapsaydim diyormus

Back
X